A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál Shop roku

Sífutólécek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Rendeltetés
Gyerek
(17)
Férfi
(38)
Női
(41)
Junior
(1)
Síelési szint
Kezdő
(1)
Rekreációs
(35)
Sport
(25)
Futási technika
Klasszikus
(55)
Korcsolyázás
(6)
Alap típus
Sima
(2)
Pikkelyek
(20)
Bőr
(33)
Nanogrip G-grip
(1)
G-Grip
(1)
Zsírozó
(4)
Kötési norma
NNN
(2)
NNN (Prolink)
(41)
Kötés nélkül
(13)
NNN (NIS)
(3)
Turnamic
(5)
Síléc hossza
120 cm
207 cm
-

A sífutás a klasszikus síelés mellett az egyik legkedveltebb téli sport. Még alig esik le az első hó, a sífutást máris örömmel lehet űzni. A sífutó lécek kiválasztásakor fontos a képességeid, magasságod, testtömeged és síelési stílusod felmérése. Mely egyéb szempontokra kell odafigyelni? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kell pontosan az elképzeléseidnek megfelelő sífutó lécet kiválasztani.

Tovább

Hogyan válasszunk sífutó léceket edzettségi szint szerint?

Kíváncsi vagy, hogyan kell sífutó lécet választani kezdőknek, szabadidős vagy sport sífutóknak, vagy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a verseny sífutó lécek? Az edzettségi szint rendkívül fontos a választáskor. A sífutást csak kellemes kikapcsolódásnak tartod  a téli ünnepek során, vagy sokkal komolyabban veszed és inkább sportként gondolsz rá?

  1. A turista sífutó lécek kezdőknek és szabadidős sífutóknak egyaránt alkalmasak, akik egyszerűen csak élvezni akarják a tájat és nem rohannak sehova. A turista sífutó lécek stabilabbak, szélesebbek és puhábbak, s bár a talprészük tartós, nem túl gyorsak.
  2. A sport sífutó léceket leginkább haladó síelők és lelkes sportolók használják. Könnyebb szerkezetűek, a talpuk keményebb, tehát gyorsabb is, valamint megfelelően tartós. Akkor érdemes használni őket, ha megfelelő szinten és technikával síelsz.
  3. A verseny sífutó lécek alkalmasak versenyzésre vagy komolyabb sportolóknak. Az ilyen lécek keskenyebbek és keményebbek. Talprészük nagyon gyors, de hajlamos a sérülésekre, tehát a kényelmes síeléshez mindenképpen karbantartott pályára van szükség.

Milyen hosszú sífutó lécet válasszunk? Ez a síelési stílustól és a tereptől függ

Egy másik fontos kiválasztási kritérium az általad előnyben részesített síelési stílus és a terep, amelyen a léceket leggyakrabban fogod használni. Ez határozza meg, hogy milyen hosszúságú, szélességű és görbületű lécekre lesz szükséged.

Hogyan válasszunk ki lécet klasszikus stílushoz? Figyelj a léc orrára

A klasszikus stílushoz, tehát nyomban futáshoz alkalmas sífutó sílécek jellegzetes orr-részük és élesebb spiccük alapján ismerhetők fel. Egy másik jellemző tulajdonságuk a sílécek középrészén alkalmazott kenőanyag, mely a testsúly ráhelyezésekor lehetővé teszi, hogy léc a hóhoz tapadjon, így jobb elrugaszkodást biztosít. A klasszikus stílusú sífutó lécek általában 20-30 cm-rel hosszabbak, mint a síelő magassága.

Hogyan válasszunk síléceket korcsolyázó stílushoz?

A korcsolyázó sílécek orra laposabb és szélesebb, mint a klasszikus stílushoz alkalmas léceknél, valamint középen csak kissé íveltek. A hosszuk általában 5-10 cm-rel haladja meg a síelő testmagasságát. Ezen túl azt is jó tudni, hogy az ilyen lécek sima, letaposott hófelületre alkalmasak, nem terepre.

Hogyan válasszunk kombinált léceket, amelyek ideálisak mind korcsolyázó, mind klasszikus stílushoz?

A kombinált léceket azok számára tervezték, akik nem rendelkeznek sajátos síelési stílussal. Az ilyen lécek használhatóak klasszikus és korcsolyázó stílusban is. Hasonlóak a klasszikus stílusú lécekhez, de keményebbek és a középrészük kevésbé domború.

A kombinált sífutó lécek hossza általában 10–15 cm-rel haladja meg a síelő magasságát.

Hogyan válasszunk terepre alkalmas síléceket?

A terepre (back country) alkalmas síléceket karbantartott pályákon kívüli használatra tervezték. Mivel nehezebb tereppel is meg kell birkózniuk, ezért az ilyen lécek tartósabbak, acél szélekkel és szélesebb csúszófelülettel készülnek, amely stabilitást nyújt mély hóban is. A terep sífutó léceknek 10–15 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a síelőnek.

A síléc ne legyen túl széles, de túl keskeny sem

A sílécek szélessége kulcsfontosságú paraméter annak meghatározásakor, hogy szabadidős sílécről (47 mm-től) vagy sport, esetleg verseny sílécről (45 mm-ig) beszélünk. A túl széles síléc nagyobb tömegű, és így irányításuk nehezebb. A túl keskeny léc a hóba süllyedhet, és kevésbé stabil, növelve a boka sérülésének kockázatát.

Vásárolj sílécet az egész családnak

Nálunk az egész családnak vásárolhatsz sílécet. A felnőtt sílécek  mindig hosszabbak, mint a síelő testmagassága. A kisgyermekek síléce általában rövidebb, mint a gyermek testmagassága.

Hogyan válasszunk gyerek sílécet? Ez elsősorban a gyermek életkorától függ

A gyerek sílécek választásakor kicsit másabbak a szabályok, mint a felnőtteknél. Míg a felnőtt síléc mindig hosszabb, mint a síelő magassága, öt év alatti gyermekek számára rövidebb sílécet válasszunk, hogy a gyermek könnyebben tudja őket irányítani. 5-10 éves gyermekeknél a síléc optimális hossza 15 cm-rel haladja meg a gyermek magasságát.

Tíz éven felül után ugyanazokat a kritériumokat vegyük figyelembe a sílécek vásárlásánál, mint a felnőtt léceknél.

A síléc magja lehet fa, kompozit vagy szénszálas felépítésű

A mai sílécek gyártásánál három fő típusú magot használnak, amelyek befolyásolják a síléc élettartamát és eredeti tulajdonságaik megtartását. Melyek ezek a magok?

  • A fa mag az alsó- és a középkategóriás modelleknél használatos.
  • A kompozit mag szilárdabb és jobban továbbítja az erőket. Üvegszálas poliuretánból vagy akrilból készül.
  • A szénszálas szerkezet drágább modelleknél használatos. Az ilyen szerkezet nagyon kemény és alacsony tömegű.

i

A kényelmesebb választáshoz használd a paraméterek szerinti szűrőnket.

Hogyan befolyásolja talp típusa a sílécek használatát?

A síléceknek különböző tulajdonságai vannak, amelyeket a futófelület vagy talp típusa befolyásol. Ide tartozik a sebesség és a könnyű mozgás. Ismerd meg, hogy miben különböznek a különféle típusú sítalpak.

  1. A sima talp gyakorlatilag bármilyen síelő számára alkalmas, de a kényelmes használatához viaszra van szükség.
  2. A pikkelyes sílécek megkönnyítik a síelő számára a dombra mászást, és a sílécet nem kell csúszásmentes viasszal kezelni (viaszmentes megoldás).
  3. A Mohair/Moher talp a pikkelyes lécek helyett kínál alternatívát. Ugyanazon az elven működik, de lejtőn csúszáskor kisebb az ellenállása, amit különösen a profi síelők értékelnek.
  4. A fóka mászóbőr (SKIN-nek is nevezik) a síléc talpához van ragasztva, s kiváló arányt biztosít a csúszás és tapadás közt (menetirányban csúszik, felfelé kapaszkodik).

A sílécek futófelületének gondozása

Az síléc talpával kapcsolatban az egyik rettegett kérdés: Hogyan viaszoljuk a léceket? Az alapszabály nem olyan bonyolult. A klasszikus technikával használatos lécek esetében a csúszó részen hagyományos waxot, a szélénél pedig kapaszkodó waxot alkalmazzunk. Korcsolyázó léceknél kapaszkodó waxot nem használunk, csak csúszó waxot.

Ne felejtsük el a megfelelő síkötéseket - a készletnek kompatibilisnek kell lennie a sícipőkkel

Jelenleg többféle sífutó kötés létezik a piacon - egy készlet, amelyet nálunk vásárolsz, tartalmazhat:

  • SNS-kötést egy merevítéssel, amely illeszkedik a cipő vágatába. Az ilyen típusú kötést fúrással rögzítik a síléchez.
  • NNN-kötést két merevítéssel, amelyek a cipő két vágatába illeszkednek. Ez a kötés fúrás helyett az NIS kötésre is csúsztatható, amely a síléc része.
  • Az NNN (prolink) lényegében azonos az NNN kötéssel.

!

Az NNN és SNS kötések nem kompatibilisek egymással, és sífutó cipő vásárlásakor erre fontos figyelmet fordítani.

Teljes felszerelés sífutáshoz és téli sportokhoz egy helyen

Sífutáshoz van szükséged felszerelésre, legyen az akár ruházat, léc vagy sífutó bot? Téli sportkínálatunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
62 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
Atomic SAVOR 46 GRIP + PA Blue/Gy/Red - Sífutóléc Típusok
Atomic SAVOR 46 GRIP + PA Blue/Gy/Red
Sífutóléc - uniszex, Atomic Prolink Access Cl kötéssel, Densolite mag, BI 1500 talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
62 990 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1369nad
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Sporten PERUN PRO SKIN_M/H 166cm
Sífutóléc - hossza 166 cm,, férfiak számára készült, Woodcore mag, HM GRAPHITE BASE talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
75 690 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPThng0128
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Sporten PERUN PRO SKIN W_M/H 166 cm
Sífutóléc - hossza 166 cm,, nők számára készült, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
77 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTsporten056
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black - Sífutóléc Típusok
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black
Sífutóléc - uniszex, Rottefella NIS Touring Auto Classic kötéssel, Aircell mag, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
124 990 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTpel50nad
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 195 cm
Sífutóléc - hossza 195 cm, uniszex,, Rottefella NIS Touring Auto Classic kötéssel, Aircell mag, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
99 990 Ft
Használt raktáron
Termékkód: SPTpel53
Peltonen Sonic Step + Rottefella Basic JR 140 cm
Sífutóléc - hossza 140 cm, gyermekek számára készült,, Rottefella Start kötéssel, Air Channel mag, HM Extruded base talp, ajánlott szint: rekreációs
40 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpel30
48 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPThng0103
Fischer TWIN SKIN CRUISER EF + CONTROL STEP M
Sífutóléc - hossza 174 cm, uniszex,, Turnamic kötéssel, Protec/Twin Skin Mohair Mix mag, Protec/Twin Skin Mohair Mix talp, ajánlott szint: rekreációs
100 190 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: SPTfis1486
5,0
Sporten PERUN PRO SKIN W_M/H, 174cm
Sífutóléc - hossza 174 cm,, nők számára készült, CAP fa mag mag, HM GRAPHITE BASE talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
73 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTsporten057
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 207 cm
Sífutóléc - hossza 207 cm, uniszex,, Rottefella NIS Touring Auto Classic kötéssel, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
118 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpel55
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 188 cm - Sífutóléc Típusok
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 188 cm
Sífutóléc - hossza 188 cm, uniszex,, Rottefella NIS Touring Auto Classic kötéssel, Aircell mag, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
124 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTpel52
Peltonen Zenith Skate NIS + Rottefella Performance Skate 174 cm - Sífutóléc Típusok
Peltonen Zenith Skate NIS + Rottefella Performance Skate 174 cm
Sífutóléc - hossza 174 cm, uniszex,, Rottefella NIS Performance Skate kötéssel, Aircell mag, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
139 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpel46
Peltonen Acadia Skate NIS + Rottefella Performance Skate 167 cm
Sífutóléc - hossza 167 cm, uniszex,, Rottefella NIS Performance Skate kötéssel, Aircell mag, PRG 3600 talp, ajánlott szint: sport
126 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpel56
Peltonen Acadia Skate NIS + Rottefella Performance Skate 174 cm
Sífutóléc - hossza 174 cm, uniszex,, Rottefella NIS Performance Skate kötéssel, Aircell mag, PRG 3600 talp, ajánlott szint: sport
126 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpel57
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 181 cm - Sífutóléc Típusok
Peltonen Skin Pro CL NIS 3.0 Universal Stiff + Rottefella NIS Touring Auto Classic Black 181 cm
Sífutóléc - hossza 181 cm, uniszex,, Rottefella NIS Touring Auto Classic kötéssel, Aircell mag, PRG 4100 talp, ajánlott szint: sport
124 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpel51
Peltonen Fuse Classic G Grip + Rottefella Basic 180 cm - Sífutóléc Típusok
Peltonen Fuse Classic G Grip + Rottefella Basic 180 cm
Sífutóléc - hossza 180 cm, uniszex,, Rottefella NIS Basic kötéssel, Aircell mag, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
147 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTpel39
126 090 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTpel56nad
Atomic SAVOR XC SKINTEC med + SP BLAC 185 cm
Sífutóléc - hossza 185 cm, uniszex,, Atomic Prolink Shift Pro CL kötéssel, Densolite mag, Sintec talp, ajánlott szint: rekreációs
103 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTatm1743
Atomic SAVOR XC SKINTEC med + SP BLAC 170 cm
Sífutóléc - hossza 170 cm, uniszex,, Atomic Prolink Shift Pro CL kötéssel, High Densolite mag, BI 3000 talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
103 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTatm1741
Atomic PRO S2 + PSK 167 cm - Sífutóléc Típusok
Atomic PRO S2 + PSK 167 cm
Sífutóléc - hossza 167 cm, uniszex,, Atomic Prolink Pro SK kötéssel, Ultra High Densolite mag, BI 3000 talp, stiff keménység, ajánlott szint: sport
95 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTatm1744
Atomic SAVOR XC SKINTEC med + SP BLAC 175 cm
Sífutóléc - hossza 175 cm, uniszex,, Atomic Prolink Shift Pro CL kötéssel, High Densolite mag, BI 3000 talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
103 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTatm1742
Atomic PRO C2 SKINTEC W m PSP + SHP 202 cm - Sífutóléc Típusok
Atomic PRO C2 SKINTEC W m PSP + SHP 202 cm
Sífutóléc - hossza 202 cm,, nők számára készült, Atomic Prolink Shift Pro CL kötéssel, Ultra High Densolite mag, BI 4000 talp, medium keménység, ajánlott szint: sport
103 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTatm1739
Atomic SAVOR XC SKINTEC med + SP BLAC
Sífutóléc - uniszex, Atomic Prolink Shift Pro CL kötéssel, Densolite mag, BI 3000 talp, medium keménység, ajánlott szint: rekreációs
103 190 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1740nad
Atomic PRO S2 + PSK - Sífutóléc Típusok
Atomic PRO S2 + PSK
Sífutóléc - uniszex, Atomic Prolink Pro SK kötéssel, Ultra High Densolite mag, BI 3000 talp, stiff keménység, ajánlott szint: sport
95 890 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1744nad

Sífutólécek

snowboardingA Stormred sísisakok és gerincvédők csökkentik a sérülések kockázatát A gerincvédő és a sisak a síelés vagy snowboardozás alapvető tartozéka. És ezeket a termékeket a Stormred kiváló minőségben kínálja. Előállításukhoz modern anyagokat használ, miközben a megjelenésről sem feledkezik meg.

Sífutólécek

A Sífutólécek kategóriában összesen 62 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó sífutólécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább sífutólécek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb sífutólécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: sífutólécek vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ