Minden 2019-ben nálunk vásárolt fogyasztónak

OLED kijelző

Gyakran a jövő kijelzőjeként is emlegetik. Általában a prémium kategóriás termékekben található meg. Tulajdonságaival ugyanis nem egy igényes vásárlót nyűgöz le. Főleg széles színskálájukkal, alacsony fogyasztásukkal és nagy fényerejükkel tűnnek ki. Egyúttal hűen reprodukálják a fekete színt. Ennek köszönhetően a kijelző akkor is jól látható, ha közvetlen napfény éri. Tiszteletreméltó a látószög is, amely majdnem eléri a 180 fokot.

OLED (Organic Light-Emitting Diode)

Ahogy maga a technológia neve is mutatja, a kijelzők a kép megjelenítéséhez organikus elektrolumineszcens diódákat használnak. Ezeket, az LCD folyadékkristályaial ellentétben, nem szükséges átvilágítani, a fényt önmaguk bocsátják ki. Az LCD-hez képest az OLED kijelzők lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak. Másrészt viszont az elektrolumineszcens diódák aránylag gyorsan elhasználódnak. Ezen prémium kategóriás kijelzők élettartama így akár 2× rövidebb mint a folyadékkristály esetén.


Az OLED kijelzők két alapvető csoportba oszthatók:

  • PMOLED - egyszerűbb konstrukció, főleg a kisebb méretű kijelzőkhöz használják, ideális a statikus információk, esetleg szövegek megjelenítéséhez
  • AMOLED - bonyolultabb struktúra (magasabb ár), az összetettebb grafikák megjelenítéséhez
     
0
Nyomtatás

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB33
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ