Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Všechny dárky vyřešíte Sport Termék raktáron Budapesten Sport

Sífutólécek

0

A sífutás a klasszikus síelés mellett az egyik legkedveltebb téli sport. Még alig esik le az első hó, a sífutást máris örömmel lehet űzni. A sífutó lécek kiválasztásakor fontos a képességeid, magasságod, testtömeged és síelési stílusod felmérése. Mely egyéb szempontokra kell odafigyelni? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kell pontosan az elképzeléseidnek megfelelő sífutó lécet kiválasztani.

Tovább

Hogyan válasszunk sífutó léceket edzettségi szint szerint?

Kíváncsi vagy, hogyan kell sífutó lécet választani kezdőknek, szabadidős vagy sport sífutóknak, vagy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a verseny sífutó lécek? Az edzettségi szint rendkívül fontos a választáskor. A sífutást csak kellemes kikapcsolódásnak tartod  a téli ünnepek során, vagy sokkal komolyabban veszed és inkább sportként gondolsz rá?

 1. A turista sífutó lécek kezdőknek és szabadidős sífutóknak egyaránt alkalmasak, akik egyszerűen csak élvezni akarják a tájat és nem rohannak sehova. A turista sífutó lécek stabilabbak, szélesebbek és puhábbak, s bár a talprészük tartós, nem túl gyorsak.
 2. A sport sífutó léceket leginkább haladó síelők és lelkes sportolók használják. Könnyebb szerkezetűek, a talpuk keményebb, tehát gyorsabb is, valamint megfelelően tartós. Akkor érdemes használni őket, ha megfelelő szinten és technikával síelsz.
 3. A verseny sífutó lécek alkalmasak versenyzésre vagy komolyabb sportolóknak. Az ilyen lécek keskenyebbek és keményebbek. Talprészük nagyon gyors, de hajlamos a sérülésekre, tehát a kényelmes síeléshez mindenképpen karbantartott pályára van szükség.

Milyen hosszú sífutó lécet válasszunk? Ez a síelési stílustól és a tereptől függ

Egy másik fontos kiválasztási kritérium az általad előnyben részesített síelési stílus és a terep, amelyen a léceket leggyakrabban fogod használni. Ez határozza meg, hogy milyen hosszúságú, szélességű és görbületű lécekre lesz szükséged.

Hogyan válasszunk ki lécet klasszikus stílushoz? Figyelj a léc orrára

A klasszikus stílushoz, tehát nyomban futáshoz alkalmas sífutó sílécek jellegzetes orr-részük és élesebb spiccük alapján ismerhetők fel. Egy másik jellemző tulajdonságuk a sílécek középrészén alkalmazott kenőanyag, mely a testsúly ráhelyezésekor lehetővé teszi, hogy léc a hóhoz tapadjon, így jobb elrugaszkodást biztosít. A klasszikus stílusú sífutó lécek általában 20-30 cm-rel hosszabbak, mint a síelő magassága.

Hogyan válasszunk síléceket korcsolyázó stílushoz?

A korcsolyázó sílécek orra laposabb és szélesebb, mint a klasszikus stílushoz alkalmas léceknél, valamint középen csak kissé íveltek. A hosszuk általában 5-10 cm-rel haladja meg a síelő testmagasságát. Ezen túl azt is jó tudni, hogy az ilyen lécek sima, letaposott hófelületre alkalmasak, nem terepre.

Hogyan válasszunk kombinált léceket, amelyek ideálisak mind korcsolyázó, mind klasszikus stílushoz?

A kombinált léceket azok számára tervezték, akik nem rendelkeznek sajátos síelési stílussal. Az ilyen lécek használhatóak klasszikus és korcsolyázó stílusban is. Hasonlóak a klasszikus stílusú lécekhez, de keményebbek és a középrészük kevésbé domború.

A kombinált sífutó lécek hossza általában 10–15 cm-rel haladja meg a síelő magasságát.

Hogyan válasszunk terepre alkalmas síléceket?

A terepre (back country) alkalmas síléceket karbantartott pályákon kívüli használatra tervezték. Mivel nehezebb tereppel is meg kell birkózniuk, ezért az ilyen lécek tartósabbak, acél szélekkel és szélesebb csúszófelülettel készülnek, amely stabilitást nyújt mély hóban is. A terep sífutó léceknek 10–15 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a síelőnek.

A síléc ne legyen túl széles, de túl keskeny sem

A sílécek szélessége kulcsfontosságú paraméter annak meghatározásakor, hogy szabadidős sílécről (47 mm-től) vagy sport, esetleg verseny sílécről (45 mm-ig) beszélünk. A túl széles síléc nagyobb tömegű, és így irányításuk nehezebb. A túl keskeny léc a hóba süllyedhet, és kevésbé stabil, növelve a boka sérülésének kockázatát.

Vásárolj sílécet az egész családnak

Nálunk az egész családnak vásárolhatsz sílécet. A felnőtt sílécek  mindig hosszabbak, mint a síelő testmagassága. A kisgyermekek síléce általában rövidebb, mint a gyermek testmagassága.

Hogyan válasszunk gyerek sílécet? Ez elsősorban a gyermek életkorától függ

A gyerek sílécek választásakor kicsit másabbak a szabályok, mint a felnőtteknél. Míg a felnőtt síléc mindig hosszabb, mint a síelő magassága, öt év alatti gyermekek számára rövidebb sílécet válasszunk, hogy a gyermek könnyebben tudja őket irányítani. 5-10 éves gyermekeknél a síléc optimális hossza 15 cm-rel haladja meg a gyermek magasságát.

Tíz éven felül után ugyanazokat a kritériumokat vegyük figyelembe a sílécek vásárlásánál, mint a felnőtt léceknél.

A síléc magja lehet fa, kompozit vagy szénszálas felépítésű

A mai sílécek gyártásánál három fő típusú magot használnak, amelyek befolyásolják a síléc élettartamát és eredeti tulajdonságaik megtartását. Melyek ezek a magok?

 • A fa mag az alsó- és a középkategóriás modelleknél használatos.
 • A kompozit mag szilárdabb és jobban továbbítja az erőket. Üvegszálas poliuretánból vagy akrilból készül.
 • A szénszálas szerkezet drágább modelleknél használatos. Az ilyen szerkezet nagyon kemény és alacsony tömegű.

i

A kényelmesebb választáshoz használd a paraméterek szerinti szűrőnket.

Hogyan befolyásolja talp típusa a sílécek használatát?

A síléceknek különböző tulajdonságai vannak, amelyeket a futófelület vagy talp típusa befolyásol. Ide tartozik a sebesség és a könnyű mozgás. Ismerd meg, hogy miben különböznek a különféle típusú sítalpak.

 1. A sima talp gyakorlatilag bármilyen síelő számára alkalmas, de a kényelmes használatához viaszra van szükség.
 2. A pikkelyes sílécek megkönnyítik a síelő számára a dombra mászást, és a sílécet nem kell csúszásmentes viasszal kezelni (viaszmentes megoldás).
 3. A Mohair/Moher talp a pikkelyes lécek helyett kínál alternatívát. Ugyanazon az elven működik, de lejtőn csúszáskor kisebb az ellenállása, amit különösen a profi síelők értékelnek.
 4. A fóka mászóbőr (SKIN-nek is nevezik) a síléc talpához van ragasztva, s kiváló arányt biztosít a csúszás és tapadás közt (menetirányban csúszik, felfelé kapaszkodik).

A sílécek futófelületének gondozása

Az síléc talpával kapcsolatban az egyik rettegett kérdés: Hogyan viaszoljuk a léceket? Az alapszabály nem olyan bonyolult. A klasszikus technikával használatos lécek esetében a csúszó részen hagyományos waxot, a szélénél pedig kapaszkodó waxot alkalmazzunk. Korcsolyázó léceknél kapaszkodó waxot nem használunk, csak csúszó waxot.

Ne felejtsük el a megfelelő síkötéseket - a készletnek kompatibilisnek kell lennie a sícipőkkel

Jelenleg többféle sífutó kötés létezik a piacon - egy készlet, amelyet nálunk vásárolsz, tartalmazhat:

 • SNS-kötést egy merevítéssel, amely illeszkedik a cipő vágatába. Az ilyen típusú kötést fúrással rögzítik a síléchez.
 • NNN-kötést két merevítéssel, amelyek a cipő két vágatába illeszkednek. Ez a kötés fúrás helyett az NIS kötésre is csúsztatható, amely a síléc része.
 • Az NNN (prolink) lényegében azonos az NNN kötéssel.

!

Az NNN és SNS kötések nem kompatibilisek egymással, és sífutó cipő vásárlásakor erre fontos figyelmet fordítani.

Teljes felszerelés sífutáshoz és téli sportokhoz egy helyen

Sífutáshoz van szükséged felszerelésre, legyen az akár ruházat, léc vagy sífutó bot? Téli sportkínálatunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.
55 tétel
Classic Kategória
Atomic Pro C1 Skintec JR + PLK ACS JR - Sífutóléc
-6%
Új
Típusok
Atomic Pro C1 Skintec JR + PLK ACS JR
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, síelő súlya max. 15-25 kg, Atomic Prolink Access Cl Jr kötés, bőr BI 1500 talp, keménység, Densolite mag, szezon: 2020/2021

-6% 44 390 Ft
41 690 Ft áfa nélkül 32 830 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo413nad
Arany középút
Fischer Aerolite Classic 60 + Control Step
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi, síelő súlya max. <59 kg, Control Step-in IFP kötés, sima World Cup Pro talp, Air Core Basalite mag, szezon: 2020/2021

-9% 67 190 Ft
60 890 Ft áfa nélkül 47 940 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0857nad
Premium Kategória
Salomon Aero 7 eSKIN PM PLK Access
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, síelő súlya max. 40-55 kg, Prolink Access Classic kötés, bőr G3 talp, Densolite 2000 mag, szezon: 2020/2021

-4% 70 700 Ft
67 990 Ft áfa nélkül 53 540 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1711nad
Fischer Aerolite Classic 60 + Control Step mérete 192 cm - Sífutóléc
-15%
Fischer Aerolite Classic 60 + Control Step mérete 192 cm
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi, hosszúsága 192 cm, síelő súlya max. 50-64 kg, Control Step-in IFP kötés, sima World Cup Pro talp, Air Core Basalite mag, szezon: 2020/2021

-15% 66 290 Ft
56 320 Ft áfa nélkül 44 350 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 12.6. 9:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTfis0858
54 690 Ft áfa nélkül 43 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten059n
54 690 Ft áfa nélkül 43 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten062n
Sporten Triumph Skate + NNN - Sífutóléc
Új
63 290 Ft áfa nélkül 49 830 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten047n
55 590 Ft áfa nélkül 43 770 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten057n
70 490 Ft áfa nélkül 55 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten053n
38 790 Ft áfa nélkül 30 540 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten049n
Sporten Super Skate + NNN - Sífutóléc
Új
Sporten Super Skate + NNN
Sífutóléc -

77 690 Ft áfa nélkül 61 170 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten045n
87 690 Ft áfa nélkül 69 050 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten041n
77 690 Ft áfa nélkül 61 170 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsporten037n
Salomon Aero 9 eSKIN + PLK Shift Pro
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, síelő súlya max. 40-55 kg, Prolink Shift Plate kötés, bőr G4 talp, Densolite 3000 mag, szezon: 2020/2021

-4% 88 770 Ft
85 490 Ft áfa nélkül 67 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1727nad
Salomon Aero 9 eSKIN XS + PLK Shift méret: 206 cm - Sífutóléc
-8%
Salomon Aero 9 eSKIN XS + PLK Shift méret: 206 cm
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, hosszúsága 206 cm, síelő súlya max. >90 kg, Prolink Shift Plate kötés, bőr G4 talp, keménység, Densolite 3000 mag, szezon: 2020/2021

-8% 92 990 Ft
85 490 Ft áfa nélkül 67 310 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 12.6. 9:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTsalo1726
Salomon Aero Grip JR PM PLK ACC JR
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, síelő súlya max. 20-30 kg, Prolink Access Junior kötés, pikkelyek G1 talp, Densolite 1000 mag, szezon: 2020/2021

-3% 38 830 Ft
37 490 Ft áfa nélkül 29 520 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1721nad
Salomon RC eSKIN Junior PM PLK ACC
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, síelő súlya max. 20-30 kg, Prolink Access Junior kötés, bőr G4 talp, Densolite 1000 mag, szezon: 2020/2021

-13% 56 130 Ft
48 890 Ft áfa nélkül 38 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1716nad
Salomon Aero 7 eSKIN XS PM PLK ACC méret: 206 cm - Sífutóléc
-8%
Salomon Aero 7 eSKIN XS PM PLK ACC méret: 206 cm
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, hosszúsága 206 cm, síelő súlya max. >90 kg, Prolink Access Classic kötés, bőr G3 talp, keménység, Densolite 2000 mag, szezon: 2020/2021

-8% 74 090 Ft
67 990 Ft áfa nélkül 53 540 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 12.6. 9:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTsalo1710
Salomon RC 7 eSKIN Hard + PSP
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, síelő súlya max. 50-65 kg, Prolink Shift Plate kötés, bőr G3 talp, keménység, Densolite 3000 mag, szezon: 2020/2021

-3% 60 280 Ft
58 190 Ft áfa nélkül 45 820 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1705nad
Salomon Escape 6 Vitane GRIP PM PLK
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, női, síelő súlya max. 40-55 kg, Prolink Access Classic kötés, pikkelyek G2 talp, Densolite 2000 mag, szezon: 2020/2021

-4% 53 170 Ft
51 190 Ft áfa nélkül 40 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalo1697nad
Fischer Snowstar Crown + Tour Step-In JR
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, síelő súlya max. <29 kg, Tour Step-in JR IFP kötés, pikkelyek Sintec/Crown Tec talp, Air Channel mag, szezon: 2020/2021

-9% 38 490 Ft
34 890 Ft áfa nélkül 27 470 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0900nad
Fischer Sports Crown EF + Tour Step
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi, síelő súlya max. <59 kg, Tour Step-in IFP kötés, pikkelyek Sintec/Premium Crown talp, Hybrid Air Channel mag, szezon: 2020/2021

-9% 45 690 Ft
41 390 Ft áfa nélkül 32 590 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0891nad
Fischer Twin Skin Sport EF + Tour Step
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi, síelő súlya max. <59 kg, Tour Step-in IFP kötés, bőr Sintec/Twin Skin Mohair Mix talp, Hybrid Air Channel mag, szezon: 2020/2021

-9% 57 090 Ft
51 790 Ft áfa nélkül 40 780 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0885nad
Fischer TwIn SkIn Power Stiff EF + Tour Step-In
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi, síelő súlya max. >95 kg, Tour Step-in IFP kötés, bőr Sintec/Twin Skin Mohair Mix talp, keménység, Air Tec Basalite mag, szezon: 2020/2021

-9% 78 590 Ft
71 190 Ft áfa nélkül 56 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0879nad

Sífutólécek

A Sífutólécek kategóriában összesen 55 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó sífutólécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd a kategóriánál legdrágább sífutólécek A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb sífutólécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod sífutólécek vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB5
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket