Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Hőszigetelő képesség (R-Value)

Termékkatalógus

Az R-érték (R-Value) jelöli a matracok hőszigetelő képességét. Minél nagyobb ez az érték, annál nagyobb a termék hőtartó képessége. Más szavakkal, annál jobban szigetel az anyag.

Mi az az R-érték?

Röviden: az R-érték azt mutatja meg, hogy egy matrac milyen jól szigetel. Noha az R-érték egy szabványosított eljárás során kerül megállapításra, nem minden gyártó használja azt, és néhányuk a szakértői becsléssel is megelégszik. Azonban, annak érdekében, hogy olyan szigetelő tulajdonságokkal bíró matracot vegyél, amelyen nyugodtan alhatsz a földön is, tisztában kell lenni a különbséggel és ahhoz, hogy kényelmes hőérzetet biztosítson, az R-értéknek legalább 1,5-nek kell lennie. Téli alvás esetén az érték kétszer olyan magas.

Az R-érték mérése

A gyártó minden egyes matracot tesztel. A tesztelésre egy speciális, 4 °C-os, állandó hőmérsékletű kamrában kerül sor. A matracot két fémlemez közé helyezik, amelyen az elektromos áramot mérik. Ha a szőnyeg jól szigetel, az alsó mérőfelület melegebb lesz, így kevesebb energiára van szükség az alsó felület értékének csökkentéséhez. Ezzel szemben, ha a matrac rosszul szigetel, az energiafogyasztás magasabb lesz. A kapott értékeket beírják a megfelelő képletbe, amelynek eredménye az R-érték.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ