AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Utazás kisbabával - mikor kezdheted és miről ne feledkezz el?

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Kifejezetten utazó típus vagy, és nem adod fel a szenvedélyedet az új családtag érkezése után sem? A kisbabával való utazás nagyszerű szórakozás lehet, de könnyen rémálommá is válhat. Hogy biztosan élvezd az utazást a babával, és ne érjen semmilyen kellemetlenség, összegyűjtöttünk sok tippet, inspirációt és ajánlást arról, hogyan készülj fel a babával való utazásra, milyen alapvető dolgokat csomagolj be, és milyen fontos dokumentumokat készíts elő a külföldi utazás előtt.

Mikor kezdhetsz utazni egy kisbabával

Kisbabával utazunk – TARTALOM

  1. Mikor induljunk útnak - mit kell figyelembe venni az utazás megtervezésekor?
  2. Mit csomagoljunk - alapvető ellenőrző lista a babával való utazáshoz
  3. Mi legyen kéznél már az utazás alatt?
  4. Első helyen a biztonság
  5. Külföldi utazás kisbabával: személyi igazolvány vagy útlevél?
  6. Utazás a babával légiközlekedéssel
  7. Tipp a kisbabával való utazáshoz

Mikor induljunk útnak – mit kell figyelembe venni az utazás megtervezésekor?

Ha kisbabával utazol, számos szempontot kell figyelembe venned, és mindenekelőtt nem szabad elsietned semmit. Érdemes figyelembe venni a baba életkorát, egészségi állapotát és a környezetváltozással szembeni tűrőképességét, de az anya mentális és fizikai állapotát is. Ha hosszabb külföldi útra készülsz, célszerű kipróbálni, hogy rövidebb távon lehet-e vele utazni, és például egy hosszú hétvégét valahol belföldön eltölteni a babával, hogy legyen elképzelésed arról, mivel jár a babával való utazás, és mit kell becsomagolnod.

A baba életkora

Bár nincs egyértelműen meghatározott korhatár, amely alatt nem szabad a babával utazni, a gyermekorvosok általában egyetértenek abban, hogy az első hat hétben nem tanácsos babával utazni, és kerülni kell az igényesebb utazásokat az újszülöttel. Ez különösen igaz azokra a közlekedési eszközökre, amelyekben nagy az embertömeg (repülőgép, vonat), és így nagyobb a fertőzésveszély.

iAz egy hónapos csecsemővel való utazásról mindig konzultálj gyermekorvosoddal, aki fel fogja mérni, hogy mennyire kockázatos egy ilyen kisbabával utazni.

A baba egészsége és természete

Ha a baba egészséges, akkor körülbelül három-négy hónapos kortól már nagyobb utazásokon is gondolkodhatsz. Azonban ne csak a baba egészségét, hanem a temperamentumát is vedd figyelembe. Míg egyes csecsemők nagyon flegmatikusak, és nem találják nehéznek az utazást vagy az új környezetet, az érzékenyebb babák számára jobb lehet, ha a nagyobb kihívást jelentő utazásokat későbbre hagyják. Az ilyen csecsemőknek különösen kellemetlenek a rövid tartózkodások, amikor a babának nincs ideje alkalmazkodni az új környezethez - így jobb az ilyet elkerülni.

Az anya mentális és fizikai állapota

Ne hagyd magad semmire sem kényszeríteni, és akkor kezdj el utazni, amikor igazán kedvet érzel hozzá. Végül is a szülés és a babával töltött első hetek mentálisan és fizikailag is kimerítőek lehetnek, és az utazás még kimerültebbé teheti az embert. De abban a pillanatban, amikor úgy döntesz, hogy elutazol, ne keress több okot a halogatásra, hanem inkább várd izgatottan az előtted álló új élményt. A babák megérzik, ha a szüleik nyugodtak, és az egész utazás sokkal sikeresebb lehet.

Mikor kezdhetsz utazni egy kisbabával
Biztosan élvezni fogod a nyaralást a kisbabáddal. De jó tudni, hogy mire kell felkészülnöd.

Mit csomagoljunk – alapvető ellenőrző lista a babával való utazáshoz

Tekintsd az alábbi listát alapvető kiindulópontnak, amikor a babával való utazáshoz csomagolsz. Természetesen a lista a baba életkorától, az évszaktól, az úticéltól, a szállás típusától, a közlekedéstől, a babával együtt végzett rituáléktól, illetve a kedvenc és használt termékektől függően változik.

PELENKÁZÁS

ALVÁS

PATIKA - egészség, biztonság

pelenkák

utazóágy

cseppek - D vitamin

nedves törlőkendők

kiságy bélés csecsemőknek

antihisztaminok

eldobható pelenkázó alátétek

pólyák/paplanok, párnák

csecsemők számára alkalmas lázcsillapítók

popsikrémek pelenka-kiütés ellen

gyermek ágyneműhuzatok

rehidrációs oldat (hasmenés esetén)

FÜRDETÉS

KÖZLEKEDÉS

tengervíz/virágpermet

törölköző

babakocsi

orrspray

fürdőolaj/krém

esővédő a babakocsira

spray fertőtlenítő

olaj/krém fürdés után

hálók a babakocsira

napozókrém

szivacs

lábzsák babakocsiba

rovarcsípés elleni krém

utazó kádak

babahordozó

tapaszok

ÖLTÖZKÖDÉS

autós gyerekülések

lázmérő

pizsama

utazótáska

körömolló

rövid ujjú, hosszú ujjú body

JÁTÉK stb.

orrszívó

melegítőnadrág/rugdalózó

takaró

biztosítási kártya

melegebb réteg (melegítőfelső, pulóver)

játékok, leporelló

bébiőrök + töltők

zokni

cumik + cumiláncok

légzésfigyelő monitor

sapka, kesztyű

textilpelenkák (bármire alkalmasak)

tartalék elemek

Ha nem kizárólag szoptatott csecsemővel utazol, akkor a baba etetéséhez megfelelő ételekre és a csecsemőtápszerekre is összpontosítanod kell. A kisbabák esetében csupán mesterséges babatápszerrel, cumisüveggel és etetőcumival is boldogulhatsz, míg a nagyobbaknak nemcsak üveges tápszerek, hanem utazócsomagok, azaz a népszerű tasakos bébiételek is rendelkezésre állnak. Ne feledkezz meg a melegítőről és a sterilizálóról sem, hogy ne kelljen aggódnod a cumisüvegek és cumik felforralása miatt a nyaralás alatt.

Mi legyen kéznél már az utazás alatt?

Ha autóval utazol, napközben 2-3 órás etetési és pelenkázási szüneteket kell tartanod, amelyek alatt a babát is hagyhatod a hasán nyújtózkodni és játszani. Jó ötlet, ha minden lényeges dolog kéznél van ezekhez a tevékenységekhez - lehetőleg egy klasszikus babakocsi táskában, amelyet könnyedén hordozhatsz a válladon.

Mi legyen becsomagolva a táskába:

Első helyen a biztonság

Ha autóval utazol, magától értetődik, hogy a megfelelő autós gyerekülés elengedhetetlen, és a gyermeknek mindig benne kell lennie, amikor az autó mozog. Még akkor is, ha a baba sír, és kézfogással, simogatással, cumival vagy játékkal nem lehet megnyugtatni - azaz a baba azt akarja, hogy tartsuk/szoptassuk/pelenkázzuk/nyújtóztassuk -, soha ne vegyük ki a babát az ülésből vezetés közben! Állj meg egy megfelelő helyen, és csak ezután elégítsd ki a baba igényeit. Bár nem úgy tűnik, de még alacsony sebességnél is végzetes lehet egy váratlan ütközés, ha a baba nincs a gyerekülésben. Ha más közlekedési eszközzel utazol, utazás előtt mindig ellenőrizd a hordozóeszköz bababiztonsági követelményeit.

Mikor keljünk útra egy kisbabával
A jó minőségű és biztonságos autósülés elengedhetetlen a gyermekekkel való utazáshoz.

Külföldi utazás kisbabával: személyi igazolvány vagy útlevél?

Ha külföldre utazol nyaralni, ne feledd, hogy a babának is szüksége van útlevélre vagy személyi igazolványra. A személyazonosító igazolvány olcsóbb és általában gyorsabb alternatíva, ha csak uniós országokba utazol. Mivel a gyermek személyazonosító okmányának hasonlónak kell lennie, a kisgyermekek személyazonosító igazolványának vagy útlevelének élettartama meglehetősen rövid.

Ha utazási okmányra van szükséged a gyermeked számára, akkor a kisbabával együtt kell bemenned az okmányirodába, mivel az ügyintézőnek fényképet kell készítenie a gyermekről. Ne felejtsd el magaddal vinni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a saját személyi igazolványodat. További információért ahhoz, hogy hogyan kaphatsz útlevelet vagy személyazonosító igazolványt a gyermeked számára, látogass el a Belügyminisztérium weboldalára.

Gondolj az utasbiztosításra is, nemcsak saját magad, hanem a gyermeked számára is. A biztonság az biztonság, és a kisgyermekek utasbiztosítása általában lényegesen olcsóbb, mint a felnőtteké. És természetesen tartsd magánál a klasszikus biztosítási kártyádat.

Utazás a babával légiközlekedéssel

Sok szülő várja már, hogy egy távolabbi, légi utazást igénylő úticél helyszínén élvezhesse a nyaralást a gyermekével. A legtöbb légitársaság a 2 év alatti gyermekeket ingyenesen szállítja, saját ülőhely nélkül, mivel feltételezik, hogy a baba az egyik szülő karjában lesz a repülés alatt.

Biztonsági ellenőrzés és check-in

A biztonsági ellenőrzés során kérjük, vedd figyelembe, hogy a kézipoggyászban csak olyan folyadékok szállíthatók, amelyek legfeljebb 100 ml űrtartalmú és legfeljebb 1 liter össztérfogatú tartályokban vannak. Ez a szabály nemcsak a bébiételekre, hanem a különböző gyógyszerekre, cseppekre és olajokra is vonatkozik.

A kisbabával együtt igénybe veheted az elsőbbségi utasfelvételt, de jobb, ha az utolsó utasok között szállsz fel, hogy a kisbaba a lehető legkevesebb időt töltse a zárt területen. A babakocsit vagy a szokásos utasfelvételnél adhatod le, vagy elviheted a repülőgéphez, ahol a légiutas-kísérők a csomagtérben helyezik el.

Repülés kisbabával

Amikor egy repülőgép felszáll vagy leszáll, nagy nyomásváltozások lépnek fel. Hogy segíts a gyermekeknek megbirkózni ezekkel a változásokkal, igyekezz szoptatni ez idő alatt, és adj a nagyobb gyermekeknek valamit, amit szophatnak vagy rághatnak. A megfelelő ételek mellett a repülőút alatt tartsd kéznél az előkét, babakanalat, kézfertőtlenítőt, nedves törlőkendőt, pelenkákat és pelenkázási kellékeket, kedvenc játékokat, tartalék ruhákat a babának és magadnak, cumit, takarót és alapvető gyógyszereket.

iMaga a repülőút alatt célszerű valamilyen módon szórakoztatni a gyerekeket, ideális esetben úgy, hogy az utazás előtt beszerzel egy új és szokatlan játékot a repülőgépre.
Repülés kisbabával
Ha jól fel leszel szerelve, egyáltalán nem lesz nehéz repülőn utazni egy kisbabával.

Tipp a kisbabával való utazáshoz

Nagyon hasznos, ha van egy kendő vagy babahordozó a babakocsin kívüli utaztatáshoz. Utazás közben a babakocsi valószínűleg valahol a csomagtartó gyomrában lesz, és ha például gyalog szeretnél ebédelni menni valahová, a hordozó mindenképpen gyorsabb megoldás. A választáskor győződj meg róla, hogy ergonomikus hordozóról van szó, amely a baba korának megfelelő súlyt képes hordozni (vagy vásárolj újszülött-betétet - általában a születéstől 3/4 hónapos korú babák számára). Utazás előtt teszteld a hordozót a babával - nem minden hordozó felel meg neked vagy a babának.

A kisbabával való utazást nyugodt és kényelmes módon kell megvalósítani. Ha mindent előre előkészítesz, és a szükséges felszerelést magaddal viszed, sok időt és bosszúságot spórolhatsz meg magadnak.

4,7 72×
LINTEO BABY Nedves törlőkendő körömvirággal 120 db
Popsitörlő - 120 db, alkalmas érzékeny bőrtípusra, növényi kivonatokkal, illatosított - 7,42 Ft/db
Szuper ár
890 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 50 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY7266
4,6 76×
LOVI üvegmelegítő - fehér
Cumisüveg melegítő - automatikus kikapcsolás, digitális, kiolvasztó funkció, gyors sterilizáló funkció, több fokozatú melegítés, kijelzős, nagyon egyszerű használat és melegen tartó funkció
24 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY8940
4,5 25×
MAM Sayings Cumi 0–6m
Cumi - újszülötteknek ajánlott, szilikon, szimmetrikus cumi (fogszabályzós), BPA-mentes
1 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BABY11570
4,8 170×
PANDA (10 db)
Pelenkázó alátét - kiságyra, utazó, egyszer használatos, mérete 60 × 60 cm, fehér kivitel - 169 Ft/db
1 690 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLN028
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ