Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani

Sífutólécek

A sífutás a klasszikus síelés mellett az egyik legkedveltebb téli sport. Még alig esik le az első hó, a sífutást máris örömmel lehet űzni. A sífutó lécek kiválasztásakor fontos a képességeid, magasságod, testtömeged és síelési stílusod felmérése. Mely egyéb szempontokra kell odafigyelni? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kell pontosan az elképzeléseidnek megfelelő sífutó lécet kiválasztani.

Tovább

Hogyan válasszunk sífutó léceket edzettségi szint szerint?

Kíváncsi vagy, hogyan kell sífutó lécet választani kezdőknek, szabadidős vagy sport sífutóknak, vagy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a verseny sífutó lécek? Az edzettségi szint rendkívül fontos a választáskor. A sífutást csak kellemes kikapcsolódásnak tartod  a téli ünnepek során, vagy sokkal komolyabban veszed és inkább sportként gondolsz rá?

 1. A turista sífutó lécek kezdőknek és szabadidős sífutóknak egyaránt alkalmasak, akik egyszerűen csak élvezni akarják a tájat és nem rohannak sehova. A turista sífutó lécek stabilabbak, szélesebbek és puhábbak, s bár a talprészük tartós, nem túl gyorsak.
 2. A sport sífutó léceket leginkább haladó síelők és lelkes sportolók használják. Könnyebb szerkezetűek, a talpuk keményebb, tehát gyorsabb is, valamint megfelelően tartós. Akkor érdemes használni őket, ha megfelelő szinten és technikával síelsz.
 3. A verseny sífutó lécek alkalmasak versenyzésre vagy komolyabb sportolóknak. Az ilyen lécek keskenyebbek és keményebbek. Talprészük nagyon gyors, de hajlamos a sérülésekre, tehát a kényelmes síeléshez mindenképpen karbantartott pályára van szükség.

Milyen hosszú sífutó lécet válasszunk? Ez a síelési stílustól és a tereptől függ

Egy másik fontos kiválasztási kritérium az általad előnyben részesített síelési stílus és a terep, amelyen a léceket leggyakrabban fogod használni. Ez határozza meg, hogy milyen hosszúságú, szélességű és görbületű lécekre lesz szükséged.

Hogyan válasszunk ki lécet klasszikus stílushoz? Figyelj a léc orrára

A klasszikus stílushoz, tehát nyomban futáshoz alkalmas sífutó sílécek jellegzetes orr-részük és élesebb spiccük alapján ismerhetők fel. Egy másik jellemző tulajdonságuk a sílécek középrészén alkalmazott kenőanyag, mely a testsúly ráhelyezésekor lehetővé teszi, hogy léc a hóhoz tapadjon, így jobb elrugaszkodást biztosít. A klasszikus stílusú sífutó lécek általában 20-30 cm-rel hosszabbak, mint a síelő magassága.

Hogyan válasszunk síléceket korcsolyázó stílushoz?

A korcsolyázó sílécek orra laposabb és szélesebb, mint a klasszikus stílushoz alkalmas léceknél, valamint középen csak kissé íveltek. A hosszuk általában 5-10 cm-rel haladja meg a síelő testmagasságát. Ezen túl azt is jó tudni, hogy az ilyen lécek sima, letaposott hófelületre alkalmasak, nem terepre.

Hogyan válasszunk kombinált léceket, amelyek ideálisak mind korcsolyázó, mind klasszikus stílushoz?

A kombinált léceket azok számára tervezték, akik nem rendelkeznek sajátos síelési stílussal. Az ilyen lécek használhatóak klasszikus és korcsolyázó stílusban is. Hasonlóak a klasszikus stílusú lécekhez, de keményebbek és a középrészük kevésbé domború.

A kombinált sífutó lécek hossza általában 10–15 cm-rel haladja meg a síelő magasságát.

Hogyan válasszunk terepre alkalmas síléceket?

A terepre (back country) alkalmas síléceket karbantartott pályákon kívüli használatra tervezték. Mivel nehezebb tereppel is meg kell birkózniuk, ezért az ilyen lécek tartósabbak, acél szélekkel és szélesebb csúszófelülettel készülnek, amely stabilitást nyújt mély hóban is. A terep sífutó léceknek 10–15 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a síelőnek.

A síléc ne legyen túl széles, de túl keskeny sem

A sílécek szélessége kulcsfontosságú paraméter annak meghatározásakor, hogy szabadidős sílécről (47 mm-től) vagy sport, esetleg verseny sílécről (45 mm-ig) beszélünk. A túl széles síléc nagyobb tömegű, és így irányításuk nehezebb. A túl keskeny léc a hóba süllyedhet, és kevésbé stabil, növelve a boka sérülésének kockázatát.

Vásárolj sílécet az egész családnak

Nálunk az egész családnak vásárolhatsz sílécet. A felnőtt sílécek  mindig hosszabbak, mint a síelő testmagassága. A kisgyermekek síléce általában rövidebb, mint a gyermek testmagassága.

Hogyan válasszunk gyerek sílécet? Ez elsősorban a gyermek életkorától függ

A gyerek sílécek választásakor kicsit másabbak a szabályok, mint a felnőtteknél. Míg a felnőtt síléc mindig hosszabb, mint a síelő magassága, öt év alatti gyermekek számára rövidebb sílécet válasszunk, hogy a gyermek könnyebben tudja őket irányítani. 5-10 éves gyermekeknél a síléc optimális hossza 15 cm-rel haladja meg a gyermek magasságát.

Tíz éven felül után ugyanazokat a kritériumokat vegyük figyelembe a sílécek vásárlásánál, mint a felnőtt léceknél.

A síléc magja lehet fa, kompozit vagy szénszálas felépítésű

A mai sílécek gyártásánál három fő típusú magot használnak, amelyek befolyásolják a síléc élettartamát és eredeti tulajdonságaik megtartását. Melyek ezek a magok?

 • A fa mag az alsó- és a középkategóriás modelleknél használatos.
 • A kompozit mag szilárdabb és jobban továbbítja az erőket. Üvegszálas poliuretánból vagy akrilból készül.
 • A szénszálas szerkezet drágább modelleknél használatos. Az ilyen szerkezet nagyon kemény és alacsony tömegű.

i

A kényelmesebb választáshoz használd a paraméterek szerinti szűrőnket.

Hogyan befolyásolja talp típusa a sílécek használatát?

A síléceknek különböző tulajdonságai vannak, amelyeket a futófelület vagy talp típusa befolyásol. Ide tartozik a sebesség és a könnyű mozgás. Ismerd meg, hogy miben különböznek a különféle típusú sítalpak.

 1. A sima talp gyakorlatilag bármilyen síelő számára alkalmas, de a kényelmes használatához viaszra van szükség.
 2. A pikkelyes sílécek megkönnyítik a síelő számára a dombra mászást, és a sílécet nem kell csúszásmentes viasszal kezelni (viaszmentes megoldás).
 3. A Mohair/Moher talp a pikkelyes lécek helyett kínál alternatívát. Ugyanazon az elven működik, de lejtőn csúszáskor kisebb az ellenállása, amit különösen a profi síelők értékelnek.
 4. A fóka mászóbőr (SKIN-nek is nevezik) a síléc talpához van ragasztva, s kiváló arányt biztosít a csúszás és tapadás közt (menetirányban csúszik, felfelé kapaszkodik).

A sílécek futófelületének gondozása

Az síléc talpával kapcsolatban az egyik rettegett kérdés: Hogyan viaszoljuk a léceket? Az alapszabály nem olyan bonyolult. A klasszikus technikával használatos lécek esetében a csúszó részen hagyományos waxot, a szélénél pedig kapaszkodó waxot alkalmazzunk. Korcsolyázó léceknél kapaszkodó waxot nem használunk, csak csúszó waxot.

Ne felejtsük el a megfelelő síkötéseket - a készletnek kompatibilisnek kell lennie a sícipőkkel

Jelenleg többféle sífutó kötés létezik a piacon - egy készlet, amelyet nálunk vásárolsz, tartalmazhat:

 • SNS-kötést egy merevítéssel, amely illeszkedik a cipő vágatába. Az ilyen típusú kötést fúrással rögzítik a síléchez.
 • NNN-kötést két merevítéssel, amelyek a cipő két vágatába illeszkednek. Ez a kötés fúrás helyett az NIS kötésre is csúsztatható, amely a síléc része.
 • Az NNN (prolink) lényegében azonos az NNN kötéssel.

!

Az NNN és SNS kötések nem kompatibilisek egymással, és sífutó cipő vásárlásakor erre fontos figyelmet fordítani.

Teljes felszerelés sífutáshoz és téli sportokhoz egy helyen

Sífutáshoz van szükséged felszerelésre, legyen az akár ruházat, léc vagy sífutó bot? Téli sportkínálatunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
13 tétel
Skol Galaxy Step + Spine RS - Sífutóléc
Típusok
Skol Galaxy Step + Spine RS
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, keménység, szezon: 2021/2022

34 090 Ft áfa nélkül 26 840 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTskol008nad
Fischer SPORTS + TOUR STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Tour Step-in IFP kötés, pikkelyek Sintec talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

48 890 Ft áfa nélkül 38 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1170nad
Fischer TWIN SKIN SPORT + TOUR STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Tour Step-in IFP kötés, bőr Sintec talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

63 790 Ft áfa nélkül 50 230 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1166nad
Fischer TWIN SKIN POWER STIFF + TOUR STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Tour Step-in IFP kötés, bőr Sintec talp, keménység, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

81 590 Ft áfa nélkül 64 240 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1162nad
Fischer TWIN SKIN SUPERLITE STIFF + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Control Step-in IFP kötés, bőr World Cup Pro talp, keménység, Air Core Basalite mag, szezon: 2021/2022

108 390 Ft áfa nélkül 85 350 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1156nad
Fischer APOLLO + TOUR STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Tour Step-in IFP kötés, pikkelyek Protec talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

66 790 Ft áfa nélkül 52 590 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1152nad
Fischer TWIN SKIN CRUISER + CONTROL STEP-IN - Sífutóléc
Típusok
Fischer TWIN SKIN CRUISER + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Control Step-in IFP kötés, sima Protec talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

89 090 Ft áfa nélkül 70 150 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1149nad
Fischer AEROLITE CLASSIC 60 + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Control Step-in IFP kötés, sima World Cup universal talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

75 690 Ft áfa nélkül 59 600 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1145nad
Fischer AEROLITE COMBI 60 + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - férfi és női, Control Step-in IFP kötés, sima World Cup universal talp, Air Power Compact mag, szezon: 2021/2022

75 690 Ft áfa nélkül 59 600 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1141nad
Fischer TWIN SKIN PRO STIFF + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Control Step-in IFP kötés, bőr World Cup Pro talp, keménység, Air Tec Basalite mag, szezon: 2021/2022

120 290 Ft áfa nélkül 94 720 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1126nad
Fischer SPIDER 62 CROWN XTRALITE + CONTROL STEP-IN - Sífutóléc
Típusok
Fischer SPIDER 62 CROWN XTRALITE + CONTROL STEP-IN
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, férfi és női, Control Step-in IFP kötés, pikkelyek Sintec talp, Air Tec Steel Edge mag, szezon: 2021/2022

89 090 Ft áfa nélkül 70 150 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis1122nad
Atomic Pro C1 Skintec JR + PLK ACS JR
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, Atomic Prolink Access Cl Jr kötés, bőr BI 1500 talp, keménység, Densolite mag, szezon: 2020/2021

Ár több darab vásárlása esetén 44 490 Ft áfa nélkül 35 030 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTvodo413nad
Madshus Racelight Intelligrip
Sífutóléc - klasszikus stílushoz, gyerek, WOOD CORE mag, szezon: 2019/2020

29 290 Ft áfa nélkül 23 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTmads397nad

Sífutólécek

snowboardingA Stormred sísisakok és gerincvédők csökkentik a sérülések kockázatát A gerincvédő és a sisak a síelés vagy snowboardozás alapvető tartozéka. És ezeket a termékeket a Stormred...

Sífutólécek

A Sífutólécek kategóriában összesen 13 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó sífutólécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább sífutólécek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb sífutólécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: sífutólécek vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ