Shop roku Akvizice ApF HU

Halradarok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések

A halradarok vagy szonárok mondhatni egyfajta halkeresők, és nagyon ügyes segítőtársak az összes horgászat technika során. Képes térben feltérképezni a vízfeneket, megállapítja a környezeti víz hőmérsékletét, de legfőképpen könnyen és intuitív módon meghatározza a zsákmány helyét. Hogyan működnek a halradarok, hogyan osztjuk fel őket, és mire figyeljünk a kiválasztásuk során?

Tovább

Horgászat a 21. században – hogyan működik a szonár vagy a halradar?

A szonár vagy halradar egy fénysugár, vagy az akadályokról (hal, a horgásztó alja) visszaverődő hanghullám segítségével szerez információt a környezetéről. A visszhang ideje szerint kiértékeli, milyen messze található az adott akadály. Ennek köszönhetően figyelmeztet a kiszemelt hal helyének megváltozására, a túl sekély, vagy épp ellenkezőleg, a túl mély vízre.

i

Némelyik halradar már nagyon haladó szinten van, és maximális mértékben megkönnyíti a horgászatot. Az ilyen szonár képes felismerni a közeledő hal fajtáját is.

Hogyan válasszunk halradart vagy szonárt?

Hogyan válasszunk halradart? Főleg a horgászat módja szerint:

  • Ha a partról horgászol, a legideálisabb választás a bedobható halradar lehet.
  • Abban az esetben, ha csónakos halradart szeretnél, kábeles kivitelezés szükséges, amelyet könnyen felerősíthetsz a hajó testére.

Vezeték nélküli bedobható szonár partmenti horgászathoz

A bedobható halradar WiFi vagy Bluetooth segítségével elküldi a megszerzett információkat közvetlenül a mobilodra, vagy táblagépedre. A vezeték nélküli kivitelezés így korlátozza a horgászt a jel hatótávolságával, a merítés megengedett mélységével és az akkumulátor élettartamával. A bedobható szonárt elég bedobni a víz felszínére az orsó segítségével, majd a horgászat befejezése után újra kihúzni.

A vezeték nélküli szonár hatótávolsága akár 100 m is lehet. Segítségével egy szélesebb folyó szemközti parját vagy egyéb, nagyobb kiterjedésű vízfelületet is feltérképezhetsz.

Vezetékes csónakos halradar

A vezetékes csónakos halradar hajóról történő horgászatra készült. A vezetékes átvitel előnye a minimális jel-interferencia és a maximális felbontás. Az összes csónakos szonár kábellel rendelkezik, amelynek hatótávolsága elegendő a legtöbb horgász igényeinek teljesítésére. Általában saját kijelzővel rendelkezik.

i

A GPS-el ellátott halradar ma már nem különlegesség

A vezetékes halradarok lehetővé teszik a képernyőmentések készítését, a tér 360°-os megjelenítését, a vízfenék megjelenítését vagy a hal azonosítását. A kínálatban GPS-el felszerelt halradart is találhatsz.

A szonár fontos paraméterei

Ha a bedobható halradar mellett döntesz, vedd figyelembe a jeladás hatótávolságát és a rögzítés maximális mélységét. A vezetékes halradart a mélységi hatótávolság szerint válaszd ki, emellett tekintsd meg a szonár-lefedettséget, a kijelző felbontását, esetleg a különleges funkciókat.

A bedobható halradar és a fenékmérő szonár kifejezés ugyanazt jelenti. Mindkettő hordozható, könnyű, és alkalmas az álló- és folyóvizekben történő horgászathoz.

  • A mélységi hatótávolság jelzi azt a maximális mélységet, amelyet a halradar képes rögzíteni.
  • Az átviteli tartomány befolyásolja, hogy milyen messze lehet tőlünk a szonár.
  • A szonár lefedettsége azt a teret jelzi, amelyet a szonár egyszerre képes érzékelni.
  • A frekvencia határozza meg, hogy képes leszel részletesen megfigyelni a helyzetet közvetlenül a hajó alatt, vagy a nagyobb mélységben történő mozgásról is áttekintést kapsz-e. Általánosságban igaz, hogy minél magasabb a frekvencia, a hajóhoz annál közelebb deríthetsz fel, és fordítva.
  • A beolvasás elhelyezkedhet oldalt vagy alul. Az olvasót sekély vízhez tervezték, míg az alsót inkább nagy mélységekben használják.
  • A kijelző felbontása pixelben van megadva. Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb képet kapunk.
  • A kijelző színe befolyásolja a megfigyelés tisztaságát. A színes kijelző jobb orientációt tesz lehetővé, mint a fekete-fehér.

i

A szonár minden helyzetben jól jöhet

Az említett paraméterekből következik, hogy az egyes halradarok eléggé eltérhetnek egymástól. Míg egy egyszerű modell kielégíti a kis hajón horgászó személyek igényeit, a fejletteb halradarok biztosíthatják egy egész halászhajó gazdag fogását. Tehát mindenképp megéri a pénzt.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Hogyan tovább?

  • Kérjük ellenőrizd, hogy a megfelelő keresési kifejezést írtad-e be.
  • Próbálj meg rákeresni hasonló szavakra.
  • Próbálj meg egy általános keresési kifejezést megadni.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó halradarok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább halradarok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb halradarok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: halradarok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ