Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani

Lesikló sílécek

Új síléc vásárlását tervezed, és teljes mértékben ki akarod élvezni a sípályát vagy akár nehezebb terepet is? Természetesen sokfajta síléc létezik. A neked megfelelő modellt magasságod, síelési képességeid, kedvenc síelési stílusod és egyéb paraméterek szerint találhatod meg. Ne becsüld alá a helyes választás fontosságát, és tanuld meg, hogyan kell megfelelő sílécet választani. 

Tovább

Milyen sílécet válassz síelési stílusod és a terep alapján?

Ha van kedvenc síelési stílusod vagy tereped, akkor a választás könnyebb lesz, mivel a sílécek ezen paraméterek szerint különböznek. Ha kezdő vagy, ne aggódj, az alábbiakban leírjuk a különbségeket.

 1. A szlalom síléceket ápolt pályákra tervezték. Ezek rövidebb és jobban kivágott sílécek, amelyekkel éles kanyarokat vehetsz. A szlalom síléc hosszának 10–20 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a síelő magassága.
 2. A lesikló lécek is leginkább lesiklópályáján használhatók. A szlalom lécekkel ellentétben kevésbé éles kanyarok vételére alkalmasak. A lesikló léc kb. 10 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 3. Az allround / allmountain sílécekkel átlagos sebességnél közepesen éles kanyarok vehetők. Ezek sokoldalú modellek, amelyeket ápolt pályákon és egyéb terepen is lehet használni. Az síléc 15 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 4. A freeride / freestyle síléceket pályán kívüli síelésre tervezték. Szélesek, s a csőrük és faruk is emelt. A Freestyle sílécek eltolt súlyponttal rendelkeznek, így nemcsak a földön, hanem a levegőben is jól használhatóak, például snowpark-okban.

A síelő neme szerint is választani kell - a gyermek és női síléceknek is megvannak a sajátosságai

Persze választható unisex síléc, amely mind nőknek, mind férfiaknak alkalmas, de gyakran érdemesebb a síelő neme szerinti sílécet választani. Különös figyelmet kell fordítani a síléc kiválasztására gyermekek esetében.

 • A női lesikló síléc könnyebb, mint az unisex, de ugyanolyan erős, viszont lágyabb és könnyebben irányítható. A  gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen sílécek kialakítására. Léteznek kezdő, szabadidős és haladó modellek.
 • A gyermek síléc általában nagyon könnyű és egyszerűen irányítható. Legalább 10-20 cm-rel rövidebb legyen, mint a gyerek magassága, mert az megkönnyíti a tanulást. A formatervezés a gyermekek számára is fontos, ezért a sílécet velük együtt válaszd.

női carvung léc
Női lesikló síléc

dětské sjezdové lyže
Gyermek lesikló síléc

férfi lesikló léc
Férfi lesikló síléc

Lesikló és carving lécek - a ideális hossz számos tényezőtől függ

Függetlenül attól, hogy sima lesikló lécet vagy carving sílécet választasz, a megfelelő hossz függ a síelő képességétől, magasságától és tömegétől. Ha a számodra ideális hosszt e mutatók alapján határozod meg, akkor nem számít, hol vásárolsz sílécet - akár online is megteheted. A weboldalunkon található paraméterszűrő nagymértékben megkönnyíti az összes paraméter beállítását.

Hogyan változik a síléc ideális hossza a síelő súlya szerint?

A síléc ideális hossza a síelő súlya szerint is változik. A kisebb súlyú síelők számára a rövidebb és a könnyebb sílécek alkalmasak, mivel kisebb terhelést fejtenek ki a lécekre. A nehezebb és magasabb síelők számára a keményebb és a hosszabb síléc jobb, mivel ezek nagyobb súlyt bírnak el.

Unisex és női carving léceket edzettségi szint és síelési tapasztalat szerint válassz

Régen a carving síléc hosszát úgy választották, hogy állig érjen. Ez az egyszerű módszer nem teljesen helyes - szintén fontos a síelő tapasztalata és testmagassága. Minél kevésbé tapasztalt a síelő és minél alacsonyabb, annál rövidebb sílécre van szüksége. Például az unisex és női 140 cm hosszú síléc kezdőknek és alacsony testmagasságú síelőknek alkalmas.

 1. A kezdőknek a magasságuktól 15-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk. Ugyanakkor a kiválasztott síléc ne legyen hosszabb 170 cm-nél.
 2. A középszintű síelőknek a magasságuktól 10-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk, legfeljebb 180 cm-ig.
 3. Nagyon tapasztalt vagy haladó síelők választhatnak a magasságukkal megegyező hosszú sílécet, viszont fontos, hogy a síléc ne haladja meg a 190 cm-t.

i

A síelő tudásszintje alapján a síléceket további típusokra osztjuk.

 • A szabadidős sílécek kezdőknek és középhaladóknak megfelelőek.
 • A sport lesikló léceket tapasztaltabb vagy haladó síelők használják.
 • A versenyző sílécek a legjobb síelők számára készülnek, akik tökéletesen elsajátított technikával síelnek.

Hogyan válasszunk ideális lesikló sílécet szélesség szerint?

A síléc kiválasztásának következő lépése a megfelelő szélesség meghatározása, amely elsősorban a kiválasztott tereptől függ. A sí szélességét a síkötésnél mérik. Ápolt pályákhoz  65-75 mm-es síléc szélesség ajánlott. Terepre ideálisabb szélesebb modelleket választani, akár 80 - 100 mm-est, mivel  a szélesebb léc kevésbé süllyed a hóba.

A megfelelő rádiuszú lesikló lécek biztosítják a kívánt sebességet

A rádiusz annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja. A kisebb sugár rövidebb ívet, így élesebb kanyarodást jelent, de alacsonyabb sebességet. Minél nagyobb a sugár, annál lassabban áll ívre, s a kanyarodás jobb technikát igényel - viszont nagyobb sebességet érhetsz el síelés közben.

 • A rövid ív és élénkebb tempó 9-12 m-es rádiuszt biztosít.
 • A közepes ív alkalmas a legtöbb síelő számára, 13–17 m-es rádiusszal.
 • A hosszú ív és a nyugodt tempó 18-25 m-es rádiuszt biztosít.

A síléc alakja is fontos - egyenes vagy nagyon kivágott carving síléc

A síléc talpa a lécnek azon része, amely a hóval érintkezik. A carving sílécek kényelmesebbek, mivel könnyebb velük fordulni. Az síléc alakja közvetlenül kapcsolódik a sugárhoz - minél nagyobb a kivágás, annál kisebb a rádiusz.

 • A kevésbé kivágott sílécek jobban megfelelnek a tapasztalt síelők számára, mivel síelés közben könnyedén érhetnek el nagyobb sebességet. A rádiuszuk 13 és 17 méter között van.
 • A jobban kivágott, úgynevezett carving sílécek különösen a kezdők számára alkalmasak, mivel lassabban lehet velük haladni, így könnyebb velük fordulni és kanyarodni. A rádiuszuk 9 és 12 méter között van.

Szintén fontos az úgynevezett sidecut (oldalvágás), amely befolyásolja a síléc tulajdonságait

Az sidecut három különböző mérésből kapott érték - a lesikló lécek szélessége a orruknál, a középső részüknél és a faruknál . Minél szélesebb a léc orra, annál könnyebb fordulni vele. A léc középső részének szélessége befolyásolja a síléc sokoldalúságát, ami azt jelenti, hogy egy szélesebb síléc nemcsak ápolt pályán, hanem terepen is használható, mivel mélyebb hóban is stabilabb és kényelmesebb. A keskenyebb far megkönnyíti a kanyarodás befejezését.

Keményebb vagy puhább carving lécet válasszunk?

Az, hogy milyen szinten síelsz, függ a lécek keménységétől is. A puha síléc, azaz a kezdő síléc kompozit maggal rendelkezik, míg a keményebb carving síléc fából készült maggal rendelkezik, amelyet gyakran titánnal erősített.

 • A puha síléceket kezdőknek és szabadidős síelőknek tervezték, akik nem haladnak nagy sebességgel, és az óvatosságot részesítik előnyben. Ezek a lécek könnyebben fordulnak és rugalmasabbak, de nagy sebességnél túlságosan rezegnek.
 • A kemény síléceket elsősorban a nagyobb tempót szerető tapasztalt síelők használják. Az ilyen lécek nagyobb sebességnél is stabilak, de nagyobb erőt és jobb mozgáskoordinációt igényelnek - a kemény sílécek megnehezítik a fordulást.

A megfelelően működő síkötés garantálja a biztonságot

A lesikló síkötéseket mindig pontosan az életkor, súly, nem és edzettségi szint szerint kell beállítani. Ezek a paraméterek határozzák meg a leoldási erő (DIN) ideális beállítását. Egy 1-es DIN-érték nagyjából 10 kg-nak felel meg. Például egy 60 kg súlyú síelő síkötése 6 DIN-re van állítva.

 • A szabadidős sílécek lágyabb beállítású kötésekkel vannak felszerelve - 5-10 DIN-ig.
 • A sport síelők keményebb kötést használnak, amely legalább 12 DIN a maximális energiaátvitel érdekében.
 • A gyerek sílécek nagyon érzékeny kötéssel rendelkeznek, körülbelül 2,5-6 DIN, az alacsony testsúlyuk miatt és a maximális biztonság érdekében.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
115 tétel
Classic Kategória
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW - Síléc Típusok
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW
Síléc - Lithium 10 GW kötés, sípályára, oldalív 118-73-99, Densolite mag, szezon: 2019/2020

92 290 Ft áfa nélkül 72 670 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0788nad
Arany középút
ATOMIC CLOUD 11 + FT 10 GW - Síléc Típusok
ATOMIC CLOUD 11 + FT 10 GW
Síléc - FT 10 GW kötés, sípályára, oldalív 110-70-95, Light Woodcore mag, szezon: 2019/2020

137 890 Ft áfa nélkül 108 570 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0780nad
Premium Kategória
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 129-72-111, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2021/2022

Ár több darab vásárlása esetén 225 190 Ft áfa nélkül 177 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0594nad
Elan Explore 6 Green LS + EL 9 GW Shift - Síléc Típusok
Elan Explore 6 Green LS + EL 9 GW Shift
Síléc - EL 9 GW Shift kötés, sípályára, oldalív 122-74-103, Famag Mono mag, szezon: 2020/2021

74 190 Ft áfa nélkül 58 420 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela086nad
Atomic Redster J2 100-120 + COLT 5 GW Red/Black - Síléc Típusok
Atomic Redster J2 100-120 + COLT 5 GW Red/Black
Síléc - gyerek, COLT 5 GW kötés, sípályára, oldalív 105 - 67 - 86, Densolite mag, szezon: 2020/2021

37 190 Ft áfa nélkül 29 280 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1256nad
Elan RC Race Green QS + EL 7.5 GW Shift - Síléc Típusok
Elan RC Race Green QS + EL 7.5 GW Shift
Síléc - gyerek, EL 7,5 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 114-70,5-99, Dual famag mag, szezon: 2020/2021

Ár több darab vásárlása esetén 59 190 Ft áfa nélkül 46 610 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela109nad
Salomon ES / FORCE 9 + M11 GW L80 G - Síléc Típusok
Salomon ES / FORCE 9 + M11 GW L80 G
Síléc - E M11 GW L80 kötés, sípályára, oldalív 127-80-110, Nyárfa "Poplar Woodcore" + Single Ti mag, szezon: 2020/2021

133 690 Ft áfa nélkül 105 270 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon992n
Atomic Redster MX + M 10 GW Black/White
Síléc - M 10 GW kötés, sípályára, oldalív 120,5-70-101, PowerWoodcore mag, szezon: 2020/2021

193 990 Ft áfa nélkül 152 750 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1153nad
Atomic Redster J2 130-150 + COLT 5 GW Red/Black
Síléc - gyerek, COLT 5 GW kötés, sípályára, oldalív 109 - 68 - 90, Densolite mag, szezon: 2020/2021

37 090 Ft áfa nélkül 29 200 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1254nad
Elan Element Green LS + EL 10 Shift GW
Síléc - EL 10 GW Shift kötés, sípályára, oldalív 127-76-102, Dual famag mag, szezon: 2020/2021

130 090 Ft áfa nélkül 102 430 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela070nad
Atomic Vantage 72 AW + M 10 GW Black/Red
Síléc - Mercury M10 GW kötés, sípályára, oldalív 116,5-71-99, Densolite mag, szezon: 2020/2021

117 290 Ft áfa nélkül 92 350 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1156nad
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift - Síléc Típusok
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift
Síléc - gyerek, EL 7,5 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 101-69-90, Synflex mag, szezon: 2020/2021

51 890 Ft áfa nélkül 40 860 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela112nad
Atomic Redster X7 WB Green + F 12 GW Grey/Green
Síléc - F 12 GW kötés, sípályára, oldalív 120,5-75-104,5, PowerWoodcore mag, szezon: 2020/2021

218 490 Ft áfa nélkül 172 040 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1217nad
Elan Snow LS + EL 7.5 GW AC Shift
Síléc - EL 7,5 GW AC Shift kötés, sípályára, oldalív 122-74-103, Famag Mono mag, szezon: 2020/2021

74 190 Ft áfa nélkül 58 420 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela092nad
Atomic Redster X5 green + M 10 GW Green/Grey
Síléc - Mercury M10 GW kötés, sípályára, oldalív 117,5-69,5, PowerWoodcore mag, szezon: 2020/2021

109 990 Ft áfa nélkül 86 610 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1221nad
Atomic REDSTER X7 AW + FT 12 GW Grey/Green
Síléc - F 12 GW kötés, sípályára, oldalív 113-70-100,5, PowerWoodcore mag, szezon: 2021/2022

274 890 Ft áfa nélkül 216 450 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1148nad
Head WC Rebels i.SLR SW + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, szlalom, oldalív 121-65-106, Worldcup Sandwich Construction mag, szezon: 2020/2021

157 690 Ft áfa nélkül 124 170 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0588nad
ATOMIC HEAVEN + L 10 GW - Síléc Típusok
ATOMIC HEAVEN + L 10 GW
Síléc - Lithium 10 GW kötés, sípályára, oldalív 120-71,5-98,5, Densolite Core mag, szezon: 2019/2020

70 490 Ft áfa nélkül 55 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0854nad
Elan Amphibio 12 C PS + ELS 11 GW Shift
Síléc - ELS 11 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 125-76-104, Famag Power mag, szezon: 2020/2021

135 090 Ft áfa nélkül 106 370 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela101nad
Elan SLX PRO PS + ELS 11 GW Shift
Síléc - ELS 11 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 121-68-104, Response Frame mag, szezon: 2020/2021

118 790 Ft áfa nélkül 93 540 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela080nad
Salomon ES / MAX W 6 + M10 GW L80 W - Síléc Típusok
Salomon ES / MAX W 6 + M10 GW L80 W
Síléc - E M10 GW L80 kötés, sípályára, oldalív 118-73-101, Nyárfa "Poplar Woodcore" mag, szezon: 2020/2021

89 090 Ft áfa nélkül 70 150 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon976n
Salomon ES / FORCE 7 + M10 GW L80 G
Síléc - E M10 GW L80 kötés, sípályára, oldalív 125-76-108, Nyárfa "Poplar Woodcore" mag, szezon: 2020/2021

118 790 Ft áfa nélkül 93 540 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon996n
Salomon ES / MAX 8 + M10 GW L80 Gy
Síléc - E M10 GW L80 kötés, sípályára, oldalív 119-73-102, Nyárfa "Poplar Woodcore" + Single Ti mag, szezon: 2020/2021

178 290 Ft áfa nélkül 140 390 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1000nad
ATOMIC REDSTER S7 + FT 12 GW
Síléc - FT 12 GW kötés, sípályára, oldalív 113-70-100,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

192 390 Ft áfa nélkül 151 490 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0822nad

Lesikló sílécek

snowboardingA Stormred sísisakok és gerincvédők csökkentik a sérülések kockázatát A gerincvédő és a sisak a síelés vagy snowboardozás alapvető tartozéka. És ezeket a termékeket a Stormred...
A síszemüvegek fényáteresztő képessége egy olyan paraméter, amely megmutatja, hogy a szemüveged mennyire...

Lesikló sílécek

A Lesikló sílécek kategóriában összesen 115 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó lesikló sílécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább lesikló sílécek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb lesikló sílécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: lesikló sílécek vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB00
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ