Shop roku Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Tefal IXEO Power (ÁTTEKINTÉS): gőzállomás vagy ruhagőzölő?

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

A gyártó nem fél magas összeget kérni a Tefal QT2020E0 IXEO Power-ért - legalábbis a hagyományos vasalókhoz és ruhagőzölőkhöz képest. A magabiztos ár is azt sugallja, hogy a Tefal teljesen biztos az általa nyújtott minőségben. Na de mi a valóság? Áttekintésünkben a Tefal IXEO Power erősségeit és gyengeségeit is megnézzük.

Tefal QT2020E0 IXEO Power

Tefal QT2020E0 IXEO Power (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

 1. Gőzállomás vagy ruhagőzőlő?
 2. A Tefal QT2020E0 IXEO Power ruhagőzölő…
 3. … és vasaló is egyben
 4. Mi teszi a Tefal QT2020E0 IXEO Power-t egyedülállóvá?
 5. Hogyan működik a Tefal QT2020E0 IXEO Power
 6. A Tefal QT2020E0 IXEO Power-nek is vannak hibái

Gőzállomás vagy ruhagőzölő?

Tefal IXEO félúton van a gőzállomások és a kézi ruhagőzölők között. A hagyományos kézi ruhagőzölők általában könnyűek és tárolhatók, kizárólag ruhák gőzölésére alkalmasak, és sok esetben függőleges deszkával rendelkeznek, így gőzölés közben felakaszthatod a ruhákat. A kis víztartályt közvetlenül a gőzölő részbe építették be, ahonnan csak a hálózati kábel indul ki. 

Ellenben a gőzállomás egy viszonylag nagy elektromos eszköz, amelyhez vasalódeszka is szükséges. Maga a vasaló könnyebb, mint a megszokott gőzvasalók, mivel a víztartály (általában több mint egy literes) az alapban helyezkedik el, amellyel a vasalás során nincs semmi dolgunk.

Jellemzők Tefal QT2020E0 IXEO
Gőzteljesítmény 90 g/perc
Gőzlöket 200 g/perc
Teljesítmény 2 170 W
Víztartály űrtartalma 1 100 ml
Függőleges gőzölés
Vízkőmentesítés
Gyors felmelegedés
Levehető víztartály
Automatikus kikapcsolás
Deszka pozíciói Függőleges, 30°, vízszintes
Ár 136 830 Ft

Az összes ilyen típusú készülék azt a célt hivatott elsősorban szolgálni, amiért megvásároltuk őket. Mire képes a Tefal IXEO?

A Tefal QT2020E0 IXEO Power ruhagőzölő…

Habár találkozhatunk az "álló ruhagőzölő" kifejezéssel, a Tefal az IXEO-t függőleges vasalónak hívja. Ennek oka, hogy a készülék a ruhagőzölők és a nagy teljesítményű vasalók alapvető előnyeit ötvözi. A ruhagőzölők, vagy más néven "gőzkefék" alap funkciói fantasztikusak:

Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power
A Tefal IXEO Power lehetővé teszi a függőleges vasalást.
 • felfrissíti és illatossá teszi a ruhákat,
 • függőleges vasalás,
 • a ruhák nehezen vasalható hajtásait és részleteit (szegély, csipke) is kisimítja,
 • higiénikus gőztisztítás (baktériumok és atkák eltávolítása, különösen az alacsonyabb hőmérsékleten mosott anyagok esetében hasznos),
 • kényes, érzékeny vagy nem vasalható anyagok kezelése (alkalmi ruházat, kabátok, függönyök),
 • az apró szennyeződések eltávolítása a mellékelt kefe segítségével (por, szőr, haj),
 • rövid felmelegedési idő – hasznos, ha gyorsan kell valamit kivasalni.

A ráadás pedig a kézi eszköz kiváló kezelhetősége, hiszen könnyű és ergonomikus kialakítással büszkélkedhet.

…és vasaló is egyben

Mivel azonban a hagyományos ruhagőzölőkhöz képest egy rendkívül kompakt méretekkel rendelkező, teljes felszereltségű vasalóról van szó, és az állvány is valójában egy állítható vasalódeszka, gond nélkül használható gőzölős vasalóként:
 • a stabilan magas gőzteljesítmény mellett gőzlöket funkcióval is bír,
 • nagy méretű víztartályát az alapban helyezték el,
 • jár hozzá egy vasaló polc, amely az állványhoz vagy az alaphoz is rögzíthető,
 • Tefal QT2020E0 IXEO Power
  A Tefal QT2020E0 IXEO Power az állítható vasalódeszkának köszönhetően gőzölős vasalóként is alkalmazható. 
 • a teljesítmény szabályozható (3 gőzáramlási fokozat),
 • lehetőséget nyújt olyan textíliák vasalására vagy gőzölésére, amelyeket nem lehet vállfára akasztani (háztartási textíliák, kis ruházat, kiegészítők), 
 • lehetőség a kiegészítő felület (beépített állítható vasalódeszka) használatára a teljes vasaláshoz.

Mi teszi a Tefal QT2020E0 IXEO Power-t egyedülállóvá?

Az IXEO egy páratlan vasalásra alkalmas készülék. Számos egyedülálló funkcióval rendelkezik, amelyek a szerkezetéhez köthetők és más típusú eszközön nem találhatók meg.

 • A vasalódeszka dönthető (függőleges pozíció, 30°-os döntés, vízszintes), és a magassága is állítható - ha például inget vasalsz, az ujjai nem fognak leérni a földig, mint egy hagyományos vasalódeszkánál. Ugyanakkor a vasalást és gőzölést igénylő ruhákat is kezelésbe veheted anélkül, hogy két különféle eszközt kellene használnod - férfi ingek esetében egy IXEO vasalóval a gallért és a mandzsettát is könnyedén kivasalhatod.
 • Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power
  A Tefal QT2020E0 IXEO Power vasalódeszka dönthető, magassága állítható, a borítását pedig rugalmas hurkok rögzítik.
 • A víztartály levehető és újratölthető, ehhez pedig még az alapot sem kell felemelni vagy megmozdítani. Nagy kapacitását anélkül használhatod ki, hogy bármilyen kellemetlenséget okozna. Számos vasalórendszer nem rendelkezik levehető tartállyal, így azok alapját el kell vinni a vízcsaphoz, vagy mindig tartanod kell magad mellett egy vízzel teli palackot a feltöltéshez. 
 • Az állvány oldalán található görgők megkönnyítik a döntött pozícióban történő mozgatást. A gőzállomásokkal ellentétben itt nem kell a teljes rendszert megmozgatnod. A gőzállomással rendelkező vasalódeszkákhoz képest pedig ez a készülék rendkívül kompakt, így kevesebb tárolóhelyet igényel.
 • Az IXEO vasalók formatervezése nagyon jól sikerült, így bármely háztartás divatos kiegészítőjévé válhat.

Hogyan működik a Tefal QT2020E0 IXEO Power

Az IXEO rendszer egy teleszkópos tartórudakkal ellátott, stabil állványból áll. A felső részén található a gőzölő alapja, ahol be/kikapcsoló gomb, a gőzáram sebességének szabályozója, a vízkőmentesítő és a vízhiány-jelző helyezkedik el. Az állvány felső részét az "okos deszka", azaz a téglalap alakú, dönthető vasalódeszka alkotja. A deszka borítását gumi hurkok rögzítik. A vállfa a tartórudakra akasztható, amelynek végére egy vasalótartó állvány rakható - elegendő hely áll rendelkezésre, hogy a rendszert balkezesek számára alakítsd át. A tároló állványt akár az alapra is helyezheted.

Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power
A fő szabályozók a Tefal QT2020E0 IXEO testén. Az egyszerű hordozás érdekében görgőkkel lett felszerelve.

A vasaló levehető kiegészítője a kefe, amely számos okból kifolyólag a hagyományos ruhagőzölők tartozéka is - a kis szennyeződések eltávolítása a ruházatról, a vastagabb anyagok (kabátok) jobb gőzölhetőségéért vagy a rendkívül finom anyagok védelme a vasalófelület okozta, esetleges kiégetéstől. 

Az IXEO az első összeszerelést követően - amely legfeljebb tíz-húsz percet vesz igénybe - mindig használatra készen áll. A gyártó szerint a felmelegedés mindössze 70 másodpercig tart, majd kezdődhet is a vasalás. A gőzlövet aktiválásához gyorsan nyomd meg háromszor ugyanazt a gombot.

Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power Tefal QT2020E0 IXEO Power
A Tefal QT2020E0 IXEO Power praktikus akasztójával kiakaszthatod a vasalt ruhákat. A vasaló visszahelyezése érdekében az állvány pozíciója változtatható.

Az IXEO a használat során nem igényel különleges karbantartást. A vízkőmentesítés úgy működik, mint minden modern készülék esetében - a vízkőmentesítő folyamat aktiválása után egyszerűen öntsd vizet a vízkőmentesítő tartályból közvetlenül a csapba, a vasalórendszer pedig újra készen áll a több órányi használatra.

A Tefal QT2020E0 IXEO Power-nek is vannak hibái

A műanyag vasalódeszka két pontban van rögzítve, így nem várható el a klasszikus vasalódeszkák stabilitása. Ugyanakkor fém helyett műanyagból készült, tehát általában viszonylag puha, és a ruhákat nem lehet megfelelően "tolni" vasalás közben. Így az átlagos ruhaneműk hosszan tartó vasalása kevésbé kényelmes, mint szeretnénk. Annak érdekében, hogy ne érezd úgy, mintha mozogna a deszka, mindig a vasalótalp közepével vasalj. 

Tefal QT2020E0 IXEO Power
A QT2020E0 IXEO Power egyik hiányossága a tüske, amelyre a vasalót kell helyezni. Néha nehéz pontosan eltalálni.

A manuális ruhagőzölőkhöz képest ez a vasaló még mindig meglehetősen nehéz. Így a hosszabb ideig tartó függőleges gőzölés sem túl kényelmes, habár ez az opció még mindig sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos ruhagőzölők vagy gőzállomások esetében. A Tefal IXEO Power ugyanabban a betegségben szenved, mint minden gőzállomás: hosszabb idejű használat során a gőz kondenzálódni kezd a vasalódeszkán, a víz pedig a földre csepeg. 

i

A gőz nemcsak a ruhák gyűrődései ellen hatásos, de hajvasalás közben is. Ha tökéletesen egyenes és töredezésmentes hajtincsekre vágysz, próbáld ki a gőzölős hajvasalókat. Babyliss, Rowenta és egyéb márkák termékei közül válogathatsz.

A vasalótartó állvány közvetlenül a tartórúdra vagy az alapra is helyezhető, bár nem túl kényelmes megoldás a vasaló tárolásához. Az állvány aljánál egy tüske található, amelyre rá kell ütögetned a vasalót, hogy megfelelően illeszkedjen az állványra. A deszka elhelyezéséhez, és főleg a magasság beállításához mindkét kezedre, vagy akár egy harmadik és negyedik kézre is szükség lehet. Az ütközők megdöntésével a deszka teljesen összecsuklik, ezért ajánlott két kézzel tartani a kívánt magasságban, ezzel egyidejűleg pedig valaki másnak ismét rögzítenie kell azokat.

Tefal QT2020E0 IXEO Power

Tefal QT2020E0 IXEO Power

Vasalók

A Tefal IXEO Power kiváló segítőtárs egy olyan háztartásban, amelynek tagjai napi szinten viselnek vasalt ruházatot. Jó lehet akár ruhák felfrissítésére az előző vasalás óta, vagy viselés után, vagy a szekrényből elővéve, vagy miután hazahoztuk a ruhát a szárítóból. A termék számos igényes háztartásban lesz kiváló kiegészítője a klasszikus gőzállomásoknak és vasalódeszkáknak, ám sokoldalúságának köszönhetően akár teljes mértékben helyettesítheti is ezeket az eszközöket. A Tefal IXEO Power-rel nem kell minden nap mosnod az allergia miatt; egy gyors vasalás és fertőtlenítés minden, amire szükséged lesz. Az IXEO kényelmes megoldás lehet a puha és kényes anyagok karbantartásához is.

Előnyök

 • Magas gőzteljesítmény
 • Viszonylag könnyű vasaló
 • Sokoldalú használat
 • Gyors felmelegedés
 • Nagy víztartály-kapacitás
 • Kompakt méretek

Hátrányok

 • Kevésbé stabil, mint egy vasalódeszka
 • Viszonylag bonyolult elhelyezés
 • Magas ár
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ