Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Budapesti bemutatótermünkben 15:00 óráig a szokásos nyitvatartással várjuk vásárlóinkat. 15:00 óra után csak a 46 sz. kormányrendelet által megengedett termékeket adjuk ki. Javaslatok a nyugodt vásárláshoz.
Az összes megrendelt termék kézbesítésén intenzíven dolgozunk. A rendkívüli helyzet a határátkelőhelyeken befolyásolhatja a kézbesítési időpontot. Megértésüket köszönjük.
Biztonságos vásárlás Ucho - domácí trenéři (zelený button)

Sífutólécek

0

A sífutás a klasszikus síelés mellett az egyik legkedveltebb téli sport. Még alig esik le az első hó, a sífutást máris örömmel lehet űzni. A sífutó lécek kiválasztásakor fontos a képességeid, magasságod, testtömeged és síelési stílusod felmérése. Mely egyéb szempontokra kell odafigyelni? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kell pontosan az elképzeléseidnek megfelelő sífutó lécet kiválasztani.

Tovább

Hogyan válasszunk sífutó léceket edzettségi szint szerint?

Kíváncsi vagy, hogyan kell sífutó lécet választani kezdőknek, szabadidős vagy sport sífutóknak, vagy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a verseny sífutó lécek? Az edzettségi szint rendkívül fontos a választáskor. A sífutást csak kellemes kikapcsolódásnak tartod  a téli ünnepek során, vagy sokkal komolyabban veszed és inkább sportként gondolsz rá?

 1. A turista sífutó lécek kezdőknek és szabadidős sífutóknak egyaránt alkalmasak, akik egyszerűen csak élvezni akarják a tájat és nem rohannak sehova. A turista sífutó lécek stabilabbak, szélesebbek és puhábbak, s bár a talprészük tartós, nem túl gyorsak.
 2. A sport sífutó léceket leginkább haladó síelők és lelkes sportolók használják. Könnyebb szerkezetűek, a talpuk keményebb, tehát gyorsabb is, valamint megfelelően tartós. Akkor érdemes használni őket, ha megfelelő szinten és technikával síelsz.
 3. A verseny sífutó lécek alkalmasak versenyzésre vagy komolyabb sportolóknak. Az ilyen lécek keskenyebbek és keményebbek. Talprészük nagyon gyors, de hajlamos a sérülésekre, tehát a kényelmes síeléshez mindenképpen karbantartott pályára van szükség.

Milyen hosszú sífutó lécet válasszunk? Ez a síelési stílustól és a tereptől függ

Egy másik fontos kiválasztási kritérium az általad előnyben részesített síelési stílus és a terep, amelyen a léceket leggyakrabban fogod használni. Ez határozza meg, hogy milyen hosszúságú, szélességű és görbületű lécekre lesz szükséged.

Hogyan válasszunk ki lécet klasszikus stílushoz? Figyelj a léc orrára

A klasszikus stílushoz, tehát nyomban futáshoz alkalmas sífutó sílécek jellegzetes orr-részük és élesebb spiccük alapján ismerhetők fel. Egy másik jellemző tulajdonságuk a sílécek középrészén alkalmazott kenőanyag, mely a testsúly ráhelyezésekor lehetővé teszi, hogy léc a hóhoz tapadjon, így jobb elrugaszkodást biztosít. A klasszikus stílusú sífutó lécek általában 20-30 cm-rel hosszabbak, mint a síelő magassága.

Hogyan válasszunk síléceket korcsolyázó stílushoz?

A korcsolyázó sílécek orra laposabb és szélesebb, mint a klasszikus stílushoz alkalmas léceknél, valamint középen csak kissé íveltek. A hosszuk általában 5-10 cm-rel haladja meg a síelő testmagasságát. Ezen túl azt is jó tudni, hogy az ilyen lécek sima, letaposott hófelületre alkalmasak, nem terepre.

Hogyan válasszunk kombinált léceket, amelyek ideálisak mind korcsolyázó, mind klasszikus stílushoz?

A kombinált léceket azok számára tervezték, akik nem rendelkeznek sajátos síelési stílussal. Az ilyen lécek használhatóak klasszikus és korcsolyázó stílusban is. Hasonlóak a klasszikus stílusú lécekhez, de keményebbek és a középrészük kevésbé domború.

A kombinált sífutó lécek hossza általában 10–15 cm-rel haladja meg a síelő magasságát.

Hogyan válasszunk terepre alkalmas síléceket?

A terepre (back country) alkalmas síléceket karbantartott pályákon kívüli használatra tervezték. Mivel nehezebb tereppel is meg kell birkózniuk, ezért az ilyen lécek tartósabbak, acél szélekkel és szélesebb csúszófelülettel készülnek, amely stabilitást nyújt mély hóban is. A terep sífutó léceknek 10–15 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a síelőnek.

A síléc ne legyen túl széles, de túl keskeny sem

A sílécek szélessége kulcsfontosságú paraméter annak meghatározásakor, hogy szabadidős sílécről (47 mm-től) vagy sport, esetleg verseny sílécről (45 mm-ig) beszélünk. A túl széles síléc nagyobb tömegű, és így irányításuk nehezebb. A túl keskeny léc a hóba süllyedhet, és kevésbé stabil, növelve a boka sérülésének kockázatát.

Vásárolj sílécet az egész családnak

Nálunk az egész családnak vásárolhatsz sílécet. A felnőtt sílécek  mindig hosszabbak, mint a síelő testmagassága. A kisgyermekek síléce általában rövidebb, mint a gyermek testmagassága.

Hogyan válasszunk gyerek sílécet? Ez elsősorban a gyermek életkorától függ

A gyerek sílécek választásakor kicsit másabbak a szabályok, mint a felnőtteknél. Míg a felnőtt síléc mindig hosszabb, mint a síelő magassága, öt év alatti gyermekek számára rövidebb sílécet válasszunk, hogy a gyermek könnyebben tudja őket irányítani. 5-10 éves gyermekeknél a síléc optimális hossza 15 cm-rel haladja meg a gyermek magasságát.

Tíz éven felül után ugyanazokat a kritériumokat vegyük figyelembe a sílécek vásárlásánál, mint a felnőtt léceknél.

A síléc magja lehet fa, kompozit vagy szénszálas felépítésű

A mai sílécek gyártásánál három fő típusú magot használnak, amelyek befolyásolják a síléc élettartamát és eredeti tulajdonságaik megtartását. Melyek ezek a magok?

 • A fa mag az alsó- és a középkategóriás modelleknél használatos.
 • A kompozit mag szilárdabb és jobban továbbítja az erőket. Üvegszálas poliuretánból vagy akrilból készül.
 • A szénszálas szerkezet drágább modelleknél használatos. Az ilyen szerkezet nagyon kemény és alacsony tömegű.

i

A kényelmesebb választáshoz használd a paraméterek szerinti szűrőnket.

Hogyan befolyásolja talp típusa a sílécek használatát?

A síléceknek különböző tulajdonságai vannak, amelyeket a futófelület vagy talp típusa befolyásol. Ide tartozik a sebesség és a könnyű mozgás. Ismerd meg, hogy miben különböznek a különféle típusú sítalpak.

 1. A sima talp gyakorlatilag bármilyen síelő számára alkalmas, de a kényelmes használatához viaszra van szükség.
 2. A pikkelyes sílécek megkönnyítik a síelő számára a dombra mászást, és a sílécet nem kell csúszásmentes viasszal kezelni (viaszmentes megoldás).
 3. A Mohair/Moher talp a pikkelyes lécek helyett kínál alternatívát. Ugyanazon az elven működik, de lejtőn csúszáskor kisebb az ellenállása, amit különösen a profi síelők értékelnek.
 4. A fóka mászóbőr (SKIN-nek is nevezik) a síléc talpához van ragasztva, s kiváló arányt biztosít a csúszás és tapadás közt (menetirányban csúszik, felfelé kapaszkodik).

A sílécek futófelületének gondozása

Az síléc talpával kapcsolatban az egyik rettegett kérdés: Hogyan viaszoljuk a léceket? Az alapszabály nem olyan bonyolult. A klasszikus technikával használatos lécek esetében a csúszó részen hagyományos waxot, a szélénél pedig kapaszkodó waxot alkalmazzunk. Korcsolyázó léceknél kapaszkodó waxot nem használunk, csak csúszó waxot.

Ne felejtsük el a megfelelő síkötéseket - a készletnek kompatibilisnek kell lennie a sícipőkkel

Jelenleg többféle sífutó kötés létezik a piacon - egy készlet, amelyet nálunk vásárolsz, tartalmazhat:

 • SNS-kötést egy merevítéssel, amely illeszkedik a cipő vágatába. Az ilyen típusú kötést fúrással rögzítik a síléchez.
 • NNN-kötést két merevítéssel, amelyek a cipő két vágatába illeszkednek. Ez a kötés fúrás helyett az NIS kötésre is csúsztatható, amely a síléc része.
 • Az NNN (prolink) lényegében azonos az NNN kötéssel.

!

Az NNN és SNS kötések nem kompatibilisek egymással, és sífutó cipő vásárlásakor erre fontos figyelmet fordítani.

Teljes felszerelés sífutáshoz és téli sportokhoz egy helyen

Sífutáshoz van szükséged felszerelésre, legyen az akár ruházat, léc vagy sífutó bot? Téli sportkínálatunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.
8 tétel
Salomon SNOWSCAPE 7 VITANE PM PLK
Sífutóléc - női, klasszikus stílushoz, PROLINK AUTO kötés, pikkelyek, G1 talp, Densolite 1000 mag, 2019/2020-s szezonból

34 110 Ft áfa nélkül 26 860 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo388nad
Salomon SET AERO 9 SKIN +PS PRO CL
Sífutóléc - férfi, klasszikus stílushoz, PS PRO CL kötés, bőr, G4 talp, Densolite 3000 mag, 2019/2020-s szezonból

53 910 Ft áfa nélkül 42 450 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo395nad
Salomon SNOWSCAPE 7 PM PLK AUTO
Sífutóléc - férfi, klasszikus stílushoz, PROLINK AUTO kötés, pikkelyek, G1 talp, Densolite 1000 mag, 2019/2020-s szezonból

34 110 Ft áfa nélkül 26 860 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo384nad
Salomon RS 8 PM PLK PRO SKATE
Sífutóléc - férfi és női, korcsolyázótechnikához, PM PLK PRO SKATE kötés, sima, G4 talp, Densolite 3000 mag, 2019/2020-s szezonból

53 010 Ft áfa nélkül 41 740 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo380nad
Salomon ESCAPE 6 Skin PM PLK ACC C
Sífutóléc - férfi és női, klasszikus stílushoz, PROLINK ACCESS CL kötés, mohair szalag, G2 talp, Densolite 2000 mag, 2019/2020-s szezonból

35 910 Ft áfa nélkül 28 280 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo368nad
Salomon R 6 COMBI PM PLK PRO COMBI
Sífutóléc - férfi, PM PLK PRO COMBI kötés, sima, G2 talp, Densolite 2000 mag, 2019/2020-s szezonból

31 950 Ft áfa nélkül 25 160 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo391nad
Salomon SNOWSCAPE 7 PM PLK AUTO L
Sífutóléc - férfi, klasszikus stílushoz, PROLINK AUTO kötés, pikkelyek, G1 talp, Densolite 1000 mag, 2019/2020-s szezonból

34 110 Ft áfa nélkül 26 860 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: szerda 4.8. 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTvodo384
Salomon ESCAPE 6 Skin PM PLK ACC C 196
Sífutóléc - férfi és női, klasszikus stílushoz, bőr, G2 talp, Densolite 2000 mag, 2019/2020-s szezonból

35 910 Ft áfa nélkül 28 280 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: szerda 4.8. 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTvodo371

Sífutólécek

A Sífutólécek kategóriában összesen 8 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Sífutólécek – megbízható márkák

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó sífutólécek A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb sífutólécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod sífutólécek vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB10
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket