ApF HU Akvizice ApF HU

Cross kerékpárok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kerékpár típusa
Cyclocross
(9)
Gyerek
(1)
Kerék átmérője
26"
(1)
28"/700C
(7)
Váz anyaga
Alumínium
(5)
Acél
(4)
Kerék rugózása
Rugózás nélküli
(1)
Rugós villa
(8)
Rugóút
63 mm
120 mm
-
Rendeltetése
Férfi
(4)
Női
(8)
Gyerek
(1)

A cross kerékpár jó kompromisszumot jelent a hegyikerékpár és az országúti kerékpár között. Könnyebb és magasabb vázzal rendelkezik, mint a hegyi kerékpárok, de szélesebb gumikkal, mint az országúti kerékpárok – ezt nevezzük trekking kerékpárnak, amely azonban inkább családi kirándulásokra alkalmas. Az erdőben és a városban való gyors tekeréshez a cross kerékpár a legjobb választás. Olvass tovább, és tudj meg többet a sajátosságairól.

Tovább

Alkalmas a cross kerékpár cyclocross kerékpározásra?

Ha szigorúan ragaszkodunk a pontos kerékpáros terminológiához, akkor különbséget kell tennünk a cyclocross kerékpár és a cross kerékpár között. A cyclocross kerékpárt eredetileg a cyclocross nevű versenysportághoz fejlesztették ki, azaz országúti és erdei utakon egyaránt használható. Csak később vált általános, szabadidős kerékpárrá a trekking kerékpárokhoz hasonlóan.

i

A szakértők és a versenytársak is megbocsátanak nekünk, ha nem teszünk különbséget a két típus között.

Miért kell különbséget tenni a férfi és női cross biciklik között?

A cross kerékpárok női és férfi típusra való osztása nem diszkriminatív célokat szolgál, csupán arról van szó, hogy a nőknek általában rövidebb a lábuk és a törzsük, mint a férfiaknak. Lássuk, mik az alapvető különbségek a két kerékpár típus között.

  • A női cross kerékpár alacsonyabb vázcsővel, magasabb kormánnyal és szélesebb (női) nyereggel rendelkezik.
  • A férfi cross biciklik valamivel masszívabbak (a felső vázcső rövidebb).
  • A gyermek cross kerékpárok esetében a fiú és lány modellek legfőképp csak szín és design alapján különböznek.

Férfi cross kerékpár
Férfi cross kerékpár

női cross kerékpár
Női cross kerékpár

gyerek cross kerékpár
Gyerek cross kerékpár

Trekking és cross biciklik - mi a különbség?

Fontos tisztázni, hogy a trekking és a cross bicikli nem teljesen ugyanaz. A két típus alakja némileg különbözik – a cross kerékpár modelleknek hosszabb vázuk van, ami lehetővé teszi, hogy jobban ráhajolhass a kerékpárra és gyorsabban tudj tekerni -, de a fő különbség a két típus alapfelszereltségében mutatkozik meg. A cross kerékpár nem rendelkezik sárvédővel, csomagtartóval, és néha még lámpával sem.

Természetesen vásárolhatsz és felszerelhetsz csomagtartót vagy sárvédőket is a cross kerékpár modellekre.

A cross kerékpár a vidéki gyors túrákhoz készült

A cross bicikli kevesebb alapfelszereltséggel rendelkezik, mivel rövid, sportos vidéki túrákra tervezték. Kifejezetten vegyes terepen való tekeréshez készült: aszfalton és erdei utakon is használható. A cross bicikli típust az alábbi előnyökkel jár:

  • Élénk kerékpározás.
  • Rövid kerékpáros kirándulásokra alkalmas.
  • Gyors, környezetbarát városi közlekedési eszköz.

?

A mountain bike vagy a cross bicikli a jobb választás?

A cross kerékpár nem csak az utakon használható, de extrém, sziklás területre nem alkalmas. Ilyen terepre érdemes hegyi kerékpárt választani. A cross bicikli sokkal gyorsabb sík, aszfaltozott utakon, mivel könnyebb és keskenyebb gumikkal rendelkezik.

Cross kerékpár és gravel kerékpár - egy másik felosztás kisebb különbségekkel

A gravel és a cross kerékpár típusok sem összetévesztendők, még akkor sem, ha mindkettő úgy néz ki, mint egy hegyi és egy országúti kerékpár keresztezése. A gravel kerékpár kényelmes kerékpártípus. Olyan helyeken, ahol kevés a magason fekvő terület, a gravel kerékpár jó alternatívája a hegyi kerékpárnak. Az utakon azonban még mindig a cross bicikli a nyerő.

?

Melyiket válasszuk? Országúti vagy cross kerékpár?

Felmerülhet a kérdés, hogy melyik kerékpár típust érdemes választani országúti használatra. Az országúti kerékpárok nem igazán praktikusak olyankor, ha nem használod a kerékpárt hosszú utakon. A cross biciklivel könnyebb tekerni az utakon.

Hogyan válasszunk cross kerékpár típust?

Cross biciklik különböző méretekben és felszereltséggel kaphatók. Az acél vagy alumínium váz lehet fix, rugós vagy teleszkópos villával is felszerelt, a fékek pedig lehetnek nyerges, tárcsás, mechanikus vagy hidraulikus típusúak. Ezek kombinációja leginkább a speciális kerékpárokra jellemző:

  • A szabadidős cross kerékpár legfőképp a kényelem szem előtt tartásával készült, és rugós kerékpárvillával rendelkezik.
  • A sport cross bicikli könnyebb, keskenyebb gumikkal rendelkezik, és nagyobb sebességre képes. Nagyobb terhelést és gyorsabb haladást biztosít.
  • Az utazási cross kerékpár felszereltségben a közelebb áll a trekking modellekhez.

Melyek a legnépszerűbb cross kerékpár típusok? A vásárlói vélemények segíthetnek a döntéshozatalban.

 Férfi és női cross kerékpár

A cross kerékpár a legjobb választás a rövid vidéki túrákhoz.

A cross kerékpár megfelelő mérete fontos- hogyan határozzuk meg?

Választáskor a kerékpáros magasságát is figyelembe kell venni. Cross kerékpár vázak többféle méretben kaphatók. Ha túl alacsony vázat választasz, nehéz lesz tekerni, míg egy túl magas váz esetén a lábad nem ér majd le a földre.

Cross kerékpár váz méretek

Az alábbi táblázatban a különböző testmagasságoknak megfelelő vázméretek láthatók (S, M, L, XL jelöléssel vagy hüvelykben megadva).

Kerékpáros magassága Vázméret
do 165 cm 15-16 ″ (S)
160-170 cm 17-18 ″ (M)
170-185 cm 19-20 ″ (L)
185-200 cm 21-22 ″ (XL)
200 cm felett 23-24 ″

?

Még mindig nem tudod, mekkora cross kerékpárt vegyél? Olvasd el Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű kerékpárt című cikkünket.

Az elektromos cross kerékpár megkönnyíti a pedálozást

Az elektromos cross biciklik a legnépszerűbbek az akkumulátoros kerékpárok kategóriájában, ami a sokoldalúságuknak köszönhető. 100 km bármilyen terepen megtehető velük néhány óra alatt, és még csak meg sem izzadsz ezalatt.

Olcsó elektromos cross kerékpár érdekelne? Akciós kategóriánkban tavalyi modelleket találhatsz az eredeti ár töredékéért.

Ha jó minőségű cross bicikli modellt keresel elfogadható áron, nézz körül vásárunkban

Eleged van abból, hogy több száz hirdetést kell átnézned "eladó cross kerékpár" címszó alatt? Az Outlet oldalunkon minden termék egyértelmű leírással és garanciával rendelkezik.

Nézd meg, mely cross kerékpár modellek voltak a legnépszerűbbek 2021-ben vagy 2022-ben.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
ROMET Orkan 1 D pink Raktáron változat szerint
Cross kerékpár - női, szabadidős kerékpár, alumínium váz, Shimano FD-TY510 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, 165–175 cm magasságú kerékpárosoknak, mechanikus féktárcsa fék, gumi külső szélessége 42 mm, pedálok a csomagban, teherbírása 120 kg, tömege 13,6 kg
175 790 Ft

2.
OLPRAN Player 28" ALU fehér/piros Raktáron változat szerint
Cross kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, alumínium váz,  Shimano MF-TZ-500 - 8 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, zárható rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, tárcsafékek és állványos, teherbírása 110 kg, tömege 15,6 kg
176 990 Ft

9 termék
OLPRAN Player 28“ ALU fehér / piros L - Cross kerékpár
L
Típusok
4,0
OLPRAN Player 28“ ALU fehér / piros L
Cross kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, váz mérete L, alumínium váz,  Shimano MF-TZ-500 - 8 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, zárható rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, tárcsafékek és állványos, teherbírása 110 kg, tömege 15,6 kg
176 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTolp148
OLPRAN Player 28" ALU fehér/piros - Cross kerékpár
L
Típusok
4,0
OLPRAN Player 28" ALU fehér/piros
Cross kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, alumínium váz,  Shimano MF-TZ-500 - 8 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, zárható rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, tárcsafékek és állványos, teherbírása 110 kg, tömege 15,6 kg
176 990 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTolp148nad
ROMET Orkan 1 D pink - Cross kerékpár
L
Típusok
ROMET Orkan 1 D pink
Cross kerékpár - női, szabadidős kerékpár, alumínium váz, Shimano FD-TY510 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, 165–175 cm magasságú kerékpárosoknak, mechanikus féktárcsa fék, gumi külső szélessége 42 mm, pedálok a csomagban, teherbírása 120 kg, tömege 13,6 kg
175 790 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTro1313nad
ROMET Orkan 1 D pink, mérete L/19" - Cross kerékpár
L
Típusok
ROMET Orkan 1 D pink, mérete L/19"
Cross kerékpár - női, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, váz mérete L, alumínium váz, Shimano FD-TY510 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, 175-185 cm magasságú kerékpárosoknak, mechanikus féktárcsa fék, gumi külső szélessége 42 mm, pedálok a csomagban, teherbírása 120 kg, tömege 13,6 kg
175 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTro1315
ROMET Orkan D violet
Cross kerékpár - női, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, alumínium váz, Shimano Altus RD-M310 hátsó váltó 21 sebességfokozattal, rugós villa, 165-175 cm magasságú kerékpárosoknak, V-brake fék, gumi külső szélessége 42 mm, pedálok a csomagban, teherbírása 120 kg, tömege 13,6 kg
142 590 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTro1274nad
4,0
OLPRAN 28 Cruez SUS lady fekete/kék
Cross kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, váz mérete 19", acél váz, Shimano hátsó váltó 18 sebességfokozattal, rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, V-brake fék, pedálok a csomagban és állványos, teherbírása 110 kg, tömege 17,1 kg
128 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTolp298
OLPRAN 28 Cruez SUS gentle kék/piros
Cross kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, szabadidős kerékpár, váz mérete 18", acél váz, Shimano hátsó váltó 18 sebességfokozattal, rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, V-brake fék, pedálok a csomagban és állványos, teherbírása 110 kg, tömege 17,1 kg
128 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTolp299
1,0
OLPRAN Bomber SUS 26" L piros
Mountain bike - női, váz mérete L, kerék átmérője 26", szabadidős kerékpár, acél váz, Shimano hátsó váltó 18 sebességfokozattal, rugós villa, 165-185 cm magasságú kerékpárosoknak, V-brake fék, állványos, teherbírása 90 kg, tömege 17,1 kg
71 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTolp152
4,0
Dino bikes 14 zöld R88
Gyerek kerékpár - rugózás nélküli, utazó, váz anyaga acél, tömege 8,8 kg, üresjárat, pedálok a csomagban, oldalkerék és sárhányó, terhelhetősége 45 kg
54 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTAC015

Cross kerékpárok

tanácsadóMilyen elektromos kerékpárt vegyek? Tanácsot adunk a megfelelő elektromos kerékpár kiválasztásához. Segítünk eligazodni több olyan kulcsfontosságú szempont között, amelyek fontosak a megfelelő választáshoz. Az e-bike-ot városi közlekedésre és nagyobb kihívást jelentő terepen egyaránt használhatod. Az...
A kerékpározás méltán az egyik legkedveltebb módja a nyári hónapok eltöltésének. Cikkünkben 6 tippet adunk izgalmas magyarországi kerékpártúrákra, de azt is megtudhatod, hogyan készítsd fel a kerékpárodat a nyárra, és hogy idén miért ne hagyd az utolsó pillanatra a...
A megfelelő kerékpár kiválasztása alapvetően befolyásolja komfortérzetünket, míg egy rosszul kiválasztot egy életre elveheti kedvünket tőle. Összefoglaljuk az ideális kerékpár kiválasztásának szempontjait.

Cross kerékpárok

A Cross kerékpárok kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó cross kerékpárok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább cross kerékpárok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb cross kerékpárok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: cross kerékpárok vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ