3000+ átvételi hely egész Magyarországon Tavaszi nagakaritas

Hogyan állítsuk vissza a telefonunkat gyári állapotba

Termékkatalógus

A telefon gyári állapotba visszaállítása során minden beállítás és a belső tárba mentett adat törlődik. Ha az okostelefon gyári állapotba kerül, szoftvere pontosan ugyanúgy fog viselkedni, mint amikor először kivették a dobozából. Ezt visszaállítást akkor szokás elvégezni, amikor a készülék vezérlésével vannak gondok vagy már túl sok alkalmazást telepítettünk rá. Ebben a leírásban bemutatjuk, hogyan kell különböző operációs rendszerekben gyári állapotba visszaállítani a mobil készülékeket. 

A leírás alkalmazása előtt azonosítani kell, milyen operációs rendszer fut a készüléken. Ez könnyen kideríthető a telefon típusa alapján, esetleg megállapítható a beállítási menüben, az „információk a készülékről” menüpontban (rendszerint az utolsó tétel a beállításoknál).

! A mobiltelefon gyári állapotba visszaállításával törlődik minden adat, üzenet, fénykép és az összes egyedi beállítás!

A visszaállítás során majdnem minden adat végérvényesen törlődik, ezért alaposan fontolja meg ennek a műveletnek a végrehajtását. Előtte alaposan gondolja át, milyen adatokat szeretne megtartani, ezeket archiválja on-line vagy külső tárra.

Mikor végzünk gyári állapotba visszaállítást?

Tovární nastavení - mobilyLeggyakrabban rendszerfrissítés után találkozhatunk a rendszer gyári állapotba visszaállításával. A frissítés a régi beállításokkal lassulást, vagy akár a rendszer összeomlását is okozhatja. Ezeket a kellemetlen szoftveres jelenségeket az okostelefon gyári állapotba visszaállítása rendszerint megszüntetni.

A második ok a telefon lassulása vagy adatokkal, alkalmazásokkal túltelítése lehet. Főként a régebbi telefonokra érvényes, hogy néhány év után veszítenek kezdeti gyorsaságukból. Ilyen esetben hasznos lehet a gyári állapothoz visszatérés, ami gyorsulást eredményezhet.

Ha új okostelefont vásárol és a régit szeretné eladni vagy elajándékozni, akkor is érdemes a készüléket gyári állapotba visszaállítani, hogy törlődjön minden telefonon tárolt adat. Vigyázat! Annak ellenére, hogy az adatok a visszaállítás során törlődnek – a telefon szoftvere teljesen újnak tűnik – csak akkor tűnnek el véglegesen a készülék flash tárolójából, amikor más adattal felülírják őket. Léteznek olyan szoftverek, amelyeket éppen az ilyen visszaállításra készítettek.

Általános folyamat az okostelefonok gyári állapotba visszaállításához

 1. Nyissa meg a beállításokat.

 2. A menüben keresse meg az “Adatok archiválása” vagy hasonló lehetőséget.

 3. Válassza ki a “Gyári adatok visszaállítása” / "Gyári állapot visszaállítása".

 4. Erősítse meg a gyári állapot visszaállítását.

 5. Várja végig türelemmel a folyamat végrehajtódását és a készülék újraindulását – esetleg kérésre indítsa újra a telefont.

 6. Ha készített adatmentést, állítsa vissza a telefonra a régi adatait.

Ajánlott a telefon feltöltése a gyári állapotot visszaállító folyamat megkezdése előtt, esetleg közben töltőn hagyni. Egyes készülékek ezt meg is követelik a művelet elindításához.

Válassza ki készüléke operációs rendszerét:

Telefon gyári állapotba visszaállítás iOS operációs rendszerrel

Az iOS az Apple által fejlesztett operációs rendszer, amit minden mobil készülék használ. A könnyen kezelhető rendszer hosszú évek óta közkedvelt a felhasználók körében. A legtöbb Apple készüléknek szinte teljesen azonos a beállítási rendszere – csak az újabb iOS némileg több funkciót kapott.

Mielőtt gyári állapotba állítja iPhone készüléket, jelentkezzen ki az iCloud szolgáltatásból, különben a fiókjából (nem csak a mobilról, hanem a teljes felhős tárhelyről) minden adatot töröl. Ezután töltse ki a „Megtalálni az iPhone-t” funkciót, különben megtörténhet, hogy a készüléken működésbe lép az aktivációs zár.

Az iPhone – és bármilyen más Apple készülék – adatai kétféle módon archiválhatóak: PC-n vagy MacBookon keresztül az iTunes segítségével vagy a mobil beállításaiban számítógép igénybevétele nélkül. Megmutatjuk, hogyan.

Gyári állapotban visszaállítás menete iOS

 1. Nyissa meg az iPhone beállításait.

 2. Váltson át az „Általános” menüre.

 3. Válassza ki a „Visszaállítás" opciót.

 4. Válassza ki a „Minden beállítás visszaállítása” / „Minden adat visszaállítása” opciót.

Gyári beállítások iOS iPhone - beállítások Gyári beállítások iOS iPhone - Általános Gyári beállítások iOS iPhone - Visszaállítás Visszaállítás iOS iPhone - Összes beállítás törlése

Gyári állapotba visszaállítás menete iOS operációs rendszerrel az iTunes segítségével

 1. MacBookon vagy számítógépén nyissa meg az iTunes-t.

 2. Kábellel csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez.

 3. Az iPhone valószínűleg igazoltatni fogja a számítógép megbízhatóságát vagy a készülék kódját kéri majd – igazolja a megbízhatóságot vagy adja meg a kódot.

 4. Válassza ki az iTunes-ban az iPhone-t.

 5. A kiválasztott iPhone alatt megjelenik a „Beállítás”.

 6. Az első „Összefoglaló” lapon válassza ki az „iPhone Visszaállítása” lehetőséget.

 7. A megjelenő ablakban a „Visszaállítás”-ra koppintva megerősíti a gyári állapotba visszaállítást.

 8. Ezután várja ki míg befejeződik a visszaállítási folyamat és az iPhone önállóan újraindítja magát.

i Akkor is gyári állapotba tudja hozni iPhone készülékét, ha elveszíti. Így a megtalálója (vagy tolvaja) nem tud hozzájutni személyes adataihoz.

Gyári beállítások iOS iPhone - beállítások

Az iPhone gyári állapotba visszaállítása után egyszerűen visszaállíthatja adatait az iCloud vagy az iTunes segítségével (attól függően, hogy készített biztonsági mentést).

Telefon gyári állapotba visszaállítás Android operációs rendszerrel

Tovární nastavení - Android

Az Android a legelterjedtebb operációs rendszer az okostelefonok és tabletek körében. Annak ellenére, hogy kifejezetten felhasználóbarát, az egyes okostelefon gyártók egyedi kiegészítőket és saját kezelőfelületet készítenek hozzá, átrendezik az egyes menüket, elnevezésüket és összetételüket. Ezért az androios készülékek esetében eltérő, bár lényegesen nem különböző lehet egyes funkciók megvalósítása.

Gyári állapot visszaállításának menete Android operációs rendszernél

 1. Nyissa meg a telefon beállításait és váltson a „Minden” menüpontra.

 2. Menjen le az „Egyéni” szakaszra.

 3. Válassza ki az „Adatok archiválása és megújítása” pontot.

 4. Ha nem engedélyezte biztonsági másolat készítését, megteheti on-line a Google fiókjában. Elég az „Archiválás” részen kiválasztani a mentésre kerülő tételeket.

 5. Ezután válassza a „Gyári állapot visszaállítása” menüpontot.

 6. Az alkalmazások kiválasztásánál adja meg a törlendő tételeket.

 7. Erősítse meg a gyári állapotba visszatérést.

 8. Várja ki a folyamat befejeződését.

Gyári állapot visszaállításának menete Android operációs rendszernél (SAMSUNG)

 1. Nyissa meg a telefon beállításait.

 2. Menjen le az „Egyéni” szakaszra.

 3. Válassza ki az „Gyári állapot visszaállítása” pontot.

 4. Mielőtt a visszaállítást végrehajtaná, megjelenik az automatikusan bejelölt „USB tár” törlése, ami letörli a készülékről a fotókat, videókat és zenét is. Ha ezeket meg akarja tartani, törölje a pipát.

 5. Koppintson a „Telefon visszaállítása” lehetőségre.

 6. A „Törlés” opcióval erősítse meg a visszaállítás indítását.

 7. Várja meg a folyamat befejeződését.

Gyári állapot visszaállításának menete Android operációs rendszernél (Huawei)

 1. Nyissa meg a telefon beállításait és váltson az „Összes” lapra.

 2. Válassza az „Adatok mentése és visszaállítása” opciót (rendszerint a menü alsó felében található). Régebbi verzióknál menjen le a „Személyes” részre.

 3. Ha nem engedélyezte biztonsági másolat készítését, megteheti on-line a Google fiókjában. Elég az „Archiválás” részen kiválasztani a mentésre kerülő tételeket. Emellett ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva az „Automatikus frissítés”.

 4. Ezután válassza ki a „Gyári állapot visszaállítása” opciót.

 5. Ezzel a belső tárolón lévő minden adat törlésre kerül, az ön felhasználói fiókjai, alkalmazásai, azok beállításai. Ha a kép, video és zene állományokat is törölni akarja, pipálja be a „Belső tár törlése” opciót is.

 6. Ezután koippintson a „Telefon visszaállítása” lehetőségre.

 7. A folyamatot még egyszer erősítse meg a „Telefon újraindítása” gombbal.

A fenti lépések elvégzése után várja ki az automatikus törlés majd a telefon visszaállítási folyamatának befejeződését.

A készülék előbb a „frissítési konzol” módba vált és önműködően elvégzi a szükséges műveleteket. A telefon újra használatba vehető, amint befejeződik a gyári állapotba visszaállás folyamata.

Ha valami oknál fogva nem tud belépni a telefon beállításaiba, hajtsa végre a következőt. Ez a művelet nem minden készüléknél működik – az egyes gyártók eltérő módon valósíthatják meg.

 1. Kapcsolja ki a készülékét. Ha nem sikerült a kezdőképernyőn keresztül, tartsa 5-10 másodpercig lenyomva a bekapcsoló / gombokat aktiváló gombot.

 2. Miután kikapcsolt a készülék, tartsa egyidejűleg lenyomva a hangerő emelő (esetleg csökkentő) és a bekapcsoló gombot.

 3. Amint megérzi a készülék bekapcsolódását jelző rezgést, engedje el a bekapcsoló gombot, de a hangerő szabályzót továbbra is tartsa lenyomva további 5-6 másodpercig. Ha ez a kombináció nem működik, a logo megjelenése után engedje el a gombokat és nyomba meg a bekapcsológombot.

 4. Ezután a kijelzőn megjelenik egy szöveges lista, amiben a hangerőszabályzókkal tud navigálni. Segítségükkel válassza ki a „Renszerjavítás” (esetleg „Recovery” vagy „Recovery mode”) opciót és erősítse meg a bekapcsoló gomb megnyomásával.

 5. Amint megjelenik a szomorú Android robot képe, tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot és nyomja meg a hangerő növelő gombot.

 6. Megjelenik a rendszer menü, amiben ismét a hangerőszabályzó gombokkal tud mozogni.

 7. A rendszermenüben találja a „wipe data / factory reset” opciót. Ha a készülék megerősítést kér, végezze el, majd várja ki az automatikus visszaállításai folyamat befejeződését.

 8. Amikor minden művelet befejeződik, válassza a Reboot lehetőséget a készülék újraindításához.

Bármelyik folyamatot választotta, adatait visszaállíthatja Google fiókja segítségével, vagy előhívhatja őket a külső tárolóról (microSD kártyáról, külső merevlemezről, PC-ről, stb.).

Akkor is gyári állapotába tudja hozni vagy le tudja zárni készülékét, ha elveszíti. Így a megtalálója (vagy tolvaja) nem tud hozzájutni személyes adataihoz. 

Androidos okostelefon

Telefon gyári állapotba visszaállítás Windows Phone operációs rendszerrel

A Windows Phone a kevésbé elterjedt mobil operációs rendszerek közé tartozik, elsősorban a NOKIA és Microsoft készülékein találkozhatunk vele. Ha egy ilyen eszközt állítunk vissza gyári állapotba, minden adat és beállítás törlődik róla, abba az állapotba kerül, amiben az első bekapcsoláskor volt.

Mielőtt nekilát a folyamatnak, mentse el adatait és alkalmazásait a felhőbe Microsoft fiókján keresztül. A leírásunk segítségével ez a művelet pár perc alatt elvégezhető.

Gyári állapot visszaállításának menete Windows Phone operációs rendszernél

 1. Nyissa meg a készülék beállításait.

 2. Válassza ki a „Rendszer” mappát (legalul található).

 3. Válassza a „Gyári állapot visszaállítása” opciót.

 4. Két figyelmeztetés jelenik meg – ha tényleg gyári állapotba szeretne visszatérni, mint a kettőt erősítse meg „Igen”-nel.

Ha valami oknál fogva készüléke nem reagál vagy nem tud bejutni a beállítási részre, hajtsa végre az alábbiakat.

 1. Kapcsolja ki a készülékét. Ha nem sikerült a kezdőképernyőn keresztül, tartsa 5-10 másodpercig lenyomva a bekapcsoló / gombokat aktiváló gombot.

 2. Amikor kikapcsol a telefon, tartsa lenyomva egyidejűleg a hangerő csökkentő és a bekapcsoló gombokt (körülbelül 10-15 másodpercig).

 3. Amikor megérzi a készülék bekapcsolását jelző rezgést, engedje el mind a két gombot, majd tartsa nyomva a hangerő csökkentőt addig, amíg meg nem jelenik egy nagy felkiáltójel.

 4. Ezután nyomja le (de ne tartsa lenyomva) a következő gombokat: hangerő növelése, hangerő csökkentése, bekapcsológomb, hangerő csökkentése.

A fenti folyamat befejezésével az okostelefon automatikusan gyári állapotába áll vissza.

Bármelyik folyamatot választotta, adatait visszaállíthatja Microsoft fiókja segítségével, vagy előhívhatja őket a külső tárolóról (microSD kártyáról, külső merevlemezről, PC-ről, stb.).

Akkor is gyári állapotába tudja hozni készülékét, ha elveszíti. Így a megtalálója (vagy tolvaja) nem tud hozzájutni személyes adataihoz.

Windows Phone okostelefonok
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB kék - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB kék
Mobiltelefon - 6,53"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

79 990 Ft áfa nélkül 62 980 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI200c4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB zöld - Mobiltelefon
Több, mint99%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB zöld
Mobiltelefon - 6,53"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

79 990 Ft áfa nélkül 62 980 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI200c3
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket