AP+ nový vizuál Splátky bez navýšení

Trezor T - Hardver pénztárca kriptovalutának

Termékkatalógus
Trezor T - Hardver pénztárca kriptovalutának

Cikk

Frissítve 

A hardver pénztárcák első generációjának sikerei után a TREZOR vállalat egy újabb, fejlettebb tárcát hozott létre, amely a TREZOR T nevet kapta. Az új modell magasabb fokú biztonságot és modern, intuitív környezetet kínál a kriptovaluták egyszerű kezelésére. Milyen konkrét innovációknak örülhetünk a TREZOR T pénztárca esetében? Miért is kellene hardver tárcát használnunk? Cikkünkből mindenre fény derül!

TREZOR T; hardwarová peněženka

Miért jó, ha rendelkezünk egy hardver pénztárcával?

Nem csak a bitcoin, hanem minden más kriptovaluta is napról napra népszerűbb. De kezelésük vagy tárolásuk nem is annyira könnyű feladat, mivel különböző biztonsági kockázatok kapcsolódnak hozzájuk. Már számtalanszor megesett a történelem folyamán, hogy az online szoftver pénztárcák tulajdonosait hacker vagy malware támadás érte, és minden kriptovalutájuk odalett. A hardver tárcák hatékonyan képesek ezt a kockázatot kezelni, és a legbiztonságosabb megoldást kínálják az érmék tárolására, átutalására és a fizetésre.

i A hagyományos kriptovaluta átutalás vagy fizetés valahogy így néz ki – megadjuk a pontos összeget, a fogadó fél nyilvános címét, és a tranzakciót egy jelszóval nyugtázzuk. Végezetül a szoftver tárca, amely tartalmazza a privát kulcsunkat megpróbálja a tranzakciót aláírni. De ha a számítógépen egy "ügyes" vírus rejtőzik, előfordulhat, hogy a jelszavunkat, beleértve a privát kulcsunkat és ezzel minden vagyonunkat ellopják.

Trezor T vagyis a legkedveltebb bitcoin pénztárca leszármazottja

A TREZOR T egy hordozható kódoló hardver berendezés, aminek köszönhetően érméinket mindig biztos helyen tudhatjuk. Ahhoz, hogy hozzáférjünk kriptovalutáinkhoz a TREZOR T-t, amely a privát kulcsunkat tárolja, csatlakoztatnunk kell egy USB-C kábel segítségével a számítógépünkhöz. Majd meg kell adnunk a PIN kódot, hogy a TREZOR T kommunikálni kezdjen a számítógépünkkel, persze csak ha a megadott PIN kódot helyesnek találta.

TREZOR T; hardwarová peněženka; USB kabel

Ami a TREZOR T-t annyira biztonságossá teszi, az az a tény, hogy minden művelet, ami bizalmas információk megadását igényli (PIN, tranzakciókkal kapcsolatos információk, nyugtázás privát kulccsal stb.) kizárólag a berendezés képernyőjén történik, vagyis a számítógépen kívül. A bizalmas információk és a privát kulcs a TREZOR T-nek köszönhetően immunisak minden típusú a számítógépen előforduló káros malwarrel (beleértve a leütés figyelő programokat) és minden hacker támadással szemben.

LCD érintőképernyő és hatékony mag

Az első generációval szemben a TREZOR T-t egy LCD érintőképernyővel látták el, melynek felbontása 240 × 240 px. Az érintőképernyőnek és a modern felhasználói felületnek köszönhetően a berendezés kezelése könnyű és intuitív – a telepítés és az alapbeállítások még egy laikusnak sem okozhatnak gondot.

i A szakértők világszerte nagy jövőt jósolnak a Ripple digitális valutának, amely azonban a nem túl decentralizált mivoltának köszönhetően szálka lett a kriptoközönség szemében. Miben rejlik az ellentmondás? Megtudhatod a Ripple (XRP) cikkünkből.

A berendezés szükségleteihez igazodva egy teljesen új nyílt forráskódú firmwaret hoztak létre, amely nagy mértékben meg kellene, hogy könnyítse a többi digitális valuta implementációját. A pénztárca teljesítménye is megnőtt, ami elsősorban az új  ARM Cortex-M4 processzornak köszönhető. A TREZOR T egy microSD memóriakártya slottal és egy gyors USB-C csatlakozóval is rendelkezik.

A Trezor T 8 különböző kriptovalutát támogat

A TREZOR T hardver tárca egyszerre akár 8 különböző kriptovalutát is képes tárolni. Konkrétan a Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Dash, Ethereum Classic, Zcash és a NEM kriptovalutákat támogatja. Ahogy már korábban is említettük, az újonnan kifejlesztett nyílt forráskódú firmware idővel lehetővé teszi majd a többi kriptovaluta támogatását is. Az új interfésszel a kriptovaluták közötti váltás mindössze néhány kattintás.

i Hallottál már az új fényképészek számára kifejlesztett kriptovalutáról? A Kodak saját kriptovalutát hozott létre a KodakCoin-t, amely természetes fizetőeszközként szolgál a KodakOne blockchain licenc platformján.

A TREZOR T pénztárca kezelőfelülete áttekinthető  

A TREZOR rögtön több módot is kínál a hardver tárcánk és a benne lévő érmék kezelésére. Elsősorban itt van a TREZOR Wallet online pénztárca, amelyen keresztül egyszerűen kommunikálhatunk a TREZOR T-vel, ellenőrizhetjük egyenlegünket, fogadhatunk vagy küldhetünk összegeket. A TREZOR Wallet a speciális TREZOR Bridge szoftver telepítése után minden hagyományos böngészővel elérhető. Ráadásul, ha Google Chrome böngészőt használunk, a pénztárca bővítmény formájában is hozzáadható.

TREZOR Wallet; online peněženka

Nem kell kizárólag az asztali számítógépünkre támaszkodnunk. A TREZOR Manager alkalmazás minden Android operációs rendszeren futó készüléken használható, így a TREZOR T egy okostelefonon vagy egy tableten keresztül is kezelhető. Ahhoz, hogy a pénztárcát össze tudjuk kapcsolni egy mobil eszközzel szükségünk lesz egy redukcióra USB On To Go (OTG) kábel formájában, mint amilyen például az AKASA USB-C 3.1. A gyártó oldalán olyan további alkalmazásokat és pénztárcákat találunk, amelyek használhatók a TREZOR T pénztárcával.

A pénztárca elvesztése nem jelenti a pénzünk elvesztését

Mit tegyünk, ha pénztárcánkat valaki eltulajdonítja, vagy egyszerűen elveszítjük? A TREZOR T már az első indításnál gondol erre – felkér bennünket, hogy írjuk fel egy papírra és őrizzük meg azt a 12 (vagy több) egyedi szavat, amelyeket a pénztárca generál a kijelzőn. Ezt a listát "recovery seed"-nek nevezzük és kulcsként szolgál a pénztárcánk biztonsági mentéséhez. Így, ha a pénztárcánk elveszne, akkor a TREZOR Wallet online pénztárcában elég megadni a 12 felírt kifejezést és az új eszközön hozzáférhetünk privát kulcsunkhoz és kriptovalutáinkhoz.

i A privát kulcs egy titkos szám, amely lehetővé teszi a kriptovaluta kezelését. Minden pénztárca tartalmaz egy vagy több ilyen kulcsot, amelyet a pénztárca fájljaiban helyeznek el. A privát kulcsok tárolhatók számítógépes fájlokban is, vagy akár QR kód formájában. Egyszerűen mondva, akinél a privát kulcs, az tulajdonolja a hozzá tartozó eszközöket is.

TREZOR T hardver tárca, nemcsak kriptovalutákhoz

A kódolt pénztárcát hatékonyan használhatjuk akkor is, ha nem rendelkezünk kriptovalutákkal. Ugyanis a belsejében rejtőzik egy Password Manager, vagyis jelszó menedzser elnevezésű alkalmazás, amely lehetővé teszi jelszavaink tárolását olyan biztonságosan, mint ahogy a  kriptovalutákat tárolják.

A hagyományos jelszókezelő alkalmazásokban a hozzáférést általában egy „master“ jelszó teszi lehetővé, ami meglehetősen veszélyes. A TREZOR T a jelszavakat kódolt formában tárolja memóriájában és csak a PIN kód megadása után jeleníti meg azokat a számítógépen kívüli  kijelzőjén. A jelszavak biztonsági mentése ugyanúgy történik, mint a privát kulcsok mentése a kriptovaluták esetében, tehát egyedi szavak sorrendjével.

Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, még a TREZOR T sem nyújt 100%-os védelmet az összes fenyegetés ellen, még ha közelít is hozzá. Mindig figyeljünk a számítógépünk és a telefonunk biztonságára, rendszeresen frissítsük a vírusirtó programokat, és ha lehetséges, kövessük a biztonságos böngészés szabályait.

4,8 92×
TREZOR T
Hardver pénztárca - titkosítással védett, 500 kriptovalutát támogat, USB-C, microSD, Password Manager
71 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TREZBIT1d
4,8 449×
TREZOR Bitcoin pénztárca – fekete
Hardver pénztárca - titkosítás, 128x64 OLED kijelző, könnyű kezelés Windows, OS X, Linux operációs rendszerekkel, USB
24 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 03. 04.
Termékkód: TREZBIT1
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ