Dokkoló csatlakozó

A dokkoló csatlakozója a laptopot a dokkolóegységhez csatlakoztatja. Ey magában foglalja a monitorok, billentyűzetek, egerek, külső merevlemezek és egyéb eszközök csatlakoztatását szolgáló portokat. Ez egy nagyszerű megoldás, ha gyakran használja a laptopot otthon és az irodában.

A dokkolócsatlakozók a dokkolóállomásokhoz való csatlakozást szolgálják

A notebookok legnagyobb előnye, hogy hordozhatók, viszont kevésbé komfortosan lehet rajtuk dolgozni mint az asztali gépeken. A hátrányokat leginkább utazás közben lehet érezni, amennyiben hosszabb ideig dolgozunk notebook-on az irodában, jól jöhet hozzá egy nagyobb monitor és egy kényelmesebb billentyűzet egy egérrel. Ezek ugyan a notebookhoz közvetlenül csatlakoztathatók, az állandó szerelgetés egy idő után elég idegesítő.

Sokkal kényelmesebb, ha mindent a dokkolóállomásba kötünk, amelybe a notebookot elég belehelyezni. A dokkolócsatlakozónak és -állomásnak köszönhetően a laptophasználat az asztali gépeknél megszokott komforthoz közelít. Dokkolócsatlakozókat elsősorban céges környezetben használnak. Az alsó részen találhatóak a következők:

  • Töltés
  • VGA/DVI
  • USB / PS/2
  • Ethernet
  • Fejhallgató vagy mikrofon hangbemenetel
  • Szériaport vagy párhuzamos port

Dokovací stanice

Olyan dokkolóállomások is léteznek, amelyekhez nem szükséges dokkolócsatlakozó

Eddig olyan un. specifikus dokkolóállomásokról volt szó, amelyek a notebookok alján lévő dokkolócsatlakozók segítségével csatlakoztathatók. Amennyiben ilyen laptopunkon nincs, akkor sem kell szomorkodnunk. Léteznek olyan univerzális dokkolóállomások, amelyek egy USB csatlakozón keresztül csatlakoznak a notebookokhoz.

Dokovací stanice, USB konektor

Ha ilyen szerencsénk van és az USB 3.1 Gen2 szabványú USB-C csatlakozó laptopunk felszereltségének részét képezi, úgy egy USB-C 3.1 Gen2 dokkolóállomás lesz segítségünkre. A legnagyobb komfortot nyújtják majd. További lehetőség még az un. portreplikátorok, ám ezek a dokkolóállomásokkal összehasonlítva néhány funkcióval kevesebbet tudnak, mint például a kártyaszélesítő slot.

Nyomtatás

30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ