A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Akvizice ApF HU AP+ plus nový vizuál

Snowboard cipők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Rendeltetés
Gyerek
(2)
Férfi
(2)
Női
(5)
Tudásszint
Kezdő
(5)
Középhaladó
(2)
Fűzés
Cipőfűző
(1)
Speed lacing
(4)
BOA
(2)
ATOP
(1)
Típus
Freestyle
(1)
All Mountain
(7)
EU
36
46
-

Az első snowboard felszerelésed kiválasztásakor a bakanccsal kell kezdened, hiszen a snowboard bakancs a megfelelő, szórakoztató, de legfőképp a biztonságos deszkázás alapja. Első ránézésre a megfelelő bakancs kiválasztása talán egyszerűnek tűnhet, pedig nem az. Hogy mire is kell odafigyelni? Nézzük meg! 

Tovább

Milyen snowboard bakancsokat találhatsz a kínálatban?

Manapság már a kölcsönzőkben is találhatsz minőségi kötéssel rendelkező snowboardokat. Így a szezon során kipróbálhatod a különféle típusú deszkákat, amely minden bizonnyal megkönnyíti a választást. Előfordulhat azonban, hogy kényelmes bakancshoz nem lesz ilyen szerencséd, így erre extra figyelmet kell szentelni. Milyen snowboard bakancsokat találhatsz nálunk? 

Nincs még egy olyan cipő, mint a női snowboard cipő vagy bakancs

A női snowboard bakancsokat a hosszú szárkapcsi izom és az alacsonyabb testsúly figyelembe vételével készítik. A bakancs felső része kissé szélesebb, ugyanakkor alacsonyabb. Női bakancsok esetében különféle merevségi fokozatok is léteznek. De erről majd később. 

Választáskor jusson eszedbe, hogy a női snowboard bakancsok puhábbak lehetnek, mint férfi modellek.

A férfi snowboard bakancsok általában erősebbek

A férfi snowboard bakancsok alapvetően abban különböznek a női modellektől, hogy erősebbek, magasabbak és keskenyebb a felső részük. Különböző méretűek is, természetesen. Tehát, mint már tudod, ez a férfi és női láb eltérő szerkezetének köszönhető.

!

A jó snowboardos először a snowboard bakancsot választja ki. A megfelelő cipő ugyanis a felszerelés legfontosabb része, amely deszkázás közben felelős a kezelésért, de legfőképp a biztonságért és a kényelemért. A snowboard bakancs jelenti a száraz és meleg belsőt, de mindenek előtt az egész lábat.

Hogyan válassz snowboard bakancsot?

Tartsd észben, hogy a snowboard bakancsok - mind a női, mind a férfi - szó szerint közvetítő szerepet játszanak a lábad és a deszka között, ezért megbízhatónak, kényelmesnek és biztonságosnak kell lenniük. Na de milyen anyagút válassz? Kemény, vagy inkább puha snowboard bakancsot? És mi a helyzet egyáltalán a fűzővel? A következőkben ezekre a kérdésekre is választ adunk. 

Milyen méretű snowboard bakancsot válassz?

A megfelelő méretű snowboard bakancs kiválasztásához az úgy nevezett mondopoint mérettáblázatot ajánljuk. Ez a talp leghosszabb méretét adja meg, amely alapján a legpontosabban határozható meg a megfelelő bakancsméret. A táblázat Talphosszban adja meg meg a méretet.

A megfelelő snowbard bakancsméret rendkívül fontos, hiszen ha a bakancs például túl szoros, a lábad gyorsabban áthűl, és a mozgásodat sem fogja segíteni. A következő táblázat segítséget nyújt a választáshoz.

Férfi snowboard bakancsok
Bakancs mérete 39,5 40 41 41,5 42 43 43,5 44 44,5 45 46
Talphossz 25,5 cm 26 cm 26,5 cm 27 cm 27,5 cm 28 cm 28,5 cm 29 cm 29,5 cm 30 cm 30,5 cm
Női snowboard bakancsok
Bakancs mérete 35 35,5 36 36,5 37 37,5 38 39 40 41 42
Talphossz 22,5 cm 23 cm 23,5 cm 24 cm 24,5 cm 25 cm 25.5 cm 26 cm 26,5 cm 27 cm 27,5 cm

Nem találod a méreted? Ne aggódj, a snowboard bakancsok túlméretezettek. Például, az 50-es méret sem jelent problémát, ám az alacsonyabb kereslet miatt valamivel többe kerülhet.

Snowboard bakancs választásakor vedd figyelembe a különböző méretezéseket

A gyártók különféle méretezéssel dolgozhatnak, ezért mindig próbáld ki vásárlás előtt: viseld legalább 20 percig. Ha kényelmes és sehol sem nyom, akkor jót választottál.

!

Mindig figyelj a méretezésre gyerek snowboard bakancs választásakor

A megfelelő gyerek snowboard bakancs kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a deszkáé. Figyelj a méretezésre - a lábujjaknak előrenyomás nélkül kell végigérniük a cipőben. A gyerek snowboard bakancsoknak elsősorban kényelmesnek és melegnek kell lenniük, hogy a deszkázás igazi élmény legyen.

A snowboard bakancsod keménységét a boardozási stílusodnak megfelelően válaszd meg

A snowboard bakancsok - akár férfi, akár női - keménységének ellenőrzése nem bonyolult: vedd a bakancsot a kezedbe és hajlítsd az orrát a felső részéhez. Ezt azonban nem kell minden egyes párral megtenned, ugyanis létezik egy keménységi skála.

  • A kemény, vagy stiff (8-10) snowboard bakancsok freeride-hoz és gyors lesikláshoz alkalmasak. A cipő nyelvén keresztül és a bokák közül nyújtanak támogatást. Tapasztalt deszkások számára ajánlott.
  • A puha cipők (1-3) freestyle-hoz, ugratáshoz és trükkökhöz ajánlottak. Mozgásszabadságot nyújtanak a cipő nyelvén keresztül, és kényelmesebb bennük a séta, de nem szorítják túlzottan a bokát. A női snowboard bakancsok is idetartoznak.
  • A közepesen kemény, midstuff (4-7) bakancsok a puha és kemény cipők jellemzőit ötvözik.  Megfelelő támogatást biztosítanak a cipő nyelvén keresztül és a bokák közül. Univerzális snowboard bakancsok. Kezdők számára is ajánlottak.

A keménység a snowboard bakancsok egyik legfontosabb jellemzője. Azonban vedd figyelembe, hogy a különféle gyártók különféle skálákat alkalmazhatnak.

Hogyan kell befűzni? Férfi és női snowboard bakancsok

Akár férfi, akár női snowboard bakancsról van szó, a befűzést nagyon alaposan meg kell tanulni. A laza fűzés instabil testtartáshoz, az pedig sérülést eredményezhet - ficamot vagy törést.

  • A cipő hőtől lábra idomuló belseje már a deszkázás első pár percében felveszi a láb formáját.
  • A fűző a leggyakoribb befűzési módszer, amely nem teszi lehetővé az automatikus rögzítést.
  • A speed lacing egy gyorsfűző rendszer, amely nem igényel kézi befűzést (meghúzással rögzíted a cipőt).
  • A BOA rendszer jogosan tekinthető az egyik legjobb fűzőrendszernek. A fűzők helyett feszített acélfonalak rögzítik a cipőt. A rögzítés automatikus, nagyon gyors, és legfőképp - megbízható.

Verhetetlen áron szeretnél snowboard bakancsot? Nézd meg a  kínálatunkat.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
8 termék

Snowboard cipők

Snowboard cipők

A Snowboard cipők kategóriában összesen 8 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Snowboard cipők – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó snowboard cipők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább snowboard cipők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb snowboard cipők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: snowboard cipők vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ