A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Shop roku Akvizice ApF HU

Ukulelék

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Test formája
Koncert
(51)
Szopranínó
(2)
Szoprán
(74)
Tenor
(10)
Érzékelő
Igen
(9)
Nem
(130)
Beépített hangoló
Igen
(11)
Nem
(128)
Méret
Szabvány
(122)
Rendeltetése
Jobbkezeseknek
(134)
Balkezeseknek
(5)
Szín
Fehér
(1)
Fekete
(7)
Piros
(5)
Lila
(2)
Grafika
(27)
Barna
(5)
Kék
(18)
Natural
(56)
Narancssárga
(1)
Rózsaszín
(4)
Sunburst
(5)
Zöld
(6)
Sárga
(2)

Érdekes hangszert keresel, amelyen könnyű játszani? Akkor az ukulele a megfelelő hangszer számodra. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan válaszd ki a megfelelő ukulele hangszert, és mik az alapvető jellemzői. Fel a hawaii tengerpartok hangjaira, aloha!

Tovább

Hogy néz ki egy ukulele?

Tudod, hogy néz ki egy ukulele? Ez egy Hawaii-ról származó pengetős húros hangszer. Általában négy húrja van, és egy kis gitárra hasonlít. A Hawaii-szigeteken született a 19. század második felében. Onnan terjedt el világszerte a 20. század folyamán. Gyorsan olyan népszerűségre tett szert, amely a mai napig tart.

i

Az ukulele hangja a méretétől függően változik. Négy alaptípus: szoprán, koncert, tenor, bariton.

Hogyan néznek ki az ukulelék?

Ukulele mint egyszerű és praktikus hangszer

Az ukulelék számos olyan előnnyel rendelkeznek a gitárokkal és más húros hangszerekkel szemben, amelyek miatt örökké népszerűek lesznek. Első pillantásra feltűnik kisebb méretük. Felnőttek és gyerekek egyaránt könnyedén játszhatnak rajtuk. Ráadásul az utazáshoz is gyorsan bepakolhatod a hátizsákodba. Az ára miatt ideális társként szolgál bármilyen környezetben, a vízen vagy a tábortűz körüli zenéléshez.

Hogyan kell megtanulni az ukulele hangszert használni?

A legjobb rész pedig a végén. Azt kérdezed, hogy tanuld meg az ukulele megszólaltatását? Egyszerűen. Az egyik legnagyobb előnye az egyszerűsége és a hozzáférhetősége. Bárki elsajátíthatja a négy húrral rendelkező ukulele használatát, és ehhez nem kell több száz órányi gyakorlás.

A minőségi ukulele ára 50 000 forinttól akár több százezer forintig is terjedhet. Azonban, ha teljesen kezdő vagy, ne félj az olcsóbb modellekhez nyúlni. Ezeket már néhány tucat ezer forint körüli áron is megtalálod.

Hogyan történjen az ukulele kiválasztása?

Jobb a koncert ukulele, mint a szoprán ukulele? Segítünk a helyes választásban és a fontos kérdések megválaszolásában, bemutatjuk e napsütötte hangszer alapméreteit is.

Szoprán ukulele

A szoprán ukulele az eredeti és sokáig az egyetlen típus volt. Egyedi hangzás jellemezi, amely világszerte híressé tette. Húrjai G-C-E-A hangolásúak. A gitárosok először talán meglepődnek, hogy a G húr egy oktávval magasabbra van hangolva, mint amire számítanának. A húrok tehát nem a legmélyebbtől a legmagasabbig vannak sorrendben. Ez adja jellegzetes hangzását.

i

A szoprán ukulelék fogólapján az érintők közelebb vannak egymáshoz. A magasabb pozíciókban való játék nem biztos, hogy teljesen kényelmes a szélesebb ujjakkal rendelkező játékosok számára.

A standard méretek közül a szoprán ukulele a legkisebb, és a hangja is a legmagasabb. Mérete ideális lesz a gyermekek és a keskenyebb ujjú játékosok számára. A kezdők számára a kezdő ukulelék ajánlottak. Tetszeni fog kicsi méretének és árának köszönhetően, ami utazásra is alkalmas.

Koncert ukulele

A koncert ukulelék a többi típushoz hasonlóan a szoprán ukulelékből fejlődött ki. Ezek az eredeti hangszer nagyobb változatai. A test megnagyobbítása két hatást eredményezett: hangja teltebb és hangosabb, mint a szopráné. Ugyanez az elv érvényes a többi méretre is. Minél nagyobb az ukulele, annál mélyebb és hangosabb a hangja, és annál jobban eltér az eredeti hangszertől.

Ha teljesen kezdő vagy, válassz egy szoprán és egy koncert ukulele között. Ha a kisgyermekednek választasz, válassz szopránt.

A koncert ukulele minden kezdőnek ajánlott. A szélesebb érintők a gitár fogólapjához szokott nagyobb ujjakkal rendelkező felnőttjátékosoknak is megfelelnek. Megfizethető választás, ráadásul nagy modellválasztékkal. A hangolás ugyanaz, mint a szoprán ukulelén (G-C-E-A).

Szoprán ukulele
Szoprán ukulele

Koncert ukulele
Koncert ukulele

Tenor ukulele

A tenor ukulelék a 20. században keletkeztek, és nagyobbak, mint koncert ukulelék. Ugyanolyan hangolással rendelkeznek (G-C-E-A), mint az előző hangszerek. Hangjuk mélyebb és hangosabb. Megfelelnek a tapasztaltabb játékosoknak is, akik nem csak kedvtelésből akarnak játszani. Nagyobb méretüknek köszönhetően a felnőttjátékosok könnyebben tarthatják. Az ujjak mozgása a fogólapon is kényelmesebb.

Bariton ukulele

A bariton ukulelék a legnagyobbak és a legfiatalabbak a négy alap ukulele méret közül. Hangzására minden fent leírt érvényes, csak a hangolása más (D-G-H-E).A húrok a gitár négy magasabb húrjának felelnek meg. A gitárról a bariton ukulelére való átmenet ezért intuitívabb, mint kisebb társainál. Hangja jobban különbözik az eredeti hawaii hangszerektől.

Tenor ukulele
Tenor ukulele

Bariton ukulele
Bariton ukulele

Különböző méretű és típusú ukulelék

Vannak más méretek is, kicsi szoprán vagy nagy basszus ukulelék. Népszerű az ukulele és a banjo ötvözete, az úgynevezett banjolele is.

i

Külön említést érdemel a guitalele, a gitár ukulele. A guitalele megjelenésében a két hangszer keresztezéséhez hasonlít. A gitárhoz való hasonlósága a húrok számában is megmutatkozik, amelyekből hat van.

Az ukulelék egyéb paraméterei

Kiválasztottad már, hogy melyik méret a megfelelő számodra? Nagyszerű! Az említett méreteken kívül a következő paraméterek segítenek az ukulelék kiválasztásában:

Alak

Az ukulele alakja leggyakrabban egy kis gitár formájára hasonlít. Vannak azonban különböző változatok is, mint például az ananász ukulele, amely jellemzően ovális alakú. A gitárhoz hasonlóan egyes nagyobb modellek testén is van egy kivágás. Ez lehetővé teszi, hogy a magasabb pozíciókban jobban elérd az érintőket.

i

Balkezes játékosok számára is készültek ukulelék. A balkezes játék azonban nem olyan gyakori, mint a gitárok esetében.

Húrok száma

A húrok számát az ukulele mérete befolyásolja. A klasszikus négy típusnak 4 húrja van. Találhatunk azonban olyan hangszereket is, amelyek 6 vagy 8 húrral rendelkeznek. A guitalele mellett vannak olyan modellek is, amelyeknek néhány húrja meg van duplázva. Kezdők számára azonban teljesen elegendő a négy húr.

Az érintők és a menzurák száma

Az érintők száma és a menzúra (a nulla érintőtől a fogólapig mért távolság) a hangszer méretétől függ. Egy szoprán ukulelén 12 vagy 15 érintő (bund) van. A koncertmodelleknek leggyakrabban 18 bundjuk van, a nagyobb hangszereknek általában 18 vagy több. A menzúra a hangszer méretétől függ, minél nagyobb a menzúra, annál kényelmesebb a játék.

Beépített érzékelő

A szoprán ukulelék akusztikus hangjukkal tűnnek ki. A nagyobb méretekben azonban olyan modelleket is találhatsz, amelyek beépített hangszedővel rendelkeznek. Ezzel csatlakoztathatod a berendezéshez és erősítheted a hangszer hangját. Az elektromos ukulele elengedhetetlen azoknak a játékosoknak, akik nyilvánosan szeretnének fellépni, és jól kell szólnia a hangszerüknek. Elektromos hangszert használhatsz felvételek készítésekor is.

Az elektro-akusztikus gitárokhoz hasonlóan a hangszedővel ellátott ukulele is rendelkezik néha beépített hangszedővel. Ez a felbecsülhetetlen értékű segítő különösen forgalmas helyeken ideális.

Anyag

A méret mellett a hangzást az is befolyásolja, hogy milyen anyagból készült. Leggyakrabban különböző fafajtákból, de találhatunk speciális műanyagból készült ukulele hangszereket is. A legtöbb esetben az az arány, hogy minél jobb minőségű és jobb hangzású a fa, annál drágább az ukulele.

Szín

Az ukulelék kiválasztásánál nagy szerepet játszik a megjelenés, különösen a szín. Ellentétben a gitárokkal, ahol a színek általában konzervatívabbak, itt a legkülönbözőbb színekben és témákban található ukulele. Kék vagy rózsaszínű hangszeren szeretnél játszani? Semmi gond, válaszd ki azt az árnyalatot, amelyik a legjobban tetszik. Gyermek ukulelék után kutatsz? Mit szólnál egy olyanhoz, amelyik gyermekgrafikával van ellátva? Tényleg mindenki számára van valami.

Az ukulelék számára alkalmas tartozékok

Az ukulelék mellé ajánlott néhány alapvető tartozék beszerzése. A biztonságosabb utazáshoz és az otthoni jobb tároláshoz egy ukulele tok szolgál. A tartalék húrok amelyekkel sosem fogsz hibázni, bár nem kell olyan gyakran cserélni őket, mint a gitárok esetében. Amire azonban mindenképpen szükséged lesz, az egy hangológép. Egy könnyű, klipszes, könnyen hangolható hangolót ajánlunk.

i

Ha az elektromos opciót választottad, ne felejts el becsomagolni gitár/hangszer kábelt, illetve egy combót vagy más hangrendszert.

Ukulele és kiegészítő készlet

A komplett szettek nagyszerű lehetőséget kínálnak a kezdők számára az ukulele játékban. Tartalmaznak egy tokot és egyéb hasznos kiegészítőket.

Hasznos hivatkozások

Ha minőségi, olcsó vagy használt ukulele hangszert szeretnél vásárolni, jó hírünk van számodra:

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
139 termék
3,0
ORTEGA RUSWB-SO
Ukulele - szoprán, 15 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, okoumé nyak, dió fogólap, 350 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma tok
53 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006y4
4,7
ORTEGA K2-SCL
Ukulele - szoprán, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, agathis fedlap, okoumé nyak, speciális műanyag fogólap, 364 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma tok
26 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006q5
Ortega RFU10S - Ukulele Típusok
5,0
Ortega RFU10S
Ukulele - szoprán, 15 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: sapele, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 350 mm, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma tok
36 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006s
5,0
VINTAGE VUK20N
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, sapele fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, sapele nyak, paliszander fogólap, 346 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma hangoló és tok
24 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VTG006a
1,0
CASCHA HH 2151 Concert Mahogany Ukulele Set
Ukulele - koncert, nejlon húrok, félmasszív test, felületképzés: matt, hátlap: mahagóni, oldallapok: mahagóni, fogólap: palisandr, a csomag tartalma tok
33 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CASCH007
BAMBOO Cool Beach 23
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 385 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
27 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BMBs27
BAMBOO Mahori 23
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 385 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
27 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BMBs26
Lanikai MA-T
Ukulele - tenor, 17 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: mahagóni, hátlap: mahagóni, oldallapok: mahagóni, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 432 mm, nyereg szélessége 37 mm, a csomag tartalma tok
52 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: LNKa06
Henry's HEU10MCFP Medium Full-Pack
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, dió fedlap, dió hátlap, dió oldallapok, dió nyak, dió fogólap, 260 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
37 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HENuk07p1
Henry's HEU10MSFP Medium Full-Pack
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, sapele fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, sapele nyak, dió fogólap, 190 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
33 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HENuk07p2
Henry's HEUKE10M-C01
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, dió fedlap, dió hátlap, dió oldallapok, dió nyak, dió fogólap, 260 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
27 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HENuk01
Henry's HEUKE50P-T01
Ukulele - tenor, nejlon húrok, 18 bund, teljesen masszív test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 290 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
41 590 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: HENuk06
Henry's HEUKE20A-S01
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 bund, teljesen masszív test, matt felületkezelés, koa fedlap, koa hátlap, koa oldallapok, koa nyak, dió fogólap, 190 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
27 190 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HENuk04
Cordoba Protégé U1T Tenor Ukulele
Ukulele - tenor, nejlon húrok, 18 bund, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, pau ferro fogólap, 387 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
37 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CDBc017
Cordoba Protégé U1C Concert Ukulele
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, pau ferro fogólap, 375 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
Leárazás -20 %
30 390 Ft 37 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CDBc015
Cordoba 20SM Soprano Ukulele
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 16 bund, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, pau ferro fogólap, 343 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
62 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CDBc012
Cordoba Protégé U1S Soprano Ukulele
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 16 bund, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, pau ferro fogólap, 349 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
37 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CDBc016
ORTEGA RUAR-EY
Ukulele - koncert, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, lucfenyő fedlap, catalpa hátlap, catalpa oldallapok, nato nyak, juhar fogólap, 380 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm
35 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006z4
BAMBOO Sky 21
Ukulele - szoprán, 15 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, okoumé nyak, dió fogólap, 350 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma tok
22 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BMBs20
BAMBOO Sunshine 23
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, okoumé nyak, dió fogólap, 385 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma tok
26 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BMBs22
BAMBOO Kani 23
Ukulele - koncert, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, okoumé nyak, dió fogólap, 385 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma tok
27 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BMBs17
ORTEGA K3-ACA
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: akác, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma hangoló, tok, heveder és pengető
32 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006r5
ORTEGA K2-MAH
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: mahagóni, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma hangoló, tok, heveder és pengető
24 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006r3
ORTEGA K2-68-L
Ukulele - szoprán, balkezeseknek, nejlon húrok, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma hangoló, tok, heveder és pengető
Szuper ár
25 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006r2

Ukulelék

Ukulelék

A Ukulelék kategóriában összesen 139 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó ukulelék Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább ukulelék A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb ukulelék A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: ukulelék vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ