AlzaBoxy Q1 Mega výprodej

Tefal GC750D30 Optigrill Elite kontakt grillsütő (ÁTTEKINTÉS)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Leteszteltük a Tefal Optigrill Elite GC750D30 elektromos kontakt grillt otthoni körülmények között, amely fekete színben is kapható Tefal Optigrill Elite GC750D30. Ez a nagy teljesítményű grillsütő számos izgalmas funkcióval büszkélkedhet, beleértve az automatikus programokat, amelyekkel tökéletesen elkészített steaket, halat vagy zöldségeket varázsolhatsz az asztalra. A kiváló tulajdonságokhoz azonban magas ár is párosul. Megéri vajon befektetni ebbe a konyhai segítőtársba? Olvasd el bemutatónkat.

Tefal GC750D30 Optigrill Elite – bemutató

Tefal GC750D30 Optigrill Elite kontakt grill (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Hogyan és hol teszteltük a Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütőt?
 2. A Tefal Optigrill Elite GC750D30 kontakt grill jellemzői és funkciói
 3. Az elektromos grillsütő üzembe helyezése
 4. A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő vezérlése
 5. A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő automatikus programjai
 6. Ételkészítés a Tefal Optigrill Elite GC750D30 elektromos grillsütővel
 7. A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő karbantartása
 8. A Tefal Optigrill Elite GC750D30 kontakt grill összegző értékelése

Hogyan és hol teszteltük a Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütőt?

Otthon teszteltem a grillsütőt, ami négy személyt és napi szintű főzést jelent. Van már egy olcsóbb kontakt grillünk, de azt inkább csak paninik és pirítós készítéséhez veszem elő. Steakekhez vagy grillezett zöldségekhez nem igazán vált be, így nagyon kíváncsi voltam, hogy a Tefal Optigrill Elite GC750D30 hogyan fog teljesíteni.

Leginkább a steak készítésre alkalmas automatikus programokra voltam igazán kíváncsi. Sosem tudom, mennyi ideig hagyjam a húst a serpenyőben, és csak ritkán sikerül a szájízemnek megfelelően elkészíteni. Ezért általában a férjemre hagyom ezt a feladatot, aki sokkal jobban ért hozzá. Ám két hét erejéig magamra vállaltam a sütést és kipróbáltam a Tefal Optigrill Elite GC750D30 kontakt grillt.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 kontakt grill jellemzői és funkciói

Ez az elektromos grill számos funkcióval kecsegtet. Nagy teljesítményű, könnyen használható és karbantartható, és 12 automatikus programot kínál az alapanyagok vastagságának felmérésére és az ideális kontakt grill sütési idő beállítására. Ráadásul még azt is kiválaszthatod, hogy hogyan szeretnéd megsütni a húst. A manuális módnak köszönhetően pontosan az ízlésednek megfelelően készítheted el az ételeket.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő műszaki adatai:


Műszaki adatok és funkciók Tefal Optigrill Elite GC750D30
Teljesítmény 2000 W
Grillező felület 600 cm2
Grillező lapok mérete 300 × 200 mm
Grillező lapok anyaga alumínium (tapadásgátló)
Grillező burkolatának anyaga rozsdamentes acél
Automatikus programok száma 12
Tömeg 5,2 kg
Méret 341 × 363 × 180 mm

Az elektromos grillsütő üzembe helyezése

Amint a grillsütő megérkezett hozzánk, rácsodálkoztam a doboz méretére és súlyára. Az eredeti kontakt grillsütőnkhöz képest ugyanis nagyobb és nehezebb volt. A háztartási készülékekkel kapcsolatos tapasztalataim alapján azonban a nagyobb súly mindig jobb kivitelezést jelent, így ezt nem tekintettem hátránynak. Maga a grill szintén jó benyomást keltett. Lenyűgözött a rozsdamentes acél külső, a modern érintőpanel és a mély barázdákkal rendelkező vastag grillező lapok. Mellette a saját grillsütőm csak egy szegényes, távoli rokonnak hatott.

Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30
A kontakt grill már első látásra is lenyűgöző, köszönhetően a minőségi kivitelezésnek.

A dobozban egy praktikus használati utasítást is találtam a kontakt grill és a több nyelvű, részletes útmutató mellett. Gyönyörű grafikával, fontos információkkal és rengeteg illusztrációval vezet végig a készülék beállításától kezdve egészen az ételek elkészítéséig. A végén különleges Tefal kontakt grill receptek találhatók, egészen pontosan négy.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő vezérlése

A grillsütő üzembe helyezéséhez nem kell nagy tudomány. A grillező lapokat és a csepegtető tálcát az első használat előtt el kell mosni folyó víz alatt. A konnektorba történő csatlakoztatás és a bekapcsoló gomb megnyomása után a grillsütő a nyelvi beállításokkal kezd. Az intuitív működésnek köszönhetően ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. A vezérlőpanelen öt gomb foglal helyet. A bal oldalon található gomb a készülék be- és kikapcsolására való, a másik, hópelyhet formázó gomb fagyasztott alapanyagok elkészítésekor tesz jó szolgálatot. A harmadik gomb az intenzív sütés funkciót aktiválja, amelyre a későbbiekben még kitérek, a következő pedig a kommunikációt lehetővé tévő kis képernyő. Utóbbi a két oldalán elhelyezett nyilak segítségével irányítható, a sort pedig a beállításokat jóváhagyó OK gomb zárja.

Tefal Optigrill Elite GC750D30
A kontakt grill vezérlőpanele.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő automatikus programjai

A grillsütő tizenkét automatikus programot kínál, amely megméri az alapanyagok vastagságát és optimális módon készíti el az ételeket. Maguk a programok a következők:

 • Paprika
 • Marhahús
 • Kolbász
 • Szalonna
 • Padlizsán
 • Steak burger (hamburger hús)
 • Halak
 • Tenger gyümölcsei
 • Paradicsom
 • Panini
 • Csirkemell
 • Burgonya

Ám az automatikus programok széles választéka nem jelenti azt, hogy nem csinálhatsz semmi mást a készülékkel. Épp ellenkezőleg - bármit grillezhetsz rajta, amit szeretnél. Csak kapcsolj át manuális módba. Azon belül egyszerűen kiválasztható a kívánt hőmérséklet és a kontakt grill sütési idő. Én azonban csak egyszer használtam ezt az opciót a tesztelés során, mikor cukkinit készítettem, ugyanis az automatikus programok abszolút elegendőnek bizonyultak.

Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30
A csomagolás részét képező használati utasításban Tefal kontakt grill receptek is helyet kaptak.

Ételkészítés a Tefal Optigrill Elite GC750D30 elektromos grillsütővel

A kontakt grill első használata

A grillezőt legelőször marha steak elkészítéséhez próbáltuk ki. A készülék a bekapcsoláskor üdvözölt minket, majd elvégezte a szükséges beállításokat. Miután kiválasztottuk a képernyőn a "Steak" funkciót, a grillsütő azonnal melegedni kezdett. Az előmelegítés végeztét a készülék hangjelzéssel és a képernyőn megjelenő felirattal is jelzi. Behelyeztük a húst, a grillező pedig lemérte azt, a súlyt megjelenítette a képernyőn, majd jóváhagyta és megkezdte a sütést. A sütés fokozata abban a pillanatban megjelent a képernyőn, és csakis rajtunk állt, hogy a megfelelő időben vegyük ki a húst.

Marhahús esetében négy lehetőség áll a rendelkezésedre - véres, kevésbé átsült, közepesen átsült és jól átsült. A képernyőn megjelenik a kontakt grill sütési idő másodpercre pontos értéke, a grillezés során pedig jelzi, amikor elérte a kívánt sütési szintet. Az egyes szakaszok végét hangjelzés jelzi, így nem kell aggódnod amiatt, hogy esetleg megfeledkezel az ételről.

Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30
Padlizsán grillezése lépésről lépésre. A végén a kontakt grill megkérdezi, hogy szeretnél-e hozzáadni még valamit. Ha mást szeretnél grillezni, csak válts programot.

Én személy szerint a közepesen átsült húst kedvelem, így amikor a grill elérte a "Medium" szakaszt, kivettem a steaket. Azonban miután felvágtam, némi csalódottsággal tapasztaltam, hogy nem teljesen olyan lett, mint amire számítottam. Ezért odaadtam a férjemnek, én pedig elölről kezdtem az egészet. Ezúttal csak a "Well done" szakasznál vettem ki a húst, és az eredmény sokkal kecsegtetőbb volt. Számomra a steak így volt optimálisan átsütve, csak egyetlen dolog nem stimmelt - nem tudtam ugyanazt az eredményt elérni, mint serpenyőben sütve, vagy mint egy étteremben. Ennek ellenére élveztem és kellemes csalódásként ért a hús szaftossága. Valahogy még az elektromos grillel kapcsolatos korábbi tapasztalataim után is azt gondoltam, hogy így elkészítve a hús szárazabb és kevésbé szaftos, ezért nagyon meglepődtem, mikor megláttam a rengeteg szaftot.

Az ételek egyéb módon történő készítése

Másnap a férjem ismét marha steaket készített, ám ezúttal az intenzív sütés gombot választotta. Ez csak automatikus programmal együtt használható és a jobb pirulás mellett az ételek bordázását is biztosítania kell. Az eredmény az ízlésemnek megfelelő, kiválóan átsült hús - közben közepesre és jól átsültre váltottunk, a hús pedig szépen átvette a grillező lapok bordáinak mintáját. Ínycsiklandóan szaftos és omlós lett, pont, ahogy előző nap is szerettem volna.

Tefal Optigrill Elite GC750D30
A kontakt grillen készített csirkemell ínycsiklandóan szaftos lesz.

A következő napokban más automatikus programokat is kipróbáltunk az egyéb ételek készítéséhez. Egyes programokat csak egyszer, míg másokat akár többször is. Íme a programokkal kapcsolatos értékelésem:

 • Marhahús – ínycsiklandóan szaftos, de ajánlott az intenzív sütés gomb használata. Négy sütési szint közül választhatsz.
 • Kolbász – a sütés rendkívül egyszerű ezzel a programmal, megfelelően átsült ételeket készít. Az intenzív sütés gomb használatával a bordák szépen kirajzolódnak, akár egy normál kültéri grillező esetében.
 • Szalonna – különösebben nem nyűgözött le, általában túlságosan átsütötte az ételt (a szeleteknek nem szabad nagyon vékonynak lenniük). Kétféle sütési szint - közepes és ropogós.
 • Padlizsán – teljesen a függője lettem ennek a programnak. Mindig megfelelő grillezést biztosít, egyszerű és gyors elkészítés. Ideális egészséges köretek és snackek készítéséhez. A padlizsán grillezés automatikusan a legmagasabb fokozatra áll be.
 • Burger – javaslom a maximális szintet. A hús még maximális pirítás esetén is fantasztikusan szaftos. Három sütési fokozat közül választhatsz.
 • i

  A húspogácsa megsütése után helyezd a zsemléket a grillre. Így azok melegebbé és ropogósabbá válnak, és még a maradék szaftot is felszívják. Ideális eredmény kizárólag a maradékhővel érhető el.

 • Hal – csak lazaccal próbáltuk, a receptet pedig a használati utasításban lévő Tefal kontakt grill receptek között találtuk. A medium well fokozatot választottam, a lazac kiváló lett. Három sütési fokozat áll rendelkezésre.
 • Tenger gyümölcsei – a fagyasztott hozzávalókhoz a fagyasztott étel gombot alkalmaztam. Néhány jobban, míg a többi kevésbé sült át. Itt is három sütési fokozat érhető el.
 • Paradicsom – a fiam kedvence, hiszen mindenféle módon szereti a paradicsomot. Én még soha nem grilleztem paradicsomot kontakt vagy kültéri grillen, így nem igazán tudtam megítélni a végeredményt. De határozottan javaslom kevésbé érett paradicsom használatát. Két sütési szint - Ropogós és Puha.
 • Panini – imádtam, hiszen sűrűn készítjük különböző módokon. A grillező nagyon jól teljesített a paninik készítése során - jól átsültek és ropogósak lettek. Én mindig hagytam, hogy elérje a "Ropogós" szakaszt. Az alacsonyabb fokozatok a Pirított és az Enyhén sült.
 • Csirkemell – a grillsütő itt is jó pontszámot ért el, többször is kipróbáltam különböző vastagságú hússzeletekkel. Csirkehús kizárólag a legmagasabb sütési fokozaton készíthető el.
 • Paprika – ismét kellemes meglepetés, nagyon ízlett a grillezett paprika. Vágd fel a paprikát hosszában és távolítsd el a magokat. Kiváló íz, kétféle sütési szint.
 • Burgonya – annyira nem nyerte el a tetszésemet, így nem is próbálkoztam vele sokszor. A gyerekek azonban nagyon szerették, főleg a burgonyát parmezánnal és Provence-i fűszerekkel, amelyet megint csak a használati utasításban található Tefal kontakt grill receptek alapján készítettem el.
Tefal Optigrill Elite GC750D30
A grillezett padlizsán nagyszerű köret húsokhoz.

i

Zöldségek készítésekor sokkal jobb eredmény érhető el, ha a padlizsánt, burgonyát vagy paradicsomot átkened némi olíva- vagy egyéb étolajjal.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 grillsütő karbantartása

Más elektromos kontakt grillekhez hasonlóan ezt a modellt is minden használat után meg kell tisztítani. A grillező lapok mosogatógépben moshatók, ami számomra nagy előnyt jelent. Ha van mosogatógéped, érdemes abban tisztítani, hiszen a mélyebb barázdákat nehezebb kézzel kitisztítani, mint amit az eredeti grillezőm esetében megszoktam. A grillező lapok eltávolítása a praktikus gombnak köszönhetően nagyon egyszerű. A csepegtető tálcát szintén meg kell tisztítani minden sütés után, de ez is alkalmas a mosogatógépbe.

i

Ha a grillező lapokat időről időre átkened egy kis étolajos papírtörlővel, javíthatod a tapadásgátló felület hatékonyságát, ráadásul ragyogóan fényes marad.

Tefal Optigrill Elite GC750D30 Tefal Optigrill Elite GC750D30
A grillező lapok tágasak és a praktikus gombnak köszönhetően könnyen eltávolíthatók.

A Tefal Optigrill Elite GC750D30 kontakt grill összegző értékelése

Ez a kontakt grill teljes mértékben megfelelt az elvárásaimnak. A húsok készítésére alkalmas automatikus programok rendkívül hasznosak azok számára, akik kevésbé mozognak otthonosan a konyhában. Ha össze kell hasonlítanom, a serpenyőben sült steak valamivel jobb, ám az több tapasztalatot is igényel. Én nagyra értékelem a zöldség grillező funkciót - ilyen eredményeket nem fogsz tudni elérni otthon grillező nélkül, az automatikus programok pedig gondoskodnak a kontakt grill sütési idő és szint beállításáról. A készülék minőségi kivitelezésével és a grillező lapok rendkívül egyszerű karbantartásával is levett a lábamról. Hátrányként mindenképp a viszonylag magas árat emelném ki, és elszalasztottam a lehetőséget, hogy teljesen kihajtsam és használjam a nagyobb grillező felületet.


Tefal Optigrill Elite GC750D30

Tefal Optigrill Elite GC750D30

Elektromos grillsütők

Egy elektromos kontakt grill tizenkét automatikus programmal, intuitív vezérléssel és automata grillezési érzékelő technológiával, amely lehetővé teszi, hogy az ételeket mindig gyorsan és könnyen, az ízlésednek megfelelően készíthesd el. A praktikus színes világítás jelzi, mikor mennyire sült át a hús, így a steaked pontosan olyan lesz, ahogy szereted.

Előnyök

 • Automatikus programok
 • Megméri a húsok vastagságát
 • Lehetőség a sütési mód kiválasztására az egyes programoknál
 • Rendkívül egyszerű vezérlés
 • Modern design
 • Lehetőség fagyasztott alapanyagok használatára
 • Minőségi kivitelezés
 • Elegendően nagy grillező felület
 • A grillező lapok mosogatógépben tisztíthatók

Hátrányok

 • Magasabb ár
 • Nem szétszedhető

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ