Lenyestük az árainkat Hangok világa

Tefal CY505E30 All in One Pot (VÉLEMÉNY) - multifunkciós kukta

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve 2019. Szeptember 6-án

A Tefal CY505E30 All In One Pot multifunkciós elektromos kukta a több mint húsz előre beprogramozott lehetőséggel lassú, és gyors főzésre, párán történő főzésre, sütésre, dinsztelésre, gulyás készítésére, lekvárok, gabonapehely és gyermek ételek készítésére gyors, egyszerű és kényelmes főzést biztosít, felesleges megterhelés és mosogatás nélkül. Nézzük meg együtt, hogy állta meg a helyét ez az elektromos kukta a konyhai megpróbáltatások során, és kóstold meg az ételek széles választékát, melyet a Tefal CY505E30 All In One Pot elektromos kukta segítségével készítettünk.

Recenzió: Tefal CY505E30 All In One Pot – Tartalom

 1. A Tefal CY505E30 All In One Pot multifunkciós kukta tesztelése
 2. A Tefal All In One Pot elekromos kukta kialakítása és dizájnja
 3. Tefal CY505E30 All In One Pot: kellékek és a csomagolás tartalma
 4. A Tefal CY505E30 All In One Pot elektromos kukta első bekapcsolása és bemutatása
 5. Egyszerűen munka nélkül: gabonapehely
 6. Egészségesen és gyorsan: tökös rizottó
 7. Lassan gőznyomás alatt: chilli con carne
 8. Párolunk hús nélkül is: zöld curry
 9. Egy édes pont a végére: szilvalekvár
 10. A Tefal CY505E30 All In One Po tisztítása és karbantartása
 11. A multifunkciós Tefal CY505E30 All In One Pot értékelése 

A Tefal CY505E30 All In One Pot multifunkciós kukta tesztelése

Mindannyian jól ismerjük a kuktát, amit gyakran tyúkhúsleves főzésénél használunk. Mindannyian ismerjük a rizsfőzőt, párán történő főzést, vagy amikor több edényen keresztül lassan főzünk. A Tefal CY505E30 All In One Pot ezeket mind helyettesíti, így egy 6 literes elektromos multifunkciós csodáról beszélhetünk, amiben gond nélkül megfőzhetünk, megsüthetünk, párolhatunk édes, sós ételeket, húst, zöldséget, tulajdonképpen mindent amire a gyomrunk kedvet kap.

Alávetettem ezt az elektromos konyhai segítőt egy alapos és igényes tesztnek, melyben, mint amatőr szakács, elhatároztam, hogy elkészítek pár egészséges, színes ételt amelyek nemcsak jól fognak kinézni, de jó is lesz az ízük, amit a mellékelt illusztrált szakácskönyv is bizonyít. A Tefal CY505E30 All In One Pot azt ígéri, hogy nem lesz szükség órákat tölteni a mosogatással, a fedők állandó változtatásával, az ételek kavarásával vagy az idő stresszes figyelésére, és az egyszerű kezelésével csalogat kipróbalni. De mi is lett a  Tefal CY505E30 All In One Pot elektromos kukta tesztelésének az eredménye?

A Tefal All In One Pot elektromos kukta kialakítása és dizájnja

A Tefal CY505E30 All In One Pot nagyon elegáns külsővel rendelkezik a minőségi fém és a műanyag elemek kombinációjával, melynek fekete színe megtalálja a helyét minden konyhában. Az áttekinthető LCD kijelző a külső oldal közepén, a gombokkal felszerelt panelben található, melyek segítségével könnyen választhatsz a főzőprogramok közül. Az élesen piros digitális számkijelzőt még a szomszéd szobából vagy nagyobb távolságból is jól láthatod.

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A multifunkciós Tefal CY505E30 All In One Pot elegáns és áttekinthető kialakítással büszkélkedhet

A puha széles gombok a programok elnevezésével teljesen azonosak a használti útmutatóval. A kukta fedele stabilan van rögzítve a tetejéhez, nem történhet meg, hogy leejted vagy összekoszolod, esetleg elrakod úgy, hogy meg sem találod. (hidd el a főzés közben minden megtörténhet). A rozsdamentes acél burkolata termó védelmet is biztosít, könnyen mosható és biztosan nem éget meg a főzés közben.

Tefal CY505E30 All In One Pot: kellékek és a csomagolás tartalma

A Tefal CY505E30 All In One Pot egy szépen dekorált dobozban érkezik hozzád, melynek műanyag fülei vannak, és melyekkel a relatívan nehéz kuktát gond nélkül felviheted az emeletre, vagy bárhová ahová csak akarod. A csomagolás tartalma egy praktikus szakácskönyv több mint 40 egészséges, választékos, édes és sós ételek receptjeivel és az elkészítésük részletes leírásával. A csomagolás továbbá tartalmazza a szükséges kellékeket, mint például a levehető vezetékes csatlakozót, egy praktikus fordító lapátot, a gőz fölötti főzéshez szükséges kosarat, mérőpohárat és a 6 literes edényt. Minden tartozékot moshatsz mosogatógépben is.

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A Tefal CY505E30 All In One Pot csomagolása tartalmaz egy praktikus szakácskőnyvet is 

A Tefal CY505E30 All In One Pot elektromos kukta első bekapcsolása és bemutatása

Az egyetlen dolog, amit meg kell tenned a kukta bekapcsolásához, az csak a vezeték csatlakoztatása az áramforráshoz. A kijelző felvillanása tudatja, hogy a kukta készen áll bármilyen parancs teljesítésére. A kukta fedelét hagyd felhajtva, addig amíg bele nem rakod az alapanyagokat, vagy amíg nem állítod be a főzési programot.  

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
Az LCD kijelzőn összesen 21 gomb található. A mellékelt illusztráció angol nyelvű feliratokat mutat be, amely a tesztelés során használt példányon volt.

A kijelzőpanelen összesen 21 gombot találhatunk. Az  LCD számkijelző mellett találhatóak az egyes programok, mint például a Rice, Oatmeal, Baby food vagy Slow Cook. A két felső sarokban található a Cancel és az On/Off. A Cancel az aktuálisan beállított program megszakítására szolgál. Az On/Off, mint ahogyan a képen is látjuk, az elektromos kukta be-, kikapcsolására van. Az egyes gombok alatt a bal alsó sarokban a szakács sapka logót és DIY feliratot láthatunk, tehát  Do It Yourself – amit arra használhatsz, hogy magad álítsd be a hömérsékletet, fözési időt az előre beállított programok nélkül.

A kijelzőpanel végén a jobb oldalon megtalálod a Reheat gombot melynek a feladata újból megmelegíteni az ételt és akár 24 órán keresztül is melegen tartani. A kijelző panel közepén megtalálható a Delayed Start, amely segítségével késleltetheted a főzés kezdetét, hogy pont akkora legyen kész az ebéd amikor azt szeretnéd. Továbbá megtalálható még az időzítő, mellyel beállíthatod az szükséges időt, a Menu gomb a főzési variációk kiválasztásához. Kicsit lejjebb megtalálható a fel- és lefelé mutató nyíl, amely a hőmérséklet és az idő folyamatos változtatására szolgál

Az elektromos kukta edényét nem használhatod a fő rozsdamentes része nélkül. Használd mindig tisztán és szárazon. Moshatod mosogatógépben is, a karbantartása pofonegyszerű. Soha ne használj mást, csak eredeti edényt. 

A berendezés kezelése nagyon egyszerű és a főzés a Tefal CY505E30 All In One Pot elektromos kuktában nem egy nagy tudomány, mint ahogyan azt hittem az elején. Sokkal komplikáltabb beállításokra számítottam, de az első két főzés után, már pontosan tudtam mit hogyan kell beállítani ahhoz, hogy a főzés jól menjen. Még a gombok, funkciók és a rendszer sokaságával is pár próbálkozás után sikerült megbirkóznom.

Reheat – a kukta rendelkezik a melegítés funkcióval, így egyszerűen megmelegítheted az ebédet, vacsorát annélkül, hogy külön edényt kellene bekoszolnod, vagy, hogy mindent többszörösen kelljen csinálnod.  

Gabonapehely (RECEPT): Könnyen és munka nélkül

Azért, hogy mindjárt az elején ne vágjam kemény fába a fejszém, úgy döntöttem, hogy először az Oatmeal funkciót fogom kipbróbálni és a reggelimhez friss gabonapelyhet készítek. Mivel már több éve minden reggel gabonapelyhet reggelizem, ez egy jó ötletnek tűnt. Ezért minden este a gabonapelyhet beáztattam vízbe, hogy elnyerje a szükséges állagát, és reggel kb. 5 percre enyhe tűzön átmelegítettem, hogy elkészüljön. Ez a folyamat, ha beleszámítom az esti áztatást is, igen sok időt vesz igénybe. 

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A Tefal CY505E30 All In One kukta 10 perc alatt ígér gabonapelyhet. Vajon betartotta az ígéretét?

Azalatt az idő alatt, amíg a kukta elérte a szükséges teljesítményt, feldaraboltam egy ananászt és elkészítettem pár mentát. Lemértem a gabonapelyhet, vizet, tejet, mézet és a sót, és pontosan az érthető és precíc előírásnak megfelelően jártam el. Mindent behelyeztem a kuktába és megnyomtam az Oatmeal gombot, lecsuktam a fedelét és vártam a hangjelzésre. 10 perc alatt elkészült a reggelim, amely pont olyan lett, mint amilyet már több éve készítek magamnak, sőt talán még egy fokkal jobb is. 

Tökös rizottó (RECEPT): Egészségesen és gyorsan

A következő próbálkozásom egy egészséges étel elkészítésére a tökös rizottó volt. Az ötletet a Tefal szakácskönyvéből vettem, és úgy mint a gabonapehelynél, nem csalódtam. Ezúttal a folyamat egy kicsit bonyolultabb volt, sőt ide a programok összekombinálására volt szükség. Tekintettel arra, hogy a kuktában minden egyszerre készül egy helyen, amit az elnevezéséből is tudhatunk, ehhez a recepthez két programot kellett kiválasztanom, mégpedig a Brown programot az élelmiszer sütéséhez, és a Rice programot ami  rizsfőzésnek felel meg. Amíg az olivaolaj a kuktában felmelegedett, apróra vágtam a tököt, foghagymát és lemértem a rizst és az alaplevet.

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A gyors, egészséges és krémes tökös rizottó elkészítése a Tefal CY505E30 All In One kuktával szinte gyerekjáték. 

A tököt előre meg kell pirítani a Brown programban és körülbelül három perc után hozzá kell adni a maradék alapanyagot. Kiválasztottam a Rice programot a szakácskönyv szerint és hat percre állítottam. A kijelzőn rövid ideig egy kis kocka jelenik meg, ami azt jelenti, hogy a programok közötti átállítás folyamatban van. Hangjelzéssel tudatja, mikor kezdődik a főzés, majd megint hangjelzéssel tudatja, ha befejezte azt. A fedél kinyitása előtt csökkenteni kell a nyomást amit a fedél tetején található kerek gombbal tudunk megcsinálni.

i

Fontos, hogy a rizottóhoz megfelelő rizst használjunk. A Basmati vagy a hosszúszemű állaga nem jó a rizottóhoz. A szakácskönyvben megtalálod a főzési útmutatót mindenféle rizstípushoz, amit igencsak értékelni fogsz.

A kuktából a gőz a közepétől balra lévő szelepen távozik, és a fedél csak akkor nyitható, ha a nyomás lecsökkent, ami szerintem egy igen jó megoldás. Még most is emlékszem a régi otthoni kukta robbanásaira, amikor csak centiméterek választottak el minket a katasztrófától, amikor a nagymamám kuktája úgy döntött, hogy feladja, és amíg a gulyás a plafonon végezte, addig a fedő pont oda esett, ahol többnyire mindig ülni szokott valaki. Ahogy a szakácskönyv is ajánlja, ezután még bekapcsoltam a Simmer programot ami lassú főzést jelent, és 4 percen át állandó keverés mellett még hozzáadtam parmezánt is. A rizottóm pont olyan krémes lett mint ahogy az a receptben is meg van írva.

Chilli con carne (RECEPT): Lassan gőznyomás alatt

Az egyike a kedvenc ételeimnek az a chilli con carne és az összes lehetséges hús és zöldséges kombinációja. Többnyire a marhahús fözését kerülöm, mert valahol mélyen rögződött bennem, hogy az hosszadalmas és igényes. A Tefal CY505E30 All In One Pot ígérete szerint a  chilli con carne három lépésben egyszerűen elkészíthető, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom mennyire tér el az ígéret a valóságtól. Az első lépésben felaprítjuk a hagymát, foghagymát, elkészítjük a babérlevelet, sót, borsot, két konzerv vörös babot, egy konzerv paradicsomot és 1 kg minőségi marhahúst. 

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A Tefal CY505E30 All In One Pot gond nélkül megbírkózott a marhahússal is a közkedvelt chilli con carne-ban.

Először a kuktát a Brown programba kapcsoljuk, tehát egy kevés olajon megpirítjuk a húst, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, foghagymát, chilit, köményt és a felvágott borsot. Fontos hogy jól összekavarjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a hús minden részét. Ezután hozzáadjuk a babot és a paradicsomot.. Bekapcsoljuk a Pressure Cook Low programot, 10 percre állítjuk az időt majd újból lecsukjuk a fedelét. Amikor a hangjelzés megszólal, kiengedjük a gőzt és el is készültünk. Itt a kukta kellemesen meglepett. A Chilli con carne tökéletes volt, a hús zamatos és az ígért 10 perc alatt mindennel elkészültem.  

Zöld curry (RECEPT): Párolunk hús nélkül is

A következő klasszikus „one-pot“ étel az összes curry, és én a helyi piac véletlen meglátogatása után úgy döntöttem, hogy újból experimentálni fogok a programok kombinációjával és az eddigi tapasztalataim alapján a Tefal szakácskönyv segítségével elkészítek egy zöldséges vegetariánus curry-t.

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
Tefal CY505E30 All In One: experimentálás vegetariánus zöld curry formájában  

A felszeletelt zöldséget a Brown program segítségével egy kis olivaolajon megpirítottam és fűszereztem. Ezután átkapcsoltam a Low Pressure Cook programra és 12 percen keresztül vízzel, kókusztejjel és zöld curry krémmel együtt továbbfőztem. Abban a pillanatban, amikor a hangjelző megszólalt, kiengedtem a gőzt és a curry készen volt. A kész ételbe még belefacsartam egy limettet és megszórtam friss koriánderral.  

Szilvalekvár (RECEPT): Égy édes pont a végére

Tekintettel arra, hogy most a szilva időszaka van, a piacon igencsak szép, nagy, lila darabokat láttam, így elhatároztam, hogy a multifunkciós kuktámat alávetem egy utolsó édes próbának a végére. A baracklekvár receptje szerint, a Tefal szakácskönyvből, belehelyeztem a kuktába a kimagozott, elfelezett szilvákat, fahéjjal, vízzel, mézzel és egy citrom levével együtt és a berendezést Low Pressure Cook funkcióra álllítottam 10 percre.

Tefal CY505E30 All In One Pot; recenze; kuchyň
A szilvát mintha csak lekvárnak teremtették volna a multifunkciós Tefal CY505E30 All In One Pot használatával

Az idő lejárta után, kiengedjük a nyomást és beállítjuk a Simmer-t, szintén 10 - 15 percre, és a lekvárt így főzzük tovább alacsony hőmérsékleten. Ezután ismételten leengedjük a nyomást és készen is vagyunk.  

i

Ehhez hasonló lekvárt készítettem egy héttel később almából a Baby Food program használatával. Ha az eredmény túl hígnak tűnne, akkor a Brown programmal rövid időn belül biztosan besűrűsödik.

A Tefal CY505E30 All In One Pot tisztítása és karbantartása

A berendezés végképp nem igényel bonyolult karbantartást. Az egyetlen része, melyet el kell mosni az a belső edénye, melyet kényelmesen elmoshatsz magad is vagy mosogatógépben is. A kuktának rozsdamentes acél felülete van, így kívülről könnyen tisztán tarthatod nedves törlő segítségével, ugyanúgy mint a fedelét. Az összes tartozékát, mint a kimérőt, fordítólapátot, könnyen elmoshatod magad is vagy mosogatógép segítségével. 

A multifunkciós Tefal CY505E30 All In One Pot értékelése

POPISEK

Tefal CY505E30 All In One Pot

Többfunkciós edények

Hogy teljesen őszinte legyek, elsőre bizalmatlan voltam, sőt még az első pár főzés után is olyan érzésem volt, hogy a sok beállítás, a gombok nyomása és a várakozás elveszi tőlem a főzés igazi örömét és a szabadidőmet. Minden bonyolultnak tűnt addig, amíg a kuktával teljesen összehangolódtam. De a harmadik próbálkozás folyamán kezdtem felismerni igazán a kuktában rejlő varázst, egyszerűségét és a segítségét, melyet ez a multifunkciós elektromos kukta biztosít a főzés során.  

A legjobban a kényelmes főzést értékelem, mivel a program kiválasztása után nyugodtan csinálhatsz mást, olvashatsz, takaríthatsz vagy dolgozhatsz, és csak a hangjelzésre kell várnod. Szintén elmarad az edények mosogatása, amit senki sem szeret, függetlenül attól hogy van e mosogatógéped, mivel abba is be kell raknod az edényeket. A kukta nemcsak sós ételek készítésére alkalmas, hanem az édes konyha finomságaira, így minden szezonban ki tudod használni.

A kuktát a tesztelés során annyira megszoktam, hogy most már biztos vagyok abban, hogy nem fogok nélküle főzni. Egyetlen negatívuma a magas induló befektetés (habár az ár és teljesítmény kérdése megfontolandó) és az, hogy a kukta elég nehéz és tágas helyet igényel így kisebb konyhákban az elhelyezése gondot okozhat.

0
Nyomtatás
P-DC1-WEB25
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ