Fali töltők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Konnektor típusa
CEE
(3)
2-es
(34)
Maximális teljesítmény
3,7 kW
22 kW
-
Maximális áram
16 A
32 A
-
Kábel hossza
0 m
7 m
-
Feszültség
230 V
(9)
400 V
(25)
Fázisok száma
-
Szűrés

A wallbox az elektromos autóval rendelkező modern háztartás kulcsfontosságú eleme. Ez egy speciális töltőállomás, amely lehetővé teszi az elektromos járművek gyors, biztonságos és hatékony töltését otthon vagy az irodában. Hogyan választható ki a legjobb fali töltő az elektromos autóhoz? Olvass tovább! Elmagyarázzuk, hogyan működik a wallbox, és bemutatjuk az összes fontos paramétert és tényt.

Tovább

Wallbox - forradalom az elektromos autók otthoni töltésében

A Wallbox egy speciális, otthonokba vagy cégek telephelyeire telepített eszköz az elektromos autók töltésére. A hagyományos konnektorokkal ellentétben a wallbox sokkal gyorsabb töltési sebességet, nagyobb biztonságot és olyan intelligens funkciókat kínál, mint a programozható töltési idő és az energiafogyasztás. Az otthoni wallbox egy speciális töltőkábel segítségével csatlakoztatható az elektromos autóhoz.

  • A fali töltő lényegesen gyorsabb töltést biztosít, mint egy hagyományos otthoni konnektor.
  • A fali töltő elektromos autóhoz megfelel a magas biztonsági előírásoknak, és megvédi az autódat és az otthonodat az esetleges elektromos hibáktól.
  • A modern otthoni wallbox lehetővé teszi a töltés ellenőrzését és vezérlését mobilalkalmazáson vagy számítógépen keresztül.
  • A hatékony töltésirányítás jelentős energia- és üzemeltetési költségmegtakarítást eredményezhet az elektromos jármű esetében.

elektromos autó fali töltő  22kw

fali töltő 11kw

fali töltő

Kinek és hol lehet hasznos a wallbox?

A wallbox ideális az elektromos autók tulajdonosai számára, akik otthon vagy a munkahelyükön szeretnék kényelmesen és gyorsan feltölteni autójukat. Alkalmas olyan vállalkozások számára is, amelyek elektromos járművekkel rendelkező alkalmazottak vagy látogatók számára biztosítanak töltési lehetőséget. A telepítés rugalmasságának köszönhetően a wallbox elhelyezhető garázsban, parkolóban vagy az elektromos hálózathoz korlátozottan elérhető épületek közelében.

i

Miként választható ki a wallbox? Koncentrálj a legfontosabb paraméterekre

A fali töltő kiválasztásakor döntő fontosságú, hogy számos olyan paramétert is vegyél figyelembe, amelyek meghatározzák a teljesítményt, a kompatibilitást és az általános hasznosságot. Az alábbiakban közelebbről megvizsgálunk néhányat a legfontosabb szempontok közül, amelyeket a döntés meghozatalakor figyelembe kell venned.

Wallbox és a töltési teljesítmény

A töltési teljesítmény egy wallbox alapvető paramétere és a kiválasztás egyik fő kritériuma, mivel ez határozza meg, hogy milyen gyorsan tölthető fel az elektromos autó. A teljesítményértékek jellemzően a lassú töltéshez szükséges 3,7 kW-tól a gyorstöltéshez szükséges 22 kW vagy annál nagyobb teljesítményig terjednek. A nagyobb teljesítmény gyorsabb töltést jelent, de megfelelő elektromos infrastruktúrát is igényel, és mind a beszerzési költségek, mind az üzemeltetés tekintetében drágább lehet.

A maximális fali töltő árama amperben (A) kifejezve határozza meg, hogy a készülék mekkora elektromos áramot tud biztonságosan biztosítani az elektromos járműnek a töltés során. Ez az áram a feszültséggel (háztartások esetében általában 230 V) együtt meghatározza a töltési teljesítményt kilowattban (kW) kifejezve.

Válaszd ki a megfelelő csatlakozóval rendelkező fali töltő dobozokat

Az elektromos autó fali töltő dobozok különböző típusú csatlakozókkal rendelkezhetnek, ami befolyásolja a különböző típusú elektromos járművekkel való kompatibilitást. A leggyakoribb típusok az 1. típus (J1772), amelyet főként Észak-Amerikában és néhány ázsiai országban használnak, és a 2. típus (Mennekes), amely az európai szabvány. Lényeges, hogy olyan csatlakozóval rendelkező wallbox kerüljön a kosaradba, amely megfelel az elektromos autódnak. Bizonyos esetekben a wallbox egy adapter segítségével csatlakoztatható egy másik csatlakozóval rendelkező autóhoz.


fali töltő
Néhány fali töltő az otthon megszokott 230 V helyett 400 V feszültségen is működik.

Otthoni wallbox - intelligens funkciók és csatlakoztathatóság

Az intelligens funkciók, például a távfelügyelet és a töltésellenőrzés, amelyekkel egy wallbox rendelkezhet, internetkapcsolatot igényelnek. Egyes wallbox modellek ezért Wi-Fi csatlakozási lehetőséget kínálnak, míg mások Ethernet, Bluetooth vagy akár mobil adatokat is használhatnak. Ezek a funkciók nagyobb rugalmasságot és általános kontrollt biztosítanak a felhasználóknak az elektromos autó töltése felett.

i

A legérdekesebb intelligens funkciók közé tartozik az okostelefonos vezérlés, a késleltetett indítás, a LED-jelzés vagy a továbbfejlesztett azonosítási lehetőségek, RFID, applikáció vagy PIN-kód használatával.

Wallbox és a biztonság

A biztonság a legfontosabb tényező a wallbox kiválasztásakor. Olyan fali töltő után kutass, amely megfelel a szigorú nemzetközi biztonsági előírásoknak, és elismert vizsgáló laboratóriumok által kiállított tanúsítvánnyal rendelkezik. A fontos biztonsági jellemzők közé tartozik a túlterhelés elleni védelem, a szivárgó áram érzékelése, valamint az időjárási és mechanikai sérüléseknek ellenálló, masszív felépítés.

Figyelj a lefedettség mértékére

Az IP-besorolás meghatározza a készülék szilárd részecskék és víz behatolásával szembeni védettségi fokát. A magasabb IP-besorolású, például IP65 vagy IP67-es fali töltő jobb védelmet nyújt a vízzel és porral szemben, ami elengedhetetlen a berendezés biztonságának és hosszú távú megbízhatóságának biztosításához.

Az ár fontos szempont egy otthoni wallbox esetében. Ha még csak most ismerkedsz az elektromos autók világával, nézd meg a legolcsóbb fali töltő készüléket.

Mit kínál egy hordozható wallbox?

A hordozható wallbox egy olyan mobil elektromos járművek töltésére szolgáló eszköz, amely egyesíti a kényelmet és a rugalmasságot a helyhez kötött wallbox jellemzőivel. Fő előnye a könnyű hordozhatóság, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyakorlatilag bárhol tölthetik elektromos autóikat, ahol van hozzáférés az elektromos hálózathoz. Kompakt kialakításának és kisebb súlyának köszönhetően ideális utazáshoz, nyaraláshoz vagy tartalék töltési megoldásként.

!

Wallbox - elektromos autó támogatás 2024-ben!

Magyarország Kormánya 2024. február 1-jétől 2025. március 31-ig pályázatot hirdetett a közúti elektromos autók beszerzésének támogatására. A pályázaton vállalkozások vehetnek részt, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek, és a cél a tiszta üzemű közlekedés elősegítése. A támogatás mértéke az autó akkumulátorának kapacitásától és más tényezőktől függ. Fontos figyelni azonban, hogy a pályázat benyújtásához szükséges feltételek eltérhetnek a régiók között, és vannak speciális feltételek is, például a lízing igénybevétele esetén.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
34 termék
4,0
Topdon PulseQ AC Portable - 3,7kW
Jármű töltővezeték - teljesítmény 3,7 kW (230V/16A), IEC62196-2 típusú csatlakozó, két töltési mód (Plug & Play, Scheduled Charging), IP65 ellenállás, LCD kijelző, kompatibilis a legtöbb elektromos járművel a piacon
106 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VKNGns1
TOPDON PulseQ AC Home - 22kW - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
TOPDON PulseQ AC Home - 22kW
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 55 °C, áramvédő típusa A, vezérlés mobilalkalmazással, töltőáram beállítása, LED jelzés, kábel hossza 5 m, autentikáció alkalmazással, RFID kártyával, mérete 31 × 22 × 9,5 cm (M×Sz×H), tömege 7000 g
308 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR58720
Fali töltő S 22 kW 3f
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, túlfeszültség elleni védelem
256 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: EPCHA032
4,0
Topdon PulseQ AC Portable - 3,7kW
Jármű töltővezeték - teljesítmény 3,7 kW (230V/16A), IEC62196-2 típusú csatlakozó, két töltési mód (Plug & Play, Scheduled Charging), IP65 ellenállás, LCD kijelző, kompatibilis a legtöbb elektromos járművel a piacon
100 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: VKNGns1
4,0
Topdon PulseQ AC Portable - 3,7kW
Jármű töltővezeték - teljesítmény 3,7 kW (230V/16A), IEC62196-2 típusú csatlakozó, két töltési mód (Plug & Play, Scheduled Charging), IP65 ellenállás, LCD kijelző, kompatibilis a legtöbb elektromos járművel a piacon
95 490 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: VKNGns1
Siemens VersiCharge GEN3, 1f 7,4 kW, gyermek, 7m 2. típusú kábel - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Siemens VersiCharge GEN3, 1f 7,4 kW, gyermek, 7m 2. típusú kábel
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 7,4 kW, maximális áram 32 A, feszültség 230 V, 1 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 50 °C, vezérlés mobilalkalmazással, kábel hossza 7 m, autentikáció RFID kártyával, tömege 7800 g
351 890 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGRaut004
TOPDON PulseQ AC Home - 7 kW
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 7 kW, maximális áram 32 A, feszültség 230 V, 1 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 55 °C, áramvédő típusa A, vezérlés mobilalkalmazással, töltőáram beállítása, LED jelzés, kábel hossza 5 m, autentikáció alkalmazással, RFID kártyával, mérete 31 × 22 × 9,5 cm (M×Sz×H), tömege 7000 g
248 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR58718
TOPDON PulseQ AC Home - 11kW
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 11 kW, maximális áram 16 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 55 °C, áramvédő típusa A, vezérlés mobilalkalmazással, töltőáram beállítása, LED jelzés, kábel hossza 5 m, autentikáció alkalmazással, RFID kártyával, mérete 31 × 22 × 9,5 cm (M×Sz×H), tömege 7000 g
277 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR58719
Myenergi Wallbox Zappi 6,5 m-es kivezetett kábellel, fehér - Elektromos töltőállomás Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
Myenergi Wallbox Zappi 6,5 m-es kivezetett kábellel, fehér
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -25 - 40 °C, áramvédő típusa B, vezérlés mobilalkalmazással, késleltetett indítás, kijelző, kábel hossza 6,5 m, autentikáció alkalmazással, PIN kóddal, mérete 43,9 × 28,2 × 12,2 cm (M×Sz×H)
489 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR58605
Myenergi Wallbox Zappi Type 2 konnektorral, fehér - Elektromos töltőállomás Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
1,0
Myenergi Wallbox Zappi Type 2 konnektorral, fehér
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -25 - 40 °C, áramvédő típusa B, vezérlés mobilalkalmazással, késleltetett indítás, kijelző, autentikáció alkalmazással, PIN kóddal, mérete 43,9 × 28,2 × 12,2 cm (M×Sz×H)
471 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR58607
Fali töltő C 22 kW 3f
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, túlfeszültség elleni védelem, kábel hossza 6,5 m
285 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: EPCHA034
Fali töltő S 11 kW 3f
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 11 kW, maximális áram 16 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, túlfeszültség elleni védelem
248 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: EPCHA031
EWE E-Unit - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
EWE E-Unit
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, mérete 38 × 33 × 16 cm (M×Sz×H)
587 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: EWE01
5,0
EV Expert EVE GO Box Type 2, 32A / 22kW
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, CEE konnektor, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -20 - 50 °C, áramvédő típusa B, töltőáram beállítása, LED jelzés, kábel hossza 0,5 m, mérete 19,2 × 14,2 × 9,5 cm (M×Sz×H), tömege 1900 g
207 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: AUPR65274
Siemens VersiCharge GEN3, 3f 22kW, szülő, 7m 2. típusú kábel - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Siemens VersiCharge GEN3, 3f 22kW, szülő, 7m 2. típusú kábel
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 50 °C, vezérlés mobilalkalmazással, kábel hossza 7 m, autentikáció RFID kártyával, mérete 44,6 × 18 × 15,8 cm (M×Sz×H), tömege 7800 g
542 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: AGRaut001
Siemens VersiCharge GEN3, 3f 22kW, Child IEC, 7m 2. típusú kábel - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Siemens VersiCharge GEN3, 3f 22kW, Child IEC, 7m 2. típusú kábel
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -30 - 50 °C, vezérlés mobilalkalmazással, kábel hossza 7 m, autentikáció RFID kártyával, mérete 44,6 × 18 × 15,8 cm (M×Sz×H), tömege 7800 g
449 490 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: AGRaut002
Fali töltő S 11 kW 3f
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 11 kW, maximális áram 16 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, túlfeszültség elleni védelem
223 490 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: EPCHA031
Myenergi Wallbox Zappi 6,5 m-es kivezetett kábellel, fekete - Elektromos töltőállomás Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
Myenergi Wallbox Zappi 6,5 m-es kivezetett kábellel, fekete
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -25 - 40 °C, áramvédő típusa B, vezérlés mobilalkalmazással, késleltetett indítás, kijelző, kábel hossza 6,5 m, autentikáció alkalmazással, PIN kóddal, mérete 43,9 × 28,2 × 12,2 cm (M×Sz×H)
489 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR58606
5,0
Fali töltő C 11 kW 3f
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 11 kW, maximális áram 16 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, túlfeszültség elleni védelem, LED jelzés, kábel hossza 6,5 m
266 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EPCHA033
5,0
EV Expert EVE GO Box Type 2, 32A / 22kW
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, CEE konnektor, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -20 - 50 °C, áramvédő típusa B, töltőáram beállítása, LED jelzés, kábel hossza 0,5 m, mérete 19,2 × 14,2 × 9,5 cm (M×Sz×H), tömege 1900 g
218 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR65274
Ev Expert Evecube B+, 22 kW, AC, 5 m, TYPE 2 kábel - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Ev Expert Evecube B+, 22 kW, AC, 5 m, TYPE 2 kábel
Elektromos töltőállomás - wallbox, 22 kW maximális teljesítmény, 32 A maximális áramerősség, 400 V feszültség, 3 fázis, Type 2 kábel, üzemi hőmérséklet: -20 és 50 °C között, A típusú áramvédő mellékelve, töltési áram beállítása, LED jelzés, kijelzővel, 5 m hosszúságú kábel, autentikáció RFID kártyával, méretek: 27×21×13 cm (M×Sz×Mé), tömeg: 5 kg
570 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR59952
Ev Expert Evecube B, 22 kW, AC, csatlakozóaljzattal, TYPE 2 - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Ev Expert Evecube B, 22 kW, AC, csatlakozóaljzattal, TYPE 2
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, CEE konnektor, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -20 - 50 °C, áramvédő típusa B, töltőáram beállítása, túlmelegedés elleni védelem, LED jelzés, autentikáció kulccsal, mérete 22 × 14 × 20 cm (M×Sz×H), tömege 4300 g
381 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR59951
Ev Expert Evecube B, 22k W, AC, 5 m, kábel, TYPE 2 - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Ev Expert Evecube B, 22k W, AC, 5 m, kábel, TYPE 2
Elektromos töltőállomás - wallbox, max. teljesítmény 22 kW, maximális áram 32 A, feszültség 400 V, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet -20 - 50 °C, áramvédő típusa B, töltőáram beállítása, túlmelegedés elleni védelem, LED jelzés, kábel hossza 5 m, autentikáció kulccsal, mérete 22 × 14 × 20 cm (M×Sz×H), tömege 4300 g
407 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR59950
Ev Expert Evecube B+, 22 kW, AC, csatlakozóaljzattal, TYPE 2 - Elektromos töltőállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Ev Expert Evecube B+, 22 kW, AC, csatlakozóaljzattal, TYPE 2
Elektromos töltőállomás - wallbox, 1 csatlakozóaljzat, 22 kW maximális teljesítmény, 32 A maximális áramerősség, 400 V feszültség, 3 fázis, Type 2 konnektor, üzemi hőmérséklet: -20 és 50 °C között, A típusú áramvédő mellékelve, töltési áram beállítása, LED jelzés, kijelzővel, autentikáció RFID kártyával, méretek: 27×21×13 cm (M×Sz×Mé), tömeg: 5 kg
488 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR59953

Fali töltők

A Fali töltők kategóriában összesen 34 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ