Akvizice ApF HU Glamour days

Tefal FW605810 Easy Fry multifunkciós sütő és forrólevegős fritőz (TESZT)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Ivona Hroníková

Kipróbáltuk otthonunkban a Tefal FW605810 Easy Fry forrólevegős sütőt. Ez a praktikus konyhai segítő két készüléket egyesít egyben - a forrólevegős sütés mellett kompakt multifunkciós sütőként is funkcionál. Hogyan süt és hogyan működik a gyakorlatban?

Tefal FW605810 Easy Fry teszt

Tefal FW605810 Easy Fry multifunkciós sütő (TESZT) – TARTALOM

 1. Bemutatjuk a Tefal multifunkciós sütőt, amely egyben forrólevegős fritőz is
 2. A csomag tartalma és a készülék üzembe helyezése
 3. A Tefal FW605810 Easy Fry készülék kezelőszervei
 4. Automatikus programok és azok használata
 5. Hogyan kell sütni a Tefal forrólevegős fritőzben?
 6. A Tefal FW605810 Easy Fry multifunkciós sütő karbantartása
 7. A Tefal FW605810 Easy Fry készülék összegző értékelése

Bemutatjuk a Tefal multifunkciós sütőt, amely egyben forrólevegős fritőz is

A Tefal FW605810 Easy Fry egy praktikus konyhai készülék, amely 2 az 1-ben sütőként szolgál, kompakt multifunkciós sütőként és forrólevegős sütőként funkcionál. Tökéletesen alkalmas helyszűkében lévő otthonokba, nyaralókba, de olyan konyhákba is, ahol már van hagyományos sütő. Amellett, hogy rendelkezik a forrólevegős sütők előnyeivel, a hagyományos sütőhöz képest jelentős energiahatékonysággal működik, így biztosan minden háztartásban megtalálja a helyét. A Tefal Easy Fry akár 70%-kal több energiát takarít meg, és akár 50%-kal gyorsabb eredményt nyújt* (*700 g sült krumplival végzett külső teszt, Tefal konvektoros sütővel összehasonlítva).

Ez a multifunkciós sütő és forrólevegős fritőz 20 literes kapacitással rendelkezik, így kényelmesen készíthetsz benne ételeket az egész család számára. Hogy a sütés a lehető legegyszerűbb legyen, tíz előre beállított programot kínál. Egyszerűen csak válaszd ki a megfelelő programot, nyomd meg a gombot, és a sütő mindent elintéz helyetted. Az ételeket több szinten is elkészítheted - a sütő például egyszerre tud húst és köretet készíteni. Ha pedig nem használod az előre beállított programokat, természetesen manuálisan is beállíthatod a sütési hőmérsékletet és használhatod az időzítőt.

Az egyik program a forrólevegős sütés, amellyel sokkal egészségesebb módon készítheted el a sült finomságokat. Bár ez egy 2 az 1-ben készülék, sokkal több feladatot is képes ellátni - akár a gyümölcsszárítót vagy a mikrohullámú sütőt is helyettesítheti a háztartásban. A sütő az elegáns kialakításának köszönhetően minden konyhában jól mutat. Kezelőszervei egy modern panelen kaptak helyet, a könnyen leolvasható kijelző pedig tájékoztat az aktuális beállításokról. A biztonságos otthoni használatot a sütő ajtajának hűvös kialakítása biztosítja.

A Tefal FW605810 Easy Fry műszaki adatai

Paraméter Tefal FW605810 Easy Fry
Űrtartalom 20 l
Ételmennyiség 1,5 kg
Programok száma 10
Hőmérsékleti tartomány 60 – 230 °C
Teljesítmény 1 800 W
Méret 35,3 × 34,8 × 41 cm
Súly 10,43 kg

A csomag tartalma és a készülék üzembe helyezése

Miután kicsomagoltam a dobozt, amelyben a sütő megérkezett, először meglepődtem a méretein. Arra számítottam, hogy kisebb lesz, így egyből a kicsomagolás után az volt vele kapcsolatban az érzésem, hogy biztosan süthetek majd benne az egész család számára. Magán a sütőn kívül rengeteg kiegészítőt találtam a csomagban. A doboz konkrétan a következőket tartalmazza:

 • Tefal FW605810 Easy Fry sütő
 • Két kosár a forrólevegős sütéshez
 • Egy grillrács
 • Tálca az ételekhez
 • Morzsatálca
 • Használati útmutató

Kicsomagolás után, követve az utasításokat, megfelelő helyet kerestem a sütőnek. Körülötte mindkét oldalon 15 centiméteres szabad térnek kell lennie, hogy a meleg levegő szabadon távozhasson. Ezután elmostam az összes tartozékot (kézzel, a tartozékokat nem szabad mosogatógépben mosni). A gyártó azt javasolja, hogy a sütőt első használat előtt 45 percig üresen, tartozékok nélkül működtessük, hogy eltávolítsuk a gyártási maradványokat és az esetleges szagokat. A sütő ezt követően már készen is állt az első használatra.

i

A Tefal márka 15 év javíthatósági garanciát vállal a termékeire.

Tefal FW605810 Easy Fry recenze
A csomagban a különböző sütési módokhoz szükséges tartozékok találhatók meg.

A Tefal FW605810 Easy Fry készülék kezelőszervei

Első lépésként megismerkedtem a vezérlőpanellel. A sütő használata nagyon egyszerű és intuitív, így még a használati útmutatóra sincs szükség a kezelőszervek elsajátításához. A kezelőpanelén két kerek gomb, két kisebb érintőgomb és egy kijelző található. A bal oldali kerek gomb az automatikus programok kiválasztására szolgál, a mellette lévő ikon pedig a sütő be- és kikapcsolására. A jobb oldali ikonnal az idő- és hőmérsékletbeállítások közül választhatsz, majd a jobb oldali kerek gombbal a konkrét kiválasztás történik.

A középen lévő áttekinthető kijelzőn az összes beállítási információt láthatod. A program elindítása után a sütési időt is mutatja. Ha automatikus programot választasz, a kijelzőn az összes program listája látható, és a forgótárcsa elforgatásakor mindig az aktuális program van kiemelve. A gyakorlatban tehát bekapcsolod a sütőt, a tárcsával kiválasztod a programot, és megnyomod a start gombot.

Az étel mennyiségétől függően természetesen beállíthatod a sütési időt és a hőmérsékletet is, vagy kiválaszthatod a manuális üzemmódot. A használati útmutató segít az optimális értékek beállításában, egy táblázat segítségével, amely a különböző mennyiségekre vonatkozó ajánlott sütési időt és hőmérsékletet mutatja be. A táblázatot az alábbi képen láthatod.

Tefal FW605810 Easy Fry teszt
A táblázat, amely az ajánlott sütési időket mutatja be.

Automatikus programok és azok használata

Összesen kilenc előre beállított program áll rendelkezésre, amelyek a hőmérsékletet és a sütési időt az egyes ételek igényeihez igazítják. De a tartozékok sütőben való elhelyezése is fontos: a sütő felső része a forrólevegős sütéshez és grillezéshez való, a középső rész a pizzasütéshez, pirításhoz és szárításhoz, az alsó rész pedig a sütéshez és újramelegítéshez. És most az egyes programokról:

 • Az Air Fry, vagyis a forrólevegős sütés ideális sült krumpli, csirkefalatkák és más sült ételek elkészítéséhez. A fritőz zsiradék nélkül is gyönyörűen ropogósra készíti el őket, fogyasztásuk így egészségesebb.
 • A Roast a sütéshez való program, a zöldségek és húsok sütésére szolgál. Az így elkészített étel belseje omlós marad, kérge mégis ropogósra sül.
 • A Grill program húsok, halak grillezésére és sült ételek elkészítésére szolgál.
 • A Bake program sütemények, torták, piték stb. sütésére való. Ebben az esetben a sütő ugyanúgy működik, mint egy hagyományos sütő, de alacsonyabb energiafogyasztással.
 • Pizza – ez a speciális pizza program biztosítja, hogy a pizzák tökéletesre süljenek, ropogós peremmel. A sütő normál méretű pizzák (30 cm-ig) sütésére alkalmas.
 • Toast – ez a program lehetővé teszi a kenyérpirítást és -sütést, valamint palacsinta vagy szalonna készítését.
 • A Dehydrate az ételek szárítására szolgáló program. Használhatod gyümölcsök, húsok és zöldségek szárítására.
 • A Bagel Toast szintén a kenyérpirítást teszi lehetővé, de úgy, hogy a kenyér felét a vágott felével felfelé egy drótrácsra helyezve pirítja meg.
 • A Roast program a hagyományos ételek újramelegítésére szolgál.

i

Ahogy a programmenü is mutatja, ez a forrólevegős fritőz valóban multifunkcionális készülékként működik - a fritőz, a hagyományos sütő, a szendvicssütő, a grill, a gyümölcsszárító és a mikrohullámú sütő feladatait is képes átvenni.

Tefal FW605810 Easy Fry teszt Tefal FW605810 Easy Fry teszt Tefal FW605810 Easy Fry teszt
Ez a multifunkciós sütő sokkal többre képes, mint elsőre gondolnád.

Hogyan kell sütni a Tefal forrólevegős fritőzben?

Egy hónapig használtuk a Tefal forrólevegős sütőt, amely idő alatt majdnem fel is váltotta a klasszikus elektromos sütőnket. Mivel a tesztelés a karácsony előtti időszakra esett, a normál sütőt használtam a sütik sütésére, a forrólevegős sütőt pedig a normál sütéshez.

Reggelit, ebédet és vacsorát is rendszeresen készítettem benne. A sütőben főleg csirkét (egészben vagy darabokban), halat, sült krumplit, házi és vásárolt pizzát sütöttem. A sütőt nagyon gyakran használtuk pirítósok készítésére és bagettek sütésére is, amikor a klasszikus szendvicssütőt váltotta fel, és nagyra értékeltem, hogy több kenyérszelet is elfér benne.

Kipróbáltuk a grill funkciót is, amit grillezett sajt készítésére használtunk, és a sütőt alkalmanként ételek újramelegítésére is használtam. Ebben a tekintetben sokkal praktikusabbnak találtam, mint a mikrohullámú sütőt, amely gyakran egyenetlenül melegíti fel az ételt. Az egyetlen program, amit nem használtam, a téli időszak miatt, az ételszárító program volt.

Tefal FW605810 Easy Fry recenze Tefal FW605810 Easy Fry recenze
A sütő belseje.

Ami a sütési eredményeket illeti, az időt és a hőmérsékletet még az automatikus programok esetében sem szabad figyelmen kívül hagyni. A táblázatban szereplő adatok inkább tájékoztató jellegűek, a sütési eredményt több tényező befolyásolja - különösen az étel mérete és súlya. Ha például mindkét sütőkosárban sült krumplit készítesz, a sütési idő biztosan nem 20 perc, hanem 45-50 perc lesz. Ha viszont csak egy adagot készítesz, akkor a sült krumpli percek alatt elkészül:

Az elején folyamatosan ellenőrizgettem a sütést, de olyan is volt, hogy elfelejtettem, és odaégettem valamit. Idővel jobban ráéreztem, és már tudtam, mikor kell egy kicsit kevesebb ideig sütni. A sütővel több szinten is lehet sütni - én például gond nélkül sütöttem benne egyszerre csirkeszárnyat és sült krumplit, és a sütési idő nagyjából ugyanannyi volt, szinte el is készült az ebéd. Ha azonban például egy egész csirkét vagy egy nagyobb darab más húst sütnél, akkor a köretet csak később tett be a sütőbe.

Itthon nincs normál vagy forrólevegős fritőzünk, ezért a sült krumplit sütőben készítem, szóval nálunk a legnagyobb sláger a sült krumpli lett, főleg a gyerekeknél. A pizzaprogram is népszerű volt, mivel sokkal jobban meg tudta sütni a fagyasztott pizzákat, mint egy hagyományos sütő. A másik gyakran használt program, a Toast esetében nagyra értékeltem a barnulási szint beállításának lehetőségét. Hét lehetőség közül választhatunk, és azt is beállíthatjuk, hogy hány szelet kenyeret pirítunk, így az eredmény mindig az ízlésünknek megfelelő lesz.

A készülék használata során külön értékeltem az áttekinthető kezelőpanelt, amely igazán egyszerűvé teszi a beállítást. A beállítás és a sütés során minden információt láthatsz a kijelzőn, és a sütő hangjelzéseket is ad, így hallhatóan figyelmeztet, ha a sütés befejeződött. Az egyetlen hiányosság, amit ebben a tekintetben találtam, a szünet funkció hiánya - eleinte hajlamos voltam folyton megnyomni a start/stop gombot, amikor ellenőrizni akartam az ételt vagy felrázni a krumplit, és eltartott egy ideig, amíg megszoktam, hogy "menet közben" nyissam ki a sütőt.

Tefal FW605810 Easy Fry teszt
A sütő kezelése egyszerű.

A Tefal FW605810 Easy Fry multifunkciós sütő karbantartása

A Tefal FW605810 Easy Fry sütőt minden használat után meg kell tisztítani. Ideális kiüríteni a morzsatálcát (szükség esetén kimosni) és elmosni a használt tartozékokat. Ezek nem moshatók mosogatógépben, azonban a sütőtálca tapadásmentes felülettel rendelkezik, így nagyon könnyen karbantartható. Ha valamit alaposabban kell tisztítani, használhatsz zsíroldót, de egyébként elég a mosogatószer és egy nem súroló hatású szivacs vagy rongy. A sütő belsejét és a sütőajtót egy ronggyal és kevés mosogatószerrel kell megtisztítani. A karbantartás tehát nem különbözik a hagyományos sütők karbantartásától.

i

Sütési inspirációt keresel? Próbáld ki a Tefal alkalmazást, ahol recepteket is találsz ehhez a fritőzhöz.

A Tefal FW605810 Easy Fry készülék összegző értékelése

A Tefal FW605810 Easy Fry kétségkívül egy multifunkciós készülék, és szerintem ez a legnagyobb előnye. Tesztünk során képes volt a hagyományos sütő, a fritőz, a szendvicssütő, a kenyérpirító, a mikrohullámú sütő és az elektromos grill szerepét is betölteni, és gyümölcsszárítóként is szolgálhat. Ha nincsenek otthon ilyen készülékeid, és egy multifunkcionális megoldást keresel, akkor ez mindenképpen ideális választás, amivel rengeteg helyet spórolhatsz vele. Mivel a fent említett készülékekkel már rendelkezem otthon, így számomra kiegészítőként szolgált. Azonban ha például egy nyaralóba keresnék megoldást, akkor mindenképpen beszerezném, mert valóban verhetetlen teljesítményt nyújt.

A multifunkcionalitás mellett a könnyű kezelhetőséggel, az erőteljes belső világítással, amely a sütési idő alatt végig világít, és a sütés, grillezés eredményeivel is elégedett voltam. Mint már említettem, időbe telik, amíg az ember ráérez az egyes ételek sütési idejére, ezt követően az eredmények valóban kiválóak. Nekünk minden benne készült étel ízlett, a sült krumpli a gyerekek szavaival élve "olyan volt, mint a Mekiben", mégis olaj nélkül készült, a csirkének mindig ropogós volt a kérge, de nem száradt ki, a hal pedig mindig szépen átsült. A legtöbb esetben a sütő gyorsabb, mint egy hagyományos sütő, és a kompaktabb kialakításnak köszönhetően kevesebb energiát is fogyaszt.

A teljes kapacitása 20 liter, ami első ránézésre nem tűnik soknak, de egy klasszikus négytagú család számára mindenképpen elegendő. Képes voltam benne megsütni egy egész csirkét vagy halfilét egy adag sült krumplival az egész családnak. A férjem más húsok sütésére is használta a sütőt, és soha nem volt gond a kapacitásával. Ha nincs stabil helye a sütőnek, és valahol tárolni szeretnéd, akkor számolnod kell a plusz súllyal. Az egyetlen dolog, ami zavart a sütővel kapcsolatban, az a gyerekzár hiánya, amit szülőként mindenképpen használnék.

Tefal FW605810 Easy Fry teszt

Tefal FW605810 Easy Fry 20 l

Fritőzök

A Tefal FW605810 Easy Fry egy multifunkciós készülék, amely egy forrólevegős sütő és egy klasszikus sütő kombinációjaként írható le. Extra nagy, 20 literes űrtartalmával könnyedén készíthetsz nagy mennyiségű ételt az egész család számára. Az ételek elkészítéséhez 10 előre beállított program közül választhatsz. A Tefal forrólevegős sütő két ráccsal és 3 sütési szinttel rendelkezik. A Tefal FW605810 forrólevegős sütővel akár 70% energiát is megtakaríthatsz egy hagyományos A energiaosztályú sütőhöz képest (2023-ban fagyasztott hasábburgonyával tesztelve).

Előnyök

 • Multifunkcionális használat - sütőként, fritőzként, mikrohullámú sütőként, gyümölcsszárítóként, szendvicssütőként és grillsütőként is megállja a helyét.
 • Ideális megoldás kis konyhákba vagy nyaralókba
 • Intuitív kezelőszervek és áttekinthető kijelző
 • Kiváló sütési eredmények
 • Nagy belső térfogat (elegendő egy négytagú család számára)

Hátrányok

 • Nem rendelkezik gyermekbiztonsági zárral
 • A tartozékok nem moshatók mosogatógépben
5,0
Tefal FW605810 Easy Fry 20l
Airfryer - multifunkciós sütő, bemeneti térfogat 20 l, 10 főzési funkció (forrólevegős sütés, pörkölés, grillezés, sütés, pizza, pirítás, szárítás, bagel, újramelegítés és felmelegítés), családok és csoportok részére akár 6 főig, 3 sütési szint, 2 rács, Extra Crisp technológia aranybarnára sült ételekhez, Tefal Easy Fry akár 70%-kal energiát takarít meg, 50%-kal gyorsabb eredmény, intuitív digitális képernyő, a csomag tartalma kosár, rács, ételtálca, morzsatálca, 15 év javíthatósági garancia
Leárazás -5 %
86 990 Ft 91 990 Ft
Raktáron
Termékkód: TEFhf19
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ