A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Router és tűzfal

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Desktop (asztali)
(38)
Rack
(31)

A router és a tűzfal a modern számítógépes hálózatok alapvető építőkövei, amelyek biztosítják a biztonságos és hatékony adatátvitelt a különböző eszközök között. Míg a routerek az adatcsomagokat a célállomásukhoz irányítják, a tűzfalak védőgátként szolgálnak, amelyek felügyelik és szabályozzák a hálózathoz való hozzáférést, emellett védelmet nyújtanak az illetéktelen hozzáférés és a potenciális kiberfenyegetések ellen. Olvass tovább, hogy többet megtudj a router és a tűzfal szerepéről.

Tovább

Router

router olyan eszköz, amely két vagy több számítógépes hálózatot köt össze, és adatcsomagokat irányít köztük. A routerek lehetővé teszik, hogy az egyik hálózaton lévő eszközök kommunikáljanak a másik hálózaton lévő eszközökkel, emellett otthoni és üzleti környezetben egyaránt használhatók. Az egyszerű router általában csak vezetékes kapcsolatokat biztosít. A WiFi kapcsolat nélküli alap routerek mellett WiFi routerekkel és RouterBoardokkal is találkozhatsz.

WiFi Router

WiFi router a routerek egy speciális típusa, amely a hagyományos hálózati útválasztási funkciók mellett vezeték nélküli kapcsolatot is kínál. Ezek a routerek olyan WiFi hálózatot hoznak létre, amely lehetővé teszi, hogy egy vezeték nélküli eszköz vezetékes kapcsolat nélkül csatlakozzon az internethez vagy egy helyi hálózathoz. A WiFi router általában az otthonokban és nyilvános helyeken használatos, hogy mobil eszközök, például laptopok, okostelefonok és táblagépek számára internet hozzáférést biztosítson.

RouterBoardok

RouterBoardok a MikroTik kisméretű alaplapjai, amelyek további komponensekkel, például Wi-Fi kártyákkal, antennákkal, memóriával és más eszközökkel bővíthetők. Ezek a lapok különböző konfigurációkban használhatók, például hozzáférési pontként, kliensként, útválasztóként, hídként vagy hasonló aktív hálózati elemként. A routerboardok egy processzort tartalmaznak, és számos hálózati alkalmazáshoz tervezték őket, miközben rugalmasan beállíthatók az egyedi felhasználói igényeknek megfelelően. Moduláris felépítésüknek és bővíthetőségüknek köszönhetően a hálózati megoldások széles skáláján találnak alkalmazást, az egyszerű otthoni hálózatoktól a komplex vállalati infrastruktúrákig.

A modemek a hálózatok internetszolgáltatóhoz (ISP) való csatlakoztatására szolgálnak, és általában a következő csoportokra oszthatók: 5G/LTE modemek és VDSL/ADSL modemek.

A router kiválasztása

Az új router kiválasztása több kulcsfontosságú paraméter és funkció alapján történik. Melyek ezek?

  • Az átviteli sebesség határozza meg, hogy a router milyen gyorsan képes feldolgozni az adatokat, ami kulcsfontosságú a hálózat teljesítményének magas és késleltetésmentes fenntartásához.
  • A portok száma és típusai, mint például a Gigabit Ethernet portok, meghatározzák, hogy hány és milyen típusú eszközt képes befogadni a router.
  • A protokolltámogatás meghatározza, hogy a router milyen hálózati protokollokat támogat, ami fontos a hálózati eszközökkel és alkalmazásokkal való kompatibilitás szempontjából.
  • A biztonsági funkciók, beleértve a tűzfalat és a fejlett beállításokat, megvédik a hálózatod az illetéktelen behatolóktól és a kiberfenyegetésektől.
  • A szolgáltatásminőség (QoS) lehetővé teszi a hálózati forgalom priorizálását, ami hasznos a videó- és hangkommunikáció zökkenőmentes streamingjének biztosításához.
  • A VPN-támogatás biztonságos hozzáférést biztosít a hálózatodhoz, ami elengedhetetlen a külső helyekről történő eléréséhez.
  • A felhasználóbarát kezelési lehetőségek, beleértve az intuitív webes felületet vagy alkalmazást, megkönnyítik a router beállítását és kezelését.

Router
Router

TűzfalTűzfal

Mire valók a tűzfalak?

tűzfalak olyan biztonsági eszközök, amelyek előre meghatározott biztonsági szabályok alapján figyelik és ellenőrzik a bejövő és kimenő hálózati forgalmat. A tűzfalak fő célja a hálózat védelme az illetéktelen hozzáférés megakadályozásával, a rosszindulatú forgalom blokkolásával és a támadások kivédésével. A vállalati vagy otthoni hálózatokban a tűzfalak a hálózat bejáratához vannak csatlakoztatva, így védve a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt.

i

A vállalati tűzfalak és routerek lehetnek asztali vagy rackbe szerelt változatok. Elhelyezhetők az íróasztalon, de ugyanabban a rackben is, mint pl. switchek. Tehát rajtad múlik, hogy melyik lehetőséget választod.

A tűzfal kiválasztása

A tűzfal kiválasztásakor több különböző paramétert és funkciót is érdemes megvizsgálni.

  • Az átviteli sebesség és átviteli teljesítmény határozza meg, hogy a tűzfal milyen maximális sebességgel képes feldolgozni a továbbított adatokat, ami kulcsfontosságú a zökkenőmentes, késleltetésmentes internetkapcsolat fenntartásához.
  • A VPN támogatás lehetővé teszi a biztonságos és titkosított kapcsolatok létrehozását a távoli hozzáféréshez, ami elengedhetetlen az adatok jogosulatlan hozzáféréstől való védelméhez.
  • Az integráció más biztonsági megoldásokkal biztosítja, hogy a tűzfal hatékonyan működjön együtt más biztonsági rendszerekkel.
  • Az irányítás és felügyelet lehetővé teszi a felhasználók számára a hálózati forgalom és a biztonsági események egyszerű kezelését és felügyeletét, megkönnyítve a biztonsági incidensek azonosítását és az azokra való reagálást.
  • A fizikai méret megadja, hogy mennyi hely szükséges a tűzfal telepítéséhez és üzemeltetéséhez, ami fontos a berendezések elhelyezésének megtervezéséhez.

A router vagy a tűzfal nem egészen az, amire szükséged van? Nézd meg az alábbi hálózati elemek kategóriánkat, ahol egyéb hálózati berendezéseket kínálunk.

A tűzfalak funkciója

Milyen egyéb funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkeznek a tűzfalak? Nézd meg a legérdekesebbeket.

  • A PoE (Power over Ethernet) egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az adatátvitelt és a végberendezések áramellátását egyetlen kábellel. Az IP kamerák, VoIP telefonok és AP-k jellemzően támogatják az ilyen áramellátást.
  • Az AQoS (Quality of Service) a sávszélességnek a csatlakoztatott ügyfelek között a kihasználtságnak megfelelő elosztásával próbálja elkerülni a hálózati torlódást. Ezt előre beállított prioritások segítségével teszi, és figyelembe veszi a továbbított adatok típusát is.
  • Az irányítható hálózati elemek konfigurálhatók, és testre szabhatóak a funkcionalitási szabályaik. Ez kulcsfontosságú a bonyolultabb hálózatokban, amelyek saját rendszergazdát igényelnek.
  • A VLAN (virtuális helyi hálózat) lehetővé teszi különálló virtuális hálózatok létrehozását a routeren, ezzel növelve a rugalmasságot és a biztonságot a hálózati forgalom külön szegmensekbe történő elkülönítésével, ami megkönnyíti az adatok kezelését és védelmét.
  • Az L3-támogatás IP alapú útválasztási képességekkel ruházza fel a tűzfalat.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
73 termék
NETGEAR, ProSAFE 16-Ports Gigabit Unmanaged PoE++
Switch - rackba, 16× RJ-45, 16× 10/100/1000Base-T, L2, PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 16 port 1 Gbit sebességgel, mérete 27 × 286 × 102 mm (Ma×Sz×Mé)
97 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NtGr_21_40
USGFLEX 500 UTM BDL - Tűzfal Ingyenes
szállítás boltjainkba
USGFLEX 500 UTM BDL
Tűzfal - rackba, 7× RJ-45, 2× USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1× SFP, 7× 10/100/1000Base-T, L2, l3 (Router), QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 44 × 300 × 188 mm (Ma×Sz×Mé)
570 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ZxL21a02
CISCO Meraki Go - 5 Port Security Gateway - EU Power
Tűzfal - 4× RJ-45, PoE (Power over Ethernet), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 26,3 × 173,4 × 112 mm (Ma×Sz×Mé)
61 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: Cisco23_010
Netgear GS305P
Switch - desktop, 5× RJ-45, Auto-MDI / MDIX, PoE (Power over Ethernet) és QoS (Quality of Service), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 5 port 1 Gbit sebességgel, mérete 29 × 158 × 101 mm (Ma×Sz×Mé)
25 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NtGr_21_68
NETGEAR, 8PT POE/POE+GIGABIT UNMANAGED SWCH
Switch - desktop, 8× RJ-45, 8× 10/100/1000Base-T, L2, PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service), menedzselhetőség (smart Switch, web Manageable) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 16 port 1 Gbit sebességgel, mérete 27 × 236 × 102 mm (Ma×Sz×Mé)
55 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NtGr_21_38
TP-Link TL-SL2428P
Switch - rackba, 24× RJ-45, 4× SFP, cloud platform, DHCP snooping, L2, l3 (Router), PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service), menedzselhetőség (smart Switch, web Manageable) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 44 × 440 × 220 mm (Ma×Sz×Mé)
129 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TpLNk21t32
Netgear GS316EP
Smart Switch - 15 portos gigabites switch, 1 db SFP slot, LAN portok átviteli sebessége - 1 Gbit, PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), desktop (asztali)
101 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NtGr_21_44
Tenda TEG1050F Gigabit Switch SFP
Switch - rackba, 48× RJ-45 0× USB 2.0, 2× SFP, 48× 10/100Base-T, 48× 10/100/1000Base-T, QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 48 port 100 Mbit sebességgel, 48 port 1 Gbit sebességgel, mérete 44 × 240 × 440 mm (Ma×Sz×Mé)
81 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Tenda21_06
TP-Link TL-FC1420
Szerver szekrény - 14 szlotos sasszé, 19" 2U rack-be, TP-LINK TL-FCXXX média konverterekhez
70 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: TpLNk21t46
TP-LINK TL-SL1226P
Switch - rackba, 26× RJ-45, 2× SFP, 24× 10/100Base-T, 26× 10/100/1000Base-T, PoE (Power over Ethernet), LAN portok átviteli sebessége 100 Mbit, mérete 44 × 440 × 180 mm (Ma×Sz×Mé)
123 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP633m63
Netgear GS605
Switch - desktop, 5× RJ-45, 5× 10/100/1000Base-T, Auto-MDI / MDIX, 5 port 1 Gbit sebességgel, mérete 28 × 147 × 97 mm (Ma×Sz×Mé)
9 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NtGr_21_33
Zyxel LTE3301-PLUS
LTE WiFi modem -
78 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: VD2020MM002
ZyXEL USG20W-VPN
Tűzfal - desktop, 5× RJ-45, 1× USB 2.0, 1× SFP, 5× 10/100/1000Base-T, VPN, LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 33 × 216 × 143 mm (Ma×Sz×Mé)
Leárazás -7 %
146 290 Ft 156 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VD071d
Tenda TEG1008M
Switch - desktop, 8× RJ-45, 8× 10/100Base-T, 8× 10/100/1000Base-T, LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 2,5 × 8 × 2,5 mm (Ma×Sz×Mé)
9 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NU2020a01
3,9 28×
STRONG 4GROUTER300M
LTE WiFi modem , LAN átviteli sebesség 100 Mbit, Levehető antenna, DMZ (De-militarised Zone) és IPv6 Ready, Szerver és Client, (szabványok 802,11b,802,11g és 802,11n )
19 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: STR21pow15
CISCO Meraki Go - 5 Port Security Gateway - EU Power
Tűzfal - 4× RJ-45, PoE (Power over Ethernet), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, mérete 26,3 × 173,4 × 112 mm (Ma×Sz×Mé)
58 290 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: Cisco23_010
NETGEAR, 8PT POE/POE+GIGABIT UNMANAGED SWCH
Switch - desktop, 8× RJ-45, 8× 10/100/1000Base-T, L2, PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service), menedzselhetőség (smart Switch, web Manageable) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 16 port 1 Gbit sebességgel, mérete 27 × 236 × 102 mm (Ma×Sz×Mé)
52 490 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: NtGr_21_38
TP-Link TL-FC1420
Szerver szekrény - 14 szlotos sasszé, 19" 2U rack-be, TP-LINK TL-FCXXX média konverterekhez
66 890 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TpLNk21t46
Netgear GS516PP
Switch - desktop, 16× RJ-45, 16× 10/100/1000Base-T, PoE (Power over Ethernet), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 16 port 1 Gbit sebességgel, mérete 43 × 330 × 207 mm (Ma×Sz×Mé)
150 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NtGr_21_56
Netgear GSM4212P
Switch - rackba, 8× RJ-45, 2× SFP, L2, l3 (Router), L4, PoE (Power over Ethernet) és QoS (Quality of Service), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 8 port 1 Gbit sebességgel, mérete 43,2 × 440 × 200 mm (Ma×Sz×Mé)
295 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NtGr_21_55
Tenda TEF1126P-24-250W
Switch - rackba, 25× RJ-45, 1× SFP, 24× 10/100Base-T, 1× 10/100/1000Base-T, PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 100 Mbit, mérete 44 × 294 × 215 mm (Ma×Sz×Mé)
65 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NU2021a21
5,0
Netgear GS324TP
Switch - rackba, 24× RJ-45, 2× SFP, 24× 10/100/1000Base-T, DHCP snooping, IGMP Snooping, L2, PoE (Power over Ethernet) és VLAN (Virtual Local Area Network), LAN portok átviteli sebessége 1 Gbit, 24 port 1 Gbit sebességgel, mérete 43 × 330 × 206 mm (Ma×Sz×Mé)
159 590 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: NtGr_21_42
4,5 23×
Vention 3in1 Out HDMI Switcher Gray Metay Type
Switch - HDMI, 3 bemenet, 1 kimenet, HDMI 1.4, felbontás: 4K 30 Hz, távirányító
8 810 Ft -tól
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 04. 15.
Termékkód: VENTh10
4,8 34×
Ubiquiti UNIFI Security Gateway
Router - 1× GLAN, 1× GWAN, 1× választható G LAN/WAN, 500 MHz processzor frekvencia, 512 MB RAM, 2048 MB Flash tárhely, 3 db RJ-45 port,
Előrendelési ár
49 290 Ft
Várható időpont: augusztus 21, 2024
Termékkód: PW091a

Router és tűzfal

Router és tűzfal

A Router és tűzfal kategóriában összesen 72 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ