Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej - Sport Campgo

Lesikló sílécek

0

Új síléc vásárlását tervezed, és teljes mértékben ki akarod élvezni a sípályát vagy akár nehezebb terepet is? Természetesen sokfajta síléc létezik. A neked megfelelő modellt magasságod, síelési képességeid, kedvenc síelési stílusod és egyéb paraméterek szerint találhatod meg. Ne becsüld alá a helyes választás fontosságát, és tanuld meg, hogyan kell megfelelő sílécet választani. 

Tovább

Milyen sílécet válassz síelési stílusod és a terep alapján?

Ha van kedvenc síelési stílusod vagy tereped, akkor a választás könnyebb lesz, mivel a sílécek ezen paraméterek szerint különböznek. Ha kezdő vagy, ne aggódj, az alábbiakban leírjuk a különbségeket.

 1. A szlalom síléceket ápolt pályákra tervezték. Ezek rövidebb és jobban kivágott sílécek, amelyekkel éles kanyarokat vehetsz. A szlalom síléc hosszának 10–20 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a síelő magassága.
 2. A lesikló lécek is leginkább lesiklópályáján használhatók. A szlalom lécekkel ellentétben kevésbé éles kanyarok vételére alkalmasak. A lesikló léc kb. 10 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 3. Az allround / allmountain sílécekkel átlagos sebességnél közepesen éles kanyarok vehetők. Ezek sokoldalú modellek, amelyeket ápolt pályákon és egyéb terepen is lehet használni. Az síléc 15 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 4. A freeride / freestyle síléceket pályán kívüli síelésre tervezték. Szélesek, s a csőrük és faruk is emelt. A Freestyle sílécek eltolt súlyponttal rendelkeznek, így nemcsak a földön, hanem a levegőben is jól használhatóak, például snowpark-okban.

A síelő neme szerint is választani kell - a gyermek és női síléceknek is megvannak a sajátosságai

Persze választható unisex síléc, amely mind nőknek, mind férfiaknak alkalmas, de gyakran érdemesebb a síelő neme szerinti sílécet választani. Különös figyelmet kell fordítani a síléc kiválasztására gyermekek esetében.

 • A női lesikló síléc könnyebb, mint az unisex, de ugyanolyan erős, viszont lágyabb és könnyebben irányítható. A  gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen sílécek kialakítására. Léteznek kezdő, szabadidős és haladó modellek.
 • A gyermek síléc általában nagyon könnyű és egyszerűen irányítható. Legalább 10-20 cm-rel rövidebb legyen, mint a gyerek magassága, mert az megkönnyíti a tanulást. A formatervezés a gyermekek számára is fontos, ezért a sílécet velük együtt válaszd.

női carvung léc
Női lesikló síléc

dětské sjezdové lyže
Gyermek lesikló síléc

férfi lesikló léc
Férfi lesikló síléc

Lesikló és carving lécek - a ideális hossz számos tényezőtől függ

Függetlenül attól, hogy sima lesikló lécet vagy carving sílécet választasz, a megfelelő hossz függ a síelő képességétől, magasságától és tömegétől. Ha a számodra ideális hosszt e mutatók alapján határozod meg, akkor nem számít, hol vásárolsz sílécet - akár online is megteheted. A weboldalunkon található paraméterszűrő nagymértékben megkönnyíti az összes paraméter beállítását.

Hogyan változik a síléc ideális hossza a síelő súlya szerint?

A síléc ideális hossza a síelő súlya szerint is változik. A kisebb súlyú síelők számára a rövidebb és a könnyebb sílécek alkalmasak, mivel kisebb terhelést fejtenek ki a lécekre. A nehezebb és magasabb síelők számára a keményebb és a hosszabb síléc jobb, mivel ezek nagyobb súlyt bírnak el.

Unisex és női carving léceket edzettségi szint és síelési tapasztalat szerint válassz

Régen a carving síléc hosszát úgy választották, hogy állig érjen. Ez az egyszerű módszer nem teljesen helyes - szintén fontos a síelő tapasztalata és testmagassága. Minél kevésbé tapasztalt a síelő és minél alacsonyabb, annál rövidebb sílécre van szüksége. Például az unisex és női 140 cm hosszú síléc kezdőknek és alacsony testmagasságú síelőknek alkalmas.

 1. A kezdőknek a magasságuktól 15-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk. Ugyanakkor a kiválasztott síléc ne legyen hosszabb 170 cm-nél.
 2. A középszintű síelőknek a magasságuktól 10-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk, legfeljebb 180 cm-ig.
 3. Nagyon tapasztalt vagy haladó síelők választhatnak a magasságukkal megegyező hosszú sílécet, viszont fontos, hogy a síléc ne haladja meg a 190 cm-t.

i

A síelő tudásszintje alapján a síléceket további típusokra osztjuk.

 • A szabadidős sílécek kezdőknek és középhaladóknak megfelelőek.
 • A sport lesikló léceket tapasztaltabb vagy haladó síelők használják.
 • A versenyző sílécek a legjobb síelők számára készülnek, akik tökéletesen elsajátított technikával síelnek.

Hogyan válasszunk ideális lesikló sílécet szélesség szerint?

A síléc kiválasztásának következő lépése a megfelelő szélesség meghatározása, amely elsősorban a kiválasztott tereptől függ. A sí szélességét a síkötésnél mérik. Ápolt pályákhoz  65-75 mm-es síléc szélesség ajánlott. Terepre ideálisabb szélesebb modelleket választani, akár 80 - 100 mm-est, mivel  a szélesebb léc kevésbé süllyed a hóba.

A megfelelő rádiuszú lesikló lécek biztosítják a kívánt sebességet

A rádiusz annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja. A kisebb sugár rövidebb ívet, így élesebb kanyarodást jelent, de alacsonyabb sebességet. Minél nagyobb a sugár, annál lassabban áll ívre, s a kanyarodás jobb technikát igényel - viszont nagyobb sebességet érhetsz el síelés közben.

 • A rövid ív és élénkebb tempó 9-12 m-es rádiuszt biztosít.
 • A közepes ív alkalmas a legtöbb síelő számára, 13–17 m-es rádiusszal.
 • A hosszú ív és a nyugodt tempó 18-25 m-es rádiuszt biztosít.

A síléc alakja is fontos - egyenes vagy nagyon kivágott carving síléc

A síléc talpa a lécnek azon része, amely a hóval érintkezik. A carving sílécek kényelmesebbek, mivel könnyebb velük fordulni. Az síléc alakja közvetlenül kapcsolódik a sugárhoz - minél nagyobb a kivágás, annál kisebb a rádiusz.

 • A kevésbé kivágott sílécek jobban megfelelnek a tapasztalt síelők számára, mivel síelés közben könnyedén érhetnek el nagyobb sebességet. A rádiuszuk 13 és 17 méter között van.
 • A jobban kivágott, úgynevezett carving sílécek különösen a kezdők számára alkalmasak, mivel lassabban lehet velük haladni, így könnyebb velük fordulni és kanyarodni. A rádiuszuk 9 és 12 méter között van.

Szintén fontos az úgynevezett sidecut (oldalvágás), amely befolyásolja a síléc tulajdonságait

Az sidecut három különböző mérésből kapott érték - a lesikló lécek szélessége a orruknál, a középső részüknél és a faruknál . Minél szélesebb a léc orra, annál könnyebb fordulni vele. A léc középső részének szélessége befolyásolja a síléc sokoldalúságát, ami azt jelenti, hogy egy szélesebb síléc nemcsak ápolt pályán, hanem terepen is használható, mivel mélyebb hóban is stabilabb és kényelmesebb. A keskenyebb far megkönnyíti a kanyarodás befejezését.

Keményebb vagy puhább carving lécet válasszunk?

Az, hogy milyen szinten síelsz, függ a lécek keménységétől is. A puha síléc, azaz a kezdő síléc kompozit maggal rendelkezik, míg a keményebb carving síléc fából készült maggal rendelkezik, amelyet gyakran titánnal erősített.

 • A puha síléceket kezdőknek és szabadidős síelőknek tervezték, akik nem haladnak nagy sebességgel, és az óvatosságot részesítik előnyben. Ezek a lécek könnyebben fordulnak és rugalmasabbak, de nagy sebességnél túlságosan rezegnek.
 • A kemény síléceket elsősorban a nagyobb tempót szerető tapasztalt síelők használják. Az ilyen lécek nagyobb sebességnél is stabilak, de nagyobb erőt és jobb mozgáskoordinációt igényelnek - a kemény sílécek megnehezítik a fordulást.

A megfelelően működő síkötés garantálja a biztonságot

A lesikló síkötéseket mindig pontosan az életkor, súly, nem és edzettségi szint szerint kell beállítani. Ezek a paraméterek határozzák meg a leoldási erő (DIN) ideális beállítását. Egy 1-es DIN-érték nagyjából 10 kg-nak felel meg. Például egy 60 kg súlyú síelő síkötése 6 DIN-re van állítva.

 • A szabadidős sílécek lágyabb beállítású kötésekkel vannak felszerelve - 5-10 DIN-ig.
 • A sport síelők keményebb kötést használnak, amely legalább 12 DIN a maximális energiaátvitel érdekében.
 • A gyerek sílécek nagyon érzékeny kötéssel rendelkeznek, körülbelül 2,5-6 DIN, az alacsony testsúlyuk miatt és a maximális biztonság érdekében.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW Raktáron változat szerint
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 129-72-111, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2020/2021
-7%
234 350 Ft
218 990 Ft

2.
Head Supershape Team SLR + SLR 4.5 GW Raktáron változat szerint
Síléc - gyerek, SLR 4,5 GW kötés, all mountain, oldalív 104-65-89, Jr, Power Frame mag, szezon: 2020/2021
-26%
58 560 Ft
43 290 Ft

3.
Head Supershape e-Rally SW + PRD 12 GW Raktáron változat szerint
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 132-78-114, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2020/2021
-27%
221 310 Ft
161 790 Ft

Még több
187 tétel
Classic Kategória
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW - Síléc
Típusok
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW
Síléc - Lithium 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 12,2 m/143 cm, oldalív 118-73-99, Densolite mag, szezon: 2019/2020

-3% 87 930 Ft
85 290 Ft áfa nélkül 67 160 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0788nad
Arany középút
Atomic REDSTER X7 AW + FT 12 GW Grey/Green - Síléc
-37%
Típusok
Atomic REDSTER X7 AW + FT 12 GW Grey/Green
Síléc - F 12 GW kötés, sípályára, oldalív 113-70-100,5, PowerWoodcore mag, szezon: 2020/2021

-38% 230 020 Ft
Kezdőár: 143 690 Ft áfa nélkül 113 140 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1148nad
Premium Kategória
Head Supershape e-Rally SW + PRD 12 GW - Síléc
-27%
Típusok
Head Supershape e-Rally SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 132-78-114, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2020/2021

-27% 221 310 Ft
Kezdőár: 161 790 Ft áfa nélkül 127 390 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0597nad
Atomic Vantage 72 AW + M 10 GW Black/Red - Síléc
-39%
Típusok
Atomic Vantage 72 AW + M 10 GW Black/Red
Síléc - Mercury M10 GW kötés, sípályára, oldalív 116,5-71-99, Densolite mag, szezon: 2020/2021

-40% 107 260 Ft
Kezdőár: 64 590 Ft áfa nélkül 50 860 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1156nad
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift - Síléc Típusok
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift
Síléc - gyerek, EL 7,5 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 101-69-90, Synflex mag, szezon: 2020/2021

70 290 Ft áfa nélkül 55 350 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela112nad
Fischer RC4 WC SC MT + RC4 Z12 PR - Síléc Típusok
Fischer RC4 WC SC MT + RC4 Z12 PR
Síléc - RC4 Z12 GW Powerrail BRAKE 85 [F] kötés, szlalom, oldalív 119-66-104, SW-Sidewall mag, szezon: 2020/2021

-5% 286 850 Ft
273 190 Ft áfa nélkül 215 110 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0933nad
Head V-Shape V2 + PR 11 GW - Síléc
-27%
Típusok
Head V-Shape V2 + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, all mountain, oldalív 128-70-108, Power Fiber Jacket Construction mag, szezon: 2020/2021

-27% 95 020 Ft
Kezdőár: 69 290 Ft áfa nélkül 54 560 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0606nad
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW - Síléc
-7%
Típusok
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 129-72-111, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2020/2021

-7% 234 350 Ft
218 990 Ft áfa nélkül 172 430 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0594nad
Head V-Shape V6 + PR 11 GW - Síléc
-27%
Típusok
Head V-Shape V6 + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, all mountain, oldalív 132-78-113, Power Sidewall Jacket Construction mag, szezon: 2020/2021

-27% 146 540 Ft
106 890 Ft áfa nélkül 84 170 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0603nad
Fischer Aspire ws SLR + RS9 SLR - Síléc
-19%
Típusok
Fischer Aspire ws SLR + RS9 SLR
Síléc - RS 9 GW SLR BRAKE 78 [H] kötés, sípályára, oldalív 117-72-99, Airpower mag, szezon: 2020/2021

-19% 71 080 Ft
57 690 Ft áfa nélkül 45 430 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0813nad
Head WC Rebels i.GSR SW + PR 11 GW - Síléc
-28%
Típusok
Head WC Rebels i.GSR SW + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, all mountain, oldalív 117-68-101, Worldcup Sandwich Construction mag, szezon: 2020/2021

-28% 158 150 Ft
Kezdőár: 114 090 Ft áfa nélkül 89 830 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0591nad
ATOMIC CLOUD 11 + FT 10 GW
Síléc - FT 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 14,1 m/147 cm, oldalív 108-70-93, Light Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-3% 107 620 Ft
104 390 Ft áfa nélkül 82 200 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0780nad
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, sípályára, rádiusz 13,1m/170cm, oldalív 131-72-110, Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-9% 171 330 Ft
155 190 Ft áfa nélkül 122 200 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0406nad
Head Supershape Team SLR + SLR 4.5 GW
Síléc - gyerek, SLR 4,5 GW kötés, all mountain, oldalív 104-65-89, Jr, Power Frame mag, szezon: 2020/2021

-26% 58 560 Ft
Kezdőár: 43 290 Ft áfa nélkül 34 090 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0617nad
HEAD Supershape Team SLR + SLR 4,5 GW AC - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Supershape Team SLR + SLR 4,5 GW AC
Síléc - gyerek, SLR 4,5 GW AC kötés, sípályára, oldalív 111-67-96, szintetikus mag, szezon: 2019/2020

-9% 46 320 Ft
41 990 Ft áfa nélkül 33 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0440nad
ATOMIC REDSTER S7 + FT 12 GW - Síléc
-9%
Típusok
ATOMIC REDSTER S7 + FT 12 GW
Síléc - FT 12 GW kötés, sípályára, oldalív 113-70-100,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-9% 180 660 Ft
163 590 Ft áfa nélkül 128 810 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0822nad
Elan Element Green LS + EL 10 Shift GW - Síléc
-33%
Típusok
Elan Element Green LS + EL 10 Shift GW
Síléc - EL 10 GW Shift kötés, sípályára, rádiusz 15,2 m/168 cm, oldalív 127-76-102, Dual famag mag, szezon: 2020/2021

-33% 127 690 Ft
85 290 Ft áfa nélkül 67 160 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela070nad
Elan Explore 6 Green LS + EL 9 GW Shift
Síléc - EL 9 GW Shift kötés, sípályára, oldalív 122-74-103, Famag Mono mag, szezon: 2020/2021

Kezdőár: 64 590 Ft áfa nélkül 50 860 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela086nad
Head WC Rebels i.SLR SW + PR 11 GW - Síléc
-11%
Típusok
Head WC Rebels i.SLR SW + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, szlalom, oldalív 121-65-106, Worldcup Sandwich Construction mag, szezon: 2020/2021

-11% 172 890 Ft
153 390 Ft áfa nélkül 120 780 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0588nad
Atomic Vantage 75 + M 10 GW Grey/Red
Síléc - Mercury M10 GW kötés, all mountain, oldalív 118-75-103, Light Woodcore mag, szezon: 2020/2021

-27% 110 250 Ft
Kezdőár: 80 390 Ft áfa nélkül 63 300 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1262nad
ATOMIC REDSTER X5 Green + FT 10 GW - Síléc
-16%
Típusok
ATOMIC REDSTER X5 Green + FT 10 GW
Síléc - FT 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 12 m/154 cm, oldalív 117,5-69,5-101,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-16% 99 510 Ft
83 890 Ft áfa nélkül 66 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0830nad
Atomic Redster S7 + F 12 GW Red/Black - Síléc
-23%
Típusok
Atomic Redster S7 + F 12 GW Red/Black
Síléc - F 12 GW kötés, szlalom, oldalív 108,5-70-97, PowerWoodcore mag, szezon: 2020/2021

-23% 243 290 Ft
Kezdőár: 187 790 Ft áfa nélkül 147 870 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1213nad
Elan Amphibio 12 C PS + ELS 11 GW Shift
Síléc - ELS 11 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 125-76-104, Famag Power mag, szezon: 2020/2021

Kezdőár: 98 190 Ft áfa nélkül 77 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela101nad
ATOMIC VANTAGE 79 TI + FT 12 GW - Síléc
-10%
Típusok
ATOMIC VANTAGE 79 TI + FT 12 GW
Síléc - FT 12 GW kötés, all mountain, rádiusz 14,3 m/156 cm, oldalív 117-79-105,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-10% 142 360 Ft
128 190 Ft áfa nélkül 100 940 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0839nad

Lesikló sílécek

snowboardingA Stormred sísisakok és gerincvédők csökkentik a sérülések kockázatát A gerincvédő és a sisak a síelés vagy snowboardozás alapvető tartozéka. És ezeket a termékeket a Stormred...
A síszemüvegek fényáteresztő képessége egy olyan paraméter, amely megmutatja, hogy a szemüveged mennyire...

Lesikló sílécek

A Lesikló sílécek kategóriában összesen 187 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó lesikló sílécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább lesikló sílécek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb lesikló sílécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: lesikló sílécek vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket