Splátky bez navýšení AP+ plus nový vizuál

Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó (TERMÉKISMERTETŐ)

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

Otthoni környezetben kipróbáltuk és alaposan górcső alá vettük a Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívót. Felmosóval is rendelkezik, és rendkívül pontos navigációt és intuitív vezérlést kínál a lehető leghatékonyabb, automatikus takarítás érdekében. Hogyan boldogult egy négytagú háztartásban, amelyben egy kutya is él?

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 (TERMÉKISMERTETŐ) cikk tartalma:

 1. Hol került tesztelésre a Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó?
 2. A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó paraméterei
 3. A csomag tartalma és a porszívó üzembe helyezése
 4. Hogyan működik a Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó?
 5. A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 felmosó funkciója
 6. A Rowenta Robots alkalmazás és az egyedi takarítási beállítások
 7. A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó tisztítása
 8. A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 értékelése - összegzés

Hol került tesztelésre a Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó?

Három hétig teszteltem ezt a robotporszívót. A háztartásunkban két felnőtt, két kicsi gyermek és egy kutya él, aki szabadon kijárhat a kertbe, így a lakásunkban soha nincs hiány piszokból. A laminált padló és a járólap mellett a lakásban több szőnyeg is található, amelyeket viszonylag nehéz tisztán tartani a kutya miatt. Korábban több robotporszívót is kipróbáltam már, de azok legalább kétszer ennyibe kerültek, úgyhogy kíváncsian vártam egy közepes árfekvésű modell tesztelését. A háztartásomban Rowenta porzsákos porszívó és rúdporszívó is található, és rendkívül elégedett vagyok mindkettővel, ezért kíváncsi voltam arra, hogy ennek a márkának a robotporszívója megüti-e a mércét.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó paraméterei

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 felmosós robotporszívó a Rowenta egyik legkorszerűbb robotporszívója, és közepes árfekvésű, tehát nagyszerű ajánlatnak tűnik.

Típus Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80
Felmosó funkció
Virtuális fal
Lépcsőről való leesés elleni érzékelő
Okos helyiségtérkép
Automatikus töltés takarítás közben
Vezérlés okostelefon segítségével
Akkumulátor üzemideje 120 perc
Töltési idő 3 óra
Portartály kapacitása 0,7 l
Zajszint 69 dB
Méret 34 × 34 × 9,7 cm
Tömeg 3,8 kg
A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
A robotporszívó jól eltalált és modern designjával igazán tetszetős. 

A csomag tartalma és a porszívó üzembe helyezése

A csomag tartalma

A doboz kinyitása után egy szépen becsomagolt robotporszívó és a szükséges kiegészítők vártak rám. A porszívó mellett, amelynek a víztartály és egy felmosórongy alapból a részét képezi, a csomag egy használati útmutatót, egy töltőállomást, két oldalkefét, egy külön csomagolt akkumulátort és egy praktikus kefét tartalmaz, ez utóbbi a porszívó fő keféjének tisztítására való.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
A robotporszívó eleje a kamerával és az érzékelőkkel.

A robotporszívó designja

Miután kivettem a porszívót, alig tudtam betelni vele. Nagyon jól néz ki. A kellemes fehér szín dominál, amelyet az ezüst márkajelzés és középső sáv, valamint a fekete érzékelők tesznek egyedivé. Ez a porszívó valóban tökéletesen illik a modern otthonokba, és gond nélkül, hosszú távon is elhelyezhető, még látható helyen is. A porszívó kissé robusztusabb kinézetű, mint azok a modellek, amelyeket már korábban teszteltem, de ezt nem gondolnám negatívumnak. Végül is, a magasságát úgy határozták meg, hogy a normál bútorok alatt elférjen (dohányzóasztal, fotelek és komódok, ágyak és még sok más).

A porszívó üzembe helyezése

A porszívó kézikönyve részletesen leírja a robot üzembe helyezésének folyamatát. Először telepíteni kell az oldalkeféket - egyszerűen rá lehet pattintani a porszívó aljára. Ezután elő kell készíteni a töltőállomást és be kell helyezni az akkumulátort a robotba. Itt pontosan el kell találni a csatlakozókat, tehát egy kis koncentrációra van szükség. Végül meg kell nyomni a gombot a robot elindításához, ellenőrizni kell, hogy a lámpák villognak-e, és már lehet is tölteni. Még az utasítások tanulmányozása után is kevesebb, mint öt percbe telt a robot üzembe helyezése.

Töltés közben letöltöttem a Rowenta Robots alkalmazást, és elkezdtem párosítani a robotporszívót a mobiltelefonommal. Itt először ki kell választani az adott modellt, lehetővé kell tenni a porszívó számára az otthoni Wi-Fi hálózat elérését, létre kell hozni egy fiókot (vagy csatlakozni kell egy már meglévőhöz), és meg kell várni, hogy a porszívó párosítása megtörténjen. Itt találkoztam az első gubanccal. Nem tudtam, miért, de egy ideig nem sikerült a párosítás. Ezért úgy döntöttem, hogy egy kis szünetet tartok, és a következő próbálkozás után néhány perccel, elsőre sikerült csatlakoztatni és a porszívó nekiállhatott az első takarításnak.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
Az alkalmazás lépésről lépésre végigvezet a porszívó telepítésének folyamatán.

Hogyan működik a Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó?

A háztartás feltérképezése és az első takarítás

Az alkalmazásban, a porszívó első használata előtt beállítottam, hogy szeretném, ha feltérképezné a lakást. Ez meglepően rövid időt vett igénybe, kb. 25 percet. Az alkalmazás ajánlása alapján figyelemmel kísértem a porszívót a feltérképezés során, nincs-e szüksége segítségre. De nem akadt meg sehol, és miután körbejárta a lakást, nagyon pontos térképet készített a háztartásunkról, úgyhogy kezdetét is vehette a takarítás.

Az előzetes feltérképezésnek köszönhetően a porszívó a kezdetektől nagyon szisztematikusan körbejárta a lakást. Az összes látható szennyeződést gond nélkül összegyűjtötte, másfél óra elteltével tölteni ment, majd további fél órán át folytatta a takarítást. Csak egyszer volt szüksége a segítségemre, amikor beleakadt egy komód alá rejtett kábelbe. Ezután rendszeresen elakadt ezen a ponton, ezért inkább még jobban elrejtettem a kábelt. A gyártó szerint a porszívó 1,5 centiméter magas küszöbökkel is képes megbirkózni, amit meg tudok erősíteni. Probléma nélkül elbírt velük.

A robotporszívók korábbi tesztelése során azt tapasztaltam, hogy az első takarítás nem megy túl jól, a porszívóknak általában néhány takarításra szükségük volt, amíg helyesen feltérképezték a lakást, és a teljesítményüket az adott helyhez igazították. Ez a modell azonban az első takarítás során minden helyet nagyon alaposan megtisztított.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
A lakástérkép nagyon praktikus.

Hosszú távú porszívózás

A tesztelés során minden nap használtam a porszívót. Három takarítási módot kínál, amelyeket minden alkalommal könnyen megváltoztathatsz az alkalmazás segítségével. Normál, környezetkímélő vagy nagy teljesítmény alkalmazható. Az esetek túlnyomó többségében hagytam a normál teljesítményen működni, csak nagyobb szennyeződés esetén állítottam magasra (például a bejárati ajtó lábtörlőjén). A házunk földszintjét a porszívó általában egyetlen akkumulátor töltéssel kitakarította, tehát a környezetkímélő módot csak kipróbáltam egyszer, de nem használtam rendszeresen.

Lakásunkban elsősorban laminált padló, járólap és szőnyegek találhatók. A porszívó minden padlótípust alaposan megtisztított, a problémát csak a fürdőszobában található szőnyeg okozta, amely nagyon hosszú szálú, ezért a fürdőszobának ezt a részét az alkalmazásban "tiltott területként" határoztam meg a porszívó elakadása miatt. Könnyen kiszívta a kutyánk szőrét a szőnyegekből, és az oldalkeféknek köszönhetően soha nem hagyott ki egyetlen helyet sem a falak vagy bútorok mentén, sem a sarkokban, ezért rendkívül elégedett voltam a porszívózás minőségével.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
A szennyeződések eltávolításáról a fő kefe az oldalkefékkel együtt gondoskodik, amelyek összesöprik a piszkot a fal és a bútorok mellől.

A tesztelés során nem kerülte el a figyelmemet az a tény, hogy a porszívó sokkal intelligensebben járta körül a lakást, mint az eddig tesztelt modellek. Alig ütközött neki a bútoroknak, és nem blokkolt le a szőnyegen lévő fekete csík előtt, amelyet a legtöbb robotporszívó "szakadéknak" érzékel. A modell navigációs rendszere nagyon jó benyomást tett rám. Másrészt nekem úgy tűnt, hogy ez a robotporszívó egy kicsit nehezebben birkózik meg a kábelekkel. Nem mintha rátekeredett volna a turbókefére - ez soha nem történt meg, de gyakran akadt el bennük a kerék. Ezért azt javaslom, hogy távolítsuk el a kábeleket, vagy jelöljük meg ezeket a területeket tiltott zónaként az alkalmazásban.

A portartálya, amelyet elegánsan, a porszívó felső része rejt, nem nyűgözött le különösebben a méretével, de bőven elég az átlagos mennyiségű piszok felszámolásához. Néha minden nap kiürítettem, néha csak kétnaponta. Nagyon egyszerű hozzáférni, nyisd ki a porszívó tetejét és emeld ki a praktikus tartó segítségével. Fél kézzel kinyitható, így a tartalmának ürítésekor nem kerülsz érintkezésbe a szennyeződéssel.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
A portartály nagyon kényelmesen kezelhető.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 felmosó funkciója

A robotporszívó felmosó funkcióval is rendelkezik, így fel is tudja mosni a padlót. Néhányszor kipróbáltam ezt a funkciót, de sajnos nem bizonyult igazán alkalmasnak a mi háztartásunkhoz. El kell távolítani a szőnyegeket, amelyekből a mi lakásunkban nincs hiány, ráadásul közülük néhány a bútorok alá ér, ezért a felmosás funkciót elsősorban a folyosón és a konyhában használtam.

És hogyan működik a felmosás? A porszívó kivehető víztartállyal és mikroszálas kendővel rendelkezik. Ezt először meg kell nedvesíteni langyos vízzel, majd vizet kell önteni a tartályba, ezután egyszerűen tépőzár segítségével rögzíthető a törlőkendő, majd a porszívón a helyére pattintható. A robotporszívó felszívja a padlóról a port és a kisebb szennyeződéseket, ezzel egy időben fel is mossa azt.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása A Rowenta robotporszívó bemutatása
Víztartály és felmosó törlőkendő.

A felmosás minőségével kapcsolatban azért ne várj csodát. Egyetlen robotporszívó sem képes kezelni a makacs szennyeződéseket, erre csak egy felmosó vagy egy rongy képes. Ez a porszívó azonban nagyon jól feltakarítja a port vagy a kisebb szennyeződéseket. Még a gyerekek lábnyomait is eltüntette, amelyek nyaranként bosszúságot szoktak okozni, amikor a medencéből kiszállva, nem törlik meg megfelelően a lábukat, és úgy szaladnak végig a folyosón, tappancsnyomokat hagyva a járólapon. Miután ezek megszáradnak, a nyomuk megmarad, de a porszívó tényleg segített, mert utána nem kellett felmosóval feltörölni.

De, ami nagy pluszt jelent a porszívó tisztítórendszerénél, az a hatékonysága laminált padlón. Az összes robotporszívó és különálló robotfelmosó közül, amelyekkel eddig találkoztam, ez volt az egyetlen, amely nem hagyott foltokat a laminált padlón. Viszont nem voltam megelégedve a víztartály kis kapacitásával. A víz még a földszintünk felére sem volt elegendő, tehát segítség nélkül nem tudta volna felmosni a lakást.

A Rowenta Robots alkalmazás és az egyedi takarítási beállítások

A robotporszívót manuálisan vagy egy alkalmazás segítségével vezérelheted. Határozottan javaslom a második lehetőséget, mert a Rowenta Robots alkalmazás nagyon intuitív és egyedi takarítási beállításokat kínál.

Az alkalmazás kezdőlapján láthatod a lakásod térképét, az indítás, a töltés és a teljesítmény-beállítás lehetőségét. A bekapcsolás során kiválaszthatod, hogy az egész lakást szeretnéd-e kitakarítani, vagy a robotot csak egy bizonyos helyiségbe szeretnéd küldeni. Be is rajzolhatod a takarítási területet a térképen. Az alkalmazás következő oldalán a Tevékenységek láthatók, ahol az összes információ megtalálható a porszívó mozgásával vagy problémáival kapcsolatban. Ezt követi az Ütemezés funkció, ahol beállíthatod, hogy a porszívó melyik napon és melyik órában takarítson.

A karbantartásra vonatkozó rész praktikus. Az alkalmazás figyeli a takarítások számát, az üzemidőt és a megtett távolságot. Ennek köszönhetően figyelmeztet az eszköz tisztításának szükségességére, majd fel is vázolja az összes szükséges lépést. Ezenkívül hangvezérléssel is irányíthatod az alkalmazást és így a robotporszívót a Siri, az Amazon Alexa vagy a Google Assistant segítségével.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 bemutatása
Az alkalmazás nemcsak a porszívó vezérlését, hanem a takarítás és a karbantartás tervezését is megkönnyíti.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 robotporszívó tisztítása

Mint minden más robotporszívó, ez is rendszeres tisztítást igényel. A portartály ürítésén kívül rendszeresen meg kell tisztítani a szűrőt, ápolni kell a felmosót, időről időre le kell törölni az érzékelőket és meg kell tisztítani a turbókefét.

A robotporszívó HEPA szűrője mosható, amit előnynek értékelek, mert az eddig kipróbált robotporszívók többsége esetében ez nem volt mosható. Mosás után azonban hagyd száradni 12 órán át. Ennek a szűrőnek nagy előnye a kiváló minőségű kialakítása is, amelynek köszönhetően felfogja az allergéneket és a finom porrészecskéket, ezért olyan háztartásokban is alkalmazható, ahol allergiában szenvedők élnek.

A felmosó törlőkendő karbantartása egyszerű - csak vedd le a víztartályról, majd mosd ki kézzel vagy mosógépben 40 °C-on. A gyártó nem javasolja a szárítógépben történő szárítást. A robot érzékelőit és a töltő érintkezőit csak száraz ruhával tisztítsd. A turbókefe tisztítása kissé trükkösebb, de ez is csak néhány percet vesz igénybe. A robotporszívót meg kell fordítani, nyomással el kell távolítani a kefe védőburkolatát, le kell szedni, majd a mellékelt kefével "meg kell fésülni" a turbókefét.

A Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80 értékelése - összegzés

Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80

Rowenta RR7747WH Explorer Serie 80

Robotporszívók

Ez a robotporszívó nagyon jó benyomást tett rám. Nagyszerűek a porszívózási eredményei és lenyűgözően tájékozódik a lakásban. Más modellekhez képest, amelyeket kipróbáltam, fejlettebb a navigációja - nem állt meg a szőnyegen lévő sötét csíkok előtt, és sokkal ritkábban ütközött neki a bútoroknak. Nagy előnyt jelent az egyedi takarítási beállítások lehetősége (a teljesítmény állítható és a porszívó akár a háztartás egy adott részébe is küldhető). Ennek a modellnek a felmosás funkciója nem lenyűgöző, de nem is okoz csalódást, nem helyettesíti a padló alapos felmosását, de megtisztítja azt a kisebb szennyeződésektől.

Előnyök

 • Tökéletes eredmény kemény padlón és szőnyegen
 • Jelentősen jobb tájékozódás
 • Hosszú az akkumulátor üzemideje
 • Felmosás közben nem hagy foltot
 • Könnyen kezelhető és tisztítható
 • Kiváló alkalmazás
 • Modern design

Hátrányok

 • Kis víztartály
 • Időnként fennakadhat a kábeleken
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ