A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál 30 dnů na vrácení

Lesikló sílécek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Gyerek
(5)
Férfi
(5)
Női
(17)
Típus
Lesiklópályára
(10)
Freeride
(1)
Skialp
(5)
Rádiusz
0,01 m
20,5 m
-
Síléc hossza
62 cm
175 cm
-

Új síléc vásárlását tervezed, és teljes mértékben ki akarod élvezni a sípályát vagy akár nehezebb terepet is? Természetesen sokfajta síléc létezik. A neked megfelelő modellt magasságod, síelési képességeid, kedvenc síelési stílusod és egyéb paraméterek szerint találhatod meg. Ne becsüld alá a helyes választás fontosságát, és tanuld meg, hogyan kell megfelelő sílécet választani. 

Tovább

Milyen sílécet válassz síelési stílusod és a terep alapján?

Ha van kedvenc síelési stílusod vagy tereped, akkor a választás könnyebb lesz, mivel a sílécek ezen paraméterek szerint különböznek. Ha kezdő vagy, ne aggódj, az alábbiakban leírjuk a különbségeket.

  1. A szlalom síléceket ápolt pályákra tervezték. Ezek rövidebb és jobban kivágott sílécek, amelyekkel éles kanyarokat vehetsz. A szlalom síléc hosszának 10–20 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a síelő magassága.
  2. A lesikló lécek is leginkább lesiklópályáján használhatók. A szlalom lécekkel ellentétben kevésbé éles kanyarok vételére alkalmasak. A lesikló léc kb. 10 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
  3. Az allround / allmountain sílécekkel átlagos sebességnél közepesen éles kanyarok vehetők. Ezek sokoldalú modellek, amelyeket ápolt pályákon és egyéb terepen is lehet használni. Az síléc 15 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
  4. A freeride / freestyle síléceket pályán kívüli síelésre tervezték. Szélesek, s a csőrük és faruk is emelt. A Freestyle sílécek eltolt súlyponttal rendelkeznek, így nemcsak a földön, hanem a levegőben is jól használhatóak, például snowpark-okban.

A síelő neme szerint is választani kell - a gyermek és női síléceknek is megvannak a sajátosságai

Persze választható unisex síléc, amely mind nőknek, mind férfiaknak alkalmas, de gyakran érdemesebb a síelő neme szerinti sílécet választani. Különös figyelmet kell fordítani a síléc kiválasztására gyermekek esetében.

  • A női lesikló síléc könnyebb, mint az unisex, de ugyanolyan erős, viszont lágyabb és könnyebben irányítható. A  gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen sílécek kialakítására. Léteznek kezdő, szabadidős és haladó modellek.
  • A gyermek síléc általában nagyon könnyű és egyszerűen irányítható. Legalább 10-20 cm-rel rövidebb legyen, mint a gyerek magassága, mert az megkönnyíti a tanulást. A formatervezés a gyermekek számára is fontos, ezért a sílécet velük együtt válaszd.

női carvung léc
Női lesikló síléc

dětské sjezdové lyže
Gyermek lesikló síléc

férfi lesikló léc
Férfi lesikló síléc

Lesikló és carving lécek - a ideális hossz számos tényezőtől függ

Függetlenül attól, hogy sima lesikló lécet vagy carving sílécet választasz, a megfelelő hossz függ a síelő képességétől, magasságától és tömegétől. Ha a számodra ideális hosszt e mutatók alapján határozod meg, akkor nem számít, hol vásárolsz sílécet - akár online is megteheted. A weboldalunkon található paraméterszűrő nagymértékben megkönnyíti az összes paraméter beállítását.

Hogyan változik a síléc ideális hossza a síelő súlya szerint?

A síléc ideális hossza a síelő súlya szerint is változik. A kisebb súlyú síelők számára a rövidebb és a könnyebb sílécek alkalmasak, mivel kisebb terhelést fejtenek ki a lécekre. A nehezebb és magasabb síelők számára a keményebb és a hosszabb síléc jobb, mivel ezek nagyobb súlyt bírnak el.

Unisex és női carving léceket edzettségi szint és síelési tapasztalat szerint válassz

Régen a carving síléc hosszát úgy választották, hogy állig érjen. Ez az egyszerű módszer nem teljesen helyes - szintén fontos a síelő tapasztalata és testmagassága. Minél kevésbé tapasztalt a síelő és minél alacsonyabb, annál rövidebb sílécre van szüksége. Például az unisex és női 140 cm hosszú síléc kezdőknek és alacsony testmagasságú síelőknek alkalmas.

  1. A kezdőknek a magasságuktól 15-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk. Ugyanakkor a kiválasztott síléc ne legyen hosszabb 170 cm-nél.
  2. A középszintű síelőknek a magasságuktól 10-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk, legfeljebb 180 cm-ig.
  3. Nagyon tapasztalt vagy haladó síelők választhatnak a magasságukkal megegyező hosszú sílécet, viszont fontos, hogy a síléc ne haladja meg a 190 cm-t.

i

A síelő tudásszintje alapján a síléceket további típusokra osztjuk.

  • A szabadidős sílécek kezdőknek és középhaladóknak megfelelőek.
  • A sport lesikló léceket tapasztaltabb vagy haladó síelők használják.
  • A versenyző sílécek a legjobb síelők számára készülnek, akik tökéletesen elsajátított technikával síelnek.

Hogyan válasszunk ideális lesikló sílécet szélesség szerint?

A síléc kiválasztásának következő lépése a megfelelő szélesség meghatározása, amely elsősorban a kiválasztott tereptől függ. A sí szélességét a síkötésnél mérik. Ápolt pályákhoz  65-75 mm-es síléc szélesség ajánlott. Terepre ideálisabb szélesebb modelleket választani, akár 80 - 100 mm-est, mivel  a szélesebb léc kevésbé süllyed a hóba.

A megfelelő rádiuszú lesikló lécek biztosítják a kívánt sebességet

A rádiusz annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja. A kisebb sugár rövidebb ívet, így élesebb kanyarodást jelent, de alacsonyabb sebességet. Minél nagyobb a sugár, annál lassabban áll ívre, s a kanyarodás jobb technikát igényel - viszont nagyobb sebességet érhetsz el síelés közben.

  • A rövid ív és élénkebb tempó 9-12 m-es rádiuszt biztosít.
  • A közepes ív alkalmas a legtöbb síelő számára, 13–17 m-es rádiusszal.
  • A hosszú ív és a nyugodt tempó 18-25 m-es rádiuszt biztosít.

A síléc alakja is fontos - egyenes vagy nagyon kivágott carving síléc

A síléc talpa a lécnek azon része, amely a hóval érintkezik. A carving sílécek kényelmesebbek, mivel könnyebb velük fordulni. Az síléc alakja közvetlenül kapcsolódik a sugárhoz - minél nagyobb a kivágás, annál kisebb a rádiusz.

  • A kevésbé kivágott sílécek jobban megfelelnek a tapasztalt síelők számára, mivel síelés közben könnyedén érhetnek el nagyobb sebességet. A rádiuszuk 13 és 17 méter között van.
  • A jobban kivágott, úgynevezett carving sílécek különösen a kezdők számára alkalmasak, mivel lassabban lehet velük haladni, így könnyebb velük fordulni és kanyarodni. A rádiuszuk 9 és 12 méter között van.

Szintén fontos az úgynevezett sidecut (oldalvágás), amely befolyásolja a síléc tulajdonságait

Az sidecut három különböző mérésből kapott érték - a lesikló lécek szélessége a orruknál, a középső részüknél és a faruknál . Minél szélesebb a léc orra, annál könnyebb fordulni vele. A léc középső részének szélessége befolyásolja a síléc sokoldalúságát, ami azt jelenti, hogy egy szélesebb síléc nemcsak ápolt pályán, hanem terepen is használható, mivel mélyebb hóban is stabilabb és kényelmesebb. A keskenyebb far megkönnyíti a kanyarodás befejezését.

Keményebb vagy puhább carving lécet válasszunk?

Az, hogy milyen szinten síelsz, függ a lécek keménységétől is. A puha síléc, azaz a kezdő síléc kompozit maggal rendelkezik, míg a keményebb carving síléc fából készült maggal rendelkezik, amelyet gyakran titánnal erősített.

  • A puha síléceket kezdőknek és szabadidős síelőknek tervezték, akik nem haladnak nagy sebességgel, és az óvatosságot részesítik előnyben. Ezek a lécek könnyebben fordulnak és rugalmasabbak, de nagy sebességnél túlságosan rezegnek.
  • A kemény síléceket elsősorban a nagyobb tempót szerető tapasztalt síelők használják. Az ilyen lécek nagyobb sebességnél is stabilak, de nagyobb erőt és jobb mozgáskoordinációt igényelnek - a kemény sílécek megnehezítik a fordulást.

A megfelelően működő síkötés garantálja a biztonságot

A lesikló síkötéseket mindig pontosan az életkor, súly, nem és edzettségi szint szerint kell beállítani. Ezek a paraméterek határozzák meg a leoldási erő (DIN) ideális beállítását. Egy 1-es DIN-érték nagyjából 10 kg-nak felel meg. Például egy 60 kg súlyú síelő síkötése 6 DIN-re van állítva.

  • A szabadidős sílécek lágyabb beállítású kötésekkel vannak felszerelve - 5-10 DIN-ig.
  • A sport síelők keményebb kötést használnak, amely legalább 12 DIN a maximális energiaátvitel érdekében.
  • A gyerek sílécek nagyon érzékeny kötéssel rendelkeznek, körülbelül 2,5-6 DIN, az alacsony testsúlyuk miatt és a maximális biztonság érdekében.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
30 termék
STIGA Micro blade, fekete
Síléc - gyerek, hossza 62 cm, sípályára,
11 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTstg049
Salomon Stance W 94 White/Black 161 - Síléc Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
Salomon Stance W 94 White/Black 161
Síléc - hossza 161 cm, túraléc és all mountain, oldalív 124-94-106, Poplar-Karuba Core mag,
327 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsalo1931
Salomon Stance W 94 White/Black 168 - Síléc Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
Salomon Stance W 94 White/Black 168
Síléc - hossza 168 cm, túraléc és all mountain, oldalív 126-94-108, Poplar-Karuba Core mag,
327 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsalo1932
Salomon Stance W 84 Black/Bordeau 175
Síléc - hossza 175 cm, túraléc és all mountain, oldalív 123-84-106, Poplar-Karuba Core mag,
199 990 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SPTsalo1933
Atomic REDSTER J2 100-120 + COLT 5 GW 110 cm
Síléc - gyerek, hossza 110 cm, COLT 5 GW kötés, all mountain, oldalív 105 - 67 - 86, Densolite mag,
78 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTatm1827
Atomic REDSTER RX + M 10 GW FEKETE/Piros 163 cm
Síléc - hossza 163 cm, M 10 GW kötés, sípályára, oldalív 110,5-71-100, Densolite mag,
146 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTatm1822
Atomic CLOUD Q8 + M 10 GW Kakhi/Grey 161 cm
Síléc - hossza 161 cm, M 10 GW kötés, all mountain,
169 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTatm1806
Salomon E Stance W80 + M10 GW L80 L 167cm - Síléc Típusok
Salomon E Stance W80 + M10 GW L80 L 167cm
Síléc - hossza 167 cm, M10 GW L80 kötés, sípályára, Fa mag,
204 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTsl132
Salomon E S/Max N°10 xt + M11 GW L80 170 cm
Síléc - hossza 170 cm, M11 GW kötés, all mountain, Fa mag,
258 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsl118
Salomon E S/Max N°10 xt + M11 GW L80 156 cm
Síléc - hossza 156 cm, M11 GW kötés, all mountain, oldalív 127/76/107, Fa mag,
258 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTsl116
Salomon E S/Max N°10 xt + M11 GW L80 163 cm
Síléc - hossza 163 cm, M11 GW kötés, all mountain, Fa mag,
258 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsl117
Salomon E S/Force Fx.80 + M12 GW F80 156 cm - Síléc Típusok
Salomon E S/Force Fx.80 + M12 GW F80 156 cm
Síléc - hossza 156 cm, sípályára,
266 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsl113
Salomon E S/Force Fx.76 + M11 GW L80 156 cm - Síléc Típusok
Salomon E S/Force Fx.76 + M11 GW L80 156 cm
Síléc - hossza 156 cm, M11 GW kötés, sípályára, Fa mag,
245 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTsl110
Armada Trace 88 méret: 172 cm
Túra síléc - nők számára készült, sport síeléshez ideális, a sílécek hossza 172 cm, símag: caruba core fából készült, 116,5-88-108,5 sidecut
167 890 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTarm016
Armada Trace 88 méret: 152 cm
Túra síléc - nők számára készült, sport síeléshez ideális, a sílécek hossza 152 cm, símag: caruba core fából készült, 113,5-88-106,5 sidecut
167 890 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTarm014
Armada Tracer 88 - Túra síléc Típusok
Armada Tracer 88
Túra síléc - férfiak számára készült, sport síeléshez ideális, símag: caruba core fából készült, 115-88-107,5 sidecut
167 890 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTarm008nad
Armada Tracer 88 méret: 162 cm - Túra síléc Típusok
Armada Tracer 88 méret: 162 cm
Túra síléc - férfiak számára készült, sport síeléshez ideális, a sílécek hossza 162 cm, símag: caruba core fából készült, 115-88-107,5 sidecut
167 890 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTarm008
Fischer Trinity ws SLR + RS9 SLR  mérete 165 cm - Síléc Típusok
Fischer Trinity ws SLR + RS9 SLR mérete 165 cm
Síléc - hossza 165 cm, RS 9 GW SLR BRAKE 78 [H] kötés, sípályára, oldalív 118-68-100, Air Tec mag,
182 390 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTfis0812
Fischer Trinity ws SLR + RS9 tükörreflexes fényképezőgép mérete 160 cm - Síléc Típusok
Fischer Trinity ws SLR + RS9 tükörreflexes fényképezőgép mérete 160 cm
Síléc - hossza 160 cm, RS 9 GW SLR BRAKE 78 [H] kötés, sípályára, oldalív 118-68-100, Air Tec mag,
182 390 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTfis0811
SULOV méret 70 cm gyermek, lila / lila - Sífelszerelés Típusok
4,2
SULOV méret 70 cm gyermek, lila / lila
Sífelszerelés - Gyermek, síeléshez hossza 70cm, 5 éves gyermekek számára, készlet műanyag sílécekkel, rugalmasan állítható kötésekkel és botokkal, fémcsúcsok nélkül, 30kg
8 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPTrul189
SULOV méret 70 cm gyermek, világoskék - Sífelszerelés Típusok
4,2
SULOV méret 70 cm gyermek, világoskék
Sífelszerelés - Gyermek síelés hossza 70cm, 5 éves gyermekek számára, készlet műanyag sílécekkel, rugalmasan állítható kötésekkel és botokkal, fémcsúcsok nélkül, 30kg
8 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTrul188
Atomic CLOUD Q8 + M 10 GW Kakhi/Grey 154 cm
Síléc - hossza 154 cm, M 10 GW kötés, all mountain,
160 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTatm1805
Elan Insomnia 10 Black LS + ELW 9 GW SHIFT 166 cm
Síléc - hossza 166 cm, EL 9 GW Shift kötés, sípályára, oldalív 127-76-104, Rétegelt fa mag mag,
154 390 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: SPTela208
SULOV méret 60 cm gyerek, lila / lila - Sífelszerelés Típusok
4,8
SULOV méret 60 cm gyerek, lila / lila
Sífelszerelés - 60 cm-es sícipő, 5 éves gyerekeknek, készlet műanyag sílécekkel, rugalmasan állítható kötésekkel és botkábelek nélkül, 30 kg-os teherbírással
6 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTrul186

Lesikló sílécek

snowboardingA Stormred sísisakok és gerincvédők csökkentik a sérülések kockázatát A gerincvédő és a sisak a síelés vagy snowboardozás alapvető tartozéka. És ezeket a termékeket a Stormred kiváló minőségben kínálja. Előállításukhoz modern anyagokat használ, miközben a megjelenésről sem feledkezik meg.
A síszemüvegek fényáteresztő képessége egy olyan paraméter, amely megmutatja, hogy a szemüveged mennyire szűri ki a fényt a környezetből. A szűrés mértéke nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a siklásod mennyire lesz kényelmes és biztonságos.

Lesikló sílécek

A Lesikló sílécek kategóriában összesen 30 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó lesikló sílécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább lesikló sílécek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb lesikló sílécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: lesikló sílécek vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ