30 dnů na vrácení Akvizice ApF HU

Egyensúlyozó deszka (balance board)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Maximális terhelhetőség
120 kg
160 kg
-
Szín
Fehér
(4)
Fekete
(6)
Fa
(3)
Lila
(1)
Barna
(2)
Kék
(4)
Narancssárga
(2)
Türkizkék
(2)
Borvörös
(1)
Zöld
(2)
Sárga
(2)
Csomag tartalma
Egyensúlyozó korong
(8)
Henger
(8)

Az egyensúlyozó deszka, vagy eredeti nevén balance board, az edzés és a rehabilitáció egyik legnépszerűbb eszköze. Az egyensúlyozó deszka segít a törzs és a test középső részének megerősítésében, javítja a testtartást és a mozgáskoordinációt. Nézzük, miben különbözik a balance board más edzőfelszereléstől, és milyen szempontokat kell figyelembe venni választáskor.

Tovább

Az egyensúlyozó deszka előnyei

A balance board egyre népszerűbb mind a hivatásos sportolók körében, mind otthoni edzéshez. De vajon miért?

  • Az egyensúlyozó deszka javítja az egyensúlyérzéket és az ügyességet.
  • Kedvezően hat a test és az izmok általános koordinációjára.
  • Az egyensúlyozó deszka használata javítja a testtartást és erősíti a törzset és a test középső részét.
  • A balance board egyaránt használható beltéren és szabadban.
Egyensúlyozó pad - Balance boards
Az egyensúlyozó deszka nemcsak a testedet erősíti és az egyensúlyérzékedet javítja, hanem ugyanakkor kiváló szórakozás, így pozitív hatással van a hangulatra és az általános kedélyállapotra. Amint ráállsz, garantáltan mosolyt csal az arcodra és a napi gondjaid is azonnal háttérbe szorulnak.

Egyensúlyozó deszka vagy koordinációs félgömb - mi a különbség?

Az egyensúlyozó deszka és a koordinációs félgömb a legnépszerűbb egyensúlyozási segédeszközök. Bár hasonló elven működnek, megjelenésükben, kivitelezésükben és használatukban különböznek egymástól.

  • Egyensúlyozó deszka - A balance board általában fából vagy műanyagból készül. Használata nehezebb, de épp emiatt hatékonyabb is. Általában két részből áll. Az egyik maga az egyensúlyozó deszka, a másik pedig a henger, amelyet a deszka alá kell helyezni, s a padlón gurul.
  • Koordinációs félgömbök - A koordinációs félgömbök gumiból készülnek és felfújhatók. A rajtuk végzett gyakorlatok könnyebbek mint az egyensúlyozó deszka esetén, és a használatuk is nagyobb variálhatóságot biztosít. Használatuk azért is könnyebb, mert a koordinációs félgömbök a földön egy helyben maradnak.

i

Az egyensúlyozó deszka eredeti angol megnevezése balance board, vagy többes számban balance boards, de találkozhatunk a trickboard, balance pad, vagy akár wobble board megnevezéssel is. A magyar nyelvben az egyensúlyozó deszka mellett az egyensúlyozó pad kifejezés is használatos.

Egyensúlyozó deszka - Alapvető jellemzők

Az egyensúlyozó deszka kiválasztásakor az alakra és az anyagra vonatkozó preferenciák döntő fontosságúak. De más paramétereknek is fontos figyelmet fordítani, például a balance board teherbírására és átmérőjére. Az egyensúlyozó deszka modellek többsége érdekes és tekintetet vonzó dizájnnal is igyekszik kitűnni, így valóban olyan típust választhatsz ki, amely megfelel ízlésednek és kívánalmaidnak.

A balance board lehet kerek és ovális

Az egyensúlyozó deszka formája gyakran kerek, de rendkívül népszerűek az ovális modellek is, amelyek alakja hasonlít a gördeszkáéhoz. A rajtuk végzett gyakorlatok hatékonyságában nincs jelentős különbség, de az ovális egyensúlyozó deszka könnyebben szállítható és tárolható.

Az egyensúlyozó deszka anyaga - Fa vagy műanyag?

Az egyensúlyozó deszka készülhet fából vagy műanyagból. A fa balance board tartósabb, mivel a fa konstrukció erősebb és hosszabb élettartamú. A műanyag egyensúlyozó deszka viszont könnyebb, így alkalmasabb gyakori hordozásra.

Vásárlás előtt nagyon fontos figyelembe venni a egyensúlyozó deszka terhelhetőségét, amely általában 100-120 kilogramm.

A balance board mérete

Az egyensúlyozó deszka méretét az átmérő jelzi. A gördeszka alakú balance board szélessége 10 és 20 centiméter között van, míg a kerek wobble board átmérője akár 40 centiméter is lehet. Kezdők számára előnyösebb a nagyobb átmérő. A méret kiválasztásakor az is fontos szempont, hogy gyakran fogod-e hordozni az egyensúlyozó deszkát. Ha igen, akkor egy kisebb átmérőjű egyensúlyozó pad megfelelőbb lesz számodra.

Egyensúlyozó deszka gyakorlatok

Kezdetben az egyensúlyozó deszka gyakorlatok végzése némi türelmet és kitartást igényel. De minden egyes új gyakorlattal egyre javul az egyensúlyérzéked, s egyre könnyebben és hatékonyabban fogod őket végezni. Az egyensúlyozó deszka gyakorlatok végzéséhez az interneten is találhatsz inspirációt oktatóvideók formájában, de egy tapasztalt edző is segíthet. Az egyensúlyozáson túl fekvőtámaszok, forgások, guggolások, kitörések (lunges) és egyéb erősítő gyakorlatok is végezhetők az egyensúlyozó deszkán.

i

A balance board gyakorlatok végzésékor a kezdők használhatnak tornabotot, amely segít egyensúlyuk megtartásában, amíg magabiztosabbnak nem érzik magukat az egyensúlyozó deszkán.

Egyensúlyozó deszka gyerekeknek - Javítja a motorikus képességeket

Az egyensúlyozó deszka gyerekeknek biztonsági okokból gyakran másabb, kifejezetten a gyermekek igényeihez igazított kialakítást kíván. Az egyensúlyozó deszka gyerekeknek gyakran hajlított deszkalap formát vesz fel, így a gyermek csak oldalirányba hintázik, de nem tud előre vagy hátra esni. Így a gyermek az egyensúlyát felváltva helyezi a jobb és bal lábára, miközben gyakorolhatja a fordulást is. Akár ülő pozícióban is hintázhatnak rajta. A balance board gyerekeknek játékos formában fejleszti a mozgáskoordinációt és a koncentrációs készséget, erősíti az izmokat és javítja a gyermek térbeli tudatosságát.

Az egyensúlyozó deszka tartósságának és hosszú élettartamának köszönhetően ez a fitness kellék használtan is megvásárolható. Használt egyensúlyozó deszkák oldalunkon alig használt vagy csak kibontott termékek között válogathatsz, s kedvezményes áron vásárolhatod meg a neked tetsző modellt.

Milyen egyéb egyensúlyozó eszközök léteznek?

A további koordináció javító fitness eszközök közé tartoznak az egyensúlyozó korongok, gimnasztikai labdák vagy az egyensólyozó párnák. Bármelyiket is választod, mindenképpen az egészséges életmód felé teszel komoly lépéseket.

Balance board ár

A legolcsóbb egyensúlyozó deszka modellek kerek formájúak, s áruk 10-20 ezer forint között mozog. Ezek megbízható, komoly teherbírást nyújtó típusok egyszerű dizájnnal és színekkel. Ugyan magasabb árkategóriában, de a gördeszka alakú egyensúlyozó deszka modellek az erős és szilárd kialakításon túl gyakran szemet gyönyörködtető dizájnt is kínálnak, így a sporton túl az önkifejezés eszközévé is válhatnak kezedben. Ezek ára 30 ezer forint felett mozog.

i

Ha szeretnél a lehető legjobb áron egy balance board tulajdonosa lenni, akkor mindenképp nézd meg olcsó egyensúlyozó deszkák oldalunkat, ahol ár szerint rangsoroltuk a termékeket és némi szerencsével nagyon kedvező akciós árakat foghatsz ki. Ha fontosabb szempont a neked leginkább megfelelő egyensúlyozó deszka kiválasztása, akkor segíthet más vásárlók véleménye. Egyensúlyozó deszka vélemények oldalunkon vásárlói visszajelzések alapján rangsoroltuk a termékeket, mint például népszerűség, vásárlói értékelés, akciós ár, vagy akár panaszok.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
8 termék
Trickboard Classic All season - Egyensúlyozó deszka Típusok
5,0 42×
Trickboard Classic All season
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, teherbírása 120 kg, mérete 2 × 30 × 87 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 2,1 kg, fehér, fa, kék és zöld kivitel
41 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTepic056
Trickboard Classic Jackal, fekete henger - Egyensúlyozó deszka Típusok
5,0 42×
Trickboard Classic Jackal, fekete henger
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, teherbírása 120 kg, mérete 2 × 30 × 87 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 2,1 kg, fekete, narancssárga, borvörös és sárga kivitel
41 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTepic055
Trickboard Classic  Get tricky - Egyensúlyozó deszka Típusok
5,0 42×
Trickboard Classic Get tricky
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, teherbírása 120 kg, mérete 2 × 30 × 87 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 2,1 kg, fehér, fekete, lila, barna, kék, narancssárga, zöld és sárga kivitel
40 390 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTepic054
3,7
Sharp Shape Balance board
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, mérete 1,8 × 73,5 × 28 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 3,8 kg, fekete és barna kivitel
32 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTss0115
Trickboard Classic Aloha - Egyensúlyozó deszka Típusok
5,0 42×
Trickboard Classic Aloha
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, teherbírása 120 kg, mérete 2 × 30 × 87 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 2,1 kg, fehér, fekete, kék és türkizkék kivitel
42 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTepic053
5,0 42×
Trickboard Classic Aloha
Egyensúlyozó deszka - fa, csúszásgátlós és biztonsági ütközővel, teherbírása 120 kg, mérete 2 × 30 × 87 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 2,1 kg, fehér, fekete, kék és türkizkék kivitel
40 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTepic053
1,0
Sharp Shape WOOD CZE
Egyensúlyozó deszka - parafa, fa, biztonsági ütközővel, teherbírása 160 kg, mérete 1,7 × 85 × 34 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 3,8 kg, fa kivitel
65 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTss0228
Sharp Shape METAL CZE
Egyensúlyozó deszka - fa, biztonsági ütközővel, teherbírása 160 kg, mérete 1,7 × 85 × 34 cm (Ma×Sz×Mé), henger a csomag része, tömege 3,8 kg, fekete és fa kivitel
65 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTss0227

Egyensúlyozó deszka (balance board)

A Egyensúlyozó deszka (balance board) kategóriában összesen 8 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Egyensúlyozó deszka (balance board) – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó egyensúlyozó deszka (balance board) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább egyensúlyozó deszka (balance board) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb egyensúlyozó deszka (balance board) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: egyensúlyozó deszka (balance board) vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ