Samsung Galaxy Watch4 Classic (REVIEW) - a legjobb óra Androidhoz?

Termékkatalógus

Teszt

• Szerző: Daniel Hlas

A dél-koreai Samsung vállalat bemutatta a régóta várt legújabb okosórák párját, amelyek több szempontból is újításokat hoznak. Míg a Samsung Galaxy Watch4 okosóra a sportos Galaxy Watch Active2 okosórát váltja 2019-ből, addig a masszívabb Samsung Galaxy Watch4 Classic a tavalyi Galaxy Watch3 okosórát helyettesíti. A negyedik generáció tehát egyesíti a két korábbi sorozatot, így összességében könnyebbé válik az orientáció köztük. Ma a "klasszikus" változatot vesszük szemügyre, amelyet kifejezetten férfiak számára terveztek.

samsung galaxy watch4

Samsung Galaxy Watch4 Classic (RECENZIÓ) –TARTALOMJEGYZÉK

 1. Kijelző és konstrukció
 2. Rendszer, teljesítmény és akkumulátor
 3. Funkciók
 4. Sport
 5. Egészség és biztonság
 6. Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic – típusok, elérhetőség és ár

Kijelző és konstrukció

Már az elején meg kell, hogy dicsérjük a negyedik generációt a precíz kivitelezésért és a fémanyagok felhasználása végett. Míg a Samsung Galaxy Watch4 okosóra szerkezete alumíniumból készült, az általunk vizsgált Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra már közvetlenül rozsdamentes acélra van alapozva, ami a nagyobb, körülbelül 50 grammos súlyból is érzékelhető. Nem hagyható figyelmen kívül a legendás forgó lünetta, amely megvédi a kijelzőt az ütésektől, és teljesen intuitív kezelést biztosít (még kesztyűben is). Kiemelkedő jellege illetve karaktere azonban némileg akadályozza a kijelző oldalán történő mozdulatokat, és ebből a szempontból a „nem klasszikus“ változat digitális lünettája talán kellemesebb és kényelmesebb megoldás lehet.

Ez esetben a tartósság is valóban kiváló, a MIL-STD-810G katonai szabvány mellett az okosóra Gorilla Glass DX kijelzővédővel is büszkélkedhet. Annál meglepőbb a gyártó nyilatkozata, amely az 5 ATM vízállóságnál megemlíti, hogy az órát csak 1,5 méteres mélységben 30 percig tartó merüléssel tesztelték. Másrészt a fluoroelasztomer óraszíj, amely a Galaxy Watch3 valódi bőr szíját váltotta fel, ténylegesen könnyen megbirkózik a vízzel. A rögzítés azonban, amely megakadályozza, hogy a szíj közvetlenül a csukló felé forduljon, optikailag nagyobbá teszi az órát. Az óraszíj bármikor cserélhető, így végül mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő változatot.

Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4
A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra alapvető számlapja és konstrukciója.

A várakozásokat kielégítően első osztályú AMOLED kijelzővel is rendelkezik, amely kiváló színeket és 330 PPI finomságnak megfelelő magas felbontást kínál. Ráadásul a fényérzékelőnek köszönhetően a fényerő automatikusan alkalmazkodik az aktuális fényviszonyokhoz, így szinte minden helyzetben kiváló képekre számíthatunk. Még egy okkal több, hogy élvezd a gyönyörű számlapok széles választékát, amelyek egyes esetekben egy gombnyomással még eredeti módon is átalakulnak. A megjelenített információra (pl. pulzusszámra) koppintva a kiválasztott funkció teljes részletességgel megnyílik, így ezzel is sok időt takaríthatunk meg.

Az egyes számlapok is különböző mértékben alakíthatók, és bár némelyik csak a mutatók módosításával szerkeszthető, más típusoknál viszont a háttér, a betűtípus vagy a megjelenített információk típusa is megváltoztatható. Egy másik lehetőség az egyéni képpel vagy egyéni animált karakterrel ellátott számlap, bár ez kizárólag Samsung mobiltelefon segítségével szerkeszthető. Az alkalmazásboltban rengeteg más különböző számlap is elérhető, így elmondható, hogy a testreszabási lehetőségek sokasága szinte végtelen.

Samsung Galaxy Watch 4
A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra egyik alapvető számlapja.

Rendszer, teljesítmény és akkumulátor

A negyedik generáció talán legjobban várt újítása a Wear OS Powered by Samsung operációs rendszer, amely a népszerű és közkedvelt Tizen helyébe lépett. A gyakorlatban azonban nem sok változás látható, a legfőbb újdonságot tehát a népszerű Google-szolgáltatások bevezetése jelenti, legyen szó akár az alkalmazásboltról, a térképekről vagy az érintésmentes fizetésről. Természetesen széleskörű testreszabási lehetőségek állnak rendelkezésre, nemcsak a számlapok, hanem a menük vagy a gyorsindítási sáv ikonjai (a menü felülről lefelé történő húzással elérhető) esetében is egyaránt. A menü is jelentős változáson ment keresztül, mégpedig az ikonokat már nem kör alakban, hanem három sorban rendezi el a nagyobb áttekinthetőség és a nagyobb mennyiségű ikon megjelenítésének lehetősége elérése érdekében.

A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosórát két mobilalkalmazás támogatja. Míg a Galaxy Wearables alkalmazás különböző beállításokra használható, a Samsung Health hozzáférést biztosít az összes sport- és egészségügyi adathoz. Ki kell emelnünk az iPhone-okkal való meglepő inkompatibilitást is, mivel ez az első alkalom, hogy a piac egyik legnagyobb szereplője kihagyja az Apple okostelefonokat a listáról. Más telefonok esetében Android 6.0 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

A tökéletes és zökkenőmentes működést a kétmagos, 1,18 GHz-es processzorral ellátott Exynos W920 lapkakészlet biztosítja, amelyet a lenyűgöző, 1,5 GB kapacitású RAM egészít ki. Bizonyos hátránya azonban a rosszabb akkumulátor-üzemidő, amely a használati stílustól függően 1 vagy 2 napot bír ki. Az Apple Watch okosórához vagy a Huawei Watch 3 okosórához hasonlóan ezért javasoljuk a rendszeres újratöltést, például zuhanyzáskor, így a véletlen, nem várt kikapcsolások ismét ritkábbak lesznek. Ami viszont biztosan mindenkit megörvendeztet, az a mágneses töltő, ami kellemesen egyszerűvé teszi az egész folyamatot.

Samsung Galaxy Watch 4 - menu Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4
Felül található az alapmenü, a gyorsindító panel, a navigáció és az egyik alapvető számlap pedig alul.

Funkciók

A Samsung Galaxy Watch4 Classic egy csúcskategóriás okosóra, és több szempontból is felülmúlja a konkurencia nyomós részét. Természetesen van benne naptár, világidő, zseblámpa, hangrögzítő, számológép, stopperóra, percszámláló, telefonos kereső, részletes időjárási információk és ébresztőóra, ahol a csengés és a rezgés stílusát is kiválaszthatod bármikor saját tetszésed és ízlésed szerint.

Az értesítések ezután figyelmeztetnek minket a telefonhívásokra, a szöveges üzenetekre vagy az alkalmazások értesítéseire. A bejövő hívásokat közvetlenül az okosórán előre elkészített szöveges üzenettel tudjuk fogadni, elutasítani vagy esetlegesen reagálni rájuk. Más értesítésekre is lehet válaszolni egy hangulatjellel vagy egy aktuálisan létrehozott üzenettel. A szöveg közvetlenül diktálható is, de nem magyarul, így a legtöbben csak megérintjük az egyes betűket, vagy az ujjunkkal rajzolunk karaktereket. A „rajzok“ ezután automatikusan felismerésre kerülnek, és mind a nyomtatott, mind a gépelt betűk használhatók, még akkor is, ha néhány karaktert éppen nem ismer fel a rendszer.

Az okostelefonon lejátszott zenéket vagy videókat (beleértve a YouTube-ot is) is vezérelheted. A 16 GB belső memóriának és a 7,6 GB felhasználható memóriának köszönhetően semmilyen zene tárolása nem jelent gondot, amelyet aztán hangosan vagy vezeték nélküli fejhallgatón keresztül is lejátszhatsz (különösen hasznos szabadtéri sportoláshoz). Szintén jelen van a Bixby hangasszisztens, amely bár magyarul nem ért, de az angol nyelvet tökéletesen meghallgatja. A jövőben egy Google asszisztensnek is meg kellene jelennie, amely egy kicsit kifinomultabb lesz, és végül talán megértheti a magyar nyelvet is.

Számos különböző alkalmazást is telepíthetsz az újonnan elérhető Google Play alkalmazásból, amely magyar nyelvű leírást, képernyőképeket, recenziókat és értékeléseket kínál minden alkalmazáshoz. Egy másik fontos újítás a Google Pay érintés nélküli fizetés lehetősége, amelyet ugyan az alkalmazásboltból kell telepíteni, de utána valóban nagyon jól működik. Csak nyomd meg kétszer a felső gombot, és helyezd az órát a terminálhoz. A fizetések aktiválását szintén egy kód vagy karakter beírása biztosítja minden egyes alkalommal, amikor az órát felveszi valaki, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az okosórával történő visszaélést. De nem minden funkció függ csak a mobiltelefontól, mivel a 2,4 és most már 5 GHz-es sávban működő WiFi is biztosítja az internetkapcsolatot.

Samsung Galaxy Watch 4
A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra egyik alapvető számlapja.

Sport

A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra a szabadidős sportolók számára is több mint megfelelő funkciókkal rendelkezik. A napi aktivitás nyilvántartását a megtett lépések, az elégetett kalóriák vagy az aktív idő formájában hagyományosan egy háromszínű szív ábrázolja, amely már nem harmadokra van osztva, hanem három különálló görbéből áll a még részletesebb áttekintés elérése érdekében. Motivációdat növelheted azzal is, hogy virtuálisan felveszed a versenyt például barátaiddal, vagy csatlakozhatsz akár a világméretű kihívásokhoz is, viszont ezen a téren sajnos csak a megtett lépések számában versenyezhetsz.

A több mint 90 sportág támogatását mindenképp meg kell dícsérnünk, amelyek közül néhányat az okosóra automatikusan felismer. Szabadtéri tevékenységekhez használhatjuk az iránytűt vagy a GPS, Glonass, Beidou és Galileo helymeghatározó rendszereket, amelyek nemcsak az útvonalat, a sebességet vagy a tempót rögzítik, hanem hozzáférést biztosítanak a nyomás- és magassági információkhoz is egyaránt. A Google térképek is rendelkezésre állnak, amelyek bár internet-hozzáférést igényelnek, de jutalmul minden részletet megjelenítenek, beleértve a helyzetünket is, és a célállomásunkhoz való navigáció elérése is lehetséges, attól függően, hogy gyalog, kerékpárral vagy autóval utazunk épp.

Ha egy adott tevékenység közben öt másodpercnél hosszabb időre megállunk, a Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra automatikusan regisztrálja ezt, és ideiglenesen leállítja a gyakorlat rögzítését. Az ezt követő folytatólagos elindítás ezután újraindítja a felügyeletet. Ugyanakkor a mobilalkalmazás számos olyan edzésprogramot tartalmaz, amelyek a következő napokra konkrét gyakorlatokat ütemeznek, és részletes segítséget nyújtanak minden tevékenység során, viszont itt is minden angol nyelven marad. Az igényesebb sportolóknak még mindig hiányozhatnak az egyes kiválasztott profi sportágakkal kapcsolatos mutatók, amely néhány konkurens készüléknél megtalálhatóak.

Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4 Samsung Galaxy Watch 4 …
A felső részen sportolási módok közül választhatsz, az alsó részen pedig a Google térképet és a napi tevékenységi összefoglalót találod.

Egészség és biztonság

A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra rendkívüli funkciókkal rendelkezik, még az egészségügy területén is. Nemcsak a pulzusszám mérhető folyamatosan, hanem annak stressz formájában történő változékonysága is, amely megbízhatóan reagál bármilyen leterheltségre, beleértve például a folyamatban lévő betegséget is. A saját folyadékfogyasztásodról vagy kalóriabeviteledről is szintén áttekintést kaphatsz, viszont ennek a lehetőségnek feltétele, hogy az értékeket kézzel kell beírnod az adott alkalmazásokba.

Egy másik prémium funkció az EKG, de ennek feltétele a 22 év feletti életkor és a Galaxy okostelefon megléte. Hasonló korlátozásokkal találkozhatunk a vérnyomásmérésnél is, amelyhez az Android 7.0 vagy újabb operációs rendszert futtató Galaxy telefonon kívül havonta kalibrálni kell egy hagyományos, mandzsettás vérnyomásmérő készüléket. Sajnos egyik funkciót sem tudtuk ezek közül tesztelni. Meg kell említenünk az automatikus esésérzékelést vagy az SOS-jelzés gombon keresztüli küldését is, amely megkönnyíti az előre kiválasztott kapcsolattartók értesítését kritikus helyzetek esetén. Az egyéb egészségügyi funkciók között megtaláljuk a menstruációs ciklus nyomon követését vagy a vér oxigénellátásának mérését, bár ez utóbbi nem követhető folyamatosan.

Az új Samsung BioActive Sensor érzékelő olyan testösszetétel-elemzést is kínál, amely talán egyedülálló az okosórák szegmensében. Egyszerűen add meg aktuális súlyodat, helyezd az ujjaidat az oldalsó gombokra, és 15 másodperc alatt megtudhatod a zsír, a víz és a vázizomzat súlyát, miközben a BMI vagy BMR (a test működéséhez szükséges napi energiamennyiség) is szintén kiszámításra kerül. Minden kapott adatot a megfelelő skálán értékelünk, így azonnal tudjuk, hogy hogy is állunk. A pontos eredmények elérése érdekében azonban a felhasználó nem lehet 20 évesnél fiatalabb. 

Samsung Galaxy Watch 4 és mérés … … …
A fenti részben találod a testösszetétel-elemzést, a lenti részben pedig a menstruációs ciklus és az alvás nyomon követése valamint a végleges testösszetétel található.

Az alváskövetés is váratlanul részletes, érzékeli az alvás időtartamát, az egyes szakaszokat, a vér oxigénellátását és ezúttal már a horkolást is. A csatlakoztatott telefonon keresztül a megfelelő hangokat figyeli, és a horkolást közvetlenül rögzíti, ami orvosi diagnózishoz például szintén használható. Ez a funkció azonban észrevehetően sok energiát fogyaszt a mobiltelefonon, ezért azt fel kell tölteni. Az okosóra az alvás általános minőségét is értékeli, és még átfogóbb áttekintést kapunk a pihenésről az alvás illetve szundizás megfigyelésének köszönhetően.

Samsung Galaxy Watch4 a Watch4 Classic – típusok, elérhetőség és ár

A negyedik generációs modellek mindegyike különbözik méretben, megjelenésben és árban egyaránt. A Samsung Galaxy Watch4 40mm-es okosórát fekete, ezüst vagy rózsaszín-arany színkivitelben kaphatjuk meg. A nagyobb, 44 mm-es modell fekete, ezüst vagy zöld színben kapható, és mindkét modell ára 113 000 forint körül mozog. A két méret mellett a karcsúbb Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra is elérhető 42 mm-es vagy 46 mm-es változatban. Mindkettő fekete vagy ezüst színben kapható, és ezeknek az ára 141 000 forint körül mozog. A „klasszikus“ 46 mm-es modell az LTE kiadásban is választható, de ez a verzió körülbelül 28 000 forinttal többe kerül.

okosórák; smartwatch; wearables;

Samsung Galaxy Watch4 Classic

Okosórák (smart watch)

A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra egyértelműen az egyik legjobb készülék, amit ténylegesen kaphatunk az androidos telefonokhoz. A csúcsminőségű kijelző, a precíz kivitelezés, az átlagon felüli funkciók és a népszerű Google-szolgáltatások egyedülálló kombinációját foglalja magába. Mindezt egy meglepően alacsony árcédula teszi teljessé, és merjük állítani, hogy szinte mindenki elégedett lesz a Samsung Galaxy Watch4 Classic készülékkel..

Előnyök

 • Precíz kivitelezés csodálatos kijelzővel
 • Rendkívüli ellenállás a külső hatásokkal szemben
 • SOS, EKG és esés érzékelés
 • Horkolás megfigyelés és testösszetétel-elemzés
 • A Google szolgáltatások jelenléte, beleértve a Google Pay-t is
 • Kiváló ár/teljesítmény arány

Hátrányok

 • Gyengébb akkumulátor-üzemidő
 • Néhány, a Samsung telefon szükségességéhez kötött funkció
 • A legfejlettebb sport mutatók hiánya

Korábban írt preview megtekintése

Cikk

Frissítve • Szerző: Daniel Hlas

A dél-koreai Samsung vállalat bemutatta legújabb, már régóta várt okosóra duóját, amely több szempontból is innovációnak számít. Az első modell a sportra alapozott Samsung Galaxy Watch4, amely a 2019-es Galaxy Watch Active2-t váltja fel. Azonban, az egy éves Galaxy Watch3-nak is van utódja - helyét a Samsung Galaxy Watch4 Classic veszi át. A negyedik generáció a korábbi két szériát is egyesíti, ezáltal pedig megkönnyíti az általános tájékozódást. Most pedig közelebbről is megnézzük mindkét modellt.

samsung galaxy watch4 classic; samsung galaxy watch4 ; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;

Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic – TARTALOM

 1. Szerkezet
 2. Kijelző és vezérlés
 3. Wear OS operációs rendszer
 4. Funkciók, teljesítmény, akkumulátor
 5. Sport és egészség
 6. Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic – változatok, elérhetőség és ár

Szerkezet

A negyedik generáció a méretek érdekes kombinációjával rukkol elő, amely négy dimenziót kínál. A Samsung Galaxy Watch4 (ahogy a Galaxy Watch Active2 is) 40 és 44 mm-es változatban lesz kapható, kiemelve a páratlanul nagy, 9,8 mm-es vastagságot. A Samsung Galaxy Watch4 Classic, másrészről, a 42 és 46 mm-es méretekre támaszkodik, még mindig viszonylag kis, 11 mm-es vastagsággal, ám nagyobb súllyal - 46 vagy 52 gramm (a 25 és 30 g-os Galaxy Watch4-hez képest).

Ami a felhasznált anyagokat illeti, a műanyagot elfelejthetjük. A negyedik generáció teljes mértékben a fémre esküszik, pontosabban a Galaxy Watch4 az alumíniumra, a Galaxy Watch4 Classic pedig a rozsdamentes acélra. Mindkét modell elegáns formatervezését fluoreszkáló (alapvetően gumi) szíj egészíti ki, amelynek kényelmesnek és alkalmasnak kell lennie sportoláshoz. A Galaxy Watch3 valódi bőréhez viszonyítva ez kompromisszumnak számít a kedvezőbb beszerzési ár tekintetében. Az érdeklődők minden esetre csere szíjakat is beszerezhetnek, és az egyszerű rendszernek köszönhetően bármikor könnyedén kicserélhetik azt az alkalomnak megfelelően.

Másrészt nem kímélték az egész szerkezet ellenállóságát sem. A Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic megfelel a katonai MIL-STD-810 szabványnak és szinte minden természeti elemnek ellen kell állnia. A kijelzőt csúcskategóriás Gorilla Glass DX védőfólia védi, amelyet kifejezetten okosórák számára fejlesztettek ki. Ennek eredményeképp a tükröződés akár 75%-kal csökkenhet, míg a kontraszt akár 50%-kal is növekedhet. Kérdéses azonban a vízállóság, amely állítólag öt atmoszféra nyomásnak áll ellen (ezáltal úszáshoz is alkalmas), ám a gyártó csak 30 perces merítési tesztet végzett el friss vízben, 1,5 méteres mélységben.

Kijelző és vezérlés

A korábbi generáció kijelzőjében nem volt semmi kivetnivaló, így nem csoda, hogy a Samsung Galaxy Watch4 (Classic) esetében csupán apró változtatásokkal találkozhatunk. Az alig észrevehető tizedmilliméteres csökkentés mellett nagyobb felbontást és lágyabb képet tapasztaltunk. Mind a Galaxy Watch4, mind a Galaxy Watch4 Classic esetében egy 1,19 hüvelykes vagy 1,36 hüvelykes kijelző (a választott mérettől függően) vár ránk, amely ugyanúgy 330 PPI finomsággal igazodik a felbontáshoz. A negyedik széria természetesen szintén rengeteg számlapot fog kínálni, és nem fog hiányozni az AR emoji vagy a saját avatárod elkészítése sem, amely megjelenik majd a használatban lévő tevékenységek során - mint például a futás vagy a zenelejátszás.

Továbbfejlesztett vezérlésre is számíthatunk anélkül, hogy elveszítenénk a digitális (vagy fizikai) lünettát, szóval úgy tűnik, hogy a Samsung és a Google legjobbját kaparinthatjuk meg. A tapasztalataink - habár lehet, hogy ez szubjektív -  azonban azt mutatják, hogy a legjobb vezérlést a korona teszi lehetővé, amelyet az Apple Watch-on, valamint a Huawei Watch 3-on is megtalálhatunk.

samsung galaxy watch4 classic; samsung galaxy watch4 ; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
A Samsung Galaxy Watch4 Classic okosóra fekete és ezüst külsőben érkezik.

Wear OS operációs rendszer

A negyedik sorozat legnagyobb változása, ugyanakkor kockázata is, minden bizonnyal az operációs rendszer. Az előző modell a csúcsminőségű Tizen rendszert tudhatta a magáénak, míg a Galaxy Watch4 és Watch4 Classic a Google Wear OS-ével operál. Ez azonban nem egy nehézkes verzió, amely más márkák készülékein is megtalálható, hanem egy kifejezetten csak Samsung készülékekre kifejlesztett variáns. Ezért a becses neve Wear OS Powered by Samsung.

Az első nyilvános betekintések alapján úgy tűnik, hogy a felhasználói környezet az eredeti Tizenhez lesz hasonló, ám amelynek a népszerű Google szolgáltatások - beleértve a Google Play alkalmazásboltot - is a részét képezik. Letölthetünk majd különféle applikációkat, ezáltal a funkciókat pontosan az igényeink igazíthatjuk. Talán még a jelentősebb újdonságok közé tartozik a Google Pay érintésmentes fizetés érkezése. Eddig Wear OS-es vagy Tizenes okosórákkal nem lehetett így fizetni, amely hatalmas hátrány volt a versenytársakkal szemben. Emellett, nem megerősített információk alapján az eredeti Bixby hangasszisztenst a Google Asszisztens fogja kiegészíteni, amely általában magasabb szinten áll.

Egy másik fontos lépés a kompatibilitás visszaszorítása. A Samsung Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic nem használható iPhone-nal és ez az első alkalom, hogy az egyik vezető okosóra gyártó elkezdi korlátozni az Apple telefonokat (habár az Apple Watch nem támogatja az Androidot). Android esetében 6.0 vagy újabb verzióra van szükség.

Funkciók, teljesítmény, akkumulátor

A Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic alapvetően a Samsung zászlóshajói, így senki sem lepődhet meg azon, hogy mennyire széleskörű funkciókkal találjuk szembe magunkat. Az alapfelszereltséget képező ébresztőóra, időjárás-előrejelzés, visszaszámlálás, naptár és értesítés funkciókat például a telefonhívások lehetősége egészíti ki. A Samsung Galaxy Watch4 Classic LTE verzióban is elérhető, amely lehetővé teszi a mobilhálózatokhoz való csatlakozást, és ezáltal hívások kezdeményezését, SMS-ek küldését vagy az Internet-elérést anélkül is, hogy az okostelefonunk a közelben lenne. Érdekes módon azonban a Samsung Galaxy Watch4 nem kapott LTE kiadást, pedig elődje, a Samsung Galaxy Watch Active2 ezt az opciót is kínálta.

Még ha az új Wear OS több teljesítményt is igényel, a Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic okosórák könnyedén meg tudják ezt adni neki jelentősen megújított hardverük révén. Modern Exynos W920 chipszettre számíthatunk, amelyben kétmagos 64-bites processzor foglal helyet 1,18 GHz-es frekvenciával. A magasabb sebesség RAM-ot is foglal magában, amelynek kapacitását tisztességes 1,5 GB-ra emelték. A belső tárhely is megduplázódott, amely mostantól pontosan 16 GB-ot kínál, így több zenét és alkalmazást tárolhatunk rajta, mint eddig bármikor. Újítások a csatlakoztatás terén is találhatók, ahol a Bluetooth 5.0 mellett a Wi-Fi a 2,4 GHz-en kívül 5 GHz-es sávban is remekelni fog.

A Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic akkumulátor-üzemideje többé-kevésbé ugyanaz marad, és ezúttal 2, vagy akár 3 napos működésre is számíthatunk. Egyes felhasználók minden bizonnyal néhány nappal hosszabb üzemidőben reménykedtek. Az okosórák trendje azonban éppen ennek az ellenkezőjét mutatja, és a legtöbb gyártó feláldozza az állóképességet a szebb, problémamentesebb és felszereltebb rendszer érdekében.

samsung galaxy watch4 classic; samsung galaxy watch4 ; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
A Samsung Galaxy Watch4 okosóra igazán ellenállhatatlan designnal fog levenni a lábadról.

Sport és egészség

A Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic az egészség-monitorozás terén is le fogja nyűgözni a felhasználókat. A szívritmus, a stressz szint és a vér oxigénszintjének mérése mellett prémium funkciókkal is találkozhatunk EKG vagy vérnyomásbecslés formájában. Ezek azonban csak 22 éves kortól nyújtanak pontos mérési eredményeket, és egy Android 7.0 vagy vagy újabb rendszerrel bíró Galaxy telefon is előfeltétel. Ezenkívül a nyomásméréshez havonta kalibrálni kell a hagyományos mandzsettás vérnyomásmérő készüléket.

Egy vadonatúj funkció, amelyet most először látunk egy okosórában, a testösszetétel-elemzés. A BioActive érzékelőnek köszönhetően megtudhatjuk, hogy milyen százalékban van zsír-, víz- vagy izomtömegünk. És bár egyes okosmérlegek hasonló adatokat kínálnak, a Samsung Galaxy Watch4 (Classic) rendkívül nagy, több mint 95%-os pontosságot ígér. Elég, ha két ujjunkat az oldalsó gombokra helyezzük, és máris 15 másodperc alatt megtudjuk az eredményt. A 20 év alattiak esetében azonban a pontos eredmények nem garantáltak.

A második újítás egy még részletesebb alváselemzés, amely már nem csak az alvás hosszát, fázisát vagy a vér oxigénellátását rögzíti, hanem a horkolást is. Egy csatlakoztatott okostelefont használunk a horkolás észlelésére és rögzítésére, így még átfogóbb információkat kapunk. A horkolás zavarhatja a pihenést és általános fáradtsághoz vezethet. Ezen kívül az órának rendelkeznie kell esésérzékelővel és SOS-jelzés indításának képességével, hogy azonnal segítséget hívhasson.

samsung galaxy watch4 classic; samsung galaxy watch4 ; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
A Samsung Galaxy Watch4 három színváltozatban érkezik.

A felszereltség a sporttevékenységekre is kiterjed, beleértve a napi tevékenység automatikus rögzítését. A népszerű háromszínű szív is jelen van, amely a napi célok elérésétől függően rajzolódik ki. Több mint 90 sportág közül is választhatsz, amelyek természetesen tartalmazzák a pulzusszámot és más kulcsfontosságú adatokat. A műholdas helymeghatározó rendszerek is integrálva vannak, nevezetesen a GPS és a GLONASS, bár a korábbi modellekben a gyártó a BeiDou és a Galileo jelenlétét is említette.

Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic – változatok, elérhetőség és ár

A két negyedik generációs modell különböző méretben, kivitelben és árcédulával érkezik. A Samsung Galaxy Watch4 40 mm-t fekete, ezüst vagy rózsaarany színben kaphatjuk meg kb. 99 000 Ft-ért. A nagyobb, 44 mm-es modell viszont fekete, ezüst vagy zöld színben érhető el kb. 112 000 Ft-ért. A két mérethez tartozik a karcsúbb Samsung Galaxy Watch4 Classic is, amely fekete vagy ezüst színben kapható. A 42 mm-es változat ára kb. 124 000 Ft, míg a 46 mm-es kb. 124 000 Ft-ba kerül. Ahogy az várható volt, a 46 mm-es Classic modellért az LTE kiadásnál felárat fizetünk, és kb. 150 000 Ft-ot kell kipréselnünk a pénztárcánkból. Az előrendelések már folyamatban vannak, az első példányok augusztus 27-én várhatóak. Előrendelés esetén egy 21 000 Ft értékű vezeték nélküli töltőt is kapunk ajándékba.

i Még érdekelhet

Első pillantásra a Samsung Galaxy Watch4 és a Watch4 Classic szinte tökéletes okosóráknak tűnnek. Már az előző generációk is a legjobb készülékek közé tartoztak a maguk nemében, most azonban hozzáférést kapunk a Google Play-hez, az érintésmentes fizetéshez, a testösszetétel-elemzéshez és az alacsonyabb árcédulához. Valószínűleg tehát mindkettő újabb eladási sláger lesz, amelyek minden további nélkül felkerül A legjobb okosórák listájára is.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ