Földimogyoró

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Diófélék típusa
Mandula
(1)
Kesu
(2)
Földimogyoró
(6)
Para
(1)
Törökmogyoró
(1)
Wasabi
(2)
Forma
Natural
(1)
Pörkölt
(3)
Sós
(3)
Csokoládéban
(2)
Füstölt
(2)
Csomagolás
Egy fajtájú dióféle
(4)
Dió mix
(2)
Tömeg
250 g
1000 g
-
Szűrés

A földimogyoró kiváló energia-, tápanyag- és vitaminforrás. Gyors energiaforrásként különösen a sportolók értékelik, de mint egészséges nassolnivalót, mindenki kedveli. A legkülönfélébb ízek még a válogatós egyének számára is vonzóak lesznek. Szeretnél többet tudni a földimogyoróról? Az alábbi sorokból minden szükséges információt megtudhatsz.

Tovább

A földimogyoró egyszerűen beilleszthető a napi étrendünkbe

A földimogyoró, amelyet egyszerűen mogyoró néven ismerhetsz, nagyon ízletes összetevő, és könnyen beilleszthető a napi étrendbe. Édes változatokban hozzáadhatod kedvenc turmixodhoz vagy joghurtodhoz, míg a sós ízesítésű földimogyoró inkább salátákhoz vagy pékárukhoz illik. A földimogyoró a főzéshez és a sütéshez is kiválóan felhasználható.

Főzés és sütés: A földimogyoró sokoldalúan használható

A földimogyoró sokféle receptben felhasználható az ízbeli sokoldalúságának és nagyszerű tápértékének köszönhetően. Nézzünk néhány étel változatot, amelyben a földimogyoró nagyszerűen felhasználható:

  • Az ázsiai ételek, mint például a vietnami tekercsek vagy a thai curryk, a földimogyorót nassolnivalóként vagy édes szósz formájában használják.
  • A földimogyoróval körített saláták nagyon finomak. Nemcsak helyettesíti a hagyományos hozzávalókat, hanem vizuálisan és ízlésesen gazdagítja a salátát.
  • A desszertek készítésekor a földimogyorót a tésztában és a díszítéshez is használják. Soha nem volt még ilyen egyszerű új és érdekes ízt adni kedvenc muffinjaidnak és süteményeidnek.

A mézes, pörkölt és füstölt földimogyoró mindenki kedvence

A földimogyorót sokféleképpen fogyaszthatjuk. Természetes formában a legegészségesebb, mert nem tartalmaz extra sókat és zsírokat. A pörkölt és sózott földimogyorót kortól függetlenül mindenki szereti. A mézben csokoládéban vagy cukorban pácolt földimogyoró sós és édes kevert íze tökéletes harmóniát alkot. Héjas formában tökéletes gyors snacknek akár útközben is, míg a joghurtos vagy a füstölt földimogyoró leginkább egy fárasztó nap után élvezhető.

földimogyoró   – csokoládé
Földimogyoró csokoládés tésztában

földimogyoró – Cukor és méz
Földimogyoró cukorban és mézben

földimogyorós  kesudióval
Földimogyoró és kesudió

Mi a földimogyoró és hol termesztik?

A földimogyorónak semmi köze a diófélékhez. A földimogyoró termése a hüvelyesek kategóriájába tartozik. Ezt a növényt elsősorban szubtrópusi és trópusi területeken termesztik, ahol a termése föld alatti hüvelyekben fejlődik. A trópusi területeken évente akár három mogyorótermés is lehet. A betakarítás után a földimogyorót mindig szárítják, ami lehetővé teszi, hogy számos különböző formában feldolgozzák, így kielégítve a soha véget nem érő keresletet.

i

A földimogyoró Bolíviából származik

A földimogyoró évszázadok óta népszerű rágcsálnivaló, és Dél-Amerikából származik, ahol a földimogyorót háziasították és termesztették. Ma a legnagyobb termelők Kína, India, Nigéria és az Egyesült Államok. Ezek az országok a termelésben továbbra is felülmúlják egymást, főként a növekvő érdeklődésnek köszönhetően.

A földimogyoró egészséges?

A földimogyoró népszerű választás azok számára, akik egészséges, előnyökkel teli nassolnivalót keresnek. Ez a dél-amerikai hüvelyes nem csak az ízéről ismert. Valószínűleg már hallottál az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól is. Nemcsak a szívünknek tesz jót, hanem a kognitív funkciókra is hatással van, és szabályozza a vércukorszintet.

  • A szívre és a koleszterinszintre gyakorolt pozitív hatást az egyszeresen telítetlen zsírsavak, az antioxidánsok és a tiamin (B-vitamin) garantálják. Az összes anyagot a földimogyoró tartalmazza.
  • Segítséget nyújt a vércukorszint kezelésében is. Ez azért van, mert a földimogyoró az egyik olyan élelmiszer, amelynek alacsony a glikémiás indexe.
  • A földimogyoró antioxidáns hatásai is sokrétűek. Segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amikor a szervezetünk antioxidánsai nem képesek kezelni az oxidatív stresszt.
  • A földimogyoró egyéb előnye a kognitív funkciókra gyakorolt pozitív hatása. Ezek közé tartozik a problémamegoldó képesség, a memória javítása vagy a jobb tanulási képesség.

A földimogyoró szintén praktikus fogyókúrás étel, mivel zsírban, fehérjében és rostban gazdag. A zsírok tovább maradnak a gyomorban, ami segít késleltetni az éhséget és teltségérzetet okoz. Az éhség elleni küzdelem még sosem volt ilyen egyszerű.

A mogyoróallergia nagyon gyakori

A mogyoró az egyik leggyakoribb allergén, és kedvezőtlen vagy súlyos következményekkel járhat. Számos élelmiszer tartalmaz földimogyorót, ezért az allergiásoknak gondosan el kell olvasniuk a címkéket, hogy elkerüljék a mogyoró fogyasztását. Az allergia tünetei közé tartozik a kiütés, a duzzanat, a légzési nehézség vagy akár az anafilaxiás sokk.

A földimogyoró számos pozitív hatású vitamint is tartalmaz

  • Az E-vitamin antioxidáns funkciójának köszönhetően védelmet nyújt a testünkben lévő sejtek számára. Emellett támogatja a bőr és az immunrendszer egészségét is.
  • A B3-vitamin (niacin) hozzájárul az idegrendszer, a nyálkahártyák és a szellemi tevékenység normális működéséhez. Emellett segít a koleszterinszint csökkentésében és támogatja az agyműködést.
  • A B9-vitamin (folsav) részt vesz a sejtosztódásban, a regenerációban és a sejtképzésben. A B12-vitamin segíti a DNS felépítését is, így az egyik legfontosabb vitamin.
  • A B1-vitamin (tiamin) koenzimként működik a szénhidrátokból történő energiatermelésben, így nagy szerepet játszik az energia anyagcserében. Az idegrendszer számára is fontos.

Keverd össze gyümölcsökkel és más diófélékkel

A földimogyoró csomagok tökéletesek, ha a mogyoró ízét szeretnéd élvezni extra összetevők nélkül. A különböző mogyorófajtákat tartalmazó keverékek többféle ízt kombinálnak, amit még akkor is értékelni fogsz, ha a változatosságot kedveled. A lelkes ínyenceknek ajánljuk a földimogyoró és az aszalt gyümölcsök keverékét, amely remekül kiegészíti az ízeket.

i

A kedvenc földimogyoró csomagodat akár 1 kg-os kiszerelésben is megvásárolhatod

A 1 kg-os kiszerelésű csomagok rendszeres fogyasztásra vagy az egész család számára is alkalmasak. A 300-500 g súlyú közepes méretű zacskók ideálisak az utazáshoz és az energia pótlására. A 80-200 g nagyságú kis tasakok kiválóan alkalmasak az ízek felfedezésére.

A diófélék és összehasonlításuk a földimogyoróval

A földimogyorót gyakran hasonlítják össze más diófélékkel, például a mandulával, a dióval, a pekándióval vagy a kesudióval. Tekintsük át az alapvető különbségeket és azt, hogy honnan származnak:

Dióféle Hozzávetőleges ár (100 g-onként) Kalória (100 g-onként) Zsírok (100 g-onként) Származási hely
Földimogyoró 314 HUF 567 kcal 49 g Dél-Amerika
Mandula 628 HUF 579 kcal 54 g Közel-Kelet, Dél-Ázsia
Dió 550 HUF 654 kcal 16 g Észak-Amerika, Európa
Kesudió 785 HUF 572 kcal 44 g Dél-Amerika
Pekán dió 864 HUF 691 kcal 72 g Észak-Amerika

A földimogyoró helyettesíthető más alapanyagokkal is

A földimogyoró számos különböző alternatívával helyettesíthető, akár a fenti táblázatból is. A konyhában a földimogyoró helyett olyan dióféléket használhatsz, mint a kesudió, a mandula vagy a dió, amelyek íze nagyon hasonló. Az allergiások hüvelyes alternatívaként ne féljenek kipróbálni a pörkölt szójababot vagy a csicseriborsót. Ha új ízekre vágysz, vagy csak új rágcsálnivalót keresek, akkor a napraforgó- és a tökmagot, illetve a pekándiót vagy a fenyőmagot ajánljuk.

sózatlan pirított földimogyoró

Hámozott földimogyoró hozzáadott só nélkül - pörkölve

A földimogyoró jellegzetes bézs színű. A hüvely körülbelül 3-5 cm hosszú, és 1-4 magot tartalmaz. A hüvelynek dudoros és kemény héja van, amelyet könnyű feltörni. A földimogyorónak vékony, vörösesbarna héja van, amelyet fogyasztás előtt el kell távolítani.

Hogyan készül a mogyoróvaj és miért olyan finom?

A földimogyoróból mogyoróvajat lehet készíteni, ami különösen az Egyesült Államokban nagyon népszerű csemege. A mogyoróvaj tökéletes kenyérhez, szószokhoz vagy desszertekhez is. Az otthoni elkészítéséhez földimogyoróra, sóra, egy kis olajra és édesítőszerre (mézre vagy juharszirupra) van szükség. Vegyük végig a folyamatot:

  1. Pirítsuk meg mogyorót egy sütőlapon a sütőben, ami fokozza az ízhatást.
  2. Tedd a mogyorót egy turmixgépbe, és turmixold addig, amíg sima állagot nem kapsz.
  3. Ezután ízléstől függően adj hozzá édesítőszert vagy egy csipet sót.

Hogyan termesszünk földimogyorót házilag?

Érdekel a földimogyoró termesztése? A földimogyorónak sok melegre és napfényre van szüksége, ezért tavasszal kell vetni. Az első lépés az, hogy a magokat körülbelül 5 cm mélyen ültessük el jól átnedvesített talajjal ellátott cserepekbe. A csírázás után a palántákat át kell ültetni egy nagyobb edénybe vagy ideális esetben egy napos helyre a kertben. A vegetációs időszak alatt rendszeresen öntözzük. Az érett földimogyoró körülbelül 4-5 hónap múlva szedhető, amikor a levelek már sárgulni kezdenek.

Akciós földimogyoró csomagokat keresel? Az akciós kategória kiváló minőségű rágcsálnivalókat kínál alacsonyabb áron. Élvezd bátran a legkülönfélébb ízeket alacsony áron.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Dióféle - földimogyoró csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban
-34 %
3 890 Ft
2 560 Ft

2.
Dióféle - földimogyoró és wasabi pörkölt, sós és füstölt, 500 g visszazárható csomagolásban
-36 %
2 590 Ft
1 640 Ft

3.
Dióféle - földimogyoró és wasabi pörkölt, sós és füstölt, 1000 g visszazárható csomagolásban
-28 %
4 390 Ft
3 120 Ft

Még több
6 termék
4,4 12×
Bery Jones Tricolour 500 g
Dióféle - földimogyoró csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 5 118 Ft/1 kg
Leárazás -34 %
2 560 Ft 3 890 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery199
4,9 20×
Bery Jones Partykeverék, földimogyoró kesudióval 1 kg
Dióféle - mix, kesu és földimogyoró pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban - 5 390 Ft/1 kg
Szuper ár
5 390 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery103
4,4 12×
Bery Jones Tricolour 250 g
Dióféle - földimogyoró csokoládéban, 250 g visszazárható csomagolásban - 5 516 Ft/1 kg
Leárazás -39 %
1 380 Ft 2 290 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery200
5,0
Bery Jones sós mix - mogyoró wasabival és kukoricával 1000 g
Dióféle - földimogyoró és wasabi pörkölt, sós és füstölt, 1000 g visszazárható csomagolásban - 3 119 Ft/1 kg
Leárazás -28 %
3 120 Ft 4 390 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery202
5,0
Bery Jones sós mix - mogyoró wasabival és kukoricával 500 g
Dióféle - földimogyoró és wasabi pörkölt, sós és füstölt, 500 g visszazárható csomagolásban - 3 278 Ft/1 kg
Leárazás -36 %
1 640 Ft 2 590 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery201
2,0
GymBeam Természetes diófélék keveréke 500 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, földimogyoró, para és törökmogyoró natural
Leárazás -17 %
3 530 Ft 4 290 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgym355

Földimogyoró

A Földimogyoró kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Földimogyoró – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó földimogyoró Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább földimogyoró A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb földimogyoró A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: földimogyoró vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ