30 dnů na vrácení ApF HU

Kineziológiai tapasz

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szélesség
0,5 cm
7,5 cm
-
Hossz
0,00 m
10 m
-
Típus
Rugalmas
(4)
Kineziológiai
(106)
Rácsos
(7)
Merev
(11)
Szín
Bézs
(20)
Fehér
(14)
Fekete
(16)
Piros
(10)
Lila
(6)
Barna
(4)
Kék
(20)
Narancssárga
(6)
Rózsaszín
(16)
Testszínű
(3)
Sötétkék
(2)
Zöld
(11)
Sárga
(6)

A kineziológiai tapasz vagy más néven kineziológiai szalag egy rugalmas vagy feszes szalag, amelyet az izmok rögzítésére és gyógyítására, valamint az ínszalagok tehermentesítésére használnak. Ezért a kineziológiai tapasz ma már nemcsak az élsportban, hanem a szabadidősportban is széles körben használatos. Nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe venni kineziológiai tapasz választásakor.

Tovább

A kineziológiai tapasz hatása

Helyesen alkalmazva a kineziológiai szalag számos pozitív hatást nyújt, amelyeket már nemcsak az élsportban, hanem a szabadidősportban is kihasználnak. Melyek ezek?

  • Enyhíti a fájdalmat.
  • Sérülés után felgyorsítja a gyógyulást.
  • Erősíti az izmokat és csökkenti az izomfáradtságot.
  • Tehermentesíti az ínszalagokat
  • Megakadályozza az izomsérülést.
  • Javítja a vér és a nyirokfolyadékok áramlását.

Mi a kineziológiai tapasz, milyen fajtái vannak és hogyan válasszunk?

A kineziológiai tapasz olyan színes sport tapasz, amelyet az érintett testrészre vagy testrészekre ragasztanak. Létezik kineziológiai tapasz bokára, térdre, csuklóra, vállra, vagy akár az ujjakra is. Többféle típus létezik, amelyek anyagukban és felhasználásukban különböznek egymástól. Hogyan lehet megkülönböztetni az egyes kineziológiai szalag típusokat, és hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Kineziológiai tapasz - kinesio tapasz
A kineziológiai tapasz hatása rendkívül pozitív izomfájdalom és sérülések során.

A kineziológiai szalag felgyorsítja a sérülés utáni gyógyulást

A kineziológiai szalag rugalmas, jól szellőző, de vízálló sport tapasz, amely leggyakrabban pamutból készül és a gyógyulás felgyorsítására szolgál a rehabilitáció során. Rugalmasságuknak köszönhetően segítik a vér és a nyirokfolyadékok áramlását, javítják az izmok és szövetek működését. A kineziológiai szalag alkalmas az izmok nyújtására.

i

A kineziológia olyan tudomány, amely az emberek és az állatok mozgásszervi rendszerével foglalkozik. Nemcsak a fizikai aktivitást, hanem a hozzá kapcsolódó pszichológiai tényezőket is vizsgálja. A kineziológiai szalagok ezért nemcsak fájdalomcsillapításra, hanem gyógyításra is fókuszálnak.

A merev vagy rögzítő kinesio szalagok az érintett terület rögzítésére szolgálnak

A rögzítő kineziológiai tapasz részben helyettesíti a rögzítőkötés vagy szorító használatát. Általában olyan szövetből készülnek, amely erősíti és szilárdan tartja a sérült testrészt. Hátrányuk, hogy korlátozzák a vérkeringést. Ráadásul nem tapadnak jól a bőrhöz, ezért a végüket körbe kell tekerni és rögzíteni. A rögzítő kineziológiai tapasz inkább olyan súlyos sérüléseknél használatos, ahol a végtag mozgását minimalizálni kell.

A dinamikus kineziológiai szalag - rendkívüli rugalmasság

A dinamikus kineziológiai tapasz leggyakrabban latexből készül. Szélesebbek, rugalmasabbak, és nemcsak hosszúságukban, hanem szélességükben is nyújthatók. Támogatják a meggyengült izmok működését, erősítik és stabilizálják az ízületeket.

A rácsos kineziológiai szalag - Nemcsak akupunktúrához

A rácsos kineziológiai tapasz főleg az akupunktúrában használatos, ugyanakkor az energiaáramlási rendellenességek kezelésére is használják. A rácsos kineziológiai tapaszt a fájdalmas területekre, hegekre, vagy akupunktúrás pontokra alkalmazzák.

A kineziológiai tapasz felhelyezése

A kineziológiai tapasz felhelyezése nem bonyolult művelet, de mégsem feltétlenül egyértelmű kezdők számára. Nézzük, hogyan lássunk hozzá a leggyakoribb testrészek rögzítéséhez.

  • A szalagot tiszta, száraz bőrfelületre ragasszuk
  • Érdemes a kezelt területet leborotválni, ezzel is növelve a kinesio szalag tapadását
  • A fokozottan izzadó területeken (talp, tenyér) használj tape ragasztót.
  • Gyakorlat teszi a mestert! Oktasd magad a neten fellelhető kineziológiai tapasz felhelyező videókból

Kineziológiai tapasz csuklóra

A kineziológiai tapasz csuklóra a rossz egérhasználat során kialakult carpalis alagút szindróma kezelésére szolgál. Mivel a kinesio szalag egyik fele a tenyérhez tapad, szükség lesz ragasztó spray-re is a biztos tartás érdekében. Keresztirányban ragasztatott kineziológiai tapasszal tovább lehet növelni a rögzítés erősségén.

Sportoláshoz sok esetben elég a stretch tape használata, a szalagot tekerjük a csukló és az alkar köré többször is, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros. Ha még biztosabb tartást szeretnénk a stretch szalagot a hüvelykujj és a mutatóujj között is átvezethetjük megtekerve.

Kineziológiai tapasz bokára

A boka rögzítésére számos esetben lehet szükség, például egy rossz lépés vagy esés után, vagy sport közben elszenvedett sérülés miatt. A kinesio szalagot a bokára helyezzük, majd a lábfej aljára rögzítjük, és körülbelül 10 cm-rel a boka fölé irányítjuk. Ezt a szalagot érdemes kiegészíteni egy másik szalaggal, amely a talptól egyenesen a boka fölé fut. Maximális megerősítés egy harmadik szalaggal érhető el, amelynek elsődleges funkciója az, hogy az egész kötést megerősíti. Helyezzük a legfájdalmasabb terület magasságába úgy, hogy az egész bokát körbeölelje.

Kineziológiai tapasz térdre

A sérült térd kezelése baleset vagy duzzanat után szintén nagyon fontos. Egy jól felhelyezett kötés segít rögzíteni a térdet és enyhíteni a fájdalmat. A szalagot az egész térdre fel kell helyezni, úgy hogy átölelje a teljes térdízületet.

Kineziológiai tapasz vállra

A kificamodott váll nagyon kellemetlen dolog. A kineziológiai tapasz segít rögzíteni a fájó részt, és biztonságérzetet ad. A szalagot Y alakban vágjuk, és a felkarcsont közepénél indulunk. A szalag egyik végét a mellkas belseje és a kulcscsont felé irányítjuk. A másik vége a másik oldalról kerül körbe a vállon, és a lapocka csúcsán végződik. Szükség van azonban egy második szalag használatára, hogy a váll minden részén egyenletes tartást biztosítson. A kinesio szalag a mellkastól a kulcscsont felett fut, és fokozatosan kívülről körbeöleli az egész vállat. A szalag a lapocka alatti ponton végződik.

Kineziológiai tapasz derékra

Megerőltető mozgás vagy kerti munka után a derék és a gerinc begyulladhat, fájdalmassá, érzékennyé válhat. A derékra két egyforma szalagot használj, s helyezd őket a gerinc bal és jobb oldalára a csípőtől a lapockáig.

Ha még többet szeretnél megtudni a kineziológiai tapasz felhelyezéséről, olvasd el Hogyan válasszunk és használjunk tapaszokat című cikkünket.

Melyik a legjobb kineziológiai tapasz? - Milyen anyagot válassz?

A kineziológiai szalag anyagát a sérülés vagy személyes preferenciád szerint válaszd ki. A pamut kineziológiai tapasz rugalmas és nyújtható, akárcsak a nylon sport tapasz, amelyek spandexet is tartalmaznak. A szövetből készült rögzítő kineziológiai tapasz nem rugalmas, és alkalmasabb rögzítésre. Tehát melyik anyagot válasszuk?

  • A pamut kineziológiai tapasz rugalmas és könnyen tapad a bőrre.
  • A Ryon kineziológiai szalag vízálló, így akár több napig is a testen tartható.
  • A PVC kineziológiai tapasz erős, s legfőképp állvédők, sportszár vagy zokni rögzítésére használják őket.
  • A nejlon kineziológiai tapasz nagyon rugalmas, általában spandexet tartalmaz. Nemcsak hosszában, hanem szélességében is nyújtható.
  • A latex kineziológiai tapasz ízületek vagy izmok rögzítésére alkalmas. Erősek és nem tapadnak a bőrhöz.

i

Választáskor a szalagok szélességére és hosszára is figyelj. A kineziológiai tapasz szélessége általában 2,5-5,2 cm, hossza 0,02-10 méter.

Kineziológiai tapasz tartozékok

A szalagok kiválasztásakor ne feledkezz el a szükséges kiegészítőkről sem. Mi jöhet jól?

Olló kineziológiai tapaszhoz

Léteznek ollók kineziológiai tapaszhoz amelyek éles pengéjüknek köszönhetően gond nélkül vágják a szalagot. Ezenkívül az ollók pengéi tapadásgátló felülettel vannak bevonva, amely megakadályozza, hogy a kineziológiai tapasz az olló pengéire tapadjon. Ergonomikus fogantyúval is rendelkeznek, így a tartásuk könnyű és kényelmes.

Ragasztók és oldószerek az egyszerű felvitel és eltávolítás érdekében

A gyakori szalagozáshoz ragasztók és oldószerek használhatók. Sportolás közben a szalagok elcsúszhatnak, így kevésbé tartanak. A merev és a rugalmas szalaghoz egyaránt használható ragasztó segítségével a kineziológiai tapasz tartása erősebb, szilárdabb lesz. Az oldószerek pedig segítenek megszabadulni a bőrön maradt ragasztó- vagy szalagmaradványoktól.

Nem akarsz túl sok pénzt költeni rá? Olcsó kineziológiai tapaszok oldalunkon a legjobb áron találsz kineziológiai tapaszokat.

Szivacsos kötszerek a kineziológiai tapasz alá

A szivacsos kötszerek a kineziológiai tapasz alá helyezhetők. Megkönnyítik a szalagok eltávolítását, és megakadályozzák a ragasztó bőrrel való érintkezését. A kötések szalagként is használhatók az érintett terület rögzítésére. A szivacsos kötszerek rugalmasak, így nem korlátozzák a mozgást.

i

Még mindig nem tudod mit válassz? Hogyan válasszunk és használjunk tapaszokat? című cikkünkből még többet tudhatsz meg.

Kineziológiai tapasz ár

A legolcsóbb kineziológiai tapaszok ára 1000-2000 forint között mozog. Ezek leginkább rugalmas, könnyen tapadó pamut szalagok változó hosszal és szélességgel. A 2-5000 forintos kategóriában a választék jelentősen kibővül, míg a legdrágább kineziológiai tapaszok ára 5000 forint felett is lehet. Ilyen például néhány nyúlékony kineziológiai tapasz, amelyek rendkívül rugalmasak, s nemcsak hosszirányban, hanem szélességükben is nyújthatók.

i

Ha választáskor szereted figyelembe venni mások véleményét, akkor érdekesnek fogod találni kineziológiai tapasz vélemények oldalunkat, ahol népszerűség, vásárlói visszajelzések és panaszok, illetve akciós ár figyelembevételével rangsoroltuk a termékeket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Gymbeam K Tape Black Kineziológiai tapasz Szállításra kész > 20 db
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, fekete színű
több darab vásárlása esetén 1 280 Ft-tól

2.
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, kék színű
4 290 Ft

3.
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga: műselyem, 5m hosszú, 5cm széles, bézs színű
3 790 Ft

Még több
130 termék
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag kék
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, kék színű
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0140
4,9 88×
KineMAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag fekete
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, fekete színű
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0139
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag testszínű
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga: műselyem, 5m hosszú, 5cm széles, bézs színű
3 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0143
KineMAX kineziológiai szalag 3,8cm x 10 m - Kineziológiai tapasz
Típusok
4,9 10×
KineMAX kineziológiai szalag 3,8cm x 10 m
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 3,8 cm, fehér színű
1 740 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0149
KINE-MAX Strips Coat Kineziológiai tapasz, 2.5cm x 10m - Kineziológiai tapasz Típusok
4,9 10×
KINE-MAX Strips Coat Kineziológiai tapasz, 2.5cm x 10m
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 2,5 cm, fehér színű
1 490 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0148
4,6
MuellerEuroTape Platinum 2,5 cm
Kineziológiai tapasz - merev, hosszú 10 m, széles 2,5 cm, fehér színű
1 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTreh0009
4,7 53×
KineMAX Classic kineziológiai tapasz (testszínű)
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, bézs színű
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0126
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag zöld
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, zöld színű
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0144
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag rózsaszín
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, rózsaszín színű
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0142
4,7 53×
KineMAX Classic kineziológiai tapasz (fekete)
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, fekete színű
3 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0121
4,7 53×
KineMAX Classic kineziológiai tapasz (kék)
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, kék színű
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0123
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag sárga
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, sárga színű
4 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTknx0025
4,9 88×
Kine-MAX SuperPro Rayon kineziológiai szalag piros
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga műselyem, hosszú 5 m, széles 5 cm, piros színű
3 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTknx0026
4,7 53×
KineMAX Classic kineziológiai tapasz (piros)
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, piros színű
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0122
4,8 86×
BB Bézs kineziológiai tapasz 5 m
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, bézs színű
3 580 Ft -tól
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT860
4,7 64×
Temtex Tourmaline bézs 5 cm-es kineziológiai szalag
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, bézs színű
4 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT18819
4,4 44×
Kine-MAX Full Coat Tape 5 cm × 10 m
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 5 cm, fehér színű
1 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0147
4,4 44×
Kine-MAX Full Coat Tape 3,8 cm × 10 m
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 3,8 cm, fehér színű
1 560 Ft -tól
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0146
4,4 44×
Kine-MAX Full Coat Tape 2,5 cm × 10 m
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 2,5 cm, fehér színű
1 050 Ft -tól
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0145
4,7 64×
Temtex Tourmaline fekete 5 cm-es kineziológiai szalag
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, fekete színű
4 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT18822
4,7 53×
KineMAX Classic kineziológiai tapasz (rózsaszín)
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, rózsaszín színű
3 210 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTm0125
4,7 64×
Temtex Tourmaline pink 5 cm-es kineziológiai szalag
Kineziológiai tapasz - kineziológiai, anyaga pamut, hosszú 5 m, széles 5 cm, rózsaszín színű
4 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT18821
4,2 23×
Dream tape 5
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 5 cm, fehér színű
2 070 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT3616
4,2 23×
Dream tape 4
Kineziológiai tapasz - merev, anyaga pamut, hosszú 10 m, széles 4 cm, fehér színű
1 850 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPT3615

Kineziológiai tapasz

cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Kineziológiai tapasz

A Kineziológiai tapasz kategóriában összesen 130 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kineziológiai tapasz Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kineziológiai tapasz A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kineziológiai tapasz A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kineziológiai tapasz vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ