Shop roku Akvizice ApF HU

Feeder botok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Teljes hossz
2,1 m
3,9 m
-
Szűrés

A feeder botok esetében puha spicc segítségével horgászunk, amely kapás esetén meghajlik, ennek köszönhetően azonosíthatjuk a kapást. Sokfajta feeder horgászbot létezik, emellett spiccből is rengeteg típus van - ez szükség szerint cserélhető. Picker botra vagy épp ellenkezőleg - extra heavy horgászbotra van szükséged? Segítünk a megfelelő feeder horgászbot kiválasztásában.

Tovább

Hogyan horgásszunk feeder horgászbotokkal?

Feeder horgászbot esetén az etetést ott végezzük, ahova a csalit dobjuk. Ezt az összeállítás biztosítja, amelynél két előkét készítünk rögtön egymás mellett. Ezt leggyakrabban a hurok két részre vágásával érhetjük el. Az egyik nagyjából egyharmaddal rövidebb a másiknál. A rövidebb végére kötjük az etetőanyagot, a másikra a horgot. A kapásjelző feladatát átveszi a nagyon rugalmas spicc.

Feeder horgászbotokról általánosan

A feeder horgászbotok nagyon hasonlítanak a pontyozó horgászbotokhoz. Főleg a spicc különbözik. A spicc a feeder botok esetében sokkal rugalmasabb, mint bármilyen más bot esetében. Cserélhető, mert kisebb halak kifogása során rugalmasabb darabra van szükségünk, mint nagyobb halak esetében.

i

Folyami horgászat során keményebb spiccet használunk a feeder botokon, mint halastó esetében, mert a sodrás hamis kapást jelezhet nekünk, és így a horgászat nagyon bonyolulttá válik.

Milyen feeder botok léteznek?

Kínálatunkban a winkelpicker és picker botoktól az extra heavy botokig mindent megtalálhatsz. Mihez alkalmasak az egyes feeder botok?

  • A winkelpicker és picker feeder horgászbotok a legpuhább feeder horgászbotok, kis halak fogásához.
    • Dobósúly 40 g-ig.
  • A light feeder horgászbotok még mindig puhák, de már eléggé univerzálisak. Szintén kisebb halak fogásához alkalmasak.
    • Dobósúly 70 g-ig.
  • A medium feeder horgászbotok a leguniverzálisabbak. Nagyobb halat is ki tudsz fogni vele, de a kicsivel is megvívhatod a csatádat.
    • Dobósúly 100 g-ig.
  • A heavy feeder horgászbotok már nagyobb halak fogására szolgálnak.
    • Dobósúly 120 g-ig.
  • Az extra heavy feeder horgászbotok a legnagyobb halak kifogására szolgálnak, amelyek ezzel a horgászati módszerrel kifoghatóak.
    • Dobósúly 150 g és több.

A winkelpicker és picker horgászbotok a feeder horgászaton kívül finomszerelékes horgászathoz is használhatóak.

Milyen hosszúsággal kéne rendelkezzen egy feeder horgászbot?

A választás során gondolj arra, hol szeretnéd megfogni a feeder botot és ehhez igazítsd a hosszúságát. Habár a feeder bot leggyakrabban rakós horgászbot, teleszkópos feeder horgászbotokat is találunk - az előnyük a kicsi szállítási méret.

  • A winkelpicker és a picker feeder horgászbot 2,4–3 m-es hosszúságával a legrövidebb feeder horgászbotok közé tartozik.
  • A leghosszabb ezzel szemben az extra heavy bot, amely akár 4,5 méter hosszú is lehet.

Spiccek a feeder horgászbotokhoz

Az összes feeder bot rendelkezik cserélhető spiccekkel – ezek adják meg a horgászbot végső szilárdságát. A gyártók általában különböző színekkel jelölik meg a különböző keménységet, valamint a számadat is megtalálható az adott horgászboton.

  • Az összes feeder spicc keménysége unciában (oz) van megadva, és érvényes, hogy 1 oz nagyjából 28 g-nak felel meg.
  • Általánosan érvényes, hogy minél puhább a spicc a feeder horgászboton, annál kisebb halakra kéne vadásznunk vele.

Feeder horgászbotok vs. feeder spiccek – hogy állunk a dobósúllyal?

A feeder horgászbot spiccén, unciában feltüntetett dobósúly nem a dobósúly hatérétéke. Még mindig érvényes, hogyha a feeder botunk dobósúlya 60 g, amelyen egy 0,5 oz, tehát nagyjából 14 g dobósúlyú spicc található, 60 g-al terhelhetjük a horgászbotot.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék

Feeder botok

Feeder botok

A Feeder botok kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó feeder botok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább feeder botok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb feeder botok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: feeder botok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ