A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

ApF HU ApF HU

Homokzsák (sandbag)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Egy darab tömege
8 kg
25 kg
-
Szín
Fekete
(10)
Piros
(1)
Kék
(2)
Zöld
(1)
Sárga
(2)

A fitness homokzsák, vagy más néven súlyzsák egy sokoldalú sporteszköz, amely ideális otthoni edzéshez is. A fitness homokzsák gyakorlatok javítják az egyensúlyt, erősítik az izmokat, és növelik az általános fizikai erőnlétet. De milyen súlyzsák gyakorlatok léteznek és miért érdemes neked is megfontolnod a fitness homokzsák használatát?

Tovább

Fitness homokzsák - Ideális otthoni edzéshez, de edzőteremben is

A homokzsákos edzés a törzs erősítésének egyik legjobb és leghatékonyabb módja, de a homokzsák gyakorlatok jótékony hatása természetesen kiterjed a vállakra, karokra, combokra és lábakra is, tehát lényegében az egész testre. További előnye, hogy súlyzsák gyakorlatok bárhol végezhetők: a szabadban, tető alatt, edzőteremben, vagy otthon. A homokzsák számtalan típusú gyakorlat végrehajtására alkalmas, s a lehetőségeknek lényegében csak a képzeletünk szab határt. A homokzsák nagyszerű alternatíva a súlyzók és medicinlabda helyett vagy mellett. A homokzsák használata a fizikai erőnlét fejlesztésén túl mentális előnyöket is kínál. Edzés közben a pozícionálásra történő koncentrálás és a gyakorlatok közötti átmenetek átgondolása segít kritikai és taktikai gondolkodásunk javításában.

i

Nem mindenki tudja, hogy a homokzsák angolul sandbag, bár hazánkban is egyre többen vannak, akik angol nyelven tájékozódnak a fitness világában, nem is beszélve a külföldre szakadt magyarokról. A sandbag kifejezés szó szerint homokzsákot jelöl, így nincs nagy rejtély a szó eredete mögött. Magyarul leginkább a homokzsák, fitness homokzsák, crossfit homokszák, esetleg súlyzsák kifejezések használatosak.

Fitness homokzsák - Előnyök és hátrányok

A fitness homokzsák eredendő instabilitása aktivizálja a stabilizáló izmokat is a súlyegyenlőtlenség ellensúlyozása érdekében, így a homokzsák gyakorlatok hatékonyabb edzést eredményeznek. De milyen egyéb előnyöket kínál a crossfit homokzsák?

  • A törzs és egyéb izomcsoportok edzésének hatékony módja
  • Alkalmas otthoni edzésre és edzőterembe is
  • Javítja az egyensúlyt, a stabilitást, és az általános fizikai erőnlétet
  • Valós élethelyzeteket szimulál: nehéz, kényelmetlen tárgyak emelése, cipelése
  • Változatos gyakorlatok végzése
  • Az egész testet megdolgoztatja
  • Erős, tartós fitness eszköz hosszú élettartammal
  • Mentális előnyök: a kritikai és taktikai gondolkodás javítása
  • Magasabb ár, mint a legolcsóbb fitness eszközök esetén
  • Fix súlyú sandbag esetén több darab beszerzésére is szükség lehet

Fitness homokzsák - Kialakítás

A crossfit homokzsák erős, tartós és mosható anyagokból készül, a belseje pedig porhanyós anyagú tömést tartalmaz. Többféle megfogási módot kínálnak, így számtalan különböző gyakorlat végrehajtására alkalmasak. A színük szintén változatos, bár általában a sötétebb színek dominálnak: fekete, sötétkék, esetleg zöld, piros, de kapható terepszínű fitness homokzsák is. Sokféle tömegű sandbag kapható, és a gyárilag előre feltöltött tömegű súlyzsákok mellett léteznek üres modellek is, amelyekbe tetszőleges súly tölthető.

Fitness homokzsák - Súly

Azt, hogy milyen súlyú fitness homokzsákra van szükséged, elsősorban a termeted, a saját testsúlyod, fizikai erőnléted, és az határozza meg, hogy mennyire kezdő vagy haladó szinten használod a homokzsákot. A legkönnyebb fitness homokzsák 5 kg, amely természetesen méretre is kisebb, mint a nagyobb súlyú homokzsákok. Leginkább kezdők és hölgyek használják őket. További súlyok: 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg. Ennél nehezebb homokzsákok is léteznek természetesen, az üres modellekbe pedig tetszőleges súly tölthető.

Homokzsák gyakorlatok

Mielőtt nekiállnánk az edzésnek, mindig fordítsunk időt az alapos bemelegítésre. Választhatunk kocogást, helyben szökdelést, amely után érdemes néhány dinamikus bemelegítő gyakorlatot is beiktatni, például fej- és törzskörzést, törzsdöntést, karkörzést, guggolást. Miután kellően bemelegedtek izmaink, nekiláthatunk az edzésmunkának. De milyen homokzsákgyakorlatokat végezzünk? A legnyilvánvalóbbak a guggolás homokzsákkal, felülés homokzsákkal, esetleg törzshajlítás oldalra homokzsákkal vagy helybenfutás homokzsákkal a vállon, de nézzünk néhány kevésbé nyilvánvaló gyakorlatot is.

  • Vállról nyomás homokzsákkal - A homokzsákot tartsuk a két tenyerünkön és engedjük a nyakunk mögé. Ez a kiindulópont. A karok kinyújtásával nyomjuk a homokzsákot a fejünk fölé, majd engedjük vissza. A gyakorlatot variálhatjuk úgy, hogy felváltva a mellkasra engedjük a homokzsákot, majd a tarkó mögé.
  • Kiemelés homokzsákkal - Álljunk alapállásban, lábaink enyhén széttárva egymás mellett. Egyenes háttal és térdünk behajlításával ereszkedjünk le, markoljuk meg a homokzsákot mindkét kézzel hosszában, majd emelkedjünk fel a térdek kinyújtásával és a csípő kiegyenesítésével. Emeljük a homokzsákot váll felé, majd fektessük a vállra hosszában. Ezután helyezzük újra a földre (egyenes hát, térd behajlítva), majd ismételjük meg a gyakorlatot a másik oldalon. Ez a crossfit gyakorlat rendkívül energiaigényes, segít elsajátítani a szakításhoz szükséges mozgásformát.
  • Kitörés homokzsákkal - Alapállásban, lábaink enyhén terpeszben egymás mellett, helyezzük a homokzsákot szimmetrikusan a nyakunkra és vállunkra, s tartsuk két oldalról. Lépjünk ki támadóállásba, és lassan eresszük le súlypontunkat addig, míg mindkét térdünk nagyjából 90 fokos szögben behajlik. Térjünk vissza a kezdő helyzetbe, majd ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábbal.

Fitness homokzsák ár

A fitness homokzsák nem tartozik a legolcsóbb fitness eszközök közé, ugyanakkor az ára nem elérhetetlenül magas, s mivel egy tartós és strapabíró fitness kellékről van szó, a befektetésünk már néhány hónap alatt megtérül. Fitness homokzsákjaink ára 15-25 ezer forint körül mozog.

Ha érdekel a fitness és az egészséges életmód, s kíváncsi vagy, hogy milyen egyéb eszközök segíthetnek fitness céljaid elérésében, akkor olvasd el Otthoni edzés eszközök című cikkünket, melyben tanácsot adunk, hogy mire kell figyelni otthoni edzés során, és sorba vesszük a leghatékonyabb fitness eszközöket is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
10 termék
5,0
Sharp Shape Bulgarian Bag 10 kg
Sandbag - Mellény, 10 kg-os
22 290 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPT16295
5,0
Sharp Shape Bulgarian Bag 15 kg
Sandbag - Mellény, 15 kg-os
23 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPT16297
5,0
Sharp Shape Bulgarian Bag 12 kg
Sandbag - Súlyzó, 12 kg-os
21 890 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SPT16296
5,0
Sharp Shape Bulgarian Bag 8 kg
Sandbag - Súlyzó, 8 kg-os
18 590 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SPT16294
4,8
Sharp Shape Power Bag 15 kg
Sandbag - számos különböző gyakorlat végzésére alkalmas súlyzóként
15 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTss0023
4,8
Sharp Shape Power bag 25 kg
Sandbag - számos különböző gyakorlat végzésére alkalmas súlyzóként
15 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTss0025
Sharp Shape Power bag 25 kg - Sandbag Típusok
4,8
Sharp Shape Power bag 25 kg
Sandbag - számos különböző gyakorlat végzésére alkalmas súlyzóként
16 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0025
Sharp Shape Power bag 20 kg - Sandbag Típusok
4,8
Sharp Shape Power bag 20 kg
Sandbag - számos különböző gyakorlathoz alkalmas
17 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTss0024
Sharp Shape Power Bag 15 kg - Sandbag Típusok
4,8
Sharp Shape Power Bag 15 kg
Sandbag - számos különböző gyakorlat végzésére alkalmas súlyzóként
16 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTss0023
Sharp Shape Powerbag 10 kg - Sandbag Típusok
4,8
Sharp Shape Powerbag 10 kg
Sandbag - számos gyakorlathoz súlyzóként használható
14 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0022
cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Homokzsák (sandbag)

A Homokzsák (sandbag) kategóriában összesen 10 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Homokzsák (sandbag) – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó homokzsák (sandbag) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább homokzsák (sandbag) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb homokzsák (sandbag) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: homokzsák (sandbag) vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ