we apologize for the inconvenience, but due to technical difficulties there may be delays of order pickups at our branches. We are working on the repairs. Thank you for your understanding.

30 dnů na vrácení Shop roku

Horgászbotok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Feeder
(1)
Pontyozó
(15)
Úszós
(1)
Pergető
(4)
Harcsázó
(2)
Teljes hossz
1,8 m
3,9 m
-
Tagosztás
Teleszkópos
(1)
1
(1)
2
(21)
3
(2)
3+3
(1)
Szűrés

A horgászbot kiválasztása attól függ, hogy milyen halakat szeretnél fogni, milyen módszert szeretnél alkalmazni, és nem utolsó sorban, hogy milyen szinten állsz, ami a horgászatot illeti - csak alkalmanként horgászol, vagy professzionálisabb szinten műveled ezt a tevékenységet? Többszáz horgászbot áll a rendelkezésedre, és mi segítünk kiválasztani a legjobbat.

Tovább

Melyek a legfontosabb kritériumok a horgászbot kiválasztása során

Valamennyi horgászbot ugyanazokkal az alapvető kritériumokkal rendelkezik, amelyek a választást segítik:

  • Milyen halakat szeretnél fogni? Csukák fogásához szeretnél horgászbotot vásárolni, vagy inkább az uszonyos fehér halakat részesíted előnyben?
  • Könnyű botot keresel pergetéshez, vagy nehezebbet?
  • Mini botot keresel, vagy a szállítási hosszúság nem játszik szerepet?

A kínálatban gyakran találunk orsóval ellátott horgászbotokat, ugyanakkor az esetek nagy részében külön szükséges megvásárolni az orsót. Ez alól az 1 + 1 horgászbotok sem érvényesek.

Hogyan osztjuk fel a horgászbotokat?

Pontyozó horgászbotok - bojlis botok

A pontyozó horgászbotok erősek és tartósak. Főleg nagyobb pontyok és pontyszerű halak fogására használatosak. Ebbe a kategóriába tartoznak továbbá a marker botok, amelyek az ún. marker segítségével a vízfenék feltérképezésére szolgálnak.

Harcsázóbotok

A harcsázóbotok főleg a harcsák horgászata során élveznek előnyt, és nagy dobósúllyal rendelkeznek. Ez általában 100 - 1 000 g közötti tartományban mozog.

Feeder horgászbotok

A feeder horgászbot a legtöbb hal horgászatához alkalmas. Rugalmas és cserélhető csúccsal rendelkeznek, mely érzékenyen reagál és azonosítja a fogást. Emellett a terhelés szempontjából is csoportokra osztható - a legkisebb a picker, amely kisebb halak fogására szolgál, ezután a light és a medium botok következnek, végül pedig - a nagyobb halak horgászatához és a nagyobb dobósúlyokhoz a heavy botok a megfelelőek.

Pergetőbotok – ideális horgászbotok csukákhoz és egyéb ragadozó halakhoz

A pergetőbotok főleg olyan típusú horgászathoz alkalmasak, ami a csali ismételt bedobásával, majd partra húzásával jár. Kizárólag ragadozó halak fogásához használják. Ebbe a kategóriába tartoznak a casting botok is, amelyek orsó helyett multiplikátorral rendelkeznek, és sajátos, specifikus horgászati és bedobási módszerrel rendelkeznek.

Finomszerelékes horgászbotok

finomszerelékes horgászbotok alkalmasak a csalilebegtetővel történő használatra. Teleszkópos botokra, matchbotokra és bolognai horgászbotokra osztjuk fel ezt a kategóriát.

Sósvízi horgászbotok

sósvízi horgászbotok, ahogy azt a megnevezése is sugallja, tengeri horgászathoz használhatóak. A harcsázóbotokkal összehasonlítva nem ütközünk nagy különbségekbe - mindkettő szilárd, tartós és nagy halak partra húzására készült. Vagy pergetéses módszerrel vagy pilkerezéssel horgászunk.

Utazáshoz készült horgászbotok

Az utazáshoz készült horgászbotok több darabból tevődnek össze, hogy a legkisebb szállítási hosszúsággal rendelkezzenek, emellett fontos, hogy a bot legelőnyösebb tulajdonságai megmaradjanak. Főleg professzionális horgászok használják őket, akik külföldi vizeken is horgásznak, vagy a lehető legkisebb szállítási hosszúságra van szükségük, emellett a professzionális horgászbotok tulajdonságaival szeretnének felszerelkezni.

Teleszkópos, vagy rakós horgászbotok?

Teleszkópos botok – horgászbotok kezdők számára

A teleszkópos botok alkalmasak kezdők, de enyhén haladó vagy alkalmi horgászoknak is. A bot részei egymásba vannak csúsztatva, és a bot szétszedése során kicsúsztathatóak. Az előnyei a kis szállítási méretek és a nagy sebességű összeszerelés. Általában üvegszálból vagy kompozit anyagból készülnek.

Rakós horgászbotok – a haladó és professzionális horgászok választása

Rakós horgászbotot általában haladó és professzionális horgászok kezében láthatunk. Általában kettő, vagy három részből "rakhatóak össze". A teleszkópos botokkal ellentétben hosszabb bedobással, nagyobb ellenállással büszkélkedhetnek, de a tárolásuk némileg problémásabb. Általában szénszálból készülnek, melyet kevlárral erősítenek.

i

A kétrészes horgászbot a háromrészessel szemben jobb kezelést biztosít és messzebbre dobhatunk vele. A bedobás és a fárasztás során is jobb érzésed lesz. A háromrészes botok akkor ideálisak, ha mindenképp minimális szállítási méretekre van szükségünk.

Horgászbotok – milyen hosszúságot válasszunk?

  • A rövidebb horgászbotok sekélyebb vizekben használhatóak ideálisan, ill. olyan helyeken, ahol a hosszabb botok nem használhatóak.
  • A hosszabb horgászbotok a jobb bedobási tulajdonságoknak köszönhetően alkalmasabbak nagyon vízfelületekhez.

A kiválasztás során fontos szerepet játszik még a szállítási hosszúság.

Horgászbotok keménység és dobósúly szempontjából

A horgászbotok dobósúlya abban rejlik, milyen nehéz a végszerelés, azaz a csali súlya, amelyet bedobunk. Ennek a szereléknek nem szabadna meghaladnia a maximális dobósúly értékét.

  • Ha pontyozó botot keresel, a dobósúlynak legalább 50 g-nak kell lennie.
  • Ha finomszerelékes botot szeretnél, a dobósúlynak maximálisan 20 g körül kéne mozognia, amely a legnehezebb úszók súlya.

Alább a horgászbotok terhelésének táblázatát találod az összes szükséges egységgel:

A bot keménysége (lbs) Ideális súly (g) Maximális súly (g)
2 45 57
2,75 62 78
3 68 85
3,5 79 99
4 91 114
5 114 142
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
32 termék
Delphin Drama Match 3,9 m 50 g
Horgászbot - úszós bot, 3-részes, 0-50 g dobósúllyal, teljes hossza: 3,9 m, szállítási hossza: 1,37 m
20 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: JVR069867
Delphin Etna E3 3,9m 3,5lbs
Horgászbot - pontyozó bot, 3,5 lbs dobósúly, 2-részes, teljes hossza: 3,9 m, szállítási hossza: 1,99 m
31 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB017483
Delphin Opium Carp V2 Shrink 3,6m 3lbs
Horgászbot - pontyozó bot, 6,61 lbs dobósúly, 2-részes, teljes hossza: 3,6 m, szállítási hossza: 1,855 m
42 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB017411
Starbaits M2 3,6 m 3 lbs
Horgászbot - pontyozó bot, 3 lbs dobósúly, 2-részes, teljes hossza: 3,6 m, szállítási hossza: 0,02 m
18 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB021173
Savage Gear MP Gimbal
Végződés - vékonyabb rudakhoz való betét, kiváló minőségű alumínium kerettel, EVA párnázás, méretek 10,5 × 7 cm, súlya 65 g, ezüst és fekete szín
5 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB020323
WFT Never Crack Big Fish 2,7m 150-700g
Horgászbot - tengeri bot, 2-részes, 150-700 g dobósúllyal, teljes hossza: 2,7 m, szállítási hossza: 1,4 m
27 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB015930
Nash Dwarf Cork 10ft 3m 3lb
Horgászbot - pontyozó bot, 6,61 lbs dobósúly, 2-részes, teljes hossza: 3 m, szállítási hossza: 1,27 m
36 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB014986
Daiwa Ninja X Tele Carp 10ft 3m 3lb
Horgászbot - pontyozó bot, 6,61 lbs dobósúly, teleszkópos, teljes hossza: 3 m, szállítási hossza: 0,81 m
27 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB014111

Horgászbotok

Horgászbotok

A Horgászbotok kategóriában összesen 32 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó horgászbotok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább horgászbotok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb horgászbotok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: horgászbotok vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ