ApF HU ApF HU

Xiaomi Mi Band 5 (RECENZIÓ) – a bajnok fitnesz karkötő ötödször

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

Míg az intelligens órák szegmensét hagyományosan az Apple Watch uralja, ezzel szemben a  fitnesz karkötőkben a Xiaomi Mi Band dominál. Most érkezett meg a várva várt ötödik generáció, amely annyi vonzó újdonságot hoz, hogy a Mi Band 5 könnyen helyettesíthet sok okosórát. A Xiaomi Mi Band 5 lesz az idei sláger, amely zsebrevágja a versenytársakat?

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;

Xiaomi Mi Band 5 (RECENZIÓ) – TARTALOM

 1. Dizájn és kijelző kompromisszumok nélkül
 2. Mi Band 5 még sportosabb szellemben
 3. Maximum az egészséged érdekében
 4. A funkciók széles skálája és egy vadonatúj töltő
 5. Intuitív rendszer, hátul egy mobil alkalmazással
 6. Xiaomi Mi Band 5 – specifikáció, elérhetőség és ár

Dizájn és kijelző kompromisszumok nélkül

A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő egyik fő jellemzője a kijelző növekedése 0,95-ről 1,1 hüvelykre, vagyis nem egészen 20% -kal. A felbontás is nagyobb, és 126 × 294 képpontnál többet kapunk, mint a tisztességes 290 PPI finomság. A pontos színeket, a valódi feketét és a változtatáshoz szükséges tökéletes látószöget az AMOLED típusú kijelző biztosítja, amely valószínűleg a mai legjobb képalkotó technológia. A Xiaomi Mi Band 5 nagyrészt kompenzálja ennek a panelnek a legnagyobb hátrányát - a rosszabb olvashatóságot a napsütésben. Ebből a szempontból a maximális fényerő a meghatározó, amely az ötödik generációban 400 nitről a csodálatos 450 nitre nőtt, és közvetlen napfényben is lényegesen jobb olvashatóságot érünk el. Az egyetlen hátrány talán csak a kézi fényerő-szabályozás, amely a beállításokban el van rejtve. A maximális értéknél akár egy nyári délutánon is olvashatjuk az információkat, de beltéren a kijelző feleslegesen világít, és viszonylag célszerűtlen a fényerő állandó állítgatása.

A Xiaomi Mi Band 5 okosan kihasználja a csúcsszintű kijelzőt, és alapvetően három gyönyörű számlap közül választhatsz. Kihasználják a nagyobb kijelzőt, és még több információt jelenítenek meg, vagy nagyobb betűtípust kínálnak, amelyet nemcsak a gyengébb látású felhasználók fognak értékelni. Ezen felül kiválaszthatjuk az alapértelmezett számlapokon megjelenített információk típusát, legyen szó pulzusról, stresszről, időjárásról, a megtett lépések számáról vagy bármi másról. A nagy újdonság az a lehetőség, hogy több tucat kinézetet is letölthetünk, beleértve azokat is, amelyeknek részei mozognak, így például egy bábu integet a kezével. A Mi Band 5-ben rögzített számlapok száma hatra korlátozódik, de ez a legtöbb felhasználó számára minden bizonnyal elegendő lesz.

… … …
Felül a számlap beállítása, balra lent az alapértelmezett számlap, jobbra lent a sportolási módok felsorolása.

A kijelző nem foglalja el az egész előlapot, ezért célszerű a fekete háttérrel rendelkező számlapokat preferálni. Az AMOLED panel valódi feketét jelenít meg, amely lehetővé teszi a sötét szélű számlapok tárcsák összeolvadását a test többi részével, így a kijelző nem tűnik kivágottnak. Bár az alapvető számlapok ezt szem előtt tartják, a letöltött megjelenések többsége már nem, és a felhasználók valószínűleg leginkább az eredeti terveknél maradnak. A kijelzőhöz még eljutunk, amely alapértelmezés szerint kikapcsolva marad, és csak a csukló megérintésével vagy megemelésével kapcsolod be, ami nemcsak energiát takarít meg, hanem meghosszabbítja a kijelző élettartamát is. A Xiaomi Mi Band 5-ben azonban nem találjuk az Always-on funkciót, ezért az információk folyamatos megjelenítése a képernyőn emiatt (jelenleg) nem lehetséges.

A konstrukció is kommentárt érdemel. A Xiaomi Mi Band 5 megtartja a hagyományos hosszúkás kapszula  formáját, amelynek mérete 46,95 × 18,15 mm. A vastagság 12,45 mm, ami nem rossz érték, de egy kisebb csukló 1-2 mm-rel keskenyebb eszközt igényelne. Ez azonban logikus következménye annak, hogy a Xiaomi Mi Band 5 utolérte az intelligens óra funkcionalitását, ezzel szemben korlátozott a helye a hardver telepítéséhez.

A szilikon szíj, amely az egyik legsikeresebb a piacon, szintén egyértelmű dicséretet érdemel. Nem csak remekül mutat, de nagyon kellemes tapintású is, és más anyagokkal ellentétben tökéletes a sportoláshoz és a vízbe. Univerzális méretének köszönhetően 155–219 mm átmérőjű csuklót tud átérni, amely olyan hatalmas szórás, hogy szinte mindenkinek illeni kell. A szín is említést érdemel. Bár a gyártó konkrétan nyolc színváltozatban jeleníti meg a Xiaomi Mi Band 5-öt, a csomagolásban általában fekete szíjat találunk. A többi színes változat csak külön vásárolható meg.

… …
A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő szíjának és hátuljának nézete.

Mi Band 5 még sportosabb szellemben

A Xiaomi Mi Band fitnesz karkötők minden új generációjával a sportolási lehetőségek még kifinomultabb választéka érkezik, és a Xiaomi Mi Band 5 mostantól összehasonlítható a sportorientált okosórákkal. Természetesen vannak gyakoribb elemek a lépések, a megtett távolság vagy az elégetett kalóriák számlálása formájában. Könnyen elkerülhetjük a túl hosszú inaktivitást is, például egy munkamenet során, amelyre a Mi Band 5 bármikor szívesen figyelmeztet.

A népszerű fitnesz karkötő ötödik generációja 11-re bővíti a támogatott sportok listáját, és most már képes kezelni a gyalogolást, a jógát, a szabadtéri futást, a futópadot, a kerékpározást, a szobakerékpárt, az elliptikus trénereket, az ugrókötelezést, az evezőgépet, a szabadstílust és még az úszást is 5 ATM vízállóságig. Sportolás közben a Xiaomi Mi Band 5 minden fontos paraméterről tájékoztat minket, beleértve a tevékenység időtartamát, a megtett távolságot vagy például a pulzusszámot. Ugyanakkor a pulzusmérés akár 50% -kal is pontosabb, és egyes sportágakban a GPS szükséges jelenléte nélkül is örülünk az aktivitás automatikus leállításának. Például egy kereszteződésben lévő stop jel alatt a Xiaomi Mi Band 5 spontán szünetelteti a mérést, megakadályozva ezzel az adatok felesleges torzulását.

Végül is a pulzus egész nap folyamatosan mérhető, és a Xiaomi Mi Band 5 figyelmeztet is a szokatlanul magas értékekre. Ezenkívül a karkötő önállóan észleli a futást vagy a gyaloglást, ezért ezeket a tevékenységeket nem kell kézi üzemmódban bekapcsolni, bár tesztelésünk során az automatikus felismerés nem volt 100% -osan sikeres.

Nem szabad megfeledkeznünk a GPS-technológiáról, amely ugyan hiányzik a Xiaomi Mi Band 5-ből, de helyettesíthető GPS-okostelefonnal. Gyakorlati tesztek azt mutatták, hogy a pozíció megtalálása kevesebb, mint egy másodpercet vesz igénybe, és az útvonal-felvétel kivételes pontosságot mutat még akkor is, ha panelházak között használják. Nagyrészt azonban a használt telefontól függ, amelynek mindig a hatótávolságon belül kell lennie. Tehát, ha GPS-re van szükséged, és ugyanakkor nem vagy hajlandó magaddal vinni az okostelefont, a Xiaomi Mi Band 5 nem a legjobb választás az Ön számára.

Maximum az egészséged érdekében

A pihenés az egészséges életmód szerves része is. A Xiaomi Mi Band 5 ezért nem meglepő módon rögzíti az alvást az időtartam és az egyes szakaszok szempontjából. A könnyű és mély fázis mellett felismeri a REM alvás időszakát, a szemhéjak alatt a szemek tipikus mozgását és az álmok gyakoribb előfordulását is. A tesztelés során a rekord meglehetősen pontosan megfelelt a valóságnak, és az álmokból való nagyszámú ébredés idején a REM alvás valóban megjelent. Azonban még a Xiaomi Mi Band 5 sem tökéletes, és a tesztelés első napján hibásan rögzített egy óra alvásszünetet az éjszaka közepén. De egyébként sem igazán számítottunk tökéletesen pontos rekordra. Ezenkívül az éjszakai alvást a saját "pontszámunk" alapján ítéljük meg, így objektíven tudjuk, mennyire jól aludtunk és mennyi energiára számíthatunk ennek alapján.

A második nagy újdonság a délutáni alvás felismerése, amely természetesen jelentős hatással van a regenerálódásra. A Xiaomi Mi Band 5 pontosan rögzíti a szundikálás idejét, de nem értékeli a minőségét vagy az egyes fázisokat, még egy kétórás szunyókálás során sem, ahol a szakaszok kereszteződésének mindenképpen meg kellett történnie. A szundítás nem befolyásolja az alvási pontszámot sem, ezért ez az érték nem tekinthető a regeneráció teljes nyilvántartásának.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables; Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables; Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
Fent és balra lent a letöltött számlapok bemutatása, jobbra a stopperóra funkció.

Nagy meglepetés a stresszérzékelés is, amely a beállításoktól függően igény szerint vagy folyamatosan zajlik. Ezt a paramétert a szakértők az egész szervezetre nehezedő teherként tekintik, és a gyakorlatban elsősorban a fizikai megterhelést tükrözi. A Xiaomi azonban  meglepően  a stresszt nem az orvostudomány fogalmaival, hanem a mentális stressz szempontjából írja le, amiből kissé úgy tűnik, hogy a gyártó nem tudja, hogy mit is mér valójában. Akárhogy is, a stressz mérése a pulzus változékonysága alapján általában viszonylag ritka tulajdonság, amelyet csak egyes gyártók kiválasztott termékei kínálnak. Ugyanakkor a teljes terhelés felbecsülhetetlen mutatója, amely értékes információkat nyújt a saját energiatartalékaidról.

A teljes megnyugváshoz légzőgyakorlatok készültek, amelyek választásunk szerint egy-öt percig tartanak. Az animáció végigkíséri az egész folyamatot, és a végén a Xiaomi Mi Band 5 tájékoztat, hogy a testmozgás miatt mennyire csökkent a pulzusod. Egy másik újítás a menstruációs ciklus monitorozása, amely rendezett áttekintést nyújt a menstruációs és az ovulációs fázisról, beleértve a megfelelő értesítéseket is. Saját jegyzeteidet is rögzítheted, például a fájdalom mértékét, és összességében viszonylag átfogó rekordot érhetsz el így.

Nem szabad megfeledkeznünk az egyedi PAI (Personal Vitality Index) mutatóról, amely kizárólag a Xiaomi készülékeken található meg. Nem, életkor, pulzusszám és napi aktivitás alapján a PAI meghatározza az egészséges testmozgás mértékét jelző számértéket. Ha a PAI-t 100 felett tartjuk, elegendő mozgásunk van számos súlyos betegség megelőzésére.

xiaomi mi band 4; recenzió; fitnesz karkötő Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
A Xiaomi Mi Band 5 mágneses töltővel büszkélkedhet, így nincs szükség a szíj eltávolítására.

A funkciók széles skálája és egy vadonatúj töltő

Bár a Xiaomi Mi Band 5 a fitnesz karkötők szegmenséhez tartozik, a funkciók sokoldalú arzenálja gyakorlatilag bármikor hasznos. A stopper, visszaszámlálás, világóra, telefonkeresés, naptáresemények és időjárás-előrejelzés GPS-bekapcsolás nélkül érhető el. Vezérelheted az okostelefonon lejátszott adathordozókat is, amelyeket elindíthatsz / leállíthatsz, megváltoztathatod a hangerejüket vagy átugorhatsz a műsorszámok között.

Teljes újdonság a kamera indításának vezérlése, amely gyorsan működik és megbízható. Csak tedd az okostelefont a megfelelő helyre, indítsd el a kioldót a karkötőn, és készíts képet barátaiddal. A fénykép a telefon beállításainak megfelelően készül, és a leggyakrabban használt forgatókönyv valószínűleg az időmérő kiválasztása az okostelefonon és annak a távoli karkötővel való elindítása lesz, elkerülve ezzel az állandó gyalogolást a telefonhoz és vissza. Az okostelefon azt is felismeri, hogy a közelben van a Xiaomi Mi Band 5, amellyel el lehet indítani a telefont. Tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy az arc- vagy modernebb ujjlenyomat-olvasók használatával történő engedélyezés továbbra is gyorsabb.

Az értesítések a hordható elektronika szerves részét képezik. Ezért a Xiaomi Mi Band 5 tájékoztat minket a bejövő hívásokról, SMS-ekről vagy információkról a kiválasztott alkalmazásokból. Beépített mikrofon nélkül nem tudjuk közvetlenül kezelni a Xiaomi Mi Band 5 telefonhívásait, de azonnal kikapcsolhatjuk a csengőhangot, vagy elutasíthatjuk a hívást. Az egyetlen panasz talán a gyors válaszok lehetőségének hiánya, amelyek lehetővé tennék egy előre elkészített SMS-üzenet elküldését, és így a helyzet azonnali megoldását. Még az SMS-ekre és az értesítésekre sem tudsz válaszolni, ezért a Xiaomi Mi Band 5 csak az információk megszerzésére szolgál, nem közvetlenül a feldolgozásra. Ugyanakkor nem kell aggódnunk a torlódások miatt - minden értesítést kikapcsolhatunk, ugyanúgy beállíthatunk egy időablakot, amelyben nem kapunk értesítéseket. A cseh ékezeteket a ý betű kivételével támogatja. Ennek ellenére az ékezetek más betűtípussal jelennek meg, amely nem nagyon illik a többi szövegbe, és az így kapott benyomás ezért nem a legjobb (lásd a fenti fotókat). Megértjük azonban az egész szöveget, ami valószínűleg a legfontosabb.

Most beszéljünk az akkumulátor üzemidejéről. A funkciók számának bővítése és a nagyobb kijelző csökkentette a használati időt az előző generáció 20 napjáról 14 napra a Xiaomi Mi Band 5 esetében. A tényleges állóképességet körülbelül 12 napra becsüljük, bár ez nagyban függ a speciális jellemzőktől. Az állóképesség enyhe csökkenése ellenére mégis kiváló érték, amelyhez a versenytársak nagy része még csak közel sem kerül. Tárt karokkal, örömmel fogadunk egy megújított töltőt, amely végül nem követeli meg, hogy állandóan vegyük le a szíjat. Mindössze annyit kell tenned, hogy csatlakoztatsz egy mágneses töltőt, az villámgyorsan a megfelelő helyre pattan, és a karkötő mindössze két óra alatt újratöltődik. A mágneses töltő egyszerűen maga a tökéletesség.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables; Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables; Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
Felül a légzőgyakorlatok, balra lent az alapértelmezett számlapok egyike, jobbra a pulzusmérési funkció.

Intuitív rendszer, hátul egy mobil alkalmazással

Míg sok fitnesz karkötő vagy csak vízszintesen vagy csak függőlegesen terjeszti ki a menüt, a Xiaomi Mi Band 5 mindkét irányt használja. Az alap számlapról nem csak felfelé vagy lefelé, hanem oldalakra is görgethetünk, ahol kézzel kiválasztott elemek készíthetők. Ezenkívül a mobil alkalmazás segítségével kiválaszthatjuk, hogy mely funkciókat szeretnénk valóban használni a menüben, ezzel kiküszöbölve az esetleges extra felesleget.

A vezérlés az érintőképernyőn keresztül történik, amely zökkenőmentesen reagál, és a kijelző alatt található érintőgombbal együtt intuitív és gyors interakciót kínál. Az információk nagy része azonban a Mi Fit mobil alkalmazásban található, amely a karkötővel ellentétben teljesen cseh nyelvű.

A mobiltelefonhoz való csatlakozást a modern, 5.0 BLE verzióban elérhető Bluetooth technológia biztosítja, ezért példaértékű sebességet és hatótávolságot kínál. A teljesítményről ismét 512 kB RAM és 16 MB Flash memória gondoskodik, ami bőséges a normál használathoz, bár a figyelmes szem észre fogja venni az alkalmi kis szakadásokat. Az elődhöz képest a Xiaomi Mi Band 5 magasabb követelményeket támaszt az okostelefon-rendszerrel szemben, és Android 5.0, iOS 10.0 vagy újabb rendszert igényel.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables; Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
Balra az okostelefonon lejátszott média vezérlésének funkciója, jobbra a stressz mérésének funkciója.

Xiaomi Mi Band 5 – specifikáció, elérhetőség és ár

A Xiaomi Mi Band 5 számos jelentős fejlesztést hoz, amelyeknek köszönhetően jelentősen drágább okosórákkal tud versenyezni. A karkötő széles körben megvitatott NFC-változata azonban csak Kínában elérhető, és a globális piacnak ebben az évben csak az alapváltozattal kell megelégednie. A klasszikus változat elérhetőségével kapcsolatban azonban nem kell aggódni, a Xiaomi Mi Band 5 pedig már megtalálható a szokásos értékesítésben. Az aktuális árat a termékoldal fogja elárulni, amelyet az alábbi zöld gombbal hívhatsz elő.

A Mi Band 4 a Mi Band fitnesz karkötők összehasonlítása

Fitnesz karkötő Mi Band 4 Mi Band 5
A kijelző mérete 0,95 hüvelyk 1,1 hüvelyk
A kijelző felbontása 120 × 240 pixel 126 × 294 pixel
A kijelző maximális fényereje 400 nit 450 nit
Támogatott sportágak 6 11
Az akkumulátor szabványos üzemideje 20 nap 14 nap
Támogatott rendszerek Android 4.4, iOS 9.0 és újabb Android 5.0, iOS 10.0 és újabb
A töltő kialakítása xiaomi mi band 5; fitnesz karkötő xiaomi mi band 5; fitnesz karkötő
fitnesz karkötő; xiamoi mi band 5; xiaomi; okos karkötő; wearables;

Xiaomi Mi Band 5

Fitnesz karkötők

Nagyobb kijelző, egyéb tevékenységek támogatása és vadonatúj funkciók. A Xiaomi Mi Band 5 a negyedik generáció jogutódja, amelyet szinte minden tekintetben felülmúl. Ha nem ragaszkodsz a GPS-hez, az Always-on módhoz vagy a rendkívül alacsony árhoz, aligha találsz a piacon jobb és jobb ár-érték arányú fitnesz karkötőt. A Xiaomi Mi Band 5 csak most lépett be a piacra, de legalábbis ebben az évben már kedvenc.

Pozitívumok

 • Csodás kijelző
 • Vonzó dizájn
 • Fejlett funkciók a sporthoz és azon kívül
 • Az akkumulátor csodálatra méltó üzemideje
 • Mágneses töltő
 • Tisztességes ár

Negatívumok

 • Lehetne vékonyabb
 • A fényerő manuális beállítása
 • Az Always-on funkció hiánya
 • A GPS hiánya
 • Hiányzik a cseh nyelv

A piacon a legnépszerűbb fitnesz karkötő ötödik generációja a Xiaomi Mi Band 5 megjelölést viseli, és számos nagyszerű újítással örvendezteti meg a felhasználókat. Vajon ugyanaz lesz-e a sláger, mint az egy évvel ezelőtti verziónál, amely kiváló minősítést kapott kritikánkban? A következő sorok elmondják ezt és még sok minden mást.

Xiaomi Mi Band 5 – TARTALOM

 1. Szabványos konstrukció, visszautasíthatatlan dizájn
 2. Nagyobb és fénylőbb kijelző több, mint 100 számlappal
 3. 11 sportolási mód, REM alvás és a stressz mérése
 4. A funkciók széles skálája és egy vadonatúj töltő
 5. Xiaomi Mi Band 5 – specifikáció, elérhetőség és ár

Szabványos konstrukció, visszautasíthatatlan dizájn

A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő kinézete és kivitelezése nem nagyon különbözik az előző generációtól. Ismét láthatunk egy egyszerű minimalista dizájnt, amely szinte minden helyzetben jól mutat. A Xiaomi Mi Band 5 mérete 46,95 × 18,15 mm, és viszonylag kis, 12,45 mm vastagsága is örömet szerez. 11,9 gramm testtömegével pihekönnyű,  és biztosan nem fogja lehúzni a csuklódat.

A szíj ugyanúgy néz ki, mint a Mi Band 3 és a Mi Band 4, de kompatibilitás nincs megerősítve. A szíj könnyen leválasztható a testről, és bármikor cserélhető olyanra, amely megfelel az aktuális igényeidnek. Kínálatunk elárulja, mennyire változatos a szíjak választéka a piacon. A Xiaomi Mi Band 5 azonban a szíjak széles választékát kínálja az alapszínektől kezdve, és 8 különböző árnyalat érhető el. Egyes színeknél észrevehetjük, hogy a középső részt fekete színben hagyják, ami megakadályozza a közvetlen kontrasztot, amely bizonyos színekben egyszerűen nem a legjobb. A szíj 155-219 mm szélességű csuklóhoz alkalmas, ezért gyakorlatilag bárkinek megfelel.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
A Xiaomi Mi Band fitnesz karkötő 8 színváltozatban lesz kapható.

Nagyobb és fénylőbb kijelző több, mint 100 számlappal

A Xiaomi Mi Band 5 karkötő egyik fő újdonsága a nagyobb kijelző. Most 1,1 hüvelykes, ami körülbelül 20% -kal nagyobb, mint elődje. Ez több információt helyez el a képernyőn, ami időt takarít meg és csökkenti a szükséges adatok hosszas keresését a rendszerben. A kijelző nagyításához a felbontás enyhe növekedése is társul (126 × 294 px), így a szokásosnál jóval finomabb a kép. A képernyő megint AMOLED típusú, amely garantálja a remek színeket, a valódi feketét és a kiváló látószöget. Nyár elején mindenképpen értékelni fogjuk a 450 nitre növelt fényerőt, ami megkönnyíti az olvashatóságot, különösen napsütéses körülmények között. Ezenkívül a Xiaomi Mi Band 5 2,5D edzett üveggel és ujjlenyomat-ellenes réteggel is szolgál, ami a gyakorlatban már nagyon sikeresnek bizonyult.

Kis meglepetés a színmélység, amely 24 bitről 16 bitre csökkent. Még így is 65.536 szín áll rendelkezésünkre, ami a legtöbb felhasználó számára minden bizonnyal teljes mértékben elegendő lesz. A Xiaomi Mi Band 5 több, mint 100 különféle számlapot kínál, és máris elmondhatjuk, hogy közülük sok valóban jól sikerült. Néhány kinézet viszont szűkebb csoportokat céloz meg, például a Spongyabob, az Evangelion vagy a Detective Conam sorozat rajongóit, és nem fogja annyira érdekelni a hétköznapi felhasználókat. Az eddig megjelent számlapokat az alábbi csúszkán keresztül is megtekintheti.

Néhány előre elkészített számlap minta

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő számos sportágban a partnered lesz.

11 sportolási mód, REM alvás és a stressz mérése

A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő készen áll arra, hogy a partnered lehessen bármilyen fizikai tevékenység során. Folyamatosan figyeli a lépések számát, a megtett távolságot, az elégetett kalóriák számát, és nem marad el az edzések mérésében. A sportok közül 11-et támogat, legyen szó gyaloglásról, futásról, futópadról, jógáról, kerékpározásról, szobakerékpárról, úszásról, evezőpados evezésről, elliptikus trénerről, ugrókötélről vagy erősítésről. Az evezőgép új tevékenységénél még a fejlett adatok elemzését is láthatjuk, például a húzási időt vagy az evezés gyakoriságát. Az alapvető információk mellett részletesebb adatokat is megismerünk, amelyek lehetővé teszik az átfogó értékelést és azonosítását azoknak a területeknek, ahol javíthatunk valamin.

A pulzus mérése, ami a sport egyik legfontosabb mutatója, magától értetődő. Figyelhetjük a pulzusszámot sportolás közben és a nap további részében is, amikor a Xiaomi Mi Band 5 rezeg, hogy figyelmeztessen minket a nem szabványos értékekre. Ezenkívül akár 50% -kal pontosabb a pulzusmérés, ami természetesen nagyon észrevehető különbség. Hatalmas újítás a stressz vagy a test terhelésének mérése, amit jelenleg viszonylag kevés intelligens óra vagy fitnesz karkötő kínál.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő bemutatása a csuklón.

Az úszásról már szó esett, így nem meglepő, hogy a Xiaomi Mi Band 5 öt atmoszféráig vízhatlan. A kézmosás és az eső mellett ellenáll a normál úszásnak, de nem javasoljuk a búvárkodást vagy a dinamikus vízi sportokat, ahol ennél magasabb fokú védelem a megfelelő. Az integrált GPS hiánya viszont csalódást okoz néhány igényesebb sportolónak, akik elveszítik kedvenc információikat, például az útvonal-felvételt.

A Xiaomi Mi Band 5-nél örülni fogunk a beépített PAI indexnek is, amely nemünk, életkorunk, pulzusunk és fizikai aktivitásuk alapján értékeli kondíciónk állapotát. Míg sok adatot összehasonlítunk más karkötőkkel vagy intelligens órákkal, és átgondoljuk a hatás általános szintjét, a PAI egyetlen számban elmondja, hogyan tükrözik tevékenységeink az egészségünket - minél nagyobb a szám, annál jobb helyzetben vagyunk. Vannak légzőgyakorlatok is a test és az elme ellazítására, a női ciklus monitorozására vagy az alvás monitorozására, beleértve a könnyű, mély és most már a REM fázist is. A napközbeni szundítást is felismeri és rögzíti.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
Példa a Xiaomi Mi Band 5 karkötők három színváltozatára és három lehetséges számlapjára.

A funkciók széles skálája és egy vadonatúj töltő

Bár a Xiaomi Mi Band 5 tele van sportos funkciókkal, természetesen más hasznos eszközök is helyet kaptak. Az ébresztőórán, az időzítőn, a naptáron vagy az időjárás-előrejelzésen kívül megtalálhatod a zene vezérlését, a telefon / laptop feloldását és a kamera okostelefonon keresztüli elindítását. Különféle figyelmeztetések is vannak, legyen szó hosszú fizikai inaktivitásról, bejövő hívásról vagy mindenféle más üzenetről. Az azonban továbbra is kérdés, hogy milyen lesz a cseh diakritikusok támogatása, bár ezt néhány eszköz további frissítése megoldja.

A globális piacnak szánt konferencián csak a Xiaomi Mi Band 5 alapvető verzióját mutatták be, más szóval egy szót sem szóltak az NFC variációról. Idén nem erősödtek meg azok a különféle találgatások sem, miszerint a Xiaomi Mi Band 5 lesz az első NFC verziót kínáló karkötő a világon. Ezzel elveszíti a mikrofont és az intelligens otthon vezérlésének képességét a beépített asszisztensen keresztül, amelyek a kínai NFC modellben elérhető funkciók.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
A Xiaomi Mi Band 5 mágneses töltővel büszkélkedhet, így nincs szükség a szíj eltávolítására.

A Xiaomi Mi Band 5-höz a Mi Band 4-nél valamivel korszerűbb rendszerű okostelefonra van szükség. Ezért Android 5.0, iOS 10.0 vagy újabb verziójú okostelefonra van szükség. A telefonhoz a Bluetooth 5.0 BLE csatlakozik, amely ennek a technológiának egy korszerűbb, nagyobb hatótávolságú és nagyobb sebességű változata, és amelyet gyakran még a lényegesen drágább eszközök sem kínálnak.

Míg sok viselhető elektronikai termék akkumulátorai csak néhány napig bírják, a Xiaomi Mi Band fitnesz karkötők hagyományosan 2-3 hétig szereznek örömet a felhasználóknak, újratöltés nélkül. Nem ez a helyzet az ötödik generációval, amely egy több, mint tisztességes 14 napos problémátlan használatot ígér. Az előző verzióhoz képest ez kismértékű csökkenés, ami valószínűleg a nagyobb kijelzőnek és valamivel kisebb akkumulátornak tudható be. Azonban kikapcsolt pulzusmérővel a kiváló 20 napot is elérjük, és nagy pozitívum az új mágneses töltő is, amely végül nem igényli a szíj eltávolítását minden töltésnél.

Xiaomi Mi Band 5; Xiaomi; fitnesz karkötő; okos karkötő; wearables;
Különböző számlapok bemutatása a Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötőn.

Xiaomi Mi Band 5 – specifikáció, elérhetőség és ár

Sok versenytárssal ellentétben a Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő az Alza.hu oldalon elérhető a globális piacnak szánt konferencián való bemutatása óta. A jelentős vásárlói igény miatt azonban elképzelhető, hogy egyes érdekelteknek további darabok leszállítására kell várniuk.

i Ez is érdekelhet

A Xiaomi Mi Band 5 fitnesz karkötő számos vonzó újítást hoz, ennek köszönhetően valószínűleg ez lesz az új sláger a hordható elektronika területén. Tehát marad a kérdés - te is megveszed?

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ