Shop roku Akvizice ApF HU

Milyen elektromos kerékpárt vegyek?

Termékkatalógus

Miért érdemes elektromos kerékpárt venni? Például azért, mert a szokásos bringatúráid hirtelen jelentősen hosszabbak lehetnek. Teljesen feltöltött akkumulátorral akár száz kilométert is megtehetsz különösebb erőfeszítés nélkül, és olyan helyeket fedezhetsz fel, ahová hagyományos kerékpárral nem jutnál el. Fizikailag fittebb partnerekkel és barátokkal tarthatsz lépést, és a városon belüli munkába járás gyorsabb lesz egy e-bike-on, mint tömegközlekedéssel. A piacon különböző típusú e-kerékpárok vannak forgalomban, amelyek mindegyike más-más terepviszonyhoz lett tervezve. Nem tudod, milyen elektromos kerékpárt vásárolj? Segítünk eligazodni kínálatunkban!

Elektromos kerékpár

Milyen elektromos kerékpárt vegyek? - TARTALOM


Az elektromos kerékpárok előnyei és hátrányai
  • Mozgásszabadság terepviszonyoktól, kortól és nemtől függetlenül
  • Ha nem akarod, nem fogsz megizzadni.
  • Túrák alkalmával kétszer annyi távot megtehetsz, vagy sokkal több mindent láthatsz.
  • Fölfelé tekerni sem megeröltető
  • Munkába menet kellemes a testmozgás
  • Kiegyenlíti a partnerek közötti teljesítménykülönbségeket
  • Környezetbarát közlekedés
  • Nehezebb tekerni, ha az akkumulátor lemerült
  • Magasabb ár

Az elektromos kerékpárok legfontosabb jellemzői

Az elektromos kerékpár hatótávolsága

A hatótávolság a motor teljesítményétől, az akkumulátor kapacitásától, a vezetési stílustól, a kerékpáros súlyától, a terepviszonyoktól és egyéb külső körülményektől is függ. Általában 30 és 200 km között mozog a menetkörülményektől és a kerékpár típusától függően. A hatótávolság az egyik legfontosabb paraméter, amely befolyásolhatja, hogy melyik e-kerékpárt válaszd. Ha a bicikli rendelkezik speciális, erőteljesebb üzemmóddal, számolj azzal, hogy minél többet használod ezt az üzemmódot, annál kisebb lesz a hatótávolság.

A maximális hatótávolság az alacsonyabb fokozatú elektromos rásegítéses üzemmódban érhető el, amelyben a motor kevésbé segít a hajtásban.

Az elektromos motor és annak helye

Az elektromos kerékpárok egyik legfontosabb jellemzője a motor elhelyezkedése. Alapvetően két lehetőség van: a motor vagy a hátsó kerékagyban, vagy a váz közepén helyezkedhet el. Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • A hátsó kerékagyba épített motor az egyik legelterjedtebb megoldás. Nem igényel ún. frekvenciapedálozást, ami különösen alkalmassá teszi városi forgalomban vagy sík terepen való használatra. Előnye a könnyű szervizelhetőség és az erőteljes gyorsulás. Ez a típus határozottan nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínál. Hátránya azonban a kerékpár hátsó részének nagyobb terhelése, valamint az energia egyenetlen elosztása (az elektromos motor többet vagy kevesebbet segít, mint amennyit pedálozol, ami rosszabb szinkronizációt eredményez).
  • A váz közepén elhelyezett motor a legjobb az egyensúly és ezáltal az irányíthatóság szempontjából. A motor a pedálozás frekvenciája mellett a pedálokra kifejtett erőre (nyomaték) is reagál, így ideális rásegítést nyújt. Az optimális fordulatszám automatikus kiválasztásával a középen elhelyezett motor gazdaságosabb. Hátránya a magasabb beszerzési ár, és a váltási stílustól függően a lánc élettartama is körülbelül 15%-kal csökken.
Milyen elektromos kerékpárt vegyek? Milyen elektromos kerékpárt vegyek?

A bal oldali képen a villanymotor helye közvetlenül a hátsó kerékagyban látható. A jobb oldali képen a villanymotor a váz középső részén található.

Az e-bike-ok elektromotorjai is különböző teljesítményűek lehetnek. Az erősebbeket terepre, a gyengébbeket pedig közúti használatra tervezték.

Az akkumulátor helye

Az akkumulátor biztosítja a szükséges energiát, ezért a motor mellett a másik legfontosabb alkatrész. A leggyakrabban használt akkumulátorok lítium-ion akkumulátorok, amelyek megfelelő tárolási körülmények között nagy kapacitással és hosszú élettartammal rendelkeznek. Rendszeres töltést igényelnek azonban, és még használaton kívül is célszerű 50-80%-os töltöttségen tartani őket, és havonta körülbelül egyszer újratölteni őket. Ha hosszabb kerékpártúrát tervezel, érdemes a töltési lehetőségeket is figyelembe venni, a töltőhálózat az utóbbi időben egyre bővül. Az akkumulátor elhelyezkedése is lényeges, alapvetően két típussal találkozhatsz:

  • A vázba beépített akkumulátorok ideálisak, különösen azért, mert nem zavarják a bicikli súlypontját. Ott találhatók, ahol általában a kulacstartó található. A piacon vannak olyan akkumulátorok, amelyek teljesen a vázba vannak integrálva, és olyanok is, amelyek csak részben.
  • A hordozható akkumulátorok csak olyan kerékpárokhoz alkalmasak, amelyek eleve hátsó csomagtartóval vannak felszerelve, azaz leggyakrabban városi elektromos kerékpárokhoz. Ettől azonban még az akkumulátor könnyen eltávolítható. A kerékpár hátsó részén való elhelyezés azonban egy kicsit észrevehető a bicikli irányíthatósága szempontjából, hiszen a súlypont hátrébb kerül.
Milyen elektromos kerékpárt vegyek? Milyen elektromos kerékpárt vegyek?

Első ránézésre is jól látható, hogy a jobb oldali képen az akkumulátor a hátsó hordozón helyezkedik el. A kerékpárok túlnyomó többségénél azonban az akkumulátor a vázon helyezkedik el.

Az elektromos kerékpár vezérlése

A hajtás típusától, a gyártótól és a kerékpár felszereltségi szintjétől függően három alapvető vezérlőtípus létezik - LED kijelzős, LCD kijelzős és az ún. intelligens rendszerű.

  • A LED kijelzős a legegyszerűbb e-kerékpárvezérlő rendszer. Ezzel a kijelzőtípussal be- és kikapcsolhatod az e-bike-ot, vezérelheted a hajtás rásegítés mértékét, és bekapcsolhatod a gyalogló üzemmódot, vagy a világítást. Természetesen az akkumulátor töltöttségi szintjét is mutatja.
  • Az LCD-kijelzős vezérlés a második leggyakoribb típus, és általában a kormányon található. Gyakran egyszerű kerékpáros kilométeróraként is működik (aktuális sebesség, napi és teljes megtett táv, átlagsebesség, menetidő és motorteljesítmény kijelzése). Egyéb paraméterek, mint például a kerék pontos átmérője/kerülete, a rásegítés fokozatainak száma és egyéni beállítások választási lehetősége a gyártó alternatívái szerint kerülnek kijelzésre.
  • Az intelligens rendszerek inkább egy extra bónusz funkciót jelentenek, mint vezérlést, pl. GPS alapú navigációval és útvonal rögzítéssel, kerékpáros helymeghatározással vagy edzés üzemmóddal vannak felszerelve. Ezenkívül pedig lehetőséget kínálnak okostelefonhoz való csatlakoztatásra is. Az összes tevékenység ideális nyomon követése érdekében javasoljuk, hogy használj okosórát a kerékpárhoz.

Sebesség

Törvényi előírás, hogy az e-kerékpárok elektromos rásegítését 25 km/h-s sebesség felett korlátozni kell. Az irányelv azonban 10%-os tűréshatárt enged, ezért sok gyártó a maximális sebességet 27,5 km/h-ban határozza meg. Egyes elektromos mountain bike-ok speciális off-road üzemmóddal is rendelkeznek, amely nagyobb motorteljesítményt tesz lehetővé, mint amit az irányelvek megengednek. Ez az üzemmód azonban nem használható közutakon. A legtöbb e-kerékpár végsebessége 25 km/h-ra van korlátozva. Ettől függetlenül persze lehet velük gyorsabban is menni, csak már nem fog segíteni a motor a tekerésben, ha a bicikli elérte a 25km/h sebességet. 

Kerékpárméret

A kerékpár kiválasztásakor a méret az egyik legfontosabb paraméter. A rossz választás jelentősen ronthatja az általános biciklizési kényelmet, ami a hát-, ízületi és egyéb testfájdalmak fokozott kockázatához vezethet. A megfelelő méretet a testmagasság határozza meg. A kerékpárváz méretét leggyakrabban hüvelykben vagy S, M, L, XL méretben adják meg. Irányadóként elmondható, hogy egy 160-170 cm magas személy számára a megfelelő méret 17" (S-M), egy 170-180 cm-es személy számára 19" (M-L) és egy 180-190 cm-es személy számára 21" (L-XL).

Ha nem tudod pontosan, hogy milyen méretet válassz, ajánljuk figyelmedbe az átváltási táblázatot tartalmazó cikkünket, amely részletes tájékoztatást nyújt a kerékpárméret kiválasztásáról.

Elektromos hegyikerékpárok

Elektromos hegyikerékpárok

  • Erőteljes motor terepre
  • Kiegyensúlyozott súlypont a váz alatt elhelyezett akkumulátorral

Az elektromos mountain bike-ok erősebb konstrukcióval és szélesebb kerekekkel rendelkeznek, mint más elektromos kerékpárok, akárcsak a hagyományos mtb biciklik. Aszfaltozott felületeken kívül a nehezebb terepeken is könnyedén veszi az akadályokat. Az elektromos mountain bike-okkal olyan helyekre is eljuthatsz, ahová korábban nem tudtál. De hagyományos országúti biciklizésre nem igazán alkalmasak. Az e-mountain bike-ok motorja általában védve van a portól, a sártól és más káros hatásoktól.

Előnyök és hátrányok
  • Terepen való tekerésre kiváló választás
  • Erős konstrukció
  • A teleszkópokkal felszerelt modellek a nagyobb egyenetlenségekkel is megbirkóznak
  • Kizárólag országúti biciklizésre nem alkalmasak
Elektromos crosskerékpár

Elektromos crosskerékpárok

  • Kompromisszum a hegyi- és városi kerékpárok között
  • Alkalmasak városba, túrázáshoz és könnyebb terepre

Az elektromos crosskerékpárok a mountain bike-ok és a városi biciklik határán helyezkednek el. Alkalmasak terepre, burkolatlan kerékpárutakon és aszfaltozott utakon való közlekedésre. Az ilyen sokoldalú e-kerékpárokat gyakran használják olyan családok, akik kerékpáros kirándulásaik során nem szeretnének egyféle felületre korlátozódni. Ezért ezek az egyik legnépszerűbb e-kerékpárok.

Előnyök és hátrányok
  • Alkalmasak aszfaltozott kerékpárutakhoz
  • Könnyebb terepen is elboldogulnak
  • Változatos túrákhoz ideális
  • Túl nehéz terephez viszont már nem alkalmas
Összecsukható elektromos kerékpárok

Összecsukható elektromos kerékpárok

  • Könnyen hordozhatók
  • Könnyedén összecsukhatók tömegközlekedési eszközökre való felszálláskor

Az összecsukható elektromos kerékpárok alkalmasak a városban való közlekedésre. Könnyűek és egyszerűen összecsukhatók. Tekerhetsz velük az utakon, majd ha kell, akár villamosra vagy metróra is felszállhatsz velük. Az e-bike nem lesz útban, ha összecsukod. Miután leszállsz a tömegközlekedési eszközről, pattanj fel a bringára és folytasd az utadat a célodig. Az összecsukható elektromos kerékpárokkal könnyedén eljuthatsz olyan helyekre, ahová a tömegközlekedés vagy a vonat már nem közlekedik. Ezek a biciklik azonban kisebb kerekekkel rendelkeznek, és inkább rövidebb utakra alkalmasak.

Előnyök és hátrányok
  • Egyszerűen összecsukhatók
  • Könnyűek
  • Jól tárolhatók otthon és a munkahelyeden
  • Hosszabb utazásokhoz nem alkalmas
  • Nem bírják a keményebb terepet
Elektromos városi kerékpár

Elektromos városi kerékpárok

  • Könnyű fel- és leszállás
  • Idősek számára is alkalmasak

Szeretnél biciklivel munkába járni, de nem szeretnél izzadtan és átázva megérkezni? Akkor számodra egy elektromos városi kerékpár a megfelelő választás. Könnyű fel- és leszállni róluk, így idősek számára is alkalmasak. A városi elektromos kerékpárokon a függőleges üléspozíciónak köszönhetően jól láthatod, mi történik körülötted. Elektromos városi biciklivel rövidebb kerékpártúrákra is elmehetsz a családdal vagy a barátokkal, emellett könnyen karbantarthatók és viszonylag tartósak.

Előnyök és hátrányok
  • Könnyű fel- és leszállás
  • Függőleges üléspozíció
  • Ideális a városba
  • Városon kívül rövidebb túrákra is alkalmasak
  • Könnyű karbantartás
  • Nem alkalmas nehéz terepre

Jól bevált e-bike márkák az Alza.hu-n

Ratikon elektromos kerékpárok

Ratikon elektromos kerékpárok

  • Nagyszerű ár-érték arány
  • Praktikus és bevált kialakítás
  • Kiegészítők széles választéka

A Ratikon márka megfizethető áron kínál mindent, amire az aktív életmódhoz szükséged lehet. A Ratikon nagy teljesítményű e-bike-jai minden életkorban mozgásra ösztönözhetnek, és egyaránt szolgálnak a kilók elégetésére, valamint a természetben való kikapcsolódásra és aktivitásra. A kerékpárokon kívül rengeteg praktikus kiegészítőt és extrát találsz a kínálatban, amelyek biztosítják a biztonságos és kényelmes utazást, vagy megvédik kerékpárodat a lopástól.

SAVA elektromos kerékpárok

SAVA elektromos kerékpárok

  • Bizonyított minőség kedvező áron
  • Vonzó kialakítás
  • Széles termékválaszték

Jól kiegyensúlyozott e-kerékpárok kedvező áron? Nem lehetetlen, pontosan ez az, amiben a Sava kerékpárok kiemelkedőek. A gyártónak mindig sikerül nagyszerű teljesítményt kínálnia elfogadható pénzért. Nem véletlen, hogy az Alza.hu kínálatában már régóta jelen van a termékeivel. És mindez a Sava elektromos kerékpárokra is vonatkozik. A kínálat bőséges, emellett nem kell aggódnod a pótalkatrészek miatt sem, hiszen minden kapható, beleértve az eredeti akkumulátorokat is.

Gyakran ismételt kérdések az elektromos kerékpár kiválasztásakor

Mennyi az e-bike akkumulátorának élettartama, és cserélhető-e?

Minden gyártó megadja hozzávetőlegesen az akkumulátorok töltési ciklusának számát, azaz, hogy hányszor lehet újra és újra feltölteni őket. Egy szabványos akkumulátor 800-1000 ciklust bír ki, ami normál használat mellett 3-4 éves élettartamnak felel meg.

Ha új akkumulátort vásárolsz, amely 80 ezer forint körül kezdődik, akkor az azonos feszültségre (24, 36, 42 V) kell odafigyelni. Ez az érték biztosan megtalálható a kerékpár tájékoztatófüzetében. A gyártói, eredeti akkumulátorok garanciát jelentenek, de ugyanolyan feszültségű és hasonló kapacitású alternatív akkumulátorok is használhatók. A szabványos akkumulátor kapacitása 300-600 Wh (wattóra) között mozog.

Igényelnek-e az elektromos kerékpárok különleges gondoskodást a hagyományos biciklikhez képest?

Az e-kerékpár alapvető karbantartása majdnem ugyan úgy történik, mint egy hagyományos bicikli esetében. Időről időre meg kell húzni a küllőket és más csavarokat, meg kell kenni a láncot, és ki kell cserélni az elhasználódott gumiabroncsokat, ellenőrizni kell a kormány és a villa beállítását, és a pedálokat is. Ezen alapvető karbantartási feladatokon kívül az akkumulátort is megfelelően kell kezelni. Az akkumulátort soha ne tárold hidegben, és használaton kívül is időről időre töltsd fel (körülbelül havonta), hogy ne csökkenjen a kritikus feszültségszint alá. Ha ez mégis megtörténik, a kapacitás és az élettartam csökken, és ezáltal az elektromos kerékpár hatótávolsága is.

Az elektromos motorral és az akkumulátorral kapcsolatos egyéb karbantartást és javításokat tapasztalt szakemberre kell bízni.

Az elektromos kerékpárok rendelkeznek rekuperációval?

Sajnos ki kell ábrándítanunk, de az elektromos kerékpárok nem rendelkeznek rekuperációval. Ennek oka, hogy túl könnyűek, és ezért csak minimális energiát nyernének a rekuperációval. Ehhez képest egy több száz tonnás vonat több tíz százaléknyi energiát takaríthat meg a rekuperációval. Egy kéttonnás autó körülbelül 10%-ot takarít meg rekuperációval. Ha a kerékpárossal együtt egy 100 kg össztömegű e-bike-kal számolunk, a rekuperáció csak néhány százalékos megtakarítást eredményezne.

Vásárolhatok 500-1000 wattos elektromos kerékpárt is?

Léteznek ilyen elektromos kerékpárok is, de a magyar törvények értelmében kerékpárnak csak azon járművek minősülnek, amelyeket emberi erő hajt, és azt csak legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. Az ennél nagyobb teljesítményű motorral felszerelt kerékpárok már segédmotoros kerékpár kategóriába tartoznak, amely azzal jár, hogy rendelkezned kell a megfelelő kategóriájú vezetői engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítást kell kötnöd, és be kell jegyeztetni a közlekedési hatóságnál, mint bármely más közlekedési eszközt.

Vannak azonban olyan módszerek, amelyekkel a gyártók "megkerülhetik" ezt a rendeletet. Az elektromos biciklik egy része, különösen az elektromos mountain bike-ok rendelkeznek úgynevezett offroad üzemmóddal. Ez 350-500 W-ra növeli a motor teljesítményét, de kizárólag közutakon kívül használható. Ne feledd azonban, hogy a kerékpárt ebben az üzemmódban használva rendkívül gyorsan csökken a hatótávolság.

Sportoló vagyok. Miért érdemes e-bike-ot vennem?

Ugyanúgy elfáradhatsz egy e-bike-on, mint egy hagyományos biciklin, ha nem használod ki teljes mértékben a motor erejét. Ha a lábaid erejéhez hozzáadsz még egy elektromos motort is, akkor igazán hosszú távokat tehetsz meg, és ezzel egyidejűleg edzheted magadat. Ráadásul nagyszerű dolog, hogy egy nap kétszer annyi távot megtehetsz, vagy sokkal több mindent láthatsz. Tehát nem teljesen igaz az az állítás, hogy elektromos biciklivel nem lehet edzésben maradni, vagy fogyni.

Hogyan segít nekem az e-bike?

Az elektromos kerékpárok úgynevezett elektromos rásegítéssel rendelkeznek. Így könnyebb pedálozni, mint a motor segítsége nélkül. A rásegítés intenzitását beállíthatod. Az e-kerékpárok segítenek megmászni a dombokat, megkönnyítik a városban való közlekedést, és akkor is lendületben tartanak, amikor kifogysz az energiából. Ugyanakkor a motort teljesen ki is kapcsolhatod, és csak pedálozhatsz.

Milyen biztonsági lehetőségek vannak az elektromos kerékpárok esetében?

A fő különbség a hagyományos kerékpár és az e-bike között a meghajtás módja. A motor és az akkumulátor azonban jelentősen növeli a kerékpár értékét, és ez azt jelenti, hogy potenciálisan nagyobb vonzerőt jelent a leendő tolvajok számára. A kerékpárok lopás elleni biztosításának módszerei megvannak. A kötelező lakatolás mellett ajánlott az elektromos kerékpárok chipezése és nyilvántartásba vétele is. Mindezek a lehetőségek mindenképpen jobb biztosítási feltételeket nyújtanak.

Elektromos biciklit vagy motorkerékpárt vegyek?

Attól függ, hogy mire szeretnéd használni a járművet. Sokak számára egy elektromos kerékpár optimálisabb választás, mint egy motorkerékpár. Mivel utazás közben szeretnének sportolni, és nem kell több ezer kilométert megtenniük. Egyes elektromos biciklik hatótávolsága elérheti akár a 200 km-t is. Ezen kívül nem kell biztosítást fizetni egy e-kerékpárra, nem szükséges hozzá vezetői engedély és nem kell regisztráltatni sem a közlekedési hatóságnál.

Összességében az elektromos bicikli 1 kilométerre vetített ára olcsóbb, még akkor is, ha figyelembe vesszük az akkumulátor értékcsökkenését és a kezdeti beruházást.

Kell-e engedély az elektromos kerékpárhoz?

Az e-bike nem motorkerékpár, így nincs szükség kerékpárvezetői engedélyre. Bárhogy is legyen, az e-kerékpár vezetője is közlekedőnek számít, és be kell tartania a szabályokat, a közlekedési táblákat, és természetesen tilos alkoholos befolyásoltság alatt biciklizni. A kerékpárosoknak ajánlott a bukósisak használata. 

Az elektromos kerékpárokat is érinti a kötelező kerékpárfelszerelés. Mik a részei?

  • Első és hátsó fényvisszaverő prizmák
  • Fényvisszaverő küllőprizmák a keréken
  • Fényvisszaverők a pedálokon
  • Első és hátsó lámpák
  • Első és hátsó fék
  • Csengő
  • A kötelező kerékpáros felszerelések mellett opcionálisak a sárvédők.

Milyen sebességkorlátozások vannak érvényben az e-bike-ok számára?

A törvény az e-kerékpárok elektromos hajtás rásegítését 25 km/h-s sebesség felett korlátozza. Ezt természetesen a gyártóknak figyelembe kell venniük. A városi közlekedésben ez a sebesség ideálisnak mondható, de korlátozó lehet, ha városon kívül, hosszú, biztonságos egyenes útszakaszokon tekersz. Egyes szervizközpontok ezért lehetőséget kínálnak az elektromos kerékpárok feloldására vagy chippelésére. Az eljárás során egy speciális chipet helyeznek be az e-kerékpár motorjába, amely feloldja a gyártó által meghatározott korlátozásokat. Az e-bike sebessége így akár 50 km/óra is lehet. Mindez azonban bizonyos kockázatokkal is jár a rendőrséggel való esetleges találkozás tekintetében.

Milyen az üléspozíció egy elektromos kerékpáron?

Megfelelő kerékpározási technikával kisebb erőfeszítésre van szükség a tekeréshez. A legfontosabb ebből a szempontból az üléspozíció, amely az e-bike típusától függően változik. A városi és összecsukható e-bike-okon rekreációs üléspozícióban ülsz - szinte függőlegesen.

A hegyi- és crosskerékpárokon ún. neutrális ülőhelyzetben vagy, azaz körülbelül 40°-os szöget zár be a tested az út síkjára. Ez nem túlságosan megterhelő a hátnak, ugyanakkor nem is olyan pihentető, mint egy szinte függőleges, rekreációs üléspozíció.

Fogalomtár - elektromos kerékpárok

Az e-bike elektromos motorja

A legtöbb elektromos motor teljesítménye a vonatkozó irányelvek alapján maximálisan 250 W. A fő különbség tehát nem a motorok teljesítményében van, hanem azok elhelyezésében. Megtalálhatóak az első vagy a hátsó kerékagyban, de a drágább modelleknél a vázba építve a nyeregcső alján van a motor.

Az elektromos kerékpár off-road üzemmódja

Az off-road üzemmód bekapcsolásával az elektromos motor akár a névleges teljesítményének többszörösét is leadhatja. Ezáltal segít a nehezebb terepeken és a meredek dombok megmászásában. Ezt az üzemmódot azonban tilos közúton használni, mivel az nem felel meg az irányelvben előírt sebességkorlátozásnak. Emellett csökkenti az akkumulátor teljes élettartamát is. Hosszabb idejű használat esetén a hatótávolság akár 90%-kal is csökkenhet.

Az elektromos kerékpár akkumulátora

Az akkumulátorok kapacitását amperórában (Ah) vagy wattórában (Wh) adják meg. Leggyakrabban 300 és 600 Wh között van a kapacitásuk, és ez az egyik legfontosabb szempont az elektromos kerékpár kiválasztásakor, hiszen ez határozza meg az e-bike hatótávolságát. A hagyományos akkumulátorok töltési ideje nem haladja meg a 6 órát. Az elektromos kerékpárok akkumulátorainak élettartama 18 000 és 30 000 km között van, és körülbelül 1000 töltési ciklust bírnak ki. A konkrét értékek nagymértékben függnek a gyártótól és a felhasználás körülményeitől is. 

Fogalomtár
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ