VIP BOOST LEGO VIP BOOST LEGO

Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal – minden sarkot kitakarít (VÉLEMÉNY)

Termékkatalógus

Teszt

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli és hajlítható szívócsővel rendelkező porszívó nem kevesebbet ígér, mint hogy otthonodban minden egyes rést és sarkot kitakarít. Nagy teljesítményének, egyedülálló kialakításának és praktikus tartozékainak köszönhetően olyan nehezen hozzáférhető helyekkel is képes megbirkózni, ahol a hagyományos porszívóknak esélyük sincs. Használatával rengeteg időt takaríthatsz meg, és a háziállatok tartóinak különlegesen nagy segítséget ígér. A porszívót mindenre kiterjedő tesztnek vetettük alá, hogy meglássuk, milyen mértékben képes megfelelni a magas elvárásoknak.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése

Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal - TARTALOM

 1. A Rowenta  RH9472WO Air Force Flex 560 Animal 3 az 1ben vezeték nélküli porszívó tesztelése
 2. Tartozékokok és csomagolás
 3. Az Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal első bekapcsolása
 4. A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 teljesítménye, akkumulátorideje és feltöltése
 5. A Rowenta Air Force Flex 560 ergonómiája és vezérlése
 6. Flexi szívócső
 7. Turbo kefék - Elengedhetetlen tartozékok házi kedvencek esetén
 8. Beépített kézi porszívó
 9. Járművek belsejének tisztítása a Rowenta Air Force Flex 560 vezeték nélküli porszívóval
 10. A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli porszívó tisztítása és karbantartása
 11. A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli porszívó kiértékelése

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal 3in1 vezeték nélküli porszívó tesztelése

Hogy leteszteljük, a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívót egy nagyjából 40 m2-es, többnyire keménypadlós lakásba vittük. A lakást eddig klasszikus, porzsák nélküli porszívóval takarították, amely ugyan tisztességesen végezte munkáját (kivéve a hosszabb haj összegyűjtésénél), de aránylag kevés tartozékkal rendelkezik, és mérete miatt kissé nehézkes vele egy kisebb lakásban mozogni. Másik hátránya, hogy túl sok helyet foglal el tároláskor. A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívóval gyorsabb és kényelmesebb takarításra számítottunk, és reméltük, hogy a nehezen elérhető helyekkel is könnyűszerrel megbirkózik.

Tartozékok és csomagolás

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal rúdporszívó nagyon rendezett csomagolásban érkezett. Minden alkatrésznek saját helye van a dobozban, és a hab és műanyag csomagolásnak köszönhetően szállítás közbeni károsodásra esély sincs. A porszívón túl a csomagolás a fémből és műanyagból készült hajlítható szívócsövet, turbó padló kefét, mini elektromos kefét, kárpithoz használható szívófejet, szűk réseknél használható szívófejet, 2 kis kefét, 2 szűrőt, töltőadaptert és tápkábelt tartalmaz. Mellékletként könnyen érthető képes használati utasítást kaptunk.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése
A porszívó kompakt és tetszetős csomagolásban érkezik. A dobozban minden alkatrésznek saját helye van, és a hab és műanyag csomagolásnak köszönhetően szállítás közbeni károsodásra esély sincs.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó első bekapcsolása

Bár első pillantásra úgy tűnik, hogy a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó elég sok alkatrészből áll, összeszerelése egy pillanat műve. Még kezelési útmutatóra sincs szükség, mert mindennek ösztönösen megtaláljuk a helyét. Az alkatrészek kitűnően illeszkednek és megfelelően robusztusnak tűnnek, így nem kell attól tartani, hogy eltörünk valamit. Öt perccel kicsomagolás után a gép készen áll a porszívózásra.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 teljesítménye, akkumulátorideje és feltöltése

A gyártó 35 perc porszívózást ígér egy feltöltéssel alapjárat esetén. Boost üzemmódban (azaz. maximális teljesítménnyel), csak 6 percet. Ez nem túl sok idő, és úgy tűnik, ez a porszívó egyik gyenge pontja. Munka előtt a porszívót teljesen feltöltöttük, ami meglepően csak 3 órát vett igénybe, majd nekiláttunk a takarításnak.

Pillanatok alatt kiderült, hogy a porszívó alapjáratú teljesítménye teljességgel elegendő, és a Boost mód csak a makacsabb szennyeződésekhez szükséges. A Boost üzemmód időnkénti bekapcsolása mellett a porszívó egyetlen töltéssel kitakarította a kis háztartást. Anélkül, hogy újra feltöltöttük volna, nekiláttunk egy autó belsejének kitakarításához, ahol a Boost módra már sokkal gyakrabban volt szükség. Meglepetésünkre azonban az akkumulátor így is bírta. A porszívó csak további néhány perces munka után merült le teljesen. Tehát a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 vezeték nélküli porszívó egy töltéssel alaposan kitakarít egy kisebb lakást és egy autó belső terét.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése
A porszívó akkumulátorát kétféle módon tölthetjük fel. A tápkábellel közvetlenül a fali konnektorhoz csatlakoztathatjuk, vagy használhatjuk a falra szerelhető praktikus dokkolóegységet.

A Rowenta Air Force Flex 560 ergonómiai kialakítása és használata

Arra számítottunk, hogy az ergonómia és a kényelem a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal 3in1 porszívó erőssége lesz, és azt kell mondanunk, hogy az eszköz szinte teljesen megfelelt az átlagon felüli elvárásoknak.

A bekapcsológomb közvetlenül a fogantyún van, és nem kell lenyomva tartani, hogy a porszívót működésben tartsuk. Elég csak egyszer megnyomni. A készülék kikapcsolásához szintén elég egyszer megnyomni. Mivel a nyomógomb tökéletesen kézre áll, nem probléma, ha a porszívót ismételten be- és kikapcsolgatjuk az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására. Egy kevés fenntartásunk van a Boost gombbal, amelynél szükség van a másik kézre, és melyet az autó belsejének tisztításakor sikerült többször is véletlenül megnyomnunk.

Az erőteljes szívóhatás ellenére a porszívó nagyon csendes. A kis kézi porszívó használata mellett nyugodtan lehet beszélgetni. A turbó kefével a porszívózás egy kicsit zajosabb, de még mindig csendesebb, mint egy hagyományos porszívó.

A dokkolóállomás használatával a porszívó mindig feltöltve és használatra készen áll. A dokkolóállomás némi fúrással könnyen a falra csavarozható. Az alkalmatlan falazat miatt mi csak felragasztottuk, de így is tökéletesen tart. A dokkolóállomáshoz két tartalék tartókeret is jár.

A porszívó talán legnagyobb hátránya a parkolási pozíció hiánya. Ha szabad kezekre van szükséged porszívózás közben, a porszívót a padlóra kell helyezni, vagy rá kell támaszkodni, de ehhez szükség van egy kis ügyességre, mert hajlamos a földre csúszni. Ez nem meglepő, hiszen porszívó legnehezebb része, tehát a motor, a porszívó felső végén a fogantyúnál található. Így a súlypont nagyon magasan helyezkedik el, és egy esetleges álló parkolási pozíciónál nagyon könnyen eldőlne. Persze pont ugyanezen okból könnyebb vele használat közben forgolódni.

Flexi szívócső

Ami nekünk nagyon tetszett a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívónál, az a flexi, tehát hajlítható, szívócső volt. A szívócső egy gomb megnyomásával meghajlítható, és máris kényelmesen porszívózhatsz székek, asztalok alatt, és más nehezen hozzáférhető helyeken. Ez a funkció kíméli a hátat és a porszívózás is sokkal gyorsabb és hatékonyabb.

Turbo kefék - Elengedhetetlen tartozékok házi kedvencek esetén

A turbo keféket különösen a házi kedvenceket tartók és a hosszú hajúak fogják értékelni. A nagy turbo kefe alkalmas a haj és a szőr feltakarítására sima padlóról vagy rövidszálú szőnyegekről, és beépített LED világításának köszönhetően semmiféle szennyeződés nem menekülhet. Sajnos a gyártó nem javasolja a hosszúszálú szőnyegek porszívózását turbó kefével. A kisebb turbó kefe hatékonyan gyűjti össze a hajat kárpitozott bútorokról, párnákról és matracokról.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése
A nagy turbó kefe alkalmas a haj és a szőr összegyűjtésére sima padlóról vagy rövidszálú szőnyegekről, míg a kisebb turbo kefe hatékonyan gyűjti a hajat kárpitozott bútorokról, párnákról és matracokról.

Beépített kézi porszívó

Ha eltávolítjuk a nagy turbó kefét és az egész flexi szívócsövet, egy praktikus kézi porszívót kapunk. Egy rövidebb szívócső csatlakoztatásával kényelmesen eltakaríthatjuk a pókhálókat a mennyezet alatti sarkokból, vagy felszívhatjuk az ajtókereteken megülepedett  port. Szívócső használata nélkül a polcokon és ablakpárkányokon, vagy bármilyen más felületen összegyűlt port és szennyeződést takaríthatjuk fel kényelmesen. Mi az tapasztaltuk, hogy kitűnő segítség a konyhai fiókok kitisztítására is.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése
A kézi porszívó kitűnően használható a polcokon megülepedett por felszívására vagy a mennyezet alatti sarkokban összegyűlt pókhálók eltávolítására.

Járművek belsejének tisztítása a Rowenta Air Force Flex 560 vezeték nélküli porszívóval

A tartozékok gazdag választékának köszönhetően a Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó ideális  autók belső terének tisztításához. A kézi porszívó minden sarokba és zugba befér és könnyen használható, mivel nincs hosszú szívócsöve, ami zavarná munkánkat, mint a hagyományos porszívók esetében. Bár vékonynak tűnik, a résekhez és nehezen hozzáférhető zugokhoz használható szívófej kitűnő munkát végez mindenütt. A kárpithoz használható szívófej tökéletes társ az üléseken megtelepedett por gyors és fájdalommentes eltávolítására, a kis turbó kefével pedig a kárpitokon összegyűlt hajat és szöszt takaríthatjuk fel minden gond nélkül.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli rúdporszívó tesztelése
A vezeték nélküli Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó felbecsülhetetlen értékű társ járművek belső terének takarításakor.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó tisztítása és karbantartása

A porszívó szétszerelése és tisztítása  egyszerű és teljességgel intuitív. A portartály egyetlen gombnyomással eltávolítható, a szűrő pedig könnyedén kihúzható. A tartály kiürítése után folyó víz alatt megmossuk a műanyag alkatrészeket és a textilszűrőt. Ezután kicsavarjuk a vizet a szűrőből, és hagyjuk megszáradni. Amikor minden alkatrész megszáradt, újra összerakjuk őket és a porszívó máris használatra kész. A gyártó heti egyszeri tisztítást javasol, de valószínűleg ez attól is függ, hogy mennyit porszívózunk és mennyi szennyeződést takarítunk fel. A szűrőt évente kétszer érdemes cserélni. A dobozban két szűrő található, tehát egy évre el vagyunk látva, természetesen  a porszívózás gyakoriságától függően. A motor légkimeneti habszűrőjét folyó víz alatt évente kétszer tisztítsuk.

A haj és szőr takarítására alkalmas turbó forgókeféket is érdemes tisztítani, hogy szabadon foroghassanak és gond nélkül végrehajtsák feladatukat. Ehhez egy speciális hornyot alakítottak ki, mely mentén ollóval könnyen el lehet vágni, majd eltávolítani a feltekerődött hajat és szőrt. Ha első alkalommal kicsit nehézkesen megy a forgókefe kivétele, ne aggódjon. Másodjára már rutinosan fog menni a dolog.

Az ügyesebbek könnyedén el tudják végezni az akkumulátor cseréjét a mellékelt útmutató alapján, de igény szerint valamelyik Rowenta szervizpartner segítségét is igénybe vehetjük.

iJavítható termék - 10 év garanciaÉrtékelendő, hogy a gyártó 10 évig garantálja, hogy eredeti alkatrészeket biztosít a porszívó javításához a Rowenta partner szervizein keresztül. Így biztos lehetsz benne, hogy ha új akkumulátorra, szűrőre vagy egyéb elhasználódott alkatrészre lesz szükséged, könnyedén hozzájutsz ezekhez.

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli porszívó kiértékelése

A Rowenta H9472WO Air Force Flex 560 Animal porszívó a legjobb tisztítóeszköz, amelyet valaha használtunk otthonunkban. A várakozások ellenére első használatkor a tisztítási folyamat sokkal hosszabb ideig tartott, de csak azért, mert a porszívóval még a leginkább hozzáférhetetlen helyeket is ki tudtuk takarítani. Mivel a porszívó mindig kéznél van a praktikus dokkolóállomáson, és akkumulátora mindig fel van töltve, úgy találtuk, hogy az ember sokkal könnyebben és gyakrabban nyúl érte, mint hagyományos porszívók esetén. Így gyakrabban, de rövidebb ideig takarítunk, s  háztartásunk tisztább. A viszonylag magasabb vételárért cserébe kapsz egy porszívót, mellyel tisztább otthonod lesz, s mégis több szabadidőd.

Kifinomult ergonómiájának köszönhetően a porszívó használata rendkívül kényelmes. Könnyű tartani és irányítani, kapcsolója pedig tökéletesen kézre eső helyen van, bár hiányzik a parkolási pozíció, melynél a porszívó magától megállna. Az akkumulátor élettartama teljességgel elegendőnek bizonyult. A praktikus dokkolóállomás rendszeres használata esetén, melyre az ember szinte azonnal rászokik, a porszívó mindig használatra kész. A töltés viszonylag gyors (3 óra teljes töltésig). A hab a tortán, hogy porszívó nagyon könnyen tisztítható, és külön értékeljük a mosható szűrőket, melyeknek köszönhetően a porszívó szívóereje hosszabb idő elteltével is maximális.

Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal rúdporszívó

Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal

Rowenta Air Force Flex 560

Akkumulátoros porszívók

A Rowenta RH9472WO Air Force Flex 560 Animal vezeték nélküli porszívó a tartozékok széles választékát kínálja, beleértve a hajlítható szívócsövet, a kézi porszívót és a motorizált turbó keféket, melyeknek köszönhetően használata nemcsak rendkívül kényelmes, de olyan nehezen hozzáférhető helyeket is kitakaríthatunk vele, melyek más porszívókkal szóba sem jöhetnek. Tökéletesen összegyűjti a hajat és az állati szőrt, valamint használatával autónk takarítása is sokkal egyszerűbb. A Boost funkcióval szívóereje átlagon felüli, és a dokkolóállomásnak köszönhetően az akkumulátor mindig töltve van, így a porszívó bármely pillanatban használatra kész.

előnyei

 • Tartozékok széles választéka
 • Csuklós, hajlítható szívócső
 • Motorizált turbó kefék
 • Boost teljesítménynövelő funkció
 • Vezeték nélküli porszívó
 • Kiváló manőverezhetőség
 • Töltés fali konnektoron keresztül
 • Kézi porszívó rövid szívócsővel pókhálók eltüntetésére
 • Stabil konstrukció
 • Csendes működés
 • Átgondolt kivitelezés
 • Garancia 10 évre
 • Képes használati utasítás

hátrányai

 • Parkolási pozíció hiánya
 • Magasabb vételár

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ