30 dnů na vrácení Akvizice ApF HU

Hogyan válassz tollaslabdát?

Termékkatalógus
Frissítve

Tollaslabda választásakor a legfontosabb tényező az anyag és a sebesség. A labda parafa vagy műanyag fejből, kosárból és sebességcsíkból áll.

Hogyan válassz tollaslabdát?
Mit kell figyelembe venni a tollaslabda kiválasztásakor?
 • Anyag (toll, karbon vagy műanyag)
 • A labda sebessége (75-79)

Gyakran ismételt kérdések a tollaslabda kiválasztásakor

Melyik labda a legalkalmasabb egy kezdő számára?

Kezdőknek, valamint a tapasztalt játékosok szabadidős játékaihoz műanyag labdákat ajánlunk. Ezek tartósabbak és olcsóbbak, mint a tollból készült labdák. Azonban rosszabb repülési jellemzőkkel rendelkeznek, de egy kezdőnek ez még nem annyira fontos.

Mi befolyásolja legjobban a labda viselkedését játék közben?

A technikán és az ütés erején kívül a labda repülési tulajdonságát legjobban az anyag befolyásolja, amelyből gyártották. A tollból készült labdák gyorsabbak. Ezeket haladó játékosok és versenyzők használják. Hátrányuk, hogy sérülékenyebbek, mint a műanyag labdák. A labda sebességét a hőmérséklet, a páratartalom és a levegő sűrűsége is befolyásolja. A labda sebességét csíkokkal (zöld = lassú, kék = közepes, piros = gyors) vagy számokkal (75-79) jelölik. A karbon labdák mindkét típust egyesítik. A labda úgy repül, mint egy tollból készült labda, és olyan szilárd, mint egy műanyag labda. Ennek a technológiának az úttörője a Victor Carbonsonic CS 2 labda.


Tollaslabdák

 • Műanyag, toll és karbon
 • Ár: 2590 Ft-tól


   
Tollaslabdák

Fontos paraméterek

Anyag

Anyag


 • A műanyag labdák inkább szabadidős játékhoz és kezdőknek alkalmasak. Olcsóbbak és tartósabbak, mint a toll változatok. Azonban rosszabb a repülési stabilitásuk.
 • A tollból gyártott labdákat különösen a haladó játékosok használják. 16 darab libatollból készülnek, és jobb repülési stabilitás jellemzi őket. A sebességük beállítható azáltal, hogy egyformán megtördeljük a tollvégeket. Ezenkívül általában drágábbak.
 • A karbon labdák mindkét típusból a legjobbakat veszik át, és magasabb szintre emelik a labdákat. A repülési jellemzőik összehasonlíthatók a tollból készült labdákéval, amelyeket a haladó játékosok használnak. A kosárba kötött karbonszálaknak köszönhetően pedig tartósabbak.
Sebesség

Sebesség

Ha a hátsó vonalról megjátszunk egy lassabb labdát a másik térfélre, akkor kb. 30 cm-rel kisebb távolságot tesz meg, mint egy gyorsabb labda.

Az egyes gyártók úgy különböztetik meg a sebességet, hogy színes csíkokkal jelölik meg a parafafejet (zöld - lassú, kék - közepes, piros - gyors).

A labda sebességét a hőmérséklet, a páratartalom és a tengerszint feletti magasság is befolyásolja. A haladó játékosok 20-30 °C-os hőmérsékletnél 77-es sebességű és 15-25 °C esetén 78-as sebességű labdát használnak.

 • 75 - lassú
 • 76 - közepesen lassú
 • 77 - közepes
 • 78 - közepesen gyors
 • 79 - gyors

Kifejezések szótára - tollaslabda

Lob

Olyan ütés, amikor a hálónál alulról ütik meg a labdát, amely aztán ívben elrepül az ellenfél térfelének hátsó vonalához.

Clear

Olyan ütés, amikor a pálya végéről ütik el a labdát, amely ezután elrepül egészen az ellenfél térfelének hátsó vonaláig. A jól megjátszott clear különösen hatékony egyéni játékmérkőzések esetén, mivel az ellenfelet a pálya hátsó részére kényszeríti. Így nyitott marad az ellenfél térfelének elülső része.

Drop

Olyan ütés, amikor a pálya végéről ütik el a labdát, amely ezt követően az ellenfél térfelén közvetlenül a háló mögött ér földet. Ez akkor hasznos, ha azt akarjuk, hogy az ellenfél a hálóhoz menjen és szabadon hagyja a pálya hátsó részét. A következő labdát viszont ajánlatos oda ütni.

 

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ