Spinning bicikli

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Terhelés szabályozása
Mágnesfék
(2)
Mechanikus fék
(5)
Terhelhetőség
110 kg
150 kg
-
Funkciók
Kijelző
(2)
Pulzusszám mérő
(7)
Függőleges nyereg beállítás
(7)
Vízszintes nyereg beállítás
(7)
Elégetett kalória számláló
(7)
Szállítógörgők
(3)

A spinning bicikli a magas intenzitású kerékpáros edzés, vagyis a spinning elengedhetetlen kelléke. Eleinte szinte kizárólag edzőtermi mozgásformának számított, ahol többen tekertek egyszerre, váltakozó intenzitással, zenére. Ma már más a helyzet. Jó választás a spinning bicikli otthonra is, ha hatékony kardio edzést szeretnél végezni. Mi a különbség a szobabicikli és a spinning kerékpár között? Mire kell figyelni spinning bicikli választásakor, milyen jellemzőket, funkciókat kell keresni? Nézzük a válaszokat szép sorban.

Tovább

Mi az a spinning bicikli?

A kérdésre talán úgy a legkönnyebb választ adni, ha megnézzük, mi is a különbség a spinning bicikli és a hagyományos szobabicikli között.

A lendkerék tömege - spinning vs. hagyományos

Az egyik legfontosabb különbség a lendkerék tömege, míg a szobakerékpáré néhány kiló, a spinning bicikli lendkereke akár 25 kg is lehet. A spinning kerékpár esetében a pedál a lendkerékhez van kapcsolva, a kerék mozgásba hozatala hasonló erőfeszítést igényel, mint az országúti kerékpárral történő indulás. Fékezésnél viszont ügyelni kell arra, hogy a spinning kerékpár pedálja egészen addig forog, amíg a lendkerék le nem áll. Az edzés végeztével először inkább érdemes fokozatosan egyre lassabban tekerni, így a lendkerék is elveszíti a lendületét.

A folytatásban megnézzük egyik, illetve másik típus előnyeit és hátrányait, az összehasonlításra fektetve a hangsúlyt.

Spinning bicikli - előnyök és hátrányok

 • A spinning bicikli használata jobban hasonlít az országúti kerékpározáshoz - előre hajolva lehet rajta tekerni
 • Több izomcsoportot megmozgat
 • Alakformálásra, kalóriaégetésre és izomépítésre is alkalmas
 • A nyereg és a kormány függőlegesen és vízszintesen is állítható, sok esetben a dőlésszög is
 • Nagyobb, nehezebb, ezért nem olyan egyszerű mozgatni
 • Magasabb ár

Szobabicikli - előnyök és hátrányok

 • Kisebb, könnyebb, számos modell összecsukható
 • Általában egyenes háttal ülve lehet rajta tekerni, akár tévénézés közben is használható
 • Alacsonyabb ár
 • A nyereg általában csak függőlegesen állítható
 • Nem tudod változtatni a pozíciód (pl. nem lehet állva tekerni)

Spinning kerékpár választása előtt hasznos lehet megnézni a már tapasztalattal rendelkező felhasználók értékelését. A spinning bicikli vélemények oldalon termékeinket a vásárlóink által készített értékelések alapján rangsoroljuk.

A spinning bicikli jellemzői, amelyekre vásárlás előtt figyelni kell

 • A spinning bike teherbírása akár 150 kg is lehet. Vásárlás előtt ezt az adatot mindenképpen ellenőrizd.
 • A spinning bicikli paraméterei között a felhasználó maximális testmagassága is gyakran szerepel. Ez sem mindegy, ha azt szeretnéd, hogy az edzés kényelmes és hatékony is legyen.
 • A terhelési szintek száma lehet 8, de akár 32 is. Van olyan spinning kerékpár, amely folyamatosan szabályozható terheléssel rendelkezik, tehát az edzés intenzitása rugalmasabban alakítható.
 • Az optimális ergonómia úgy érhető el, ha a kormány és a nyereg magassága mellett a dőlésszöge is állítható.
 • A Bluetooth és Wifi kapcsolat segítségével a spinning szobakerékpár által mért adatok a kompatibilis mobilalkalmazáson keresztül kielemezhetők.
 • A gyors vészleállítás funkció nagyobb biztonságérzetet adhat. Ha hirtelen meg szeretnél állni, nem kell attól tartanod, hogy a pedál tovább forog.

Nem feltétlenül van szükség olyan spinning biciklire, amely mobilalkalmazáshoz csatlakoztatható, ahhoz, hogy kielemezhesd az edzésedet. Ma már sok olyan okosóra kapható, amelynek sport módjai között a spinning is megtalálható, így az óra segítségével nyomon követheted az edzést és pontos képet kaphatsz annak hatásáról.

Spinning kerékpár választása az ellenállás módja alapján - mechanikus vagy mágneses

Mechanikus spinning szobabicikli

A mechanikus spinning kerékpár a súrlódás elvét használja az ellenállás biztosításához, egészen pontosan a fék a lendkerékhez van rögzítve. A fékpofa ellenállásának állításával különböző fokozatok választhatók. A súrlódás miatt azonban a spinning bicikli használata zajosabb, az alkatrészek pedig gyorsabban elhasználódhatnak. Alacsonyabb ára miatt azonban a mechanikus spinning bicikli otthonra jobb választás lehet.

 • A profi spin bike előnyeit kínálja alacsonyabb áron
 • Különböző ellenállási fokozatok állíthatók be
 • Zajosabb
 • A súrlódás miatt elhasználódott alkatrészeket időnként cserélni kell

Mágneses spinning bicikli

A mágneses spinning gép ellenállásáról mágnesek gondoskodnak, amelyek nem érnek hozzá a lendkerékhez, ezért a spinning bicikli használata nem jár súrlódással, sem zajjal. Mivel nincs súrlódás, az alkatrészek sem kopnak. Egyes mágneses spinning kerékpár modellek automatikus ellenállás funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a program kiválasztása után a bicikli automatikusan állítja az ellenállás fokát a programban előírtaknak megfelelően.

 • Nincs súrlódás, halkabb működés
 • Simább, zökkenőmentesebb biciklizés
 • Lehetővé teszi az ellenállás folyamatos állítását
 • Magasabb ár

i

Spinning kerékpár ár

Ha megnézed spinning bicikli kínálatunkat ár szerint növekvő sorrendbe rendezve, látni fogod, hogy a spinning kerékpár ár nagyban függ az ellenállás módjától. A legolcsóbb mechanikus spinning bicikli 100 ezer forint körül kapható, a mágneses modellek ára 200-400 ezer forint között mozog. Kedvező áron találhatsz használt, újszerű és felbontott spinner bicikli modelleket a használt spin bike termékek oldalán.

A spinning bicikli hatása

A spinning bicikli hatása igen átfogó, nemcsak a fizikum fejlesztésére, hanem a lélekre is jótékony hatással lehet. Amellett, hogy a spinning rendkívül hatékony kardio edzés, tehát serkenti a vérkeringést, égeti a kalóriákat, erősíti az izmokat, fejleszti az állóképességet, a hangulatot is javítja, hiszen az intenzív biciklizés a feszültség oldásában is segíthet.

Alacsony intenzitású szobakerékpározás során egy óra alatt kb. 300 kcal-t égethetünk el. Ehhez képest egy órás intenzív spinning során akár 7-800 kcal-tól is megszabadulhatunk.

Spinning bicikli otthonra - mert nem mindig lehet kint biciklizni

A spinning bicikli otthonra nem csak azért lehet jó megoldás, mert intenzív mozgásformát biztosít. Ha szenvedélyed a kerékpározás, és amikor csak teheted, az utakat járod, érdemes megfontolni egy kardio spinning kerékpár beszerzését, amely rossz időben pótolni tudja kedvenc mozgásformádat. A spinner bicikli kialakításának köszönhetően hasonló testtartásban tekerhetsz, mint az országúti kerékpáron, a kosaras pedálról pedig még intenzív biciklizés közben sem csúszik le a lábad. Az egyes programok váltakozó intenzitású szakaszokat tartalmaznak, éppúgy mint a dimbes-dombos utak.

Elsősorban a drágább spinning szobabicikli modelleknél találkozhatsz egy olyan speciális funkcióval, amely lehetővé teszi a Google Térkép alkalmazáshoz történő csatlakozást. Ennek köszönhetően saját pályát alakíthatsz ki magadnak, olyan helyekre is "eljuthatsz", ahova egyébként nem biztos, hogy el tudnál menni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
Housefit Racer 70 iTrain
Szobakerékpár - elektronikus, 20 kg-os lendkerék, 32 terhelési szint, 150 kg-ig terhelhető

274 290 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPThou0010
5,0
Housefit Racer 50
Szobakerékpár - mágneses, 14 kg-os lendkerék, 8 terhelési fokozat, teherbírás 120 kg, maximum 190 cm-es testmagasságig

173 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPThou0008
4,4
Brother BC3101
Szobakerékpár - mechanikus terhelési rendszer, a lendkerék tömege: 13 kg, függőlegesen és vízszintesen állítható nyereg, függőlegesen állítható kormány, golyóscsapágyas tengely, láncvezetés, alumínium pedálok, számítógépes funkciók: scan, idő, megtett távolság, kalória, sebesség, pulzusmérés, tömege: 33 kg, teherbírása 110 kg, 187 cm-es testmagasságig

79 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTac0020
Housefit Astra
Szobakerékpár - mechanikus, 25 kg-os lendkerék, 8 terhelési szint, 150 kg-ig terhelhető

334 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SPThou0011
Zipro edzőkerékpár Holo
Szobakerékpár - szalagfékes, 18 kg-os lendkerék, funkciók: kijelző, pulzusszám mérő, függőleges nyereg beállítás, vízszintes nyereg beállítás és elégetett kalória számláló, 42,5 kg tömeg, 130 kg teherbírás

105 730 Ft
Használt raktáron
Termékkód: SPTmor020
4,5
Brother BC4661
Szobakerékpár - mechanikus, lendkerék tömege: 18 kg, folyamatosan szabályozható terhelés, terhelhetőség: 130 kg

130 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTac0021
Zipro edzőkerékpár Holo
Szobakerékpár - szalagfékes, 18 kg-os lendkerék, funkciók: kijelző, pulzusszám mérő, függőleges nyereg beállítás, vízszintes nyereg beállítás és elégetett kalória számláló, 42,5 kg tömeg, 130 kg teherbírás

136 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTmor020
cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát,...
A kerékpáros edzőgörgők segítenek megnövelni az erőnlétedet, ami akkor válik hasznodra, ha erős szélben,...

Spinning bicikli

A Spinning bicikli kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó spinning bicikli Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább spinning bicikli A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb spinning bicikli A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: spinning bicikli vélemények
P-DC1-WEB27
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ