Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Több ezer termék HP Fergeteges szórakozás otthonra

Válaszd ki a megfelelő vezérlőt a Philips HUE-hoz

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Frissítve: 2019. november

A Philips Hue azért is hozta lére intelligens világítási rendszerét, hogy az izzókat és más lámpákat okostelefonról vagy táblagépről vezérelhesd kényelmesen. De nem mindig van kéznél a telefonod, és néha hasznos fizikai formában is vezérlővel rendelkezni. Ezért fejlesztette ki a Philips az intelligens Dimmer Switch, a Tap Switch és a Motion Sensor vezérlőket a HUE rendszerhez, hogy még kényelmesebbé tegye az intelligens világítás vezérlését otthonodban. Hogyan működnek, és mely helyiségekben alkalmasak?

A Dimmer Switch ideális a nappaliba és a hálószobába

A Philips HUE Dimmer Switch (a Philips magyarul "tompító kapcsolónak nevezi) többfunkciós vezérlő egysége  valószínűleg a leginkább maguknak a HUE LED izzóknak a képességeit hasznosítja, nevezetesen a tompíthatóságukat. Ez lehetővé teszi a HUE világítás folyamatos erősítését vagy tompítását. Ezen felül, ha Philips Hue White Ambiance vagy White and Color Ambiance izzókat használsz, a Dimmer Switch segítségével egyszerű az átváltás négy népszerű világítási rendszer között. Ezáltal a tompítót alkalmassá teszed olyan nappali vagy hálószobában való használatra, ahol gyakran  akarjsz változtatni a fényerősségen, vagy különféle fényjeleneteket hozol látre a környezet megváltoztatásához.

Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)
A Dimmer Switch tompító kapcsoló hasonlít a közönséges villanykapcsolóhoz. Az alaplapot a falhoz rögzítheted, és csak a mágneses vezérlőmodult viszed magaddal.

A Dimmer Switch vezérlője ugyanúgy működik, mint egy hagyományos fali villanykapcsoló, azzal a különbséggel, hogy vezeték nélküli, így csavarokkal vagy a hátán levő ragasztószalaggal bárhová elhelyezheted. Nincs szükség tápegységre vagy más bonyolult telepítésre - a CR2450 akkumulátorokat úgy tervezték, hogy akár 3 évig is biztosítják a tápellátást. A Dimmer Switch tartalmaz egy erős mágnest is, így a kapcsoló szépen megmarad a hűtőszekrényen vagy más fémfelületen is. A vezérlőmodul tartalmaz egy kivehető részt is, amelyet magaddal vihetsz, okostelefon használata nélkül is, és amellyel kényelmesen vezérelheti a HUE lámpákat az otthonodon belül bárhonnan, akár 12 méter távolságban is.

NKapcsolónként akár 10 különféle lámpatestet lehet párosítani anélkül, hogy csatlakozni kellene a Philips Hue Bridge hídhoz. A Bridge-dzsel való párosítás után az összes világításodat vezérelheted, így a Dimmer Switch ideális kiegészítője minden HUE indítókészlethez, de a fejlettebb rendszerekhez is, amelyek a bonyolultabb intelligens otthonok rögzített részét képezik. Ezután egyetlen lámpával/izzóval több átkapcsolót is vezérelhetsz.

A Philips Hue Dimmer Switch vezeték nélküli távirányítót és a tompítót külön vásárolhatod meg, vagy a Philips Hue White Ambiance fényerőszabályzó és tompítható LED-es izzót is tartalmazó készletben. A készlet esetében a kicsomagolás után semmilyen munkára nincs szükség, csak csavard be az izzót a lámpa vagy a csillár belsejébe, és mivel a gyári Dimmer Switch kapcsolóval párosítva van, minden használatra kész. Ha már van néhány HUE lámpád otthon, és csak a tompítót vásároltad meg most, akkor párosíthatod a HUE Bridge híd használata nélkül. Csak mozgasd a tompítót néhány centiméterre a bekapcsolt izzó közelébe, tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 3 másodpercig, és várj további 10 másodpercet a párosítás befejezéséhez. Ugyanezen módon akár 9 izzót is csatlakoztathatsz, amelyek mindegyike egyszerre reagál a tompítóra. Miután a vezérlőt a HUE Bridge hídhoz csatlakoztatod, akkor vezérelheted vele az összes HUE fényforrást, ahogy az le van írva, beleértve az előre beállított fényjeleneteket is.

A Dimmer Switch alkotórésze szinte az összes mennyezeti és fali szerelvénynek, valamint a következő Philips HUE indítókészleteknek:

A Philips Hue Tap Switch négy jelenet között képes átkapcsolni

A Philips Hue világítási rendszer másik kapcsolója a Tap Switch. Ez ugyanúgy, mint a Dimmer Switch, a felhasználó számára kényelmessé teszi az összes világítás egyszerre történő kikapcsolását és bekapcsolását még akkor is, ha nincs kéznél az okostelefonod. Első látásra a Dimmer Switch kapcsolótól alakját és látszólag gombjainak számát tekintve különbözik. Valójában összesen négy gomb található rajta - 3 gömbölyű gomb egy kör alakú testbe van beágyazva, amely maga is egy gomb. A fő különbség azonban a vezérlő elektromos rendszerében rejlik. A Tap Switch kapcsolónak nincs szüksége gombelemekre, hanem a meghajtáshoz elegendő a kinetikus energia, amelyet a felhasználó a gombok megnyomásakor generál. Sokoldalú a használata, hagyományos kapcsolóként a falra szerelheted, vagy eltávolíthatod a keretből, és távirányítóként használhatod.

Philips HUE Tap Switch (Vypínač Tap)Philips HUE Tap Switch (Vypínač Tap)Philips HUE Tap Switch (Vypínač Tap)
A Philips Tap Switch kapcsolót a falra szerelheted, vagy egyszerűen csak az asztalra helyezed. Négy gombjának köszönhetően akár 4 különböző fényjelenetet is vezérelhet.

A Tap Switch kapcsolót az első használathoz okostelefon segítségével kell beállítani. A későbbi működtetés pedig már a lehető legegyszerűbb. A világítás be- és kikapcsolása mellett négy gomb segítségével képes előidézni a különböző jeleneteket. Ezeket az egyes gombokhoz rendelheted hozzá, éppen az okostelefonod HUE alkalmazásán keresztül. Kiválaszthatod a saját magad által korábban létrehozott jelenetet vagy a Philips által létrehozott jelenetek egyikét, vagy programozhatod a gombot az összes lámpa kikapcsolásához. Mivel a Tap Swich nem teszi lehetővé a fényerősség szabályozását, nem illeszkedik az alapvető Philips Hue White-hoz, hanem inkább a fejlettebb White Ambiance, valamint a White and Color Ambiance sorozathoz használható. Ideális olyan helyiségekben való alkalmazáshoz, ahol gyakran váltakozik 2-4 világos fényjelenet. Ilyen lehet a dolgozószoba vagy akár a gyerekszoba. De például elhelyezheted a Tap Switch kapcsolót a nappali szobában, hozzárendelheted az egyes gombokat egy másik helyiség világításához, majd egy helyről könnyedén vezérelhetsz több szobát. A kapcsoló élettartama több mint elegendő - 50.000 kattintás.

A Philips Hue Motion sensor automatikusan világosságot gyújt az előszobában

Az előszobában általában nincsenek bonyolult világítási rendszerek, éppen ellenkezőleg, általában egyszerű és monokróm mennyezeti lámpákat találunk. Amikor belépsz a lakásába, akkor az előszobában találod magadat, ahol szeretnél levetkőzni, levenni a cipődet, és szükség esetén lerakni az összes hazaszállított holmit. Ilyen helyzetekben egyáltalán nem akarod a lámpákat a telefonoddal irányítani. Valami egyszerűbbet szeretnél. A Philips ezért fejlesztette ki a Hue Motion sensor érzékelőt. Ahogy a neve is sugallja, automatikusan bekapcsolja a lámpákat, amikor mozgást észlel. Ez tökéletes megoldás lehet a garázs vagy pince számára is.

Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)Philips HUE Dimmer Switch (Přepínač ztlumení)
A Motion Sensor mozgásérzékelő maga felgyújtja a lámpát, amint mozgást észlel. Ez különösen az éjszakai órákban segítség.

A Motion Sensor mozgásérzékelő akkumulátorral működik és vezeték nélküli, így szinte bárhova rögzíthető. Rögzítsd vagy a falhoz, vagy a mennyezethez a mellékelt csavarokkal, vagy mágnesesen a hűtőszekrényhez vagy az ajtókerethez. A HUE alkalmazásban kiválaszthatod, hogy melyik világítási jelenet vagy beállítás aktiválódjon, amikor mozgást észlel. Az alkalmazásban beállíthatod a napfény intenzitását is, amelyre az érzékelő reagál, hogy mennyire legyen érzékeny a mozgásra, és végül, de nem utolsó sorban, hogy milyen intenzitással, árnyékban és színben kell lennie a fénynek nappal/éjjel (az Ambiance sorozat izzói esetében). A nap folyamán az érzékelő erős fehér fényt kapcsolhat be, hogy tökéletesen láthasson. Éjszaka elhalványulhat a környezeti fény, így Te vagy gyermeked nem ébreszti fel a család többi részét. Az érzékelő hatótávolsága 15-30 méter. A megfelelő elhelyezés megakadályozza a lámpák kigyulladását, amikor a kutyád vagy macskád sétál a helyiségben. Ha nem észlel mozgást, akkor a HUE fények egy általad meghatározott idő elteltével automatikusan kialszanak.

Philips Hue Bridge 2.0, Apple Homekit kompatibilis
Bridge - fővezérlő, kommunikáció ZigBee protokollon keresztül, akár 50 Hue izzó, akár 12 Hue kiegészítő, kompatibilis az Amazon Alexa-val

-4% 22 390 Ft
21 590 Ft áfa nélkül 17 000 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ESO2556s1
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket