Szaxofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Hangolás
Bb
(3)
Eb
(6)
Típus
Szűrés

A szaxofon az egyik legnépszerűbb fúvós hangszer. Viszonylag széles hangterjedelemmel rendelkezik, és használható szólójátékban és más hangszerekkel alkotott együttesekben is. Akár csak most ismerkedsz a szaxofonok használatával, akár már tapasztalt zenész vagy, nézd meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre a szaxofon kiválasztásakor.

Tovább

A szaxofonok nem csupán jazz zenéhez alkalmasak

A szaxofon az egyike a fúvós egyszólamú hangszereknek. Ez azt jelenti, hogy egyetlen fúvókát használunk a hang előállítására, amely a levegő hatására rezgésbe jön. Bár a szaxofon fémből, általában sárgarézből készül, hagyományosan a fafúvós hangszerek közé sorolják. A szaxofonok szorosan kapcsolódnak a jazz-zenéhez, de a klasszikus és a könnyűzenében is használatosak.

Tudod, ki volt a szaxofon feltalálója? Adolphe Sax volt az, akiről a hangszert elnevezték.

Hogyan működik a szaxofon, és milyen részekből áll?

A szaxofon különböző részeket tartalmaz. Melyek ezek, és hogyan működik az egész?

  • A szaxofonok több részből állnak: a testből, a nyakból, a fúvókából, a billentyűzetből és a hangszóróból. Az első két rész elválasztható, a többi rész egymáshoz van rögzítve.
  • A nyakrész a test tetején található, és itt helyezkednek el a hangszer fúvókái.
  • A szaxofonok a Böhm-féle billentyűrendszerrel működnek, ami azt jelenti, hogy a zenész könnyedén és hatékonyan tudja lezárni vagy megnyitni azokat a hangmagasság megváltoztatásához.

i

A kezdőknek szánt szaxofonok polikarbonátból is készülhetnek. Kis súlyuknak köszönhetően a szaxofonon olyan kisebb gyermekek is játszhatnak, akik fizikailag még nem elég fejlettek a klasszikus szaxofonok használatához.

A szaxofonok többféle változatban kaphatók

A szaxofonok több típusra oszthatók aszerint, hogy hogyan vannak hangolva és milyen pozícióban játszanak, azaz milyen magas vagy mély hangokat adnak ki. Minden szaxofon más-más méretű, és az egyes fajtákban használt fúvóka is eltérő. A hozzávetőleges hangterjedelem, legyen szó szoprán-, tenor- vagy alt szaxofonról, körülbelül két és fél oktáv. A kottázás, függetlenül a szaxofon típusától, a hegedűkulcsban történik.

Szoprán szaxofonok
Szoprán szaxofon

Alt szaxofonok
Alt szaxofon

Tenor szaxofonok
Tenor szaxofon

Bariton szaxofonok
Bariton szaxofon

A szoprán szaxofon elvarázsol magas hangjaival

A szaxofon - szoprán a legkisebb, és a legmagasabb hanggal rendelkezik, egy teljes oktávval magasabban szól, mint a tenorszaxofon. Bb-re van hangolva, ami azt jelenti, hogy a B az alaphangja ennek a hangszernek. E hangszer kis mérete miatt gyakran előfordul, hogy a szaxofon nem rendelkezik sajátos ívelt formájával. Vannak azonban klasszikus formájú szoprán szaxofonok is. Ez a hangszer alkalmas a klasszikus zenekarok, valamint a pop- vagy menetzenekarok számára.

Bármelyik típusú szaxofon mellett is dönts, ne feledkezz meg a megfelelő szaxofon heveder beszerzéséről, hogy könnyebb legyen a játék.

Az alt szaxofon a szaxofonok között klasszikusnak számít

A szaxofon - alt az egyik legelterjedtebb szaxofontípusok közé tartozik. Közepes hangolású, és általában az Eb hangnemben szólal meg. Ez azt jelenti, hogy az alapjegy hangja egy Eb hang, és a hangszer egy oktávval magasabb hangokat is képes létrehozni. Gyönyörű és egyedi hangja azonban pótolhatatlan, különösen a jazzben vagy a bluesban. Ha az első hangszeredet választod, azt javasoljuk, hogy az alt szaxofonnal kezdd, mivel erről a legkönnyebb az átmenet a többi szaxofonhoz, és ezért a legjobb szaxofon kezdőknek.

Tenor szaxofon, mint varázslatos zenei háttér és szólóhangszer

A szaxofonok - tenor hangolása megegyezik a szopránszaxofonéval, azaz Bb. Kicsit nagyobb, mint alt társa, de ugyanaz az ujjrendjük, így az átmenet az alt szaxofonról a tenorszaxofonra viszonylag könnyű. Szólóhangszerként a jazz-zenében hallható, a klasszikus zenében csak más hangszerek kísérőjeként használják.

i

Legyen szó jazz zenéről vagy inkább klasszikus zenéről, nézz körül a stílusos állványok fúvós hangszerekhez között, valamint válassz egy metronóm készüléket, hogy a ritmusban maradj.

Bariton szaxofon, mely egyszerűen lenyűgöz mélységével

A bariton szaxofon elvarázsol mély hangjával. Alt társaihoz hasonlóan ez is Eb hangolású. Ez a hangszer a legnagyobb mind közül, és egy speciális billentyűvel rendelkezik, amely lehetővé teszi a legmélyebb hangok megszólaltatását. Emellett kissé máshogyan elhelyezett szócsővel is rendelkezik, hogy a hangszer ne legyen túl nagy. Leggyakrabban más szaxofonokkal vagy fúvós hangszerekkel alkotott együttesekben használják. Kivételesen előfordulhat az is, hogy a bariton kottáinak egy része a basszuskulcsban van.

Hogyan válaszd ki a szaxofon típusát? Ez a legfontosabb szempont, de a szín és a csomagolás is

Már tudod, hogy milyen zenész szeretnél lenni, de nem tudod, hogy milyen szaxofon vásárlása mellett dönts? A klasszikus szín az arany, de a fekete vagy ezüstszínnel a hangszered is tükrözni fogja a személyiséged stílusát. Ne felejtsd el megnézni a csomag tartalmát is, a szaxofonodhoz szükséged lesz egy sípmécsesre, tokra, szivacsra vagy tisztító készletre.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
9 termék
ODYSSEY OAS130
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: szelet, heveder, tok és kesztyű
224 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ODYd01
4,0
SOUNDSATION SALSX-20
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: szelet, heveder, tok és kesztyű
233 450 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SSN012s1
ODYSSEY OAS130
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: szelet, heveder, tok és kesztyű
213 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: ODYd01
5,0
BACIO INSTRUMENTS SA-01L
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz
187 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIc01
BACIO INSTRUMENTS BAS-100
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: fúvóka és tok
179 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIc02
BACIO INSTRUMENTS BTS-100
Szaxofon - tenor, Bb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: fúvóka és tok
228 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIc04
BACIO INSTRUMENTS BAS-100N
Szaxofon - alt, Eb hangolás, anyaga: sárgaréz, csomag tartalma: fúvóka és tok
195 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIc03
SOUNDSATION SSSX-20
Szaxofon - szoprán, Bb hangolás, anyaga: sárgaréz
233 450 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN012s3
SOUNDSATION SSSXC-21
Szaxofon - szoprán, Bb hangolás, anyaga: sárgaréz
214 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN012s2

Szaxofonok

Szaxofonok

A Szaxofonok kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó szaxofonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább szaxofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb szaxofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: szaxofonok vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ