A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

ApF HU ApF HU

Tolódzkodó állvány

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Teherbírás
150 kg
200 kg
-

A tolódzkodó egy multifunkcionális edző eszköz, amely leginkább a felsőtest erősítésére szolgál, de kiváló segítőtárs a hasizmok és a lábak erősítéséhez is. Sokféle tolódzkodó állvány létezik, de mindegyik típus hasznos edzőpartner nemcsak tornászok vagy a parkour szerelmesei számára, hanem bárkinek, aki szeretné erőnlétét és alakját gyorsan és hatékony módon fejleszteni. De hogyan válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelő tolódkozodó modellt? Tanácsot adunk.

Tovább

Tolódzkozó - Mire jók a tolódzkodó gyakorlatok?

A kivételes egészségi állapot, a kiváló erőnlét, a dagadó izmok és az arányos testalkat utáni hajszában néha a legegyszerűbb megoldások kínálják a legnagyobb hatékonyságot. Nem feltétlenül van szükséged drága fitnesz bérletre, bonyolult felszerelésre vagy százezrekért berendezett otthoni edzőteremre. Ha nem szereted feleslegesen túlbonyolítani a dolgokat, és inkább az egyszerűség és a minimalista hozzáállás híve vagy, akkor a tolódzkodó gyakorlatok titkos arzenálod fontos részét kell, hogy képezzék.

Tolódzkodó állvány
A tolódzkodó állvány hatékony társ az edzésben, mely számtalan gyakorlat végrehajtására alkalmas.

A tolódzkodó gyakorlatok előnyei

Tolódzkodó állvány vagy tolódzkodó keret használatakor, éppúgy mint a húzódzkodás esetén, a saját testsúlyodat használod erőnléted növelésére és izmaid formázására. A saját testsúlyos edzés a legegyszerűbb edzésforma, amely szinte bárhol végezhető. Adott esetben akár egy parkban vagy játszótéren is, de nem mindegyikünk lakik edzésre alkalmas park vagy játszótér közelében, illetve nem mindenki lelkesedik a nyilvánosan végzett edzés ötletétől, főleg ha még csak kezdeti lépéseinket tesszük, testünk nem kidolgozott, s izmaink puhasága és zsírpárnáink túlzott mérete nem tölt el túlzott büszkeséggel. A tolódzkozdó állvány vagy tolódzkodó rúd használatával könnyedén orvosolható a probléma, s akár már néhány heti szorgos munka után észrevehető változást könyvelhetsz el általános erőnlétedben, közérzetedben, valamint izmaid keménységében és formázottságában. De nézzük, konkrétan mire is használható a tolódzkodó állvány?

Mire szolgál a tolódzkodó?

A tolódzkodó az egész test, és legfőképp a felső test edzésére és erősítésére szolgál. Melyek a leggyakoribb tolódzkodó gyakorlatok, amelyek végezhetők rajta?

  • A mell és tricepsz erősítése (a test dőlészögétől függően)
  • Invertált evezés alsó és felső fogással
  • Egylábas guggolás támaszkodással
  • Híd gyakorlatok
  • Lábemelés

A tolódzkodó állvány vagy tolódzkodó keret, angol nevén dip bar vagy dip station, a fentieknél sokkal szélesebb felhasználási lehetőséget kínál. Minden a kreativitásodon és képességeiden múlik.

Tolódzkodó - Típusok

A tolódzkodó eszközök többféle kivitelben készülnek. A kínálatban található klasszikus szabadon álló tolódzkodó állvány, tolódzkodó rúd, vagy falra szerelhető tolódzkodó. Nézzük, mit kínálnak, és milyen előnyeik vannak?

Tolódzkodó állvány - A leggyakoribb típus

A szabadon álló tolódzkodó állvány az egyik legkedveltebb típus. Sokoldalúságának és szerény méretének köszönhetően szinte bárhol elfér és edzés után bárhol tárolható. Mivel nem muszáj a falra szerelni őket, nemcsak helyet takarítanak meg, hanem a felszereléshez szükséges munkát is. Számos pozícióban használhatod őket, vagy akár súlyzóként is.

i

Létezik többfunkciós tolódzkodó állvány is, amely általában erős, de könnyű szerkezetű acélcsövekből áll, finoman párnázott felületekkel, s extra tartozékokkal, mint például a felfüggeszthető edzőheveder.

A gimnasztikai tolódzkodó nemcsak gimnasztikához használható

A gimnasztikához használható tolódzkodó tornagyakorlatok elvégzésére alkalmas, de emellett használható hagyományos tolódzkodó gyakorlatok végzéséhez, vagy akár parkour-hoz. Az ilyen tolódzkodó rúd magassága általában állítható.

A bordásfalra akasztható tolódzkodó rúd multifunkcionális

A bordásfalra akasztható tolódzkodó rúd gyorsan felhelyezhető, s edzés után pillanatok alatt eltehető. Az ilyen tolódzkodó rúd kiválóan alkalmas hasizom gyakorlatok végzésére is.

Tolódzkodó állvány - Egyéb típusok

A fentieken túl egyéb tolódzkodó állvány típusokkal is találkozhatunk, például falra szerelhető tolódzkodó, többfunkciós tolódzkodó állvány, vagy éppen tolódzkodó fekvőtámaszhoz bakok.

  • Falra szerelhető tolódzkodó - Nagy előnye, hogy a kívánt magasságra rögzíthető.
  • Tolódzkodó fekvőtámaszhoz - Nagyobb stabilitást nyújtanak, így segítenek a fekvőtámasz helyes végzésében, és kímélik a csuklót.
  • Többfunkciós tolódzkodó állvány - Felfüggesztető hevederrel rendelkeznek, amely a keresztléchez csatlakoztatható és extra gyakorlatok végzésére nyújt lehetőséget.

Szabadon álló tolódzkodó állvány
Szabadon álló tolódzkodó állvány

Fali tolódzkodó
Fali tolódzkodó

fekvőtámasz keret
Fekvőtámasz bakok

Többfunkciós tolódzkodó állvány
Többfunkciós tolódzkodó állvány

i

A fekvőtámasz keret elsősorban a felsőtest erősítésére szolgál. Azonban a klasszikus tolódzkodó állvány is használható különféle típusú fekvőtámasz variációk végrehajtására.

Tolódzkodó - Figyelj a teherbírásra

A tolódzkodó kiválasztásakor a teherbírás az egyik legfontosabb szempont. Egyesek tolódzkodó modellek teherbírása csak 120 kg, de találhatsz 200 kg-os teherbírású modelleket is. Ha fali tolódzkodó modellt választasz, akkor annak teherbírása nagyban függ a rögzítésétől és a fal szilárdságától is.

Tolódzkodó állvány nem csak fekete színben kapható. Sokféle színváltozat létezik. A klasszikus feketén túl választhatsz piros, sárga, zöld, narancssárga, vagy akár rózsaszín modelleket is, amelyek különösen a fitt csajok körében népszerűek.

A tolódzkodó állvány méretei

A teherbírás mellett fontos figyelembe venni a tolódzkodó méreteit is, főleg a magasságát. A szabadon álló tolódzkodó állvány modellek esetén a magasság általában 70 cm és 100 cm között mozog. A magas tolódzkodó azonban akár 120 cm magas is lehet, és a lábak bekasztására alkalmas rúd is része. A fekvőtámasz keret természetesen jóval alacsonyabb, nagyjából 20 cm.

i

A tolódzkodók ideális szélessége változó. A gyakorlat végzése közben a karok merőlegesen álljanak a talajjal szemben, amikor ereszkedünk, a könyök a hátunk mögé mutasson és ne oldalirányba.

A tolódzkodó állvány anyaga

A legtöbb tolódzkodó acélból készül, gumírozott fogantyúkkal, így a kezed nem csúszik meg edzés közben. Ugyanakkor léteznek fa tolódzkodó modellek is. Ezek általában bordásfalon használhatók vagy fekvőtámaszhoz. Ne feledd azonban, hogy a fa teherbírása semmiképpen sem akkora, mint az acélé.

Tolódzkodó ár

A tolódzkodók ára 15 ezer forint körül indul, bár típustól, teherbírástól és funkcióktól függően bizonyos tolódzkodó modellek ára ennek akár háromszorosa is lehet.

Alig várod, hogy tolódzkodó gyakorlatokat végezhess, de nem akarsz sok pénzt költeni tolódzkodóra? Akkor mindenképp érdemes meglátogatnod olcsó tolódzkodó modellek oldalunkat, ahol a tolódzkodó modelleket ár szerint rangsoroltuk. Használt tolódzkodók oldalunkon pedig használt vagy felbontott modelleket találhatsz jelentős árengedménnyel. Néha persze az árnál sokkal fontosabb, hogy a neked leginkább megfelelő modellt válaszd ki. Ha neked is ez a fő szempont, akkor Tolódzkodó vélemények oldalunkat látogasd meg, ahol vásárlói vélemények és egyéb szempontok alapján rangsoroltuk a tolódzkodó modelleket, például népszerűség, vásárlói értékelés, akciós ár, vagy éppen panaszok.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
4,6
PUSH ELEMENT 2 az 1-ben húzódzkodó keret
Tolódzkodó - Minimális - maximális hossz 56 - 56 cm, terhelhetőség 150 kg, falra szerelhető
43 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTpush003
4,6
PUSH ELEMENT 2 az 1-ben húzódzkodó keret
Tolódzkodó - Minimális - maximális hossz 56 - 56 cm, terhelhetőség 150 kg, falra szerelhető
37 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush003
3,9
Sharp Shape Equalizer
Tolódzkodó - univerzális használatra, az erőnlét és az agilitás edzéséhez
21 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0008
4,5
Push Pro MT tolódzkodó
Tolódzkodó - hossza: 62,5 cm, teherbírása: 200 kg
42 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTbfp001
cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Tolódzkodó állvány

A Tolódzkodó állvány kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Tolódzkodó állvány – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó tolódzkodó állvány Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább tolódzkodó állvány A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb tolódzkodó állvány A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: tolódzkodó állvány vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ