Akvizice ApF HU Shop roku

Szájmaszkok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Férfi
(1)
Női
(1)
Gyerek
(1)
Uniszex
(4)
Szűrőosztály
FFP2
(4)
FFP1
(1)
Anyag
Pamut
(1)
Szövet
(2)
Textil
(3)
Elasztán
(1)
Nanotextília
(4)
Szín
Fehér
(5)
Fekete
(1)
Kék
(1)
Rózsaszín
(1)
Zöld
(1)
Méret
XS
(1)
L
(1)
Univerzális
(1)
Darabszám
4 db
10 db
-

A szájmaszk egyszerűen akadályozza meg a betegség továbbterjedését. A sima szájmaszk azonban nem védi meg olyan hatékonyan az egészséges embert a fertőző betegségektől, mint a speciális, nanoszálas maszkok, vagy akár a réz vagy ezüst tartalmú, vagy éppen FFP2 és FFP3 szeleppel ellátott légzésvédő maszkok. Mennyire hatékony a szájmaszk az influenzával, (korona)vírussal vagy baktériumokkal szemben? Mik az előnyei és hátrányai? Ha tovább olvasol, megtudhatod, hogyan védheted meg magad.

Tovább

Milyen célt szolgál a szájmaszk, milyen előnyei és hátrányai vannak?

A szájmaszk elsősorban a mikroorganizmusok továbbterjesztésének megakadályozására használatos - a viselője ezért saját magától védi a környezetében lévőket. Csak másodlagos haszonként védhet részlegesen a betegség ellen. De a szájmaszk szűrési képessége nem tökéletes. Kültéren viselve megvéd a magas koncentrációjú, aeroszol formában jelen lévő fertőző cseppecskékkel szemben, de nem segít, ha hosszabb ideig érintkezel fertőzött személlyel. Mik a szájmaszk előnyei és hátrányai?

  • Védi a környezetedben lévőket a kórokozók terjedésétől.
  • Antiallergén anyagból készül.
  • Nagyon egyszerű és gyors használat.
  • Könnyű és latex-mentes.
  • Nem zár jól az orr és a száj körül.
  • Az anyag nem fogja fel a kisebb mikroorganizmusokat.
  • A levegővétel hatására átnedvesedik és elveszíti szűrési képességét.
  • Elég gyakran kell cserélni.

!

A koronavírus elleni vírusvédő arcmaszk hatékony, vagy jobb, ha légzésvédő maszkot viselsz?

A koronavírus elleni maszkok csak akkor hatásosak, ha akkor hordod, ha (potenciálisan) fertőzött vagy. És ez valójában bárki lehet a világjárvány idején, anélkül, hogy tüneteket mutatna. A szájmaszk egyszerűen megakadályozza a betegség cseppfertőzés általi terjedését. Az egészséges embert azonban nem védi 100%-ban a fertőző betegségekkel szemben. Igazi védelmet a vírusokat, baktériumokat és más kórokozókat kiszűrő légzésvédő maszkok biztosítanak. Másrészt nem rendelkeznek szűrővel ellátott kilégzőszeleppel, így ha már valaki fertőzött, akkor is, ha nincs tünete, tovább terjesztheti a betegséget.

  • A koronavírust megbízhatóan az FFP3 szeleppel ellátott légzésvédő maszk tudja kiszűrni, ez képviseli a legmagasabb szűrési osztályt.
  • Az FFP2 légzésvédő maszkok esetében a fertőzés kockázata legfeljebb 10%-ra tehető. Az FFP1 légzésvédő maszkok csak a por ellen védenek.
  • A cserélhető szűrő nélküli légzésvédő maszkokat azonban nem többszöri felhasználásra tervezték. Csak egyszer, legfeljebb 24 órán keresztül biztosít védelmet.

Mi a koronavírus, milyen tünetei vannak, és hogyan lehet védekezni ellene? Mire kell figyelnünk nekünk Magyarországon? Minderről bővebben a koronavírusról szóló, rendszeresen frissített cikkünkben olvashatsz.

Alapanyagok - a legtöbb helyen papír vagy textil szájmaszk kapható

A boltok kínálatában leggyakrabban kétféle anyaggal találkozhatunk - kapható papír vagy nem szőtt anyagból készült textil szájmaszk. Soha ne mosd ki az eldobható maszkot, használat után mindig dobd ki. A mosható szájmaszk viszont magas hőmérsékleten kimosható és vasalható is.

A papír szájmaszk egyszer használatos

A papír maszk csak egyszer használható. A védőeszköz fő célja a környezet védelme a kórokozók aeroszol formájában történő terjedése ellen. Ráadásul az eldobható higiéniai szájmaszkok hatékonysága csak néhány órán át tart, ezután ki kell dobni. Az egyszer használatosak közé tartoznak az orvosi vagy sebészeti szájmaszkok.

Mi az az aeroszol? Folyadékcseppek vagy szilárd részecskék, valamint egy légnemű közeg keveréke, amely köhögés és tüsszentés során keletkezik. Ezek a mikrocseppek fertőzőek, ha a személy fertőzött.

A nanoszálas szájmaszk felfogja a mikroorganizmusokat, és többször is felhasználható, de van egy hiányossága

A nanoszálas szájmaszk szénmembránokat használ a szagok, vírusok és baktériumok nagy százalékának felfogására. Ezek a szálak tehát további akadályt képeznek. Ha a szájmaszk ezüst vagy réz nanorészecskéket tartalmaz, a mikroorganizmusok rövid idő alatt elpusztulnak. Míg az ezüst általános antibakteriális hatású, a réz elpusztítja a koronavírust, pontosabban a vírus 4 óra elteltével elpusztul a rézen. A nanoszálas szájmaszk használata katonák, tűzoltók, orvosok vagy szennyezett levegőjű helyen élő emberek körében szokványos.

A réz nanoszálas maszk többször is védelmet biztosíthat a koronavírussal szemben, általában 24 órán keresztül. Ha napi három órán át hordod, akkor 8 napig tart.

A textil szájmaszk újra felhasználható

A mosható szájmaszk ideális esetben 100% pamutból készül, mivel az később magas hőmérsékleten sterilizálható. Fő előnye, hogy többször használható, hosszú élettartamú és minimális hatással van a környezetre. A pamut szájmaszk sterilizálásáról minden használat után gondoskodni kell. Merítsd forrásban lévő vízbe (legalább 5 percig), majd hagyd lehűlni a vízben. Az eldobható maszkot ezzel szemben az első használat után azonnal, biztonságosan ki kell dobni.

  • Többször használható.
  • Hosszú élettartam.
  • Környezetbarát.
  • Egyszerűen, otthon elkészíthető.
  • Elsősorban a környezetedben lévőket védi.
  • Csak a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett hatásos.

Eldobható sebészeti maszk
Eldobható sebészeti maszk

Mosható maszkok
Textil szájmaszk

Nanoszálas szájmaszk
Nanoszálas szájmaszk

Érdekel, hogyan lehet szájmaszkot varrni? Nagyon egyszerű. Olvasd el cikkünket arról, Hogyan készítsünk szájmaszkot.

A szájmaszk helyes viselése és kezelése

A szájmaszk és a légzésvédő viselése nem elég, a megfelelő higiéniai szabályok betartása, a védőfelszerelés tárolása és kezelése szintén fontos. Mit kell tudni a szájmaszk helyes viseléséről? A továbbiakban néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze számodra erre vonatkozóan.

  1. A szájmaszk használata a higiéniai szabályok betartásával együtt hatékony. Fontos a gyakori és alapos kézmosás.
  2. Kézmosás után vedd fel a maszkot, és óvatosan takard le vele a szádat és az orrodat.
  3. Mindig figyelj arra, hogy az arc és a szájmaszk között ne legyen hézag.
  4. A szájmaszk felhelyezése után ne nyúlj többet hozzá. Moss kezet, ha hozzányúltál a maszkhoz.
  5. Ha átnedvesedett, cseréld ki. Soha ne viseld többször az egyszer használatos maszkokat.
  6. A hátuljánál fogva távolítsd el, és ne nyúlj az elejéhez. A gumis maszk esetében ezt a célt szolgálja a gumiszalag.

A szájmaszk akkor hatékony, ha helyesen használjuk - nagyon gyakran kell cserélni és jól kell felhelyezni. Mindenesetre jobb, ha van rajtunk szájmaszk, mintha nem lenne.

Női és férfi szájmaszk

Bár a legtöbb szájmaszk uniszex, tehát férfiak és nők számára egyaránt alkalmas, azért vannak olyan darabok, amelyeknek a kinézete, mérete inkább egyik vagy másik nem számára lehet megfelelőbb.

  • Szájmaszk kínálatunk méret szerint szűrhető, a kisebb, S-es és M-es méretű maszkok inkább a nőknek, a nagyobbak inkább a férfiaknak lehetnek alkalmasak.
  • Szín szerint is válogathatsz a kínálatban, női szájmaszk rózsaszín, lila de akár többszínű változatban is kapható. A fekete szájmaszk mindenkinek jó megoldás, egy kicsit talán elegánsabb, mint a többi.

Szájmaszk gyerekeknek

Mivel a gyerekek sem ússzák meg sok esetben a szájmaszk viselését, a gyártók számukra különleges darabokat készítettek, hátha így szívesebben hordják. A szájmaszk gyerekeknek jóval kisebb méretű és több különböző mintás szájmaszk is található közöttük. Fiús és lányos darabokat is találhatsz. A kicsit nagyobb gyerekek számára olyan egyszínű gumis maszk is készült, amelynek gumipántja élénk, vidám színű.

Vásárolhatsz egyszerre a család minden tagjának maszkot, vannak kifejezetten családi szájmaszk készletek, amelyekben több különböző méretű, színű és mintázatú mosható szájmaszk található.

Szájmaszk ár

A szájmaszk ár típustól függően változik. A legjobb szűrési képeséggel rendelkező maszkok a legdrágábbak. A folytatásban megnézzük, az egyes szájmaszk típusok esetében milyen árfekvésre számíthatsz.

  • A mosható maszkok általában egyesével kaphatók, darabja néhány száz forintnál nem kerül többe.
  • Az eldobható orvosi maszkok 10-es, de akár 50-es kiszerelésben is kaphatók, darabára általában kicsit kevesebb, mint száz forint.
  • A nanoszálas arcmaszkok is nagyobb, 10-es vagy 50-es, kiszerelésben szerepelnek a kínálatban. A mintás szájmaszk gyerekeknek például ötösével van csomagolva. Egy darab nanoszálas szájmaszk ára legtöbbször nem haladja meg az ötszáz forintot.

Végülis van-e értelme a szájmaszk viselésének?

A szájmaszk ugyan nem segít annyira, mint egy légzésvédő maszk, de ne becsüljük alá a jelentőségét. Mert itt érvényesül az az elv, hogy én megvédelek téged, te megvédesz engem. Ezek a védőeszközök megakadályozzák a betegség terjedését a környezetünkben, ami megakadályozza a kölcsönös fertőzést. Fontos azonban odafigyelni a szájmaszk megfelelő viselésére, kezelésére, cseréjére és sterilizálására, valamint a szigorú higiéniai szabályok betartására.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
13 termék
4,8 29×
SpurTex® VS Premium nano szájmaszk, 25 db
Szájmaszk - univerzális méret, uniszex, 25 darabos kiszerelés - 827,04 Ft/db
20 680 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPUR001
4,4 23×
SpurTex® VS Premium nano szájmaszk, 5 db
Szájmaszk - univerzális méret, uniszex, 5 darabos kiszerelés - 998 Ft/db
4 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPUR003
NANO M. ON - NANO LIGHT MASK, nano maszk légzőkészülék alakban (10 db) rózsaszín
Szájmaszk - anyaga: nanotextília, FFP2 szűrőosztályú, szabvány: EN14683:2019, női, 10 darabos kiszerelés
5 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: FERM017
Gyerek szájmaszk vidám motívumokkal - Virágok - Szájmaszk Típusok
2 090 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPUR017
Gyerek szájmaszk vidám motívumokkal - Szmájlik - Szájmaszk Típusok
5,0
Gyerek szájmaszk vidám motívumokkal - Szmájlik
Szájmaszk - anyaga: nanotextília, gyerek, 5 darabos kiszerelés
2 090 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPUR018
4,0
NANO M.ON szájmaszk - Junior, prémium, nanoszálas, egészségügyi, világos narancssárga, gumi, 10db
Szájmaszk - anyaga: textil és nanotextília, FFP2 szűrőosztályú, szabvány: CE és FFP2, uniszex, 10 darabos kiszerelés - 549 Ft/db
5 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FERM004
4,2
REHABIQ Nano 12 óra hatállyal, 50 db
Szájmaszk - univerzális méret, anyaga: nanotextília, uniszex, 50 darabos kiszerelés - 445,56 Ft/db
22 280 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: REHASP01
4,7 41×
NANO M. ON Premium nanoszálas orvosi maszk (10 db)
Szájmaszk Eldobható nanoszálas orvosi maszk / kettős szűrési hatékonyság / a vírusok, baktériumok, porszennyező anyagok és szmog 99,9% -át képes megkapni / 12 óra hatékonyság / cseh ötlet - cseh nanoanyag - cseh gyártósor. - 549 Ft/db
5 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: FERM003
5,0 18×
NANO M.ON Nanoszálas orvosi maszk (5 db)
Szájmaszk - anyaga: textil és nanotextília, FFP2 szűrőosztályú, szabvány: CE, EN14683:2019 és FFP2, uniszex, 5 darabos kiszerelés - 578 Ft/db
2 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: FERM001
5,0
RespiLAB Eldobható szájmaszk gyerekeknek - fekete (10 db)
Szájmaszk - XS-es méret, nemszőtt textíliából készült, FFP1 szűrőosztályú, szabvány: EN14683:2019, gyerek, 10 darabos kiszerelés - 139 Ft/db
1 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: UMBRE002
4,1 12×
SpurTex® VS Premium nano szájmaszk, 10 db
Szájmaszk - univerzális méret, uniszex, 10 darabos kiszerelés - 853,39 Ft/db
8 530 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPUR002
4,0
Komfortos szájmaszk huzallal - 4 db, L + 2 db nanoszűrő
Szájmaszk - L-es méret, nemszőtt textíliából készült, férfi, 4 darabos kiszerelés - 2 872,50 Ft/db
11 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLHob009
2,0
Komfortos szájmaszk - családi próbakészlet
Szájmaszk - XXS,XS,S,M és L -es méret, anyaga: pamut és elasztán, férfi, 5 darabos kiszerelés - 1 238 Ft/db
6 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PLHob010

Szájmaszkok

Szájmaszkok

A Szájmaszkok kategóriában összesen 13 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó szájmaszkok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb szájmaszkok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: szájmaszkok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ