Vízhűtés: kinek való és kinek nem?

Termékkatalógus
Vodní chlazení: ANO nebo NE?

Cikk

Aktualizálva

A szakmai közösség szemében a víz egyértelműen a legelegánsabb és egyben a leghatékonyabb közeg a számítógép hűtésére. A vízhűtés nemcsak az alkatrészek hőmérsékletét csökkenti, hanem a PC vizuális megjelenését is egyedivé teheti. A vízhűtés minden előnye mellett számos gyengeség is van, amelyek leküzdéséhez elkötelezettségre, felelősségre és lelkesedésre van szükség.

PC vízhűtés

Milyen vízhűtést vegyek? – TARTALOM

 1. Vízhűtés működése
 2. Miért érdemes lecserélni a léghűtést vízhűtésre?
 3. Minden egyben vs. egyedi vízhűtés
 4. Alkatrészek, amelyek nélkülözhetetlenek a vízhűtéshez
 5. A vízhűtés karbantartása: amit tudni kell

Vízhűtés működése

A vízhűtés az egyik módja annak, hogy a komponenseket a számítógép belsejében alacsony hőmérsékleten tartsuk. Amikor a processzor, a videokártya, a RAM memóriák és a merevlemezek működnek, felmelegednek. A hűtés feladata, hogy az előállított hőt eltávolítsa a számítógépházából.

A vízhűtés már jó néhány éve velünk van, ahogy azonban a mai komponensek órajel potenciálja növekszik, úgy növekednek a hűtési igények is. A hosszú távú alacsony hőmérséklet fenntartásához a hűtésnek megfelelő hűtési teljesítménnyel kell rendelkeznie. Ezt általában a léghűtés is biztosítani tudja, de ilyen esetekben magas zajszintekkel jár, ezért a technológiai rajongók tömegesen a vízhűtés felé vették az irányt.

Alza Battlebox Ultimate vízhűtés
Ha ügyes vagy, és nem riadsz vissza attól, hogy a számítógép építésébe néhány tucat órát belefektess, az eredmény akár így is kinézhet, mint az Alza BattleBox Ultimate.

Miért érdemes lecserélni a léghűtést vízhűtésre?

Vajon az All-in-One vízhűtés hatékonyabb, mint a léghűtés? Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Ha a egyedi vízhűtést vesszük alapul, akkor biztosan van potenciál a magasabb hűtési teljesítményre. Ha azonban az All-in-One vízhűtéseket hasonlítjuk össze a léghűtőkkel, a válasz konkrét modellek közötti különbségeken múlik.

Az említett All-in-One megoldások teljes vízhűtés szettek. A telepítésük nem bonyolultabb, mint egy léghűtőé. A csomagban egy előre összeszerelt és lezárt rendszert találsz, amit csak be kell szerelni a házba és rögzíteni a processzorra. Csak olyan házra van szükség, ami kompatibilis a vízhűtéssel. Ez nem igazán probléma, mivel a mai házak többsége rendelkezik radiátor helyekkel, kivéve talán a legolcsóbb modelleket. Hogy elkerüld a kompatibilitási problémákat, kínálatunkban szűrd a PC házakat vízhűtési támogatás szerint.

Az All-in-One vízhűtőkről nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy jobbak, mint a léghűtők. Ami a teljesítményt illeti, a két kategória hasonlóan áll, az All-in-One javára szól azonban a kialakításuk.

Léghűtés
A léghűtés a legegyszerűbb, mégis hatékony út a komponensek hűtéséhez. A léghűtés gyakori hátránya azonban az óriási méret.

Míg egy erőteljes léghűtés jelentős méreteket ölthet és ezzel blokkolhatja a látást az alaplapra és a hozzáférhetőséget is, az AiO (All-in-One) vízhűtés a számítógép házának falára rögzíthető és a processzorról egy kis, esztétikus blokkal vezetheti el a hőt. Ez természetesen javítja a ház vizuális megjelenését, a komponensekhez való hozzáférhetőséget, sőt, lehetővé teszi egy erőteljes hűtő használatát nagyon kis méretű összeállításokban is.

Minden egyben vs. egyedi vízhűtés

Nem olyan régen, csak a legnagyobb barkácsolók rendelkeztek vízzel hűtött számítógéppel, akik hajlandóak voltak bármilyen alkatrészt használni, függetlenül attól, hogy az szaküzletből, háztartási boltból vagy vasboltból származott-e. Ma már sokkal több lehetőség áll rendelkezésre, és bár továbbra is elsősorban a hobbisták számára készül, már bárki könnyedén hozzáférhet a vízhűtéshez.

Vízhűtés szett
A magas teljesítményű és modern dizájnnal rendelkező vízhűtési szettek a legnépszerűbbek.

Ha mindent magad szeretsz csinálni és nem akarsz az AIO megoldásokra hagyatkozni, akkor lehetőséged van egyedi vízhűtést építeni az elérhető alkatrészekből. Ha ezt a bonyolultabb utat választod, akkor teljes szabadságot kapsz a hűtési teljesítmény, elrendezés és vizuál megközelítés szempontjából. A egyedi hűtésnek gyakorlatilag nincsenek határai az hatékonyságot illetően; bővítheted addig, amíg a túlhajtott komponenseket hosszú távon hűvösen tudja tartani.

i Látogass el az overclocking szekciónkba, itt mindent megtalálsz, amire szükséged lehet egy szupererős számítógép összeállításához.

Míg a „hagyományos” processzorokhoz elég az AIO vízhűtés is, a túlhajtott úgynevezett „HEDT” processzorok esetében célszerűbb az egyedi vízhűtés használata. A HEDT processzorok jelenleg az Intel x299 és az AMD x399 platformok modeljei.

Van egy harmadik lehetőség is, amely a vízhűtést mindenki számára elérhetővé teszi, még azok számára is, akik nem szeretnek barkácsolni. Ez a lehetőség egy előre telepített egyedi vízhűtéssel rendelkező számítógép megvásárlása. Ha egy megbízható szállítótól vásárolsz ilyen számítógépet, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy profi állította össze. Ez nagyszerű minőségű kivitelezést, márkás alkatrészek használatát, modern dizájnt, maximális hűtési képességeket és garanciát jelent.

Vízhűtés szett

Ha nem tudod, mi mindenre van szükséged a vízhűtés összeállításához, beszerezhetsz egy szettet, amely tartalmaz minden szükséges alkatrészt. Ezek a készletek csak az összeszereléshez szükséges alkatrészeket tartalmazzák, ha további komponenseket szeretnél hozzáadni a vízhűtéshez, akkor kiegészítő fittingekre és csövekre lesz szükséged.

Alkatrészek, amelyek nélkülözhetetlenek a vízhűtéshez

A vízhűtés több alkatrészből áll, amelyek nélkül a rendszer nem működhet. Legyen szó AIO vagy egyedi vízhűtésről, ezeket az alkatrészeket megtaláljuk bennük, kivéve bizonyos eseteket, amikor ezek jelentősen kisebbek lehetnek az egységes megoldásokban.

Processzor vízhűtő

Az a rész, amely biztosítja a hő átvitelét a processzortól a vízhűtési rendszerben lévő közeghez, processzor blokk néven ismert. Ugyanúgy szerelhető, mint a léghűtés, tehát csak rögzíteni kell a backplate-et az alaplap hátsó oldalán, felvinni a hővezető pasztát, és rögzíteni magát a blokkot.

Processzor vízhűtő
Így néz ki egy processzor vízhűtő blokk.

A csatlakoztatás után a víz áramlani kezd a processzor blokkon keresztül, ami felmelegszik és elvezeti a hőt a processzorból. A processzor blokk elengedhetetlen része minden vízhűtési rendszernek, mivel a processzor az egyik legnagyobb hőtermelő a számítógépházban.

Videokártya vízhűtő

A videokártya, akárcsak a processzor, jelentősen felmelegszik, ezért érdemes azt is ellátni vízhűtési blokkal. Ennek a telepítése valamivel bonyolultabb, mint a processzor blokk esetében. A videokártyák már a gyártótól felszerelt hűtővel érkeznek, amelyet először óvatosan el kell távolítani. Ezután a telepítés már nem különbözik annyira a processzor blokkétól.

Videokártya vízhűtő
A GPU vízhűtése nemcsak hatékony, de látványos is lehet.

Ha a rendszerben több videokártya van, akkor azokat helyesen kell a vízhűtési rendszerbe bekötni, hogy megfelelően legyenek hűtve. A kártyákat két módon lehet bekötni, sorosan és párhuzamosan:

 • A soros bekötésben a kártyák egymás után helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a víz először az elsőn, aztán a másodikon, és esetleg további kártyákon át folyik. Ez a legkönnyebb bekötési mód, amely nyomás alatt tartja a víz blokkokat és a vizet gyorsan átvezeti rajtuk.
 • Párhuzamos bekötésben két vagy több kártya párhuzamosan, egymás mellett van bekötve. A kártyába való belépés előtt a vízáram megoszlik, ami azt jelenti, hogy minden víz blokkban lesznek korlátozások, és a vízáram a kártyák számával oszlik meg. A párhuzamos bekötésű videokártyák helyes működéséhez azonos blokkokat kell használni, vagy legalábbis azonos korlátozásokkal rendelkezőket.
Több GPU vízhűtése – az áramkör sémája
A videokártya blokkok soros és párhuzamos bekötésének sémái a vízhűtési rendszerben. A vízáramba 3 vagy több kártya is beköthető.

Az alap vízhűtés csatlakozása egyértelműen soros, de ha két nagy korlátozású videokártya blokkal rendelkezel, érdemes megfontolni a párhuzamos csatlakozást. Három vagy több kártya bekötése esetén a két módszer kombinálható, ami még kívánatosabbá teszi ezt a megoldást. A négy kártya sorba kötése által generált korlátozások mennyiségét nem biztos, hogy a szivattyú megbízhatóan leküzdené.

Bővítőtartály

A bővítőtartály víztárolóként szolgál. A házba való beépítés és a rendszerbe való bekötés után ezzel a folyadékkal kell feltölteni, amelyet aztán a teljes vízhűtési rendszernek szállít. A bővítőtartály lehet egy egyszerű tartály vagy egy dizájnosan kivitelezett díszítőelem a házban.

Fő feladata nem közvetlenül a hűtési teljesítmény növelése, hanem inkább a rendszer feltöltésének és szellőztetésének megkönnyítése, valamint bizonyos mértékig a biztonság növelése. A bővítőtartályok használata előtt közvetlenül a hűtőcsövekbe kellett önteni a vizet, ami precizitást, időt igényelt, és maga a folyamat bizonyos kockázatokkal járt. Ezek a kockázatok már megszűntek, és a rendszer sikeres feltöltéséhez most már csak pótolni kell a folyadékot, amikor annak szintje a szivattyú szívása miatt csökkenni kezd.

Fontos megjegyezni, hogy a bővítőtartály méretének nincs hatása a vízhűtés teljesítményére.

Bővítőtartály
A vízhűtés olyan funkcionális része, mint a bővítőtartály, is lehet dekoratív elem a házban.

Vízhűtés szivattyú

A szivattyú szó szerint a vízhűtés szíve, hiszen az gondoskodik a víz áramlásáról a teljes rendszeren keresztül. Általában a bővítőtartály után helyezik el, ahonnan egyik kivezetésen keresztül szívja a vizet, a másikon keresztül pedig a rendszerbe nyomja. Néhány szivattyú már beépített tartállyal kapható, ezek használatával helyet takaríthatunk meg a házban és egyszerűsíthetjük a telepítést, de ezzel egyidejűleg lemondunk a kreatív szabadságról, amit egy különálló szivattyú kínál.

Noha a szivattyúk kínálata széles, csak egy legfontosabb paraméter van – a szivattyú típusa. A fő gyártó a Laing cég, amely két versenyképesen legelterjedtebb típust állít elő: a Laing D5-öt és a Laing DDC-t. A Laing úgynevezett ODM (Original Design Manufacturer) gyártó, amely magát a szivattyút gyártja, amit aztán olyan gyártók, mint az EK Water Block vagy az Alphacool, saját elképzeléseik szerint bővítenek ki. Ez hasonló a videokártyákhoz; míg a chipeket az NVIDIA és az AMD gyártja, a végső kártyákat számos különböző gyártótól, mint az ASUS, MSI vagy a GIGABYTE, szerezhetjük be.

Vízhűtés szivattyú
A képen egy vízhűtés szivattyú látható.
 • Laing D5 talán a piac legelterjedtebb szivattyúja, köszönhetően néhány kulcsfontosságú tulajdonságának. A legfontosabb a nagy átfolyás, ami jó hűtési kapacitást biztosít. Nagy előnye, hogy a szivattyút a rajta átfolyó víz hűti, így nincs szükség külön hűtésre. A Laing D5 szivattyú gyenge pontja a rendszer korlátozásainak leküzdése, mivel bár kiváló volumetrikus átfolyást biztosít, nem generál túl magas nyomást.
 • Laing DDC a D5-höz képest jelentősen magasabb nyomást generál, és kompaktabb is. Hátránya a kisebb térfogatáram, nagyobb zajszint és több hőtermelés, ami miatt a DDC szivattyúkra gyakran szerelnek passzív lég hűtőket.

Bár a Laing D5 szivattyú bevált, univerzális megoldás, amely bármilyen rendszerben megállja a helyét, a DDC modell választása előnyösebb lehet bonyolultabb rendszerek esetében, amelyek sok akadályt tartalmaznak. Ilyen akadályok minden kanyar, fitting és különösen a processzor és videokártya blokkok. Ezek leküzdésére a vízhűtési rendszer építésekor számítani kell, mivel a végleges áramlás a korlátozások leküzdése után jelentősen befolyásolja a vízhűtés hűtési teljesítményét.

Radiátor

A radiátorban hűl le a víz. Az összes vízhűtés komponens arra szolgál, hogy a számítógép komponenseiből származó hőt a radiátorhoz szállítsa. A radiátorba bevezetett víz a bordák között áramlik, ahol lehűl. A radiátor hűtését ventilátorok biztosítják, így végül a víz hűtése léghűtéssel történik.

Ha van olyan komponens a vízhűtésben, amely különlegesen nagy hatással van a hűtési teljesítményre, az a radiátor. Minél nagyobb a felülete, annál magasabb a hűtési teljesítmény.

Radiátor vízhűtéshez
A képen látható radiátor két 140 mm-es ventilátor rögzítésére alkalmas.

Ventilátorok

Ahhoz, hogy a radiátor megfelelően tudja hűteni a vizet, szükség van elegendő légáramra. Ezt a közvetlen közelében elhelyezett ventilátorok biztosítják. A ventilátorokat két fő kategóriába sorolhatjuk a funkcionalitás alapján:

 • Áramlás-optimalizált ventilátorok – ezek a ventilátorok arra vannak optimalizálva, hogy a lehető legnagyobb légtömeget mozgassák meg. Az áramlás-optimalizált ventilátorokon átáramló levegő nagyon gyors, ami előnyös azokon a helyeken, ahol nincsenek akadályok, például a számítógépház szívó vagy kifúvó részén.
 • Nyomás-optimalizált ventilátorok – ezeknek a célja, hogy maximalizálják az áthaladó levegő nyomását, hogy képes legyen akadályokon átjutni. Ezek a ventilátorok például passzív hűtőbordákkal kombinálva ideálisak.

A két típus leírásából világos, hogy a vízhűtési rendszer építése során optimális a nyomás-optimalizált ventilátorok használatát választani. Minden ventilátor esetében jelentős paraméter még a méret. Nagyobb ventilátorok egyértelműen jobbak a kisebbeknél. Nagyobb méretük miatt lassabban is tudnak forogni, miközben ugyanazt a légáramlást biztosítják, mint a kisebb ventilátorok, vagy ugyanolyan sebességgel forogva erősebb légáramot generálhatnak. Ha egy ventilátor lassabban forog, csendesebb, így általánosan a lehető legnagyobb méretű ventilátor használata ideális minden rendszerben, amit a ház támogat, tehát 120 vagy 140 mm.

Ventilátor jelölések (hossz mm-ben) Ventilátor kombinációk
120 1 × 120 mm
140 1 × 140 mm
240 2 × 120 mm
280 1 × 140 mm
360 3 × 120 mm

Vízhűtés csövei

A csövek összekötik a vízhűtési rendszer összes komponensét, így zárják le a rendszert. Két alapvető típusú cső áll rendelkezésre. Az egyik teljesen rugalmas, amelynek formáját csak a telepítéskor kell beállítani. A másikat nem olyan könnyű egyszerűen meghajlítani. A kemény csövet meghajlítás előtt fel kell melegíteni, hűlés után pedig megtartja a melegítéskor kapott formát. A kemény csövek használata a rugalmas csövekkel szemben alaposabb tervezést igényel, de az eredmény sokkal tisztább és egyedibb dizájn lehet az egész rendszerre nézve.

i Ha számítógép építési tippeket keresel, olvasd el részletes útmutatónkat: Hogyan rakd össze a számítógéped 8 lépésben?

A kemény csövek többféle anyagból készülhetnek, például rézből, de a legnépszerűbbek egyértelműen az akril és a PETG csövek. Az idősebb anyag az akril, ami gyakorlatilag plexiüveg. Ennek megfelelően a tulajdonságai között szerepel a törékenység és a keménység. Az akril csövek hajlamosak repedni, ami nyilvánvalóan nem erősségük, különösen amikor a víztől és az elektronikától való elkülönítésről van szó.

Ezzel szemben a PETG csövek puhábbak és ellenállóbbak. Leejtés esetén nem törnek el, hideg hajlítás során sem törnek, hanem hajlanak. A PETG egyértelműen a fejlettebb és a vízhűtéshez jobban megfelelő anyag. A PETG csövek ráadásul kevesebb melegítést igényelnek a tartós hajlítás eléréséhez. A PETG és az akril közötti különbség nagyon egyszerű: míg az akril csövek a tulajdonságaikban üvegcsövekre hasonlítanak, a PETG csövek inkább afféle erősebb és ellenállóbb szívószálak.

Vízhűtés cső

Kemény csövek, mint az egyik lehetőség az egyedi vízhűtési rendszer kialakításához.

A kemény csövek és a rugalmas csövek bizonyos méretekkel rendelkeznek, amelyeket milliméterben mérnek és perjellel írnak le. Az első szám, tehát az a szám, amely a perjel előtt áll, a cső belső átmérőjét jelöli, míg a perjel utáni szám a külső átmérőt. A csövek és a fittingek párosításakor fontos figyelni a megfelelő méretekre.

Az első vízhűtési rendszer megépítéséhez különösen a rugalmas csöveket ajánljuk, mivel könnyen formálhatóak, így hibák esetén is megengedőek. A kemény csövekből álló első rendszer megalkotása általában kezdő hibákkal jár, és mivel pontos mérést és precíz kivitelezést igényel, inkább csak a tapasztaltabb építőknek vagy a türelmes barkácsolóknak ajánlott.

Adapterek

A vízhűtési adapterek, vagyis a fittingek olyan csatlakozók, amelyek a csöveket és a vízhűtés blokkjait összekötik. Az egyik oldalon csatlakoznak a csőhöz, a másik oldalon pedig bárhová, ahol szükséges, standard 1/4" menettel rendelkeznek. Többféle fitting típus létezik, mindegyik más-más módon működik. Az alapvető megkülönböztetés a lágy csövekkel kompatibilis fittingek és azok között történik, amelyek a kemény csövek rögzítésére szolgálnak.

 • Lágy csövek két alapvető módon rögzíthetők, mindkettő jelentős mértékben hasonlít arra, ahogy a kerti csöveket rögzítjük. Az első lehetőség a bilincsek használata. A fitting torkolatára ráhúzzuk a cső végét, ami kiterjeszti azt, és a megfelelő tömítés érdekében a kapcsolatot egy bilinccsel rögzítjük, ami összehúzza a kiterjesztett részt. A második rögzítési forma a kompresziós fitting. Az alapelv ugyanaz, a cső a fittingre húzódik és rögzül, ebben az esetben azonban a bilincs szerepét egy csavaros kompresziós anya tölti be, amely sokkal alaposabban rögzíti a kapcsolatot.
 • Kemény csövek kizárólag kompresziós fittingekkel rögzíthetők. Ezek működése nagyon hasonló a lágy csövekhez szánt fittingekéhez, de vannak bizonyos lényeges különbségek. Mivel a kemény csövet nem lehet a fittingre húzni, a tömítést gumigyűrűk biztosítják, egy a cső belsejében, egy a külső körvonalán. Ezért is fontos, hogy a fittingek mérete megegyezzen a csövek méretével. Ennek a szabálynak a figyelmen kívül hagyása esetén a vízhűtési rendszer komponenseinek összeférhetetlensége garantált. Léteznek olyan kemény csövekhez való fittingek is, amelyek nem igényelnek csavarozást, és a csövet egyszerűen rá lehet kattintani.
Vízhűtési fittingek összehasonlítása
A fenti képen a kemény csövekhez való EK HDC kompresziós fittingeket (balra) és a lágy csövekhez való EK ACF fittingeket (jobbra) láthatjuk összehasonlítva.

Vízhűtő folyadék

A hűtőfolyadék a vízhűtés lényege, ami megadja neki az összes előnyt, ami miatt a leghatékonyabb hűtési megoldásként ismert a teljesítményigényes rendszerek esetében. A leggyakrabban használt hűtőfolyadék egyértelműen a desztillált vagy deionizált víz, amely nem vezet áramot, így bizonyos mértékig megakadályozza a korróziót. A víz tulajdonságainak javítása érdekében gyakran adalékokat adnak hozzá, amelyek számos inhibitorral bővítik az antikorróziós tulajdonságokat. Léteznek előre elkészített keverékek is, amelyek ideális tulajdonságokkal rendelkeznek, és csak be kell tölteni őket a rendszerbe.

A vízhűtés karbantartása: amit tudni kell

Egy egy olyan tényező, ami elriaszthatja az embereket: a rendszeres tisztítás szükségessége. Az ajánlott intervallum két tisztítás évente, tehát félévente egyszer. A tisztítási folyamat általában a folyadék cseréjét és a csövek valamint blokkok átöblítését foglalja magában. Minőségi alkatrészek használata esetén jelentősen meghosszabbíthatók a tisztítások közötti időszakok. Például a speciális folyadékok gyártói saját ajánlott intervallumaikat adják meg, amelyek általában jóval hosszabbak, mint fél év.

i Olcsóbb rugalmas csövek plasztifikátorokat bocsátanak ki a folyadékba. Ez lerakódásokat eredményezhet a rendszer bizonyos részein, és korlátozhatja a víz megfelelő áramlását. A legtöbb plasztifikátort a PVC csövek tartalmazzák, de léteznek olyanok is, amelyek minimalizálják a nem kívánt kioldódást.

Az alkatrészeket ajánlott megtisztítani az első összeszerelés előtt is, ami különösen a radiátorokra vonatkozik. Gyártásból származó szennyeződések maradhatnak rajtuk, így alapos átöblítéssel megelőzhető a vízhűtési rendszer szennyeződése. Általában ehhez desztillált víz elegendő, de ideális esetben valamilyen speciális tisztító folyadék használata ajánlott, például izopropilalkohol.

Corsair vízhűtő folyadékok
A Corsair speciális hűtőfolyadékai piros, lila és zöld színben kaphatók. A színek keverésével szinte bármilyen kívánt árnyalat elérhető. A kínálatban átlátszó folyadék is megtalálható.

A egyedi vízhűtés számos kétségtelen előnnyel rendelkezik, amelyeket azonban nem mindenki tud kihasználni. Bár sokkal elérhetőbb, mint korábban, továbbra is inkább a számítógépes fanatikusok számára készül. Ha a számítógéped a padlón áll az asztal mellett és porosodik, jobban teszed, ha a léghűtés vagy az All-in-One hűtés mellett döntesz. Ha azonban a PC-t az asztalon tartod, minden nap csodálod megjelenését, és évente egyszer vagy kétszer elvégzed az egész rendszer ellenőrzését és karbantartását, akkor készen állsz egy komoly vízhűtési rendszer beszerzésére.

4,6 27×
ARCTIC Liquid Freezer II 420
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM5, 1700 foglalat, 3x140mm-es ventilátor, 23,5 dB max. zajszint, 2000 RPM max. sebesség, mérete (ho x szé x ma): 458mm × 138mm × 38mm
48 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CB130a5
4,7 10×
ASUS TUF GAMING LC II 240 ARGB
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200 és 1700 foglalat, 2x120mm-es ventilátor, 29 dB max. zajszint, 2000 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 277mm × 120mm × 27mm
36 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AVC100e2b
4,8
Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX XT
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4, TRX4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200, 1700, 2011, 2011-3 és 2066 foglalat, 3x120mm-es ventilátor, 34,1 dB max. zajszint, 2100 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 397mm × 120mm × 27mm
90 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DO152j5c4
4,9 23×
NZXT KRAKEN ELITE 360
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4, TR4, TRX4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200 és 1700 foglalat, 3x120mm-es ventilátor, 30,6 dB max. zajszint, 1800 RPM max. sebesség, mérete (ho x szé x ma): 394mm × 121mm × 27mm
117 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CTke360
3,8
MSI MAG CORELIQUID 360R V2
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2, FM2+, TR4, SP3 és TRX4, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200, 1366, 1700, 2011, 2011-3 és 2066 foglalat, 3x120mm ARGB-es ventilátor, 34,3 dB max. zajszint, 2000 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 394mm × 120mm × 27mm
48 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EFmcl360rv2
4,6 10×
DeepCool LS520 SE
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200 és 1700 foglalat, 2x120mm-es ventilátor, 32,9 dB max. zajszint, 2250 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 282mm × 120mm × 27mm
35 590 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DECOlt520s
4,7
DeepCool LE520 White
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200 és 1700 foglalat, 2x120mm-es ventilátor, 32,9 dB max. zajszint, 2250 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 282mm × 120mm × 27mm
33 590 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DECOle520w
4,9
AKASA SOHO 240 Dawn Edition
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200, 1700, 2011, 2011-3 és 2066 foglalat, 2x120mm-es ventilátor, 31,8 dB max. zajszint, 2500 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 276mm × 120mm × 27mm
54 990 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AKAs240da
5,0
Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX XT White
Vízhűtés - komplett zárt készlet, AM4, TRX4 és AM5, 1150, 1151, 1155, 1156, 1200, 1700, 2011, 2011-3 és 2066 foglalat, 2x120mm-es ventilátor, 34,1 dB max. zajszint, 2100 RPM max. sebesség, RGB világítás, mérete (ho x szé x ma): 277mm × 120mm × 27mm
48 990 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DO152j5c3w
Corsair XR7 360
Vízhűtő radiátor - 3 x 120 milliméteres ventilátorokhoz, 395 mm x 120 mm x 54 mm, lyuk G1/4" menetekhez
44 490 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UY01133
Corsair HydroX XR5 120 Black
Vízhűtő radiátor - Alkalmas 1x120mm-es ventilátorhoz, 160mm x 120mm x 30mm, G1/4" menetes lyukkal.
21 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UY01135
Corsair Hydro X Series XL5 Performance Coolant 1L Purple
Vízhűtő folyadék - azonnali használatra kész, hosszú élettartam, védi a rezet, sárgarezet és nikkelt, lila színű, 1 liter
7 790 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DO101c5
5,0
Corsair Hydro X Series XL5 Performance Coolant 1L Green
Vízhűtő folyadék - azonnali használatra kész, hosszú élettartam, védi a rezet, sárgarezet és nikkelt, zöld színű, 1 liter
7 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DO101c2
5,0
Corsair Hydro X Series XL5 Performance Coolant 1L Clear
Vízhűtő folyadék - maximum 60 °C hőmérsékletig, kompatibilis réz, sárgaréz, nikkel anyagokkal, átlátszó
7 790 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DO101c1
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ