Glamour days Glamour days

Rowenta X-plorer Serie 95 Total Care robotporszívó (TESZT)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Nela Hronková Sobotovičová

Két kisgyermekes család vagyunk. Egy panellakásban élünk, rendszeresen járunk nyaralni, és összesen három porszívó van a tulajdonunkban. A klasszikus porszívó mellett van egy új rúdporszívónk és egy ötéves robotporszívónk is, amelyek kiválasztására sok időt szenteltünk. Alig vártam, hogy kipróbálhassam az új Rowenta X-plorer Series 95 Total Care robotporszívót, hogy összehasonlíthassam, mennyit fejlődött a robotporszívók technológiája és képességei. A porszívót stressztesztnek fogom alávetni a nyaralónkban, amely egy kihívásokkal teli környezet, ahol sok ember mozog, és összehasonlításképpen egy hagyományos panellakásban is kipróbálom. A beszámolóból megtudhatod, hogyan zajlott a tesztelés, és hogyan állta meg a robotporszívó a helyét a komoly igénybevételt jelentő körülmények között.

Rowenta RR7975WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó vélemények

X-plorer Serie 95 Total Care robotporszívó (REVIEW) - TARTALOM

 1. A csomag tartalma egy Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó
 2. Első benyomás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care porszívóról
 3. A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó műszaki paraméterei
 4. A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care porszívó tartozékai
 5. A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó használata és vezérlése
 6. Porszívózás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval
 7. Felmosás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval
 8. Teszteltem, hogy mire képes a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó
 9. Mindennapi élet a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval
 10. A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó átfogó értékelése

A csomag tartalma egy Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó

A Rowenta Serie 95 Total Care robotporszívó fehér modelljét kaptam tesztelésre. A porszívó fekete színben is kapható Rowenta RR7975WH X-PLORER Serie 95 Animal néven, és mindent tartalmaz a teljes körű tisztításhoz. A robotporszívó mellett minden szükséges tartozék megtalálható a dobozban. Ezek közé tartozik egy por- és víztartály a szükséges szűrőkkel, három porszívó tartozék, egy aqua tartozék, beleértve három törlőkendő, egy töltő, egy tisztítókefe és végül egy kézikönyv. A készülék egyszerűnek és elegánsnak tűnik. Először a töltő dokkolóba helyezem, és elkezdem tanulmányozni a kézikönyvet. Az első pluszpontot azért kapja, mert a felesleges kábelt feltekerheted, és elhelyezheted a töltő aljába, így sehol sem lesz útban.

 Rowenta RR7975WH X-PLORER Serie 95 robotporszívó kefe tesztelés

Első benyomás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care porszívóról

Milyen volt az első benyomásom? A robotporszívió határozottan jóképű és elegáns. A fehér kivitel jól áll neki, és meglepő, hogy nem túl magas. A tetején egy magasan elhelyezett lézeres érzékelő található, amely a takarítás kezdetén feltérképezi a teljes környezetet, és folyamatosan felméri az akadályokat. A portálca és a víztartály egy tárolóban van egyesítve, és a robot közepén, a felső lemez alatt helyezkedik el. A készüléken mindössze 2 gomb található, a bekapcsoló- és a home gomb. Minden más beállítás közvetlenül az alkalmazásban történik, amely könnyedén letölthető. Az összes érzékelő és ütköző a porszívó oldalán található. A porszívó alján két oldalsó kefe található, amelyek segítenek a nehezen hozzáférhető területek tisztításában, valamint alul található a fő porszívókefe is. A töltőlemezek is itt találhatók, amelyekkel a robotporszívót feltöltheted.

A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó műszaki paraméterei

A robotporszívó említésre méltó paraméterei a következők:

A Rowenta robotporszívó műszaki paraméterei

Paraméterek Rowenta X-PLORER SERIE 95
Motor típusa BLDC kefe nélküli motor
Szívóerő 12 000 Pa
Akkumulátor típusa Lithium ion
Újratöltési idő 240 min
Üzemidő 225 min
A portartály térfogata 0,5 l
Szűrés Magas teljesítményű szűrő
Víztartály kapacitása 220 ml
Teljesítményszintek 4
Akadály monitorozás Lézeres kamera
Lépcsőről való leesés elleni érzékelő Igen
Virtuális fal Igen - az alkalmazáson keresztül
Zajszint 60 dB(A)
Felmosás Igen - elektronikus mop

Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care porszívó tartozékai

A Rowenta Serie 95 Total Care három porszívókefét tartalmaz, amelyek különböző típusú szennyeződésekkel képesek megbirkózni. A kék Animal Turbo kefe sörtékkel és szilikonnal küzd az állatszőrök ellen, a kék szilikonos Precision Turbo kefe tökéletes a hosszú hajszálak felszívására, a szürke Downy Turbo kefe pedig a port és a finom részecskéket szedi fel. Így kiválaszthatod a tisztítási igényeidnek megfelelő kefét. Én személy szerint a Downy Turbo szürke kefét találtam a leghasznosabbnak. Tényleg hihetetlen mennyiségű port képes felporszívózni, viszont elég széles, így még egy apró játékdarabot sem kímél meg, ami nálunk általában előfordul a padlón.

További tartozék az Aqua Force mop, amelyet padló felmosására terveztek. A felmosó rendszer mellett még találunk három felmosó moppot is, nevezetesen egy kék mopot az általános tisztításhoz, egy piros Animal Scrub mopot, amely eltávolítja a háziállatok által okozott makacs foltokat, valamint egy elektrosztatikus hatású zöld antiallergén mopot, amely eltávolítja az allergiát okozó finom porszemcséket. A tartozékok közé tartozik egy dokkolóállomás és egy kefe is, amellyel kényelmesen eltávolíthatod az összegubancolódott hajat vagy más szennyeződéseket.

a Rowenta X-PLORER Serie 95 robotporszívó tartozékainak áttekintése
Háromféle porszívókefét és két különböző textil felmosórongyot tartalmaz.

A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó használata és vezérlése

Ahhoz, hogy a robotporszívó összes funkcióját teljes mértékben kihasználhasd, telepítened kell az alkalmazást, amelyet megtalálsz az App Store-ban és a Google Play-en. Nem bonyolult, de eltart egy darabig. Az utasítások olyan egyszerűek, hogy úgy tűnhet, nem is kell elolvasni őket. Fordíts rá egy kis figyelmet, és pár perc alatt már kész is vagy. Az alkalmazás egyszerű, átlátható, és kezelhető. A porszívózás és a feltörlés intenzitásának beállításai a Takarítás rész alatt találhatók, ahol 4 porszívózási és 3 feltörlési intenzitási fokozatot állíthatunk be. Emellett beállíthatod a porszívózási módokat is, amelyek a következők.

 • Automatikus üzemmód – a porszívó feltérképezi a teret, és automatikusan elkezdi porszívózni a legközelebbi helyet, ahol elhelyezték.
 • Zóna üzemmód – egyszerűen beállíthatunk korlátozott zónákat, ahol ne porszívózzon, illetve felmosásmentes zónákat, ahol ne mosson.
 • Szoba üzemmó – arobot felosztja a területet helyiségekre, amelyeket szükség szerint módosíthatunk. Ezután elküldhetjük, hogy csak a konyhát takarítsa
 • Pont üzemmód – célzott tisztítás a térképen megadott 1,5 méteres körzetben és annak környékén. A tisztítás után visszatér a töltőállomásra.

Tetszik, hogy az alkalmazáson keresztül pontosan láthatom, hol takarít a robot, és mivel végzett már. A szoba és térkép üzemmód praktikus a nyaralóban eltöltött utazásaink során, mert a térképek segítségével a robot ismeri az egész területet, így nem kell minden alkalommal újra beállítanom a térképet. A porszívózás megkezdéséhez időzítőt is beállíthatunk, vagy a robotot a kézi távirányítóval is vezérelhetjük. A tisztítási előzményekben a tisztítás általános áttekintése látható. A fogyóeszközök élettartamának nyomon követése szintén hasznos funkció. Ha hozzászoktál a hangalapú asszisztensek használatához, a robot nem fog cserben hagyni, és egyszerűen adhatsz neki utasításokat. 

a rowenta X-PLORER Serie 95 robotporszívó alkalmazásának és vezérlésének tesztelése
Az alkalmazásban mindent személyre szabhatsz, és a takarítást a saját igényeidnek megfelelően tervezheted meg.

Porszívózás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval

A robotporszívó kefe nélküli motorral és 12 000 Pa szívóteljesítménnyel rendelkezik. A sarkakba és a nehezen hozzáférhető helyekre történő bejutáshoz 2 darab, hosszú sörtékkel ellátott oldalsó kefével van felszerelve. A vákuum intenzitásának négy szintje közül választhatsz. A szőnyegtől a csempéig minden felületet gond nélkül kezel. A házunkban a csempepadló, a úszópadló, a linóleum és néhány darab szőnyeg dominál. Ha szőnyegen fut át, hallhatod ahogy a robot alkalmazkodik a változó felülethez. Pozitívum, hogy a régi robotporszívónkhoz képest valóban nagyon csendes. Különösen néma üzemmódban alig hallható. Maga a porszívó körülbelül 2 centiméter magasságú akadályokon képes áthaladni. A portartály térfogata 0,5 liter, és meglehetősen széles. A szélessége miatt eltartott egy darabig, amíg megtaláltam a megfelelő fogást az ürítéshez, és a szemetes körül is volt kosz, de hamarosan rájöttem, hogyan kell csinálni.

Felmosás a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval

A robotporszívó elektronikus felmosórongyot is tartalmaz. A porszívóhoz alulról egy félkör alakú műanyag rögzítőelemmel csatlakozik. A szövet felmosórongyot erre a tartozékra kell felfűzni, és a felmosás előtt vízbe kell áztatni. A víztartály a portartály része, és körülbelül 2 dcl víz tárolására alkalmas. Az alkalmazásban a felmosás intenzitását a padló felületének és szennyezettségének megfelelően állíthatod be. A megszáradt szennyeződések eltávolításához használhatod a speciális súroló üzemmódot, amelyet az alkalmazásban egyszerűen bekapcsolhatod. A Scrubbing üzemmód a hagyományos felmosórongy mozgását utánozza, hogy eltávolítsa a padlóra száradt foltokat és szennyeződéseket. Sajnos a robotporszívó és a felmosó tartozékai kerek formája miatt a robot nem fogja áttörölni a bútoroktól vagy a faltól kb. 3 cm-re lévő helyet. Bár a tartály meglehetősen kicsi, intenzív felmosással mégis körülbelül 30-40 m²-es területet tud felmosni. A víz feltöltése pillanatok kérdése.

Teszteltem, hogy mire képes a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó

Gyerünk tesztelni! Először jön a bátorságpróba egy hétvégi zűrzavar formájában a nyaralóban. Ötösre vizsgázott. Az összegyűjtött por mennyisége valóban hihetetlen volt, és a nyaraló igazán tiszta lett, miután a takarítás befejeződött. A robot az okos, lézeres érzékelővel együtt megfelelően feltérképezi és beosztja a teret. A porszívózásnak megvan a maga rendje és célja, és öröm nézni, ahogy dolgozik. Ahhoz, hogy ne sérüljön meg, és valóban tiszta legyen az otthonod, el kell távolítanod az akadályokat, kábeleket és egyéb apró tárgyakat.

A felmosás eleinte nem volt tökéletes. A felmosás intenzitását a padló típusának megfelelően kell megválasztani, különben vagy túl nedves lesz, vagy alig lesz nedves. Eleinte a porszívó a takarítás befejezése után néhány kisebb pocsolyát hagyott maga után. Arra koncentráltam, hogy megfelelően töltsem meg a tartályt, a tisztítás befejezése után kiöntöttem a felesleges vizet, és a probléma megoldódott. A felmosás nagyszerűen hozzájárul a hét közben történő folyamatos takarításhoz, de nem helyettesítheti teljes mértékben a nagy felmosórongyos felmosást az otthonunkban.

takarítási tesztek a rowenta X-PLORER Serie 95 Total care robotporszívóval
A portartály elegendő kapacitással rendelkezik a szennyeződések tárolására. A szövet felmosórongyot tisztítás közben ki lehet öblíteni.

Mindennapi élet a Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívóval

Kellemesen teltek a mindennapok az otthonunkban a robotporszívóval. Rendszeres takarítási rutint állítottam be, és ilyen következetesen még nem takarítottuk ki a lakást. Az ottani körülmények tökéletesek egy robotporszívó számára, kivéve az emeletre vezető lépcsőt. Kicsit hiányzott valamilyen fogantyú, amivel hordozhatnám, hogy ne kelljen az egész gépet megragadnom, de nem olyan nehéz, hogy ne tudtam volna megoldani. A tisztítás sebességét nagyon pozitívan értékelem. Igazán célzott, okos porszívózással és felmosással egy kisebb helyiség 10 perc alatt elkészül. Hasznosnak találtam, hogy kitakarítok egy szobát, megnyomok egy gombot a porszívó alkalmazásában, és már megy is feltakarítani a másik szobát. A porszívó ugyanolyan jól helytállt a nyaralónkban, mint a lakásunkban.

A Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care robotporszívó átfogó értékelése

Rendkívül elégedett voltam a Rowenta robotporszívóval. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt 5 évben rengeteg fejlesztésen esett át a technológia. A porszívózással kapcsolatban a legcsekélyebb fenntartásaim sincsenek, különösen a szürke kefe, amely a legkisebb porszemet is felszedi, nálam csillagos ötöst kapott. A takarításhoz és a dolgok tisztántartásához a hét folyamán ez egy csodálatos segítőtárs. Természetesen nem tudja tartósan, 100%-ban helyettesíteni a normál porszívót, és bizonyos sarkokat időnként résszívó fejjel is ki kell porszívózni.

Kisgyerekek és a padlón állandóan otthagyott különböző méretű dolgok mellett nem találtam működőképesnek az ütemezett takarítást, de úgy vélem, hogy az egyébként működő háztartásokban hasznát veszik majd ennek a funkciónak. A felmosás mindenképpen egy klassz bónusz, és csak egy kisebb fenntartásom van azzal kapcsolatban, hogy nem mossa fel a teljes padlófelületet. Ha azonban folyamatos takarításról van szó, a felmosórongy nagyon hatékonyan végzi a felmosást. Ha olyan okos segítőt keresel, amely tökéletes porszívózás és minőségi felmosás formájában kiválóan végzi a folyamatos takarítást, akkor nem fogsz rosszul járni, ha a Rowenta robotporszívót választod.

Rowenta RR7975WH X-PLORER értékelés

Rowenta RR7987WH X-PLORER Serie 95 Total Care

Robotporszívók

A kefe nélküli motorral, 12 000 pa szívóteljesítménnyel és elektronikus felmosóval rendelkező robotporszívó az egyik legerősebb robotporszívó, amely jelenleg a piacon kapható. A Total Care változat speciális tartozékokkal van felszerelve, hogy a lehető legjobban távolítsa el a háziállatok szőrét és a szennyeződéseket, beleértve a finom, allergiát okozó porszemcséket is. Ezenkívül a nagy teljesítményű szűrő a porszemcsék akár 99,9%-át is képes felfogni. A lézeres szenzoros navigáció és az intelligens mozgástechnológia gyors és igazán alapos tisztítást biztosít. Az alkalmazásvezérlés biztosítja az egyes felületek egyedi beállításait.

Előnyök

 • Erőteljes motor és nagy szívóteljesítmény
 • Hosszú akkumulátor élettartam, tisztítás egyetlen töltéssel
 • Intelligens porszívózás és térorientáció
 • Széleskörű tartozékok
 • Gyönyörű, elegáns design
 • Egyedi porszívózási és feltörlési beállítások
 • Könnyen használható alkalmazások magyar nyelven
 • Gyors takarítás
 • Nem túl zajos

Hátrányok

 • Magasabb vételár
 • Nem törli a széleket
 • Hiányzik a hordozófogantyú


Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ