Alza dny HU Alza days HU

Tökéletes borotválkozás a Gillette-tel

Termékkatalógus
Tökéletes borotválkozás a Gillette-tel

Gillette és Gillette Venus

A borotválkozás ma már egy teljesen általános tevékenység, melyet szinte senki sem kerülhet el. Ez egy olyan rutin, amely szükségszerűen a megjelenésünk és az ápoltságunk fontos eleme. Azonban a borotvapenge használatával járó kellemetlenségek, mint például a vöröses pattanásokkal teli irritált bőr, elkerülhetők. A borotválásnak kényelmesnek, egyszerűnek kell lennie, hogy a gyönyörű, ápolt bőr magabiztosságot és kellemes érzést adjon. A szőrtől való megszabadulás legnépszerűbb, leggyorsabb és leginkább fájdalommentes módszere az úgynevezett nedves borotválkozás. Ha helyesen végzed el a borotválkozás rituáléját, az eredmény a tökéletesre borotvált arc vagy a bársonyosan sima bőr. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan kell helyesen borotválkozni.

Hogyan borotválkozzunk helyesen

Tartalom: Tökéletes borotválkozás a Gillette-tel

A férfiak és a nők borotválkozása

Bár a borotválkozás elve férfiak és nők esetében is ugyanaz, szükségleteik eltérőek, éppen ezért a férfiaknak és nőknek szánt borotvák is sokban különböznek egymástól. Ennek okai a következők: míg ahhoz, hogy az urak megborotválják az arcukat és a nyakukat, elegendő számukra egy mosdó és egy tükör, addig a szebbik nem képviselői több testrészüket is szőrtelenítik, ez pedig általában a kádban vagy a zuhany alatt történik. Ezenkívül a nők szőre puhább, több irányba- és gyorsabban nő, mint a férfiak szakálla. Abba is kevesen gondolnak bele, hogy a nők sokkal gyorsabb tempóban használják a borotvát, mint a férfiak, miközben ívelt mozdulatokkal, gyakran kényes területeket is érintenek. A Gillette mindezt nagy odafigyeléssel és sokéves tapasztalattal, a kézi borotvák területén világelső termékeivel valósítja meg.

A Gillette és a Gillette Venus márkák új dimenziókat nyitnak meg a borotválkozásban

Több mint 120 év telt el azóta, hogy C. Gillette feltalálta a védelemmel ellátott pengéjű forradalmi borotváját, és megalapította a Gillette-et. A folyamatos fejlesztés és innováció a Gillette borotvákat közel tökéletes szintre emelete. A női borotvák hagyománya 1915-ig nyúlik vissza, mely utat nyitott az első, kizárólag nők számára tervezett Venus Original borotva létrehozásának. A Gillette Venus borotvákat a női test idomai és szükségletei ihlették, kifogástalan kényelmet biztosítva ezzel a nők számára a szőrtelenítés során, hogy az eredmény garantáltan tökéletes legyen. A Gillette és a Gillette Venus márkáknak köszönhetően a borotválkozás az évek során egy teljesen új értelmet nyert: ez már nemcsak a nem kívánt szőrtől és szakálltól való megszabadulásról szól, hanem egy rituálé, amely a kényelem, a szépség és a magabiztosság érzetét kelti bennünk.

Gillette Venus borotva
A tökéletesen sima lábak önbizalmat adnak

Hogyan kell helyesen borotválkozni?

Akár több éves tapasztalattal, akár első alkalommal borotválkozol, van számodra néhány hasznos tippünk, amelyek nemcsak megkönnyítik a borotválkozást, de elősegítik a tökéletes eredményt is. A következő alapelvek fontosak lehetnek mind a férfiak, mind a nők borotválkozása szempontjából. A kívánt eredmény elérése érdekében azonban elengedhetetlen a megfelelő borotva használata, azaz a kifejezetten férfiaknak szánt borotva vagy nőknek szánt borotva.

A borotvafej rendszeres cseréje elengedhetetlen

A megfelelő borotválkozás első és legfontosabb lépcsőfoka az éles és vékony penge. Az éles pengék kevesebb mozdulattal több szőrt vágnak el, hatékonyabb és kíméletesebb borotválkozást biztosítva ezzel. Ezen határozottan nem érdemes spórolni. Tompa borotva használata egyenetlen és kevésbé hatékony borotválkozáshoz vezet. Ráadásul a tompa pengéjű, elhasznált borotvafej húzza, irritálja és meg is vághatja a bőrt. Ez bőrirritációt, bőrpírt, pattanásokat és szőrbenövéseket okozhat. Ezért tehát rendkívül fontos a borotvafej rendszeres cseréje.

A Gillette és Gillette Venus borotvák cserélhető borotvafejből és borotvanyélből állnak. A fej cseréje csupán néhány másodpercet vesz igénybe.

Hogyan ismerheted fel, hogy tompa a borotva? A tompa pengékre utaló jelek a következők lehetnek:

  • Kényelmetlen borotválkozás – a borotva húzza a bőrt
  • A hidratáló krémezőcsík kopott, kifakult
  • A borotva kihagy néhány szőrszálat
  • Viszkető vagy kivörösödött bőr

A fej cseréjének időszerűsége egyénenként változó, a borotválkozás gyakoriságától és mértékétől függ. Általában havonta legalább egyszer javasolt a fej cseréje, nőknél ez a nagyobb szőrtelenítési területből kifolyólag akár gyakrabban is esedékes lehet.

i A borotvabetét rendszeres cseréje a helyes és kíméletes borotválkozás kulcsa. A Gillette és Gillette Venus borotvákhoz a férfi borotvabetétek és női borotvabetétek egyaránt könnyen megvásárolhatók. A lehető leggazdaságosabb borotválkozás érdekében több darabos csomagolásban, kedvezményes áron kaphatók.

Nedves borotválkozás lépésről lépésre

A bőr előkészítése a borotválkozásra

Borotválkozás előtt célszerű a bőrt meleg vízzel megpuhítani. Az uraknak ajánlott borotválkozás előtt tisztító emulzióval lemosniuk az arcukat és nyakukat, hogy eltávolítsák a bőrfelületről a faggyút, hiszen az víztaszító hatású. Nők számára a borotválkozás fürdés vagy zuhanyzás után a legideálisabb. A nedvességnek és a hőnek köszönhetően a pórusok kitágulnak, a szőrszálak megpuhulnak, így a bőr finoman puha és borotválkozásra kész állapotban lesz. Mindössze két percnyi meleg vizes előkészítés akár 70 %-kal is megkönnyítheti a borotválkozást.

Használj borotvagélt

A borotvagél az egész borotválkozási folyamatot kényelmesebbé teszi. Bár találkozhatsz olyan véleményekkel, melyek szerint a gél szappannal is remekül helyettesíthető, vagy hogy a nedves borotválkozáshoz csupán tiszta vízre van szükség, azonban ez téves vélekedés. A víz gyorsan elpárolog, a szőrszálak pedig megkeményednek. A borotvagél védőréteget képez, mely hatására a bőr puha marad. Ezenkívül van egy másik fontos szerepe is: csökkenti a bőr és a pengék közti súrlódást, lehetővé téve a borotva könnyedebb siklását a bőrön, ezáltal megvédi bőrt az irritációtól és a vágásoktól. Borotvagél használata mellett a bőröd bársonyosan sima és finom illatú lesz.

i Korábban te is úgy vélted, hogy a borotvagél szappannal is helyettesíthető? A szappan a bőr megmosására való, amitől száraz és sérülékeny lesz. Ezzel szemben a borotvagélek megakadályozzák a víz elpárolgását, lágyítják a szőrszálakat, hidratálják a bőrt és kényelmes borotválkozást biztosítanak a borotva simább siklásának köszönhetően. Ezenkívül azt is láthatod, hogy mely területeken haladtál már át a borotvával, így nem fogsz ugyanott többször is végigmenni.

Ne nyomd rá erősen a borotvát

Sokan azt hiszik, hogy minél jobban rányomják a borotvát a bőrfelületre, annál hatékonyabb a borotválkozás. Ez azonban egyáltalán nem így van. Azzal, hogy rányomod, biztosan nem érsz el jobb eredményt. Sőt, éppen ellenkezőleg, hiszen meg is vághatod magad. Ha a pengék kellőképen élesek, akkor elég finom, gyengéd mozdulatokkal borotválkozni. A lehető legkényelmesebb borotválkozás érdekében próbáld ki a Gillette Fusion ProShield férfi borotvát vagy a Gillette Venus Extra Smooth női borotvát.

Borotválkozás közben öblítsd le gyakran a borotva fejét

Ha borotválkozás közben gyakran leöblíted a borotvafejet, azzal elkerülheted, hogy borotvagél és a szőrszálak beragadjanak a pengék közé.

A nehezen hozzáférhető helyeket hagyd a végére

Borotváld le először az egyenletesebb bőrfelületeket és azokat a területeket, ahol a szőrszálak gyengébbek, a nehezen hozzáférhető helyeket pedig hagyd a végére. Ez azért lényeges, mert a gélnek így több ideje lesz a szőrszálak lágyítására. A nőknek célszerű a lábakkal és a hónaljakkal kezdeni a borotválkozást, ezt követően pedig az intim területekkel folytatni. A férfiak esetében az arc és a nyak legyen az első, a végén pedig az áll és az ajkak körüli rész, ahol a szőrszálak a legerősebbek.

Gillette borotva
A borotva megfelelő karbantartása meghosszabbíthatja a pengék élettartamát

Borotválkozás után alaposan öblítsd le a pengéket

Folyó víz alatt alaposan öblítsd le a pengéket, majd rázd le róla a felesleges vizet. Soha ne töröld meg a pengéket, mert könnyen megvághatod magad, de kárt tehetsz a pengékben is.

Borotválkozás után óvatosan töröld meg és hidratáld a bőrt

A borotválkozás végeztével mosd meg a bőrödet langyos vízzel, majd óvatosan töröld szárazra. A tökéletes eredmény elérése érdekében soha ne feledkezz meg az teljes borotválkozási rituálé utolsó pontjáról, a borotválkozás utáni ápolásról. Az urak balzsam, arcvíz és gél állagú borotválkozás utáni arcápolók közül válogathatnak, a hölgyeknek pedig többnyire bőrnyugtató és hidratáló krémet, testápoló tejet használnak. Válassz olyan terméket, amely egyszerre ápolja és hidratálja is a bőrt.

i Különösen érzékeny a bőröd? Használj három vagy annál több pengéjű borotvát. Minél több a penge, annál kisebb az irritáció. Az érzékeny bőrű nők számára a Gillette Venus Extra Smooth borotvát, mellé pedig a Gillette Satine Care Sensivite borotvagélt ajánljuk. A kettő együttesének eredménye a meglepően sima, bőrpírtől és viszketéstől mentes bőr. Az érzékeny bőrű férfiak kényelmes borotválkozásáról a Gillette Fusion ProGlide Flexball és a Gillette Fusion Ultra Sensitive borotvagél gondoskodik.

Végül pedig egy újdonságot szeretnénk bemutatni neked, amely még könnyebbé és kényelmesebbé teszi a borotválkozást.

Gillette Venus Bikini Precision – a tökéletes bikinivonalért

A fürdőruha szezonban minden nő arra vágyik, hogy tökéletesen borotvált bikinivonallal, gyönyörű és ápolt bőrrel mehessen ki a strandra az emberek közé. Az is jellemző rájuk, hogy minden eddiginél több figyelmet fordítanak a szőrszálak intim területekről történő eltávolítására, tehát a bikinivonal megigazítására, lehetőleg vöröses pattanások és szőrbenövések elkerülése mellett. Ha te is azt szeretnéd, hogy a fürdőruhád vonalai mentén tökéletesen sima bőröd legyen, akkor van egy remek tippünk a számodra: a Gillette Venus Bikini Precision trimmer, egy elképesztően jó, kicsi segítő, melynek minden nő piperetáskájában ott a helye.

Gillette Venus Bikini Precision trimmerGillette Venus Bikini Precision trimmer

A Gillette Venus Bikini Precision trimmerrel magad mögött hagyhatod a nem kívánt szőrszálak miatti aggodalmakat

Gyors és kényelmes szőrtelenítés a Gillette Venus Bikini Precision trimmerrel

A Gillette Venus Bikini Precision trimmer kifejezetten az ágyék érzékeny területein történő szőrtelenítésre készült. Ez a kicsi, mégis kompakt és remekül kézre álló trimmelő könnyű manőverezést és a kényelmes kezelhetőséget tesz lehetővé. A lekerekített élű forgófej biztonságosan távolítja el intim területeidről a szőrszálakat. Ennek köszönhetően tökéletesen ápolt bőrt eredményez a fürdőruha vonalai mentén. A készlet részét képezi egy 5 mm-es távtartó fésű is, mely segítségével egységes hosszúságúra igazíthatod a szőrzetet.

Fürdőruhára készen - bárhol, bármikor

A nők igényei által ihletett Gillette Venus Bikini Precision trimmert úgy tervezték, hogy bárhol, bármikor használatra kész legyen. Nincs többé keresgélés a fiókban és bajlódás a kábellel. Ez a trimmelő akkumulátorral működik, mely lehetővé teszi, hogy gyorsan és fájdalommentesen távolítsd el a nem kívánt szőrzetet a bikini mentén, függetlenül attól, hogy otthon, nyaraláson, vagy éppen úton vagy. Keskeny és elegáns toll alakú kialakítása garantálja, hogy minden kézitáskában könnyen megtalálja a helyét. Intim vonalaid pillanatok alatt az extra szabású fürdőruhádhoz igazíthatók, és már élvezheted a nyarat. Ennél egyszerűbb és kényelmesebb már nem is lehetne.

Gillette Fusion ProGlider Styler – férfi borotva és formázó egyben

Kifogástalanul borotvált arcra vágysz, de nem szeretnél órákat tölteni a tükör előtt? Bemutatjuk az új, kizárólag férfiak számára tervezett Gillette Fusion ProGlide Styler többfunkciós borotvát, mely a szakállvágó és a hagyományos borotva mesteri ötvözete. Légy mindig naprakész egy olyan borotvával, mely segítségével borotválkozhatsz, formázhatod a szakálladat, vagy akár le is vághatod.

Gillette Fusion ProGlider StylerGillette Fusion ProGlider Styler

Kevés borotva képes mindarra, amire a Gillette Fusion ProGlider Styler formázó

Szakállvágás, borotválkozás és formázás

A Gillette Fusion ProGlide Styler mindent tud, ami csak elvárható egy borotvától. Egyenletesen vág, simára borotvál és precízen formáz. A nyél kompatibilis az összes Gillette Fusion borotvafejjel, amelyeket a tökéletes és alapos borotválkozásra terveztek. A precíziós penge segítségével még a nehezen hozzáférhető helyeket is könnyen leborotválhatod és határozott szakállvonalat érhetsz el.

A Gillette Fusion ProGlider Styler vízálló és ideális az utazásokhoz

Ez egy olyan férfi borotva, mely a nedves borotválkozás és a pontos, száraz szakálligazítás lehetőségét egyszerre kínálja, emellett teljesen vízálló, így biztonságosan használható akár a zuhany alatt is. A barázdákkal ellátott borotvatest korszerű ergonómiája biztos tapadást és könnyű kezelhetőséget kínál, kényelmes és biztonságos működést biztosítva nedves borotválkozás esetén is. Kompakt méreteinek és elemes működésének köszönhetően nélkülözhetetlen útitárs mindenki számára. Bármerre is jársz, a kifogástalan megjelenés elérése többé nem jelenthet problémát.

A készlet három különböző hosszúságú cserélhető fésűs fejet is tartalmaz, amelyek segítségével új szakálltípusokat kísérletezhetsz ki. Az elegáns állvány amellett, hogy a kiegészítők tárolására is alkalmas, nemcsak praktikus, hanem stílusos küllemet is kölcsönöz a készletnek.

Tedd a borotválkozást egy szórakoztató rituálévá. Egy minőségi borotva és a megfelelő borotválkozási eljárás – ezek a tökéletes ápoltság alapjai.

4,6 10×
GILLETTE Venus Swirl + 1 db pótfej
Női borotva - ajánlott nedves borotváláshoz - Gillette Venus Swirl sorozat, 5 pengés, 1 darab a csomagban
4 790 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HOL108
4,8 119×
GILLETTE Satin Care Vanilla Dream - 200ml
Női borotvahab - minden bőrtípusra, gazdag habot hoz létre a bőrön - 9 450 Ft/1 l
Szuper ár
1 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HOL107
4,7 131×
GILLETTE Fusion ProGlide Styler + 1 db fej
Borotva - férfi, használható szemöldökre, arcon, ajánlott nedves borotváláshoz elemes tápellátás, LED töltésjelző, vízálló, kék kivitel cserélhető fejjel, melegítés, vízhatlan, hidratáló csík, Gillette Fusion Proglide sorozat, 1 penge, műanyag markolat, 1 darabos csomag
11 290 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HOL102
4,8 182×
GILLETTE Fusion ProGlide + 4 db borotvabetét
Borotva - férfi, használható arcon cserélhető fejjel, Gillette Fusion Proglide sorozat, 5 penge, 1 darabos csomag - 2 372,50 Ft/db
9 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HOL084
4,8 119×
GILLETTE Satin Care Sensitive (200 ml)
Női borotvahab - érzékeny bőrre, csökkenti a penge súrlódását a bőrön - 49,72 Ft/db - Ár több darab vásárlása esetén 8 950 Ft/1 l
1 790 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HOL043
4,9 83×
GILLETTE Venus Extra Smooth, 4 db
Női borotvabetét - krémezőcsíkkal, ötpengés borotvafej a tökéletesen sima bőrért, Gillette Venus Extra Smooth sorozat - 1 422,50 Ft/db
5 690 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HOL023
4,7 89×
GILLETTE Fusion Ultra Sensitive 200 ml
Borotvagél - érzékeny bőrre, bőrnyugtató hatású - 9 950 Ft/1 l
1 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HOL036
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ