Akvizice ApF HU AP+ plus nový vizuál

Powerball - tökéletes testmozgáshoz és fizioterápiához

Termékkatalógus
Powerball - tökéletes testmozgáshoz és fizioterápiához
0

Powerball — sokan hallottak már róla, néhányan talán már használják is - de mi is ez? A powerball elsősorban fizioterápiára, a kéz, az alkar nyújtására és az ujj erejének növelésére használt edzőeszköz. Mindezek mellett nagyon szórakoztató is.

Fitnessz eszköz

Haladjunk sorban. Azok számára, akik még nem hallottak a powerballról, itt egy rövid leírás. Mint már említettük, a powerball elsősorban egy kézi edzőeszköz. Megjelenése, méretei és súlya alapján hasonlít egy teniszlabdához, de belül el van rejtve benne egy szabadon forgó gömb (rotor), amely egy acélgyűrűhöz kapcsolódik. A belső elemek műanyagból vagy (a drágább modellek) fémből készülnek.

powerball - součástky

A labda felpörgetése után a csukló, az alkar vagy az egész kar körmozgását használhatja a powerball belső részének beindítására. Minél nagyobb erővel mozgatjuk, annál gyorsabban forog a powerball. Emellett a nagyobb sebességek nagyobb fékezőerőt is eredményeznek. A sebesség növelése nagyobb erőt igényel, amely szintén megnehezíti a forgatást és a koordinációt. Végső soron az edzés intenzitása teljesen tőlünk függ.

Hogyan pörgessük powerballt

Alapvetően két lehetőségünk van:

 • madzaggal felpörgetni
 • kézzel indítani

Kezdőknek ajánlott az indítózsinór használata, amely minden csomagolásban megtalálható. Helyezzük az indítózsinór végét a belső részben lévő nyílásba, majd forgassuk el a forgórészt, a vezeték középvonalba simítása közben. A kábel meghúzását követően a powerball elkezd pörögni. Némi gyakorlás után a zsinór használata nélkül is be tudjuk majd indítani. A folyamat elég egyszerű - egyszerűen gyorsan húzzuk végig a hüvelykujjunkat vagy tenyerünket a rotor felületén.

Powerball - erősít, nyújt, regenerál

Most vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy valójában milyenek is a powerball gyakorlatok. Amint azt korábban említettük, a powerball segít megerősíteni, ugyanakkor megnyújtani és regenerálni a kéz- és karizmokat. Minden attól függ, hogy hogyan tartjuk, milyen gyakorlatokat végzünk, és mennyi erőt alkalmazunk. A powerball legnagyobb előnye, hogy az edzés intenzitása fokozatosan növekszik, ezáltal az izmok magasabb teljesítményt nyújtanak. Ebben különbözik a legtöbb edzéstechnikától, mivel a túl intenzív gyakorlat egyszerűen összeegyeztethetetlen a fizioterápiával és a nyújtással.

powerball - posilovací nástroj

A powerball egy nagyszerű edzőeszköz a sportolóknak (amennyiben azok a tényleges sporttal együtt használják őket), de azok számára is, akik hosszú órákat töltenek a számítógép billentyűzete mellett, vagy játszanak fafúvós hangszeren. A powerball hasznos segítséget nyújt a csuklós sérülések vagy a carpal tunnel-szindróma kezelésében is.

Gyakorlatok a powerball segítségével

Ha azt szeretnénk, hogy a powerball edzés hatékonnyá váljon, minden nap ajánlott foglalkozni vele - már amennyiben a fizikai állapotunk lehetővé teszi. Az ajánlott napi gyakorlat 5-7 perc.

Néhány tipp a különböző testrészek edzéséhez:

 • Ujjak: Fogjuk az ujjaink közé a Powerballt, és helyezzük őket a külső gumiszalagra. A csuklóról, alkarról vagy vállról indulva körkörös mozgásokat hajtsunk végre.
 • Csukló: Tartsuk erősen a powerballt a kézben, úgy, hogy az ujjak lefelé mutassanak. A forgási sebességet a csuklóból származó körkörös mozgásokkal tartsuk szinten
 • Alkar: Tartsuk meg a forgási sebességet az alkar izmaival. Ez a csukló vízszintesen tartjásával érhető el.
 • Bicepsz: Fogjuk meg a powerballt, és forgassuk el a csuklónkat úgy, hogy a powerball alja felfelé nézzen. Hajlítsuk karunkat merőlegesen, és tartsuk meg a forgási sebességet a könyök erejével
 • Tricepsz: A tenyeret hátra forgatva tartsuk a powerballt oldalra kinyújtott karokkal.
 • Vállak: Oldalra kinyújtott karokkal próbáljuk meg vállból tartani a fordulatszámot.
Powerball Purple Haze

Ha egyszerűen csak nyújtani vagy fizioterápiát szeretnénk az izmok erősítése helyett, lassabban és kevesebb erővel végezzük a gyakorlatokat - ez elősegíti az izmok lazítását és gyógyulását. 

A Powerball változást hoz

A Powerball modellek főként megjelenésük, súlyuk, maximális percenkénti fordulatszámuk és ellenállásuk tekintetében különböznek egymástól. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a tömeg vagy fordulatszám, annál nagyobb az ellenállás. A teljes centrifugálással az alapmodellek kb. 18 kg nyomaték-ellenállást kínálnak, ami még sportolók számára is sok. A drágább powerballok akár 20 kg-ot is elérhetnek.

Ami a funkciókat illeti, egyes powerballok pl beépített sebességmérővel rendelkeznek. Néhány modell több további funkciókkal is rendelkezik, például az aktuális, az átlagos és a maximális sebesség rögzítésével. Ezek segítségével versenghet kollégáival, barátaival vagy családtagjaival.

Powerball beépített sebességmérővel

Powerball 250Hz Pro Blue a 350Hz Diablo Heavy

Összegzés

 • Segít megerősíteni, nyújtani és regenerálni az izmokat
 • Két módon lehet őket felpörgetni
 • Az edzés intenzitása csak tőlünk függ
 • Maximális nyomaték ellenállása kb 18-20 kg
 • Kis méret, könnyen szállítható
 • Ajánlott napi gyakorlás: 5-7 perc
 • Néhány modell rendelkezik sebesség mérővel
 • Néhány modell LED világítással van felszerelve
4,7 20×
Powerball 280Hz Pro Blue - Kék
Powerball - maximális fordulatszáma: 15000ford/perc, maximális ellenállása: 20kg, átmérője: 75mm, anyaga: műanyag, számláló
20 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZP002c
4,3 118×
Powerball 250Hz Pro Blue - kék
Powerball - maximális fordulatszáma: 15000ford/perc, maximális ellenállása: 15kg, átmérője: 75mm, anyaga: műanyag, számláló
10 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZP002a
4,5 83×
Powerball indítózsinór
Powerball -
1 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZP021c
4,4 16×
Powerball 280Hz Autostart Fusion
Powerball - maximális fordulatszáma: 15000ford/perc, maximális ellenállása: 18kg, átmérője: 75mm, anyaga: műanyag, számláló, háttérvilágítás és autostart
32 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 03. 01.
Termékkód: ZP008c
4,7 66×
Powerball 280Hz Autostart
Powerball - maximális fordulatszáma: 15000ford/perc, maximális ellenállása: 20kg, átmérője: 75mm, anyaga: műanyag, számláló és autostart
22 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 03. 01.
Termékkód: ZP008a
4,5 165×
Powerball 250Hz - kék
Powerball - maximális fordulatszáma: 15000ford/perc, maximális ellenállása: 15kg, átmérője: 75mm, anyaga: műanyag
6 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 03. 01.
Termékkód: ZP001a2
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ