Akvizice ApF HU ApF HU

Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő (ÉRTÉKELÉS)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Alapos otthoni tesztnek vetettük alá a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölőt. A vasalás határozottan nem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, ezért nagy elvárásaim voltak ezzel az otthoni segítővel szemben. Valóban megkönnyíti a vasalást? Hogyan kell használni egy ilyen méretű ruhagőzölőt? És a vasaláson kívül másra is használható? Megtudhatod értékelésünkből.

Tefal YT3040E1 Care For You

Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő (ÉRTÉKELÉS) – OBSAH

 1. Mi az a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő és hogyan teszteltük?
 2. A csomag tartalma és a ruha gőzölő üzembehelyezése
 3. Miben különböznek a ruhagőzölő egyes programjai?
 4. Hogyan kell használni a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölőt?
 5. A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő hatékonysága
 6. A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő végső értékelése

Mi az a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő és hogyan teszteltük?

A Tefal YT3040E1 Care For You egy ruhagőzölő vasaló, amely magától vasalja ki a ruháidat. Ez a megoldás tesztünk előtt teljesen ismeretlen volt számomra, már csak azért is, mert a ruhagőzölőre általában kisméretű tárgyként gondolok. Ez a ruhagőzölő vasaló leginkább egy kisebb szekrényre emlékeztet. Mivel nagyon nem szívesen vasalok, és amennyire csak lehet, kerülöm ezt a tevékenységet, nagyon vártam, hogy sor kerüljön e Tefal ruhagőzölő tesztjére. A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölőt három héten át teszteltem egy kétgyermekes háztartásban, ahol a mosógépet és a szárítógépet szinte minden nap használjuk. A férjem többnyire ingben jár dolgozni, ezért a vasalást nem tudom elkerülni.

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő vasal, fertőtlenít és szárít

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő egyedülálló segítő a ruhák ápolásában. Ez a speciális ruhagőzölő szekrény szinte munka nélkül eltávolítja a gyűrődéseket a ruhaneműből. Egyszerűen helyezd bele a ruhákat, válaszd ki a megfelelő programot, és a gőz kivasalja őket helyetted, ráadásul attól sem kell félned, hogy a ruhák összemennek. Viszont a vasalás korántsem az egyetlen tevékenység, amelyben a Tefal gőzölő segítséget nyújt. Összesen három funkciót kínál:

 • A Steam (gőzölés) funkció gondoskodik a ruhák gőzöléséről és a gyűrődések eltávolításáról.
 • A Sanitaze (fertőtlenítés) funkció eltávolítja a nem kívánt szagokat, vírusokat, és baktériumokat a ruhákból és egyéb textíliákból (párnák, plüssjátékok stb.).
 • A Gentle Dry (kíméletes szárítás) funkció kíméletesen szárítja a kényes, szárítógépbe nem helyezhető ruhadarabokat.

A Tefal YT3040E1 nagy előnye, hogy még a nagyon kényes anyagok, például a selyem vagy a gyapjú, valamint a mosógépben nem mosható kabátok is beletehetők. Ez a Tefal gőzölő tehát egy kisméretű, otthoni, ruhák és egyéb textíliák tisztítására szolgáló segédeszköz, (legalábbis ami ruhák gőzzel történő felfrissítését illeti, a foltokat és egyéb szennyeződéseket természetesen nem távolítja el a gőz). Mivel kisgyermekeim vannak, akik szeretik a plüssállatokat, én magam pedig allergiás vagyok a porra és a poratkákra, már azelőtt izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam a Tefal ruhagőzölő higiénikus gőztisztítás funkcióját, mielőtt a csomag megérkezett volna.

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő paraméterei

Paraméter Tefal YT3040E1 Care For You
Teljesítmény 3 100 W
Gőzkibocsátás 65 g/min
Víztartály kapacitása 2 liter
Tápkábel hossza 1,8 méter
Méretek 33 cm × mélység 78 cm × magasság 160 cm (92 cm tárolási helyzetben)
Tömeg 25 kg
Tefal YT3040E1 Care For You
A Tefal ruhagőzölő praktikus tárolási helyzetben

A csomag tartalma és a ruha gőzölő üzembehelyezése

Először is, meg kell jegyeznem, hogy ez nem egy kisméretű eszköz, és a férjem segítsége nélkül nem hiszem, hogy meg tudtam volna oldani a csomag átvételét, hazaszállítását és a ruha gőzölő kivételét a dobozból. Ha tehát úgy döntesz, hogy megvásárlod a Tefal YT3040E1 ruhagőzölőt, az első pillanatokban mindenképpen szükséged lesz némi segítségre. A vasaló kicsomagolása után a praktikus kerekeknek köszönhetően minden műveletet magad végezhetsz el. Ahhoz képest, hogy a csomagolás mérete meglepett, maga a készülék elég kompakt benyomást kelt. És tulajdonképpen mi található a dobozban?

 • Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő
 • Két vállfa
 • Két nagy vasalócsipesz
 • Tíz kis vasalócsipesz
 • Felakasztható kosár a vasalócsipeszek tárolására
 • Távirányító
 • Felakasztható tartó a távirányítóhoz
 • Használati útmutató
Tefal YT3040E1 Care For You Tefal YT3040E1 Care For You
A Tefal ruhagőzölő tartozékai közt vasalócsipeszeket és vállfákat is találunk.

A ruha gőzölő üzembehelyezése

A Tefal ruhagőzölő kicsomagolása után átlapoztam a kezelési útmutatót, amely nagyon világosan és érthetően van elkészítve és képekkel kísérve. Bár a készülék első pillantásra bonyolultnak tűnhet, ennek éppen az ellenkezője igaz. Az első használatra, 15 perc alatt készen állt, beleértve az utasítások elolvasását is. Elég csak megismerkedni az eszköz méretének beállításával, a zárral és a redőny működésével, amelynek mindkét oldalán kapcsokat találunk, amelyek az eszköz tetején lévő szerkezetbe pattannak be. A redőny leengedéséhez csak nyomd meg a kapcsokat, és a redőny kioldódik. A tetején lévő kapcsok segítségével az ruhagőzölő mérete hasonló módon állítható.

Tefal YT3040E1 Care For You - Tefal gőzölő Tefal YT3040E1 Care For You - Tefal ruhagőzölő Tefal YT3040E1 Care For You Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő
A redőny kezelése rendkívül egyszerű a praktikus mechanizmusnak, a szűrőhöz való könnyű hozzáférésnek és a zár konstrukciójának köszönhetően.

A ruhagőzölő mérete miatt fontos megtalálni az ideális helyet az eszköznek. A készüléket nem szabad fürdőszobában vagy más olyan helyiségben elhelyezni, ahol nedvességnek lehet kitéve, illetve közvetlenül hőforrások mellett, és a készülék körül minden oldalon legalább 20 cm távolságot kell hagyni. Sajnos a mosóhelyiségünkben párás a levegő, így végül a dolgozószobában használtam, ahol nincs útban, és könnyen beugorhatok a fürdőszobába vízért. Amikor a ruhagőzölő nincs használatban, a szerkezet magassága minimálisra csökkenthető, és nagyon könnyen tárolható. Elhelyezhető valamilyen tárolóhelyiségben, kamrában, vagy egy szekrény mögött. Ha megfelelő helyet találtál a használathoz, csak húzd ki a két stabilizáló támaszt elöl és hátul, és a ruhagőzölő máris használatra kész.

Tefal YT3040E1 Care For You gőzölő Tefal YT3040E1 Care For You
A ruhagőzölő dizájn tekintetében sem okoz csalódást.

Miben különböznek a ruhagőzölő egyes programjai?

Mint már említettem, a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő három funkciót kínál, így szinte olyan, mintha a saját otthoni ruhatisztítód lenne. Minden egyes programnak megvannak a maga sajátosságai.

A gőzprogram megszabadít a vasalás terhétől

A programok közül egyértelműen az első volt a legtöbbet használt otthonunkban. A gép gőzzel kezeli a behelyezett ruhadarabokat, és eltávolítja a gyűrődéseket. Különböző ciklushosszúságok választhatók - a legrövidebb ciklus 10 perces, és kíméletes, gyors gőzölésre szolgál. A 20 perces ciklus a normál gyűrődésekkel bánik el, míg a leghosszabb, 30 perces ciklus a nehezen vasalható ruhadarabokat veszi kezelésbe. A Tefal ruhagőzölő szinte minden típusú textíliára használható, beleértve az olyan érzékeny anyagokat is, mint a selyem és a gyapjú. És még a szárítógépben nem szárítható ruhákat is nyugodtan belehelyezheted.

i

Az egyetlen kivétel a cipő, a kesztyű és az olyan ruházat, amelyet nem szabad szárítani. Ezeket a címkén található áthúzott négyzet szimbólumról ismerheted fel.

A Sanitaze (fertőtlenítés) program ideális játékokhoz, kabátokhoz és lakástextíliákhoz.

A Sanitaze programot a szagok eltávolítására és fertőtlenítésre tervezték. Szagok eltávolításához elegendő egy rövidebb, 20 perces program. A leghosszabb, 40 perces program nemcsak a szagokat távolítja el, hanem fertőtleníti is a szöveteket, és eltávolítja a vírusok, baktériumok és mikrobák 99,99%-át. Ez a funkciót plüssjátékok, díszpárnák, kutyaszőnyeg, és különösen pehelykabátok és felöltők tisztítására használtam, amelyeket nem merek kimosni.

A szárító funkció gondoskodik a legérzékenyebb anyagok kíméletes szárításáról.

Valószínűleg a szárító funkciót használtam a legkevésbé, de határozottan nagyszerű azoknak, akik érzékeny anyagokból készült ruhákat viselnek. A szárítóba nem helyezhető pulóvereket, ingeket és pólókat a gőzölő kíméletesen megszárítja károsodás vagy alakvesztés veszélye nélkül.

Tefal YT3040E1 Care For You - Tefal gőzölő Tefal YT3040E1 Care For You gőzölő
A vasalócsipeszek tárolására szolgáló kosár közvetlenül a készülékre helyezhető, így nem lesz útban.

Hogyan kell használni a Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölőt?

A ruhadarabok behelyezése

A ruhagőzölő használata meglepően egyszerű. A tetején lévő, fogantyúkkal felszerelt rúd szolgál például nadrágok vagy plüssállatok rögzítésére, míg egyéb ruhadarabok ruhagőzölőbe helyezéséhez a mellékelt vállfákra és vasalócsipeszekre lesz szükséged. A ruhák megfelelő pozícionálása és lesúlyozása a készülék használatának alfája és omegája, amely a legjobb végeredményt biztosítja gőzölés üzemmódban (azaz gőzzel történő vasalásnál). Az ingek hátsó részét például a nagy vasalócsipeszekkel kell lesúlyozni, míg a kisebbeket pedig az ujjakra és az ing elülső részre kell helyezni. Nadrágok esetében elegendő mindkét lábat a kisebb vasalócsipeszekkel súlyozni. A pólókat egyáltalán nem súlyoztam le íly módon. A használati utasításban illusztrációkkal gazdagított leírásokat találsz a ruhák megfelelő behelyezésére és súlyozására.

A program indítása

Miután a ruhákat a Tefal gőzölő belsejébe helyezted, le kell húzni a redőnyt, fel kell tölteni a víztartályt, és be kell helyezni a készülék oldalán lévő nyílásba. Ezután a tápkábelt kell a hálózathoz csatlakoztatni, majd a készüléket bekapcsolni a távirányítóval. Válaszd ki a kívánt programot az könnyen értelmezhető gombok segítségével, majd a plusz és mínusz gombok segítségével állítsd be a program hosszát az igényeidnek megfelelően. Végül nyomd meg a Start/Stop gombot, és a ruhagőzölő működésbe lép.

Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő
A ruhagőzölő távirányítóval vezérelhető.

Kellemes zajszint

Amikor a program befejeződik, a gép háromszoros hangjelzéssel jelez, de az sem probléma, ha nem veszed ki azonnal a szennyest. A készülék ugyanis automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik. Figyelembe kell venni, hogy vasalás (gőzölés), szárítás vagy fertőtlenítés közben a készülékből gőz száll fel. Ezért ideális, ha nyitott ablak van a közelben, vagy ha olyan helyen használod, ahol nem zavaró a magasabb páratartalom. Ami a zajt illeti, a ruha gőzölő mindenféle zajokat ad ki gőzölés közben, de nem zavaróan hangos. Az irodámban csendben dolgoztam gőzölés közben, és a ruhagőzölő üzemzaja egyáltalán nem zavart, pedig egyébként még a rádiót sem bírom munka közben.

A ruhagőzölő kapacitása

És tulajdonképpen mennyi ruhanemű fér el a Tefal ruhagőzölőben? Egyszerre két inget is belehelyezhetsz, ugyanígy nadrágot is. Plüssállatok és díszpárnák felfrissítésekor az alsó részt is használhatod, ahová például kettesével is helyezheted a plüssállatokat - így egyszerre hatot fertőtleníthetsz. Eleinte kettesével tettem a ruhákat a gőzölőbe, de idővel kipróbáltam, hogy két inget és két nadrágot vagy hasonló anyagú pólót helyezek a ruhagőzölőbe, és az eredmény még mindig ugyanolyan jó volt.

Tefal YT3040E1 Care For You
Az ingeket vasalócsipeszekkel szükséges lesúlyozni.

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő karbantartása

A Tefal gőzölő karbantartása sem nehéz. A készülék alján található szűrőt rendszeresen tisztítani kell. Tisztítás előtt a készüléket legalább egy órán keresztül hagyd teljesen kihűlni. Ezután egyszerűen húzd ki a fiókot, vedd ki a szűrőt, és egy szivaccsal tisztítsd meg a szennyeződésektől és szöszmaradványoktól. Ha megtisztítottad, helyezd vissza, és ezzel a karbantartásnak vége. Javaslom azonban, hogy a ruhagőzölő közelében mindig legyen készenlétben papírtörlő vagy egy hagyományos szövet törölköző. Ennek oka, hogy a program befejezése után a vasalócsipeszeken némi nedvesség marad, ezért érdemes megszárítani őket tárolás előtt.

?

Nedvesek a ruhák és textíliák eltávolítás után?

Valószínűleg kíváncsi vagy, hogy a ruhákat rögtön a szekrénybe teheted-e gőzölés után. A Steam program használata során soha nem fordult elő, hogy nedves vagy vizes ruhákat vettem volna ki a ruhagőzölőből. Fertőtlenítéskor néha maradt egy kis nedvesség néhány tárgyban, ezért a levegőn hagytam őket megszáradni.

Tefal YT3040E1 Care For You - Tefal gőzölő Tefal YT3040E1 Care For You - Tefal ruhagőzölő
A víztartály elegendő kapacitással rendelkezik - soha nem ürül ki üzemelés közben.

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő hatékonysága

Először kicsit szkeptikus voltam a Tefal ruhagőzölővel kapcsolatban, de kellemesen meglepődtem. A legtöbb ruhát nagyon jól kivasalja, amivel rengeteg időt spóroltam meg. A férjem ingén volt némi gyűrődés látható, de még így is sokkal jobban vasalt, mint amikor én vasaltam őket kézi vasalóval. A pólók, nadrágok és női ruhák is mindig tökéletesen ki voltak vasalva. Minden ruha sokkal puhább és finomabb tapintású volt, mint hagyományos vasalás után. Sokat használtam a fertőtlenítő funkciót is, különösen a díszpárnákon és a plüssállatokon, ami nagyon jól jött a karácsonyi takarítás során. Az összes tollkabátot és felöltőt is lekezeltem a gőzölővel, így megspóroltam egy utat a tisztítóba. Az egyetlen apró dolog, amiben hibát találnék, az az, hogy hiányoltam egy kisebb méretű vállfát vagy akasztót, amelyet jobban ki tudtam volna használni a lányom ruháinál és általában a gyerekruhák gőzölésénél. De ez egy nagyon apró dolog, és nélküle is boldogultam.

Tefal YT3040E1 Care For You Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő
A stabilizáló lábak növelik a készülék biztonságát, a praktikus kábelrekesz pedig nagyon hasznos tároláskor.

Természetesen figyelembe kell venni a nagyobb helyigényt, de nagyra értékelem a készülék kerekeit, amelyek nagyban megkönnyítették a ruhagőzölő áthelyezését, és szintén nagyon praktikus, hogy a készülék tároláskor sokkal kisebb méretűre hajtható. Használaton kívül így a komód mögé rejtettem, ahol szinte láthatatlan volt. Tetszettek a praktikus apróságok is, mint az akasztókosár a vasalócsipeszeknek, a kék háttérvilágítás, a távirányító és az áttekinthető kijelző, amely megmutatja, hogy mennyi idő van még hátra a programból. Végül, de nem utolsósorban ki kell emelnem a minimális karbantartást és a nagyon egyszerű és intuitív kezelést, amelyet néhány perc alatt elsajátítottam. A gőzölő valóban minden részletében átgondolt, hatékony és igazán funkcionális eszköz, így nehéz lesz megválni tőle, és csak ajánlani tudom mindenkinek, akik nem szeretnek időt tölteni vasalással.

Tefal YT3040E1 Care For You
Ingek a Tefal YT3040E1 Care For You használata előtt és után.

A Tefal YT3040E1 Care For You ruhagőzölő végső értékelése

Tefal YT3040E1 Care For You

Tefal YT3040E1 Care For You

Gőzölőkészülékek

Automatikus funkcióinak köszönhetően a Tefal YT3040E1 Care For You kivasalja és megszárítja a ruhákat, és megszabadítja őket a szagoktól, vírusoktól és baktériumoktól. Nagy gőzteljesítményének és teljesen természetes gőzének köszönhetően képes a gyűrődések kisimítására, a szagok megszüntetésére, a baktériumok és vírusok akár 99,99%-ának eltávolítására, valamint a ruhák szárítására a zsugorodás veszélye nélkül. Emellett nagyon csendes működésével és különleges, könnyű tárolást biztosító formájával is gyönyörködtet. Mindössze 10 perc alatt bármilyen alkalomra gyönyörűen vasalt ruhákat kapsz mindenféle munka nélkül. A ruhagőzölő tágas víztartállyal rendelkezik, illetve praktikus kerekekkel a könnyű szállítás és áthelyezés érdekében. Kezelése teljesen egyszerű.

Előnyök

 • Tökéletes vasalás
 • Textíliák és ruházat fertőtlenítésére szolgáló funkciók
 • Intuitív vezérlés
 • Minimális karbantartás
 • Kerekek a könnyű szállításhoz
 • Tárolási pozíció
 • Alacsony zajszint
 • Egyszerre akár 4 ruhadarabot is képes kezelni
 • Praktikus kosár a tartozékok tárolására

Hátrányok

 • Kisebb vállfa hiánya a gyerekruhákhoz
i Szintén érdekelhet:
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ