Az eredeti klasszikus forrólevegős sütőt gyakorlatilag csak elősütött sült krumplihoz használtuk, és sütés közben még mindig rázogatni kellett, hogy alulról ne legyen nyers, felülről pedig ne égjen meg. Ennek a fritőznek forgó dobja van, amely jól megkeveri a sült krumplit sütés közben, és valóban egyenletesen sül. A nyers burgonya sült krumpli 20-30 perc alatt készül el, a vágás vastagságától függően (mi vastagabban szeretjük). Sütés előtt a sült krumplit legalább 30percig vízben áztatom, majd 130°C-on 5percig szárítom, majd egy tálban kevés olajon megsütöm, lecsepegtetem, 1/2 dobot (kb. 2 adagot) töltök bele és 200°C-on megsütöm. Akkor igazán ropogósak, mint az olajsütő. Itt azt írják, hogy a tartály térfogata 10 l, ami egyáltalán nem igaz, ez a szám a teljes sütőtér belső térfogatára vonatkozik. A forgácskosár becsült kapacitása 2-2,5 liter.
Cukkini szeletekbe csomagolt vegán sajtos spagettit készítettünk, és nagyon jól sikerült. A tűk elég rövidek, ezért személyenként 2 darabbal kell számolni, azaz 4 főre elegendő ebéd.
Mivel ez a fritőz a pulton van, a használata gyerekjáték. Ezért gyors harapnivalókat készítettünk, például sült zsemlét növényi vajjal és zúzott fokhagymával, valamint szeletelt növényi sajtot. 3 lap van, és egyszerre lehet őket a sütőbe tenni, de akkor a felső lapot először be kell engedni, így 3 lépésben kell kivenni őket.
A használati utasításban sehol nem olvasható, hogy a tartozékokat mosogatógépben moshatja-e, csak azt írja, hogy ne használjon súrolószert. A sütődob a sütés után eléggé piszkos, az olaj minden zugába és réseibe folyik, ami, különösen ha többször sütöd, megsül. A tisztítás nem egészen egyszerű, és hasznos lenne a dobot mosogatógépbe tenni. A lapok viszont kiváló tapadásmentes felülettel rendelkeznek, így könnyen tisztíthatók.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk a fritőzzel, és sokkal többet használjuk, mint az előzőt.