ApF HU AlzaBoxy Q1

Videókártyák (GPU)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Chip gyártója
AMD Radeon
(65)
NVIDIA GeForce
(213)
NVIDIA
(2)
Intel ARC
(10)
Modellmegjelölés
RTX 4070
(31)
RTX 4060 Ti
(30)
RTX 4070 SUPER
(25)
RTX 4090
(20)
RTX 4060
(18)
Rendeltetés
Multimédia
(13)
Játék
(256)
Professzionális
(23)
GPU Benchmark
691
18 593
-
RAM memória mérete
2 GB
24 GB
-
Hűtés típusa

A dedikált videókártya (a köznyelvben vidi kártya) nélkülözhetetlen része minden olyan számítógépnek, ahol nagyobb teljesítményre van szükség, mint amekkorát az integrált videókártya nyújtani képes. Használhatod játékokhoz, videószerkesztéshez, modellezéshez vagy bármilyen más grafikai feldolgozáshoz. Felmerülhet benned a kérdés: milyen videokártyát vegyek? Az alábbiakban tanácsokkal látunk el, hogyan válassz dedikált videókártyát, GPU modellt, és milyen paraméterekre figyelj oda.

Tovább

Videókártya típusok

Multimédiás videókártyák

A multimédiás videókártyák ott segítenek, ahol az integrált videókártya már nem elég. Ezek a grafikus kártyák alkalmasak a szokásos otthoni és irodai számítógépekhez. Egy multimédiás GPU elegendő az irodai alkalmazásokhoz, az interneten való szörfözéshez, a videók streameléséhez, a filmek nézéséhez és a kevésbé igényes játékokhoz is. Ezek közé tartozik az NVIDIA GeForce GT, az AMD Radeon HD és R5 sorozat.

  • Nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint egy integrált videókártya
  • Alacsony ár
  • Kisebb méretek
  • Alacsonyabb fogyasztás
  • Nem alkalmasak újabb játékokhoz
  • Alacsonyabb teljesítményű GPU

Gamer vidi kártya

A gamer videokártyák alkalmasak Full HD vagy akár Ultra HD felbontású játékokhoz, illetve 3D grafikák és videók otthoni feldolgozásához. Ide tartozik az NVIDIA GeForce GTX és az AMD Radeon RX sorozat. Ha szenvedélyed a PC tuningolása, vagy szó szerint meg akarod világítani a gaming szettedet, akkor az RGB világítással rendelkező PC videokártyák neked lettek kitalálva. A 4K gaming életérzést hozták el az NVIDIA RTX videókártyák, kifejezetten a második generációs, 30-as RTX modellek.

Már van elképzelésed arról, hogy milyen teljesítményű videókártyára lenne szükséged? Próbálj meg szűrni a PassMark GPU teljesítményteszt adatbázisának eredményei alapján.

  • Nagy teljesítményű GPU
  • Nagy memória
  • Jó hűtés
  • Kifinomult formatervezés
  • Több monitor támogatása
  • Magasabb ár
  • Magasabb fogyasztás

A Quad HD (2 560 × 1 440 px) felbontású játékok használatakor a GPU 1,8-szor több pixelt dolgoz fel, mint Full HD felbontásnál. Az Ultra HD 4K esetében pedig 4-szer többet.

NVIDIA GeForce RTX - ha komolyan gondolod a játékot

Az NVIDIA GeForce RTX videókártyák a legfejlettebb modellek közé tartoznak. Nagyon nagy teljesítményt nyújtanak és a DLSS 2.0 funkciónak köszönhetően egyedüliként tartalmazzák a korszerű ray-tracinget, egy mesterséges intelligencia funkciót, amely növeli a teljesítményt a játékokban. A legújabb DirectX 12 Ultimate szabvány támogatásával és más nagyszerű funkciókkal a játékvilág legapróbb részletei is hibátlanul jelennek meg.

AMD RDNA 2 - alap az új generációs játékokhoz

Az AMD RDNA 2 videokártyák kiváló alapot szolgáltatnak az új generációs játékokhoz, mind számítógépen, mind játékkonzolon. Az RDNA architektúra 2019-es megjelenése óta folyamatosan fejlődik, hogy lépést tartson a modern játékok által támasztott igényekkel. Az AMD RDNA 2 nagy felbontású játékteljesítményt biztosít élénk vizuális megjelenítéssel.

Professzionális videokártya

A professzionális videokártyákat nagy teljesítményű munkaállomásokhoz tervezték, amelyeken különféle grafikai programokat futtatnak. Ebbe a felosztásba tartozik az NVIDIA Quadro és az AMD FirePro sorozat. Ezen videokártyák legnagyobb előnye a Double-precision számítások elvégzésének sebessége, mivel nincs mesterséges sebességkorlátozás, mint egy gaming GPU esetében.

  • Rendkívül hatékony dedikált GPU
  • Ideális grafikai és CAD/CAM/CFD alkalmazásokhoz
  • Több monitor támogatása
  • Magas ár

Egy professzionális videokártya gyakran jobb eredményeket ér el a játékok referenciaértékeiben, mint a legjobb gamer videókártya. A professzionális videókártya esetében azonban olyan funkciókért is fizetsz, amelyeket játék közben nem használsz ki, ezért ha olcsó videókártyát keresel, válassz inkább a gamer grafikus kártyák vagy a használt videokártyák közül. A használt videokártyák is ugyanúgy garanciálisak.

eGPU - külső videókártya laptopokhoz

A külső videokártya, vagyis eGPU segítségével jelentősen növelheted a laptop teljesítményét, anélkül, hogy a belsejéhez hozzá kellene nyúlni. Lehetővé teszi a legújabb játékok vagy a teljesítményigényes grafikai alkalmazások futtatását. Kompakt méretű, így könnyen magaddal viheted. A külső videokártya Thunderbolt 3 csatlakozón keresztül csatlakozik a laptophoz. A külső videókártya kétféleképpen nézhet ki:

  • Az eGPU, vagyis a külső videókártya egy integrált videókártyával ellátott ház.
  • A külső videókártya dokkoló csatlakozóján keresztül bármely klasszikus videókártya csatlakoztatható.

A videókártya memóriájának órajele

A dedikált videókártya saját műveleti memóriát használ, amelynek sebessége jelentősen befolyásolja a teljesítményt. A nagyobb órajel gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a GPU mag és a RAM között. A GDDR memória minden új generációja esetén a frekvencia megduplázódik. A rétegelt HBM memóriák egy teljesen új kategóriába tartoznak, amelyek egyenesen a grafikai chipbe vannak integrálva, kisebb méretű dedikált GPU-t eredményezve.

  • A GDDR3 egy kifutó memóriatípus. Manapság a GDDR3 videókártya már csak multimédiás gépekben vagy a régebbi számítógépben lévő meghibásodott vidi kártya helyett használható.
  • A GDDR5 4-szer gyorsabb, mint a GDDR3. A sebességének köszönhetően egy GDDR5 memóriával felvértezett GPU már alkalmas a gamerek számára.
  • A GDDR5X akár 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
  • A GDDR6 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
  • A GDDR6X 2-szer gyorsabb, mint a GDDR6.
  • A HBM2 egy új technológia, nagyon széles adatbusszal, amelynek köszönhetően a HBM memóriák sokkal alacsonyabb frekvencián működhetnek, mint a GDDR modulok. Egyelőre csak bizonyos AMD videokártyák lettek ellátva ilyen memóriával.

Videókártya adatbusz - szélesség és adatátvitel

Minél szélesebb a busz, annál több adat kerül vissza a memóriából a GPU magba egy ciklusban, és fordítva. A GDDR memóriatípusoknál a buszszélesség 64–512 bit, a HBM2 esetében pedig a szélesség 2048–4096 bit. A busz szélességének növekedése a HBM technológiának köszönhető, amely lehetővé teszi a nagy adatátvitelt.

Videokártya - GDDR6 vs. HBM2 memóriák összehasonlítása

A széles adatbusznak és a kisebb méreteknek köszönhetően a HBM2 memória egyértelműen jó irányt mutat a videókártyák esetében, de a magas ára miatt jelenleg a professzionális dedikált videokártyák kategóriájába tartozik. A GDDR6 nagyszerű utódja az elődjének, az alacsonyabb árának köszönhetően pedig ideális alapul szolgál a közép- és a felsőkategóriás grafikus kártyák gyártásához.

Memóriatípus GDDR6 HBM2
A busz szélessége
A memória frekvenciája
Méretek
Energiafogyasztás
Ár

A szótárban megtalálod az adatbusz, a stream processzor, a FLOPS és az FPS kifejezések magyarázatát.

Milyen memória-kapacitású videókártyát vegyek?

A videókártyák memória-kapacitása fontos szerepet tölt be a nagy részletességű programok és játékok zökkenőmentes futtatása során. Minél nagyobb a dedikált videókártya memória-kapacitása, annál igényesebb alkalmazásokat vagy játékokat képes kezelni a GPU.

Ideális videókártya memóriaméret a felhasználástól függően

  • 2 GB vagy kisebb - irodai videókártyák esetében ez az ideális méret.
  • 2-4 GB - leginkább a játékok közepes részletességgel történő játszásához alkalmas. 2 GB memóriával rendelkező dedikált videókártya segítségével problémamentesen és közepes részletességgel futtathatod például a GTA Online játékot.
  • 4 GB vagy nagyobb - grafikus programok futtatásához és szenvedélyes játékosoknak ajánlott, akik szeretnek a legapróbb részletekig belemerülni a játék világába.

A grafikus programokkal történő munkákhoz és a lelkes gamereknek legalább 8 GB vagy annál nagyobb memóriával felszerelt videókártya választását javasoljuk.

A videokártya túlhajtása (GPU overclock - OC)

A grafikus mag (GPU) és a memória magasabb frekvencián való működtetése nagyobb teljesítményt biztosít a játékokhoz. Ha a videókártya nincs extrém mértékben túlhajtva, akkor a GPU hűtéséhez általában elegendő a videókártya gyári ventilátora is.

  • GPU automatikus túlhajtása (Boost) - ha a VGA kártya maximális teljesítményét igényli a rendszer, akkor a videókártya automatikusan megemeli a GPU mag frekvenciáját.
  • Gyári túlhajtás - akkor válaszd, ha nincs kedved belebonyolódni a GPU túlhajtásával kapcsolatos procedúrákba és a grafikus kártya teljesítményéből szeretnéd kihozni a maximumot. A gyári alkalmazásban mindent beállíthatsz, és nem kell aggódnod, hogy valamit elrontasz. Ezt az OC, SC, Gaming X és a hasonló megjelölések alapján ismerheted fel.
  • Felhasználói túlhajtás - ezt a felhasználó maga végzi egy speciális szoftver segítségével. Leginkább azok számára ajánlott, akik tudják, mit csinálnak, mivel a túlhajtás után további tesztprogramokkal szükséges ellenőrizni a rendszer stabilitását.

A 2D-ben történő munkánál minden videókártya lecsökkenti a GPU és a memória frekvenciáját és tápfeszültségét, így kevesebb energiát fogyaszt és csendesebben működik. Egy gaming dedikált videókártya még akkor sem izzad meg túlságosan, ha nagy felbontásban nézed a videókat.

Hűtés vagy a videókártya a kenyérpirító szerepében

Ha erőteljesebb videókártyát választasz, vagy érzékeny vagy a ventilátorok zajára, akkor nemcsak a műszaki paramétereket, hanem a hűtőborda minőségét és méretét is mindenképp vedd figyelembe. A kisebb számítógépházakba és egyéb helyigényes telepítésekhez szánt multimédiás videókártyákat könnyen kiszűrheted az „egyszlotos hűtő” (low-profile) paraméter segítségével.

  • Passzív hűtésű GPU (ventilátor nélküli) - problémamentesen használható a gyengébb multimédiás grafikus kártyák esetében. A nagyobb teljesítményű videókártyák számára viszont biztosítani kell a keletkező hő elvezetését a számítógépházból, így nem alkalmasak gaming és professzionális videókártyák hűtéséhez.
  • Aktív hűtésű GPU (ventilátorral) - költséghatékony és megbízható variáns minden típusú GPU esetében.
  • Vízhűtés - alkalmas az extrém GPU túlhajtás rajongóinak és a legerősebb grafikai gyorsítókhoz. Telepítése azonban nem ajánlott kisebb számítógépházakba.

A videókártya áramellátása - figyelj oda a tápegység teljesítményére

A videokártyák a PCI Express buszon keresztül kapják az áramot, ami elegendő a hagyományos modellekhez. A hatékonyabb grafikus kártyák általában további energiát igényelnek a tápegységtől. Ezért a kiválasztáskor ügyelj arra, hogy a számítógép tápegységének teljesítménye megegyezzen vagy nagyobb legyen, mint a videókártya paramétereiben javasolt tápegység teljesítménye.

  • TDP - a dedikált videókártya maximális energiafogyasztása valós körülmények közötti működéskor, mint például játékok játszásakor, illetve 3D grafika és hasonlók feldolgozásakor. A gyártók ez alapján méretezik a GPU hűtését.

Interfész a vidi kártya alaplaphoz történő csatlakoztatáshoz

Ahhoz, hogy a videókártya behelyezhető legyen a számítógépbe, ugyanolyan adatbusszal kell rendelkeznie, mint az alaplapnak. A PCI Express x16 csatlakozós videókártyák a PCI Express x16 foglalatba valók.

Ha az alaplapodon van:

  • PCI Express 3.0 x16 - bármilyen modern videókártya beleilleszthető.
  • PCI Express 2.0/2.1 x16 - többnyire nem érdemes nagyobb teljesítményű kártyát behelyezni, mint az alap sorozatú Nvidia GeForce GTX / AMD Radeon RX gaming grafikus kártyák, mivel az erősebb vidi kártyákat a processzor és az alaplap visszafogná.
  • PCI Express 1.1 x16 - leginkább multimédiás videokártyák behelyezésére alkalmas.
  • PCI Express 1.0a x16 - a modern videokártyák behelyezése problematikus - inkább vegyél egy új számítógépet.

Amennyiben a dedikált videókártya interfésze PCI Express 3.0-ás, de az alaplapon csak PCI Express 2.1 vagy kisebb foglalat található, lehet, hogy frissítened kell az alaplapi BIOS-t a legújabb verzióra. A dedikált videókártya ugyan kompatibilis lesz, de a sebessége csökken.

A grafikus kártyák interfésze a monitor csatlakoztatásához

Legyen az integrált videókártya (alaplapi videókártya) vagy dedikált videókártya, a monitorhoz való zökkenőmentes csatlakoztatás érdekében fontos tudnod, hogy milyen kimenetek találhatók a monitorodon. Az analógok közül a VGA konnektort, míg a digitális csatlakozók közül a DVI, a HDMI, az újabb USB-C vagy DisplayPort (DP) csatlakozókat használják. A digitális interfész jobb képminőséget, nagyobb felbontást, egyidejű hangátvitelt (HDMI, DP, USB-C) és akár Ethernet-et (HDMI) is biztosít.

VGA
VGA

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

HDMI
HDMI

Légy tisztában a dedikált videókártya méretével

A videokártyák mérete nincs előírva, ezért előfordulhat, hogy nem tudod behelyezni a számítógépházba. A szélesebb grafikus kártyák több PCI Express helyet is elfoglalhatnak.

Ha olyan GPU modellt szeretnél venni, amely több kártya csatlakoztatását támogatja egy alaplapon (NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX technológia), akkor először ellenőrizd az alaplap paramétereit, hogy fizikailag belefér-e több videokártya.

Raytracing a játékokban és DirectX 12 - fokozd a játékélményt

A raytracing a fénysugarak követésével jeleníti meg a képeket. Az új módszert támogató videókártyák egy teljesen új szintre emelik a játékélményt. A jelenlegi grafikus kártyák közül csak az Nvidia GeForce RTX támogatja. A videókártya mellett a raytracing-et magának a játéknak is támogatnia kell. Továbbá telepíteni kell a DirectX 12 interfészt is.

Milyen egyéb paraméterekkel rendelkezik a videókártya?

  • Gyártási technológia (nm) - a GPU chip legkisebb elemének szélességét jelzi. Minél keskenyebb, annál fejlettebb a technológia.
  • VR Ready - azt jelöli, hogy a GPU támogatja-e a virtuális valóságot.
  • CrossFire/SLi - támogatja az egy alaplapba helyezett több videokártya együttműködését.
  • AMD Eyefinity - akár 6 képernyőn történő megjelenítést is támogat (az adott videokártyák lehetőségétől függően).
  • NVIDIA 3D vision - az ilyen videókártyák támogatják a sztereoszkópikus 3D-ben történő játékok futtatását.

A videókártya a monitorral karöltve biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

i

Videókártya ár

Ami a videókártya árát illeti, elég nagy a szórás. 2 GB-os irodai, multimédiás videókártya már 30-40 ezer forintért is kapható, de a 24 GB-os csúcsmodelleknél nem ritka a hétszámjegyű, egymillió fölötti ár sem. Külső dokkoló 120 és 320 ezer forint között kapható. Az olcsó gamer videókártya 80 ezer forintnál kezdődik, nézd is meg a kínálatunkat a legolcsóbbtól kezdve.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE Szállításra kész > 5 db
Videókártya - 16 GB GDDR6 (16000 MHz), AMD Radeon, RDNA 2.0 (Navi 21, 1700 MHz), Boost órajel 2105 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1
165 590 Ft

2.
ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G White Szállításra kész 3 db
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1920 MHz), Boost órajel 2550 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
250 590 Ft

3.
GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB Szállításra kész > 5 db
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1920 MHz), Boost órajel 2475 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
227 890 Ft

Még több
289 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,6 36×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE
Videókártya - 16 GB GDDR6 (16000 MHz), AMD Radeon, RDNA 2.0 (Navi 21, 1700 MHz), Boost órajel 2105 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1
165 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XFXr6800m1
Arany középút Kiváló ár/érték arány
ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G GAMING - Videókártya
Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G GAMING
Videókártya - 16 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD103, 2340 MHz), Boost órajel 2670 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
419 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ECr4070tst2
Arany középút Kiváló ár/érték arány
MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 2X OC - Videókártya Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 2X OC
Videókártya - 16 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD103, 2340 MHz), Boost órajel 2655 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
Szuper ár
389 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: EFr4070tsv2x2
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB - Videókártya Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0 18×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB
Videókártya - 24 GB GDDR6X (21200 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD102, 2235 MHz), Boost órajel 2520 MHz, PCI Express x16 4.0, 384Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
Szuper ár
763 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4090p1
4,9 46×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1920 MHz), Boost órajel 2475 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
Szuper ár
227 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4070gh1
4,6 35×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC 12G
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1920 MHz), Boost órajel 2490 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
Szuper ár
257 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4070w2
XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XT 20G - Videókártya
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 13×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XT 20G
Videókártya - 20 GB GDDR6 (20000 MHz), AMD Radeon, RDNA 3.0 (Navi 31, 1500 MHz), PCI Express x16 4.0, 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 2.1
Szuper ár
327 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XFXr7900xm1
4,2
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G
Videókártya - 8 GB GDDR6 (17000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD107, 1830 MHz), Boost órajel 2505 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1
Szuper ár
139 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4060e2
4,9 56×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB
Videókártya - 16 GB GDDR6 (19500 MHz), AMD Radeon, RDNA 3.0 (Navi 32, 1800 MHz), Boost órajel 2565 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 2.1
Szuper ár
253 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELrx7800xn2
SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G - Videókártya
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 49×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G
Videókártya - 24 GB GDDR6 (20000 MHz), AMD Radeon, RDNA 3.0 (Navi 31, 1900 MHz), Boost órajel 2680 MHz, PCI Express x16 4.0, 384Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 2.1
Szuper ár
490 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELrx7900xtx20n
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8G
Videókártya - 8 GB GDDR6 (17000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD107, 1830 MHz), Boost órajel 2475 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1
Szuper ár
131 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4060w2
4,9
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
Videókártya - 8 GB GDDR6 (17000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD107, 1830 MHz), Boost órajel 2550 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1
Szuper ár
144 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4060g2
4,9 29×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS DUAL GeForce RTX 4060 O8G
Videókártya - 8 GB GDDR6 (17000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD107, 1830 MHz), Boost órajel 2535 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
136 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ECr4060d2
SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20G - Videókártya Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 25×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20G
Videókártya - 20 GB GDDR6 (20000 MHz), AMD Radeon, RDNA 3.0 (Navi 31, 1500 MHz), Boost órajel 2450 MHz, PCI Express x16 4.0, 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 2.1
Szuper ár
344 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELrx7900xt10p
4,8 81×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GAINWARD GeForce RTX 3060 Ghost 12G
Videókártya - 12 GB GDDR6 (15000 MHz), NVIDIA GeForce, Ampere (GA106, 1320 MHz), Boost órajel 1777 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, LHR (Low Hash Rate)
Szuper ár
118 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr3060g3
4,7
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GAINWARD GeForce RTX 4070 Phoenix 12GB
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1920 MHz), Boost órajel 2475 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
Szuper ár
254 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4070ph1
4,9 22×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
MSI GeForce RTX 4060 GAMING X 8G
Videókártya - 8 GB GDDR6 (17000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD107, 1830 MHz), Boost órajel 2610 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1a
Szuper ár
152 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EFr4060gx1
4,9 35×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G
Videókártya - 12 GB GDDR6 (15000 MHz), NVIDIA GeForce, Ampere (GA106, 1320 MHz), Boost órajel 1837 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, LHR (Low Hash Rate), értékesítési korlátozás - 1 db/hónap
133 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr3060lg2
MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC - Videókártya
Típusok
4,4
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1980 MHz), Boost órajel 2520 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
Szuper ár
288 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EFr4070sv2x2
3,4
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G
Videókártya - 16 GB GDDR6 (18000 MHz), AMD Radeon, RDNA 3.0 (Navi 33, 1720 MHz), Boost órajel 2810 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 2.1
Szuper ár
152 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELrx7600xp1
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12G
Videókártya - 12 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD104, 1980 MHz), Boost órajel 2565 MHz, PCI Express x16 4.0, 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
298 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EGr4070sgo2
4,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS DUAL GeForce GTX 1650 4G OC GDDR6 EVO
Videókártya - 4 GB GDDR6 (12000 MHz), NVIDIA GeForce, Turing (TU117, 1410 MHz), Boost órajel 1785 MHz, PCI Express x16 3.0, 128Bit, DisplayPort 1.4a, DVI-D és HDMI 2.0b
Szuper ár
68 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ECg1650d4e
4,8 63×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 Core
Videókártya - 8 GB GDDR6 (14000 MHz), AMD Radeon, RDNA 2.0 (Navi 23, 2200 MHz), Boost órajel 2491 MHz, PCI Express x8 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
Leárazás -5 %
81 790 Ft 86 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XFXr6600ss1
ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G GAMING WHITE - Videókártya
Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G GAMING WHITE
Videókártya - 16 GB GDDR6X (21000 MHz), NVIDIA GeForce, Ada Lovelace (AD103, 2340 MHz), Boost órajel 2670 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1
434 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ECr4070tst2w

Videókártyák (GPU)

grafikus kártyaMi az a DLSS? A DLSS az egyik legizgalmasabb technológia, amely az NVIDIA GeForce RTX videokártyák megjelenésével került be a köztudatba. Hogyan működik valójában, és mire jó?
A tudósok az 1980-as évek óta keményen dolgoznak egy olyan számítógép megépítésén, amely a kvantumfizika lenyűgöző törvényeit felhasználva gyorsabban hajtja végre a számításigényes feladatokat. De hogyan is működik valójában egy kvantumszámítógép? Megváltoztathatják-e...
Cikkünk a ray tracing - valós idejű sugárkövetés - technológia bemutatására hivatott, mely nagymértékben feljavítja a modern játékok grafikai megjelenítését. Hogyan működik a ray tracing és milyen hardverre van hozzá szükség?
cikkNVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition (ÉRTÉKELÉSEK ÉS TESZTEK) Az AMPERE videókártyák családjának második tagja, amelyet az NVIDIA a múlt héten mutatott be nekünk - a GeForce RTX 3070 Ti videókártya. Milyen teljesítményt nyújt tehát az új GeForce RTX 3070 Ti videókártya, és milyen teljesítményjellemzőkkel büszkélkedhet? Miben...
A SAPPHIRE videókártyák mindig is a legjobb Radeon grafikus kártyák közé tartoztak, amelyeket a rajongók otthonra vásárolhattak. Hogy ez igaz-e a Sapphire NITRO+ Radeon RX 6700 12G videókártyára is, azt ebben arról ebben a bemutatóban meggyőződhetsz.
Hatalmas méretek, Dual BIOS és a középen sárkány emblémával ellátott hűtőventilátorok, mindezek félreérthetetlen jelei annak, hogy ma az Alza.cz oldalon az MSI SUPRIM sorozatának egyik videókártyáját fogjuk megnézni. Ez a videókártya az MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G,...
További cikkek Összes cikk

Videókártyák (GPU)

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó videókártyák (GPU) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább videókártyák (GPU) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb videókártyák (GPU) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: videókártyák (GPU) vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ