Alza dny HU Alza days HU

ZenCash (MINDEN, AMIT TUDNI AKARTÁL)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 

Ha a világ kriptovalutáira terelődik a beszélgetés, bizonyára te is tudsz már pár dolgot a médiában leginkább elterjedt Bitcoin-ról. Na de mi a helyzet a ZenCash-sel? A kriptográfusok túlnyomó többségéhez hasonlóan a ZenCash is a blockchain-nek nevezett elosztott és központi rendszer nélkül működő adatbázison alapul, egy olyan nyilvános főkönyvön, amelyben minden végrehajtott tranzakció folyamatosan és átláthatóan, a szerkesztés és a manipuláció lehetősége nélkül tárolódik. Mi teszi a ZenCash-t egyedülállóvá és miért érdemes odafigyelnünk rá?

Miről olvashatsz a ZenCash-t feltáró cikkben?

 1. ZenCash – nem csak kriptovaluta, hanem egy teljes adatvédelmi platform is
 2. Secure Nodes – Titkosított kommunikáció a csomópontok között
 3. Hogyan bányássz ZenCash-t?
 4. Hogyan vásárolj ZenCash-t?
 5. ZenCash pénztárca
 6. ZEN és HUF – Milyen a ZenCash árfolyama és vételi ára?
 7. Végkövetkeztetés: Miért éri meg ZenCash-be fektetni?

ZenCash – nem csak kriptovaluta, hanem egy teljes adatvédelmi platform is

A ZenCash legfontosabb jellemzője, hogy nagy hangsúlyt fektet a privacy-ra, azaz az adatvédelemre. Mostantól az átlátható tranzakciók (mint például a Bitcoin, Litecoin, vagy Ethereum esetében) mellett rejtett tranzakciók végrehajtására is lehetőség nyílik. Ezt a zk-SNARK-nak nevezett technológiát a Zcash projekt hozta létre, amelyből a ZenCash is alakult. A zk-SNARK egy olyan algoritmus, amely lehetővé teszi rejtett tranzakciók létrehozását, miközben a blockchain anélkül nyilvánítja érvényesnek a tranzakciókat, hogy képes lenne meghatározni a kezdeményezőt, a kedvezményezettet, és magát a küldött összeget.

Zencash; ZEN
A ZenCash nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre

Ám a ZenCash nem csak egy kriptovaluta, amely publikus és rejtett tranzakciót létrehozására alkalmas. A ZenCash mögött álló csapatnak már a projekt kezdetén is egyértelmű elképzelése volt: a tranzakciók hátterében működő komplex rendszerek megalkotása érdekében létrehozni egy blockchain technológián alapuló, nyílt és bővíthető privát platformot.

A ZenCash már a ZenTalk funkciót is a magáénak tudhatja, amely az egy-az-egyhez, vagy az egy-a-sokhoz (team-chat) kommunikációhoz biztosít biztonságos és titkosított módot. De mitől is olyan különleges a ZenTalk, amikor ott a Whatsapp vagy a Signal? A hangsúly az anonimitáson van: a Whatsapp és a Signal esetében a használat egyik legfontosabb előfeltétele egy létező telefonszámon keresztüli kötelező regisztráció.

Néhány demokratikus államban az előre fizetős SIM-kártyák név nélkül történő vásárlása még mindig engedélyezett, azonban ez a lehetőség egyre inkább csökkenő tendenciát mutat. Az informátorok és az érzékeny adatokkal dolgozók (újságírók, a kisebbségek képviselői, a korrupció ellen küzdők, stb.) számára azonban a teljes körű anonim kommunikáció meglehetősen fontos annak érdekében, hogy az államszervezetek vagy a bűnözői csoportok ne találhassanak rájuk. Ennek a technológiának a használata nem csak a demokráciában élőknek jöhet jól, hanem a világ azon részeire is kiterjesztető, ahol autoriter rendszer működik. Ebben az esetben a ZenTalk még nagyobb jelentőséggel bír.

i Érdeklődsz a kriptovaluták iránt és szeretnél többet megtudni róluk? Összeállítottunk számodra egy cikket a manapság legnépszerűbb kriptopénzekről. Mit takar a Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Vertcoin vagy a Bitcoin cash?

Azonban néhány ország az Internetes forgalom szigorú és átfogó ellenőrzéséről és felülvizsgálatáról híres (mint például a Kínai Népköztársaság), amely problémákat okozhat az ilyen típusú kommunikációs módszerek használata során. A ZenCash projekt csapata is észlelte ezt a gondot, épp ezért döntött a „Domain Fronting” funkció létrehozása mellett, amely lehetővé teszi a ZenCash blockchain megszakadását, hogy az a http és a port 80 protokollon keresztül átlagos hálózati forgalomnak tűnjön. Ez egy normál kommunikációs átjáró az oldal titkosított forgalma számára, így a tevékenység a felülvizsgáló hatóság számára anonimnak fog látszódni. A legjobb az egészben, hogy a ZenCash forgalom TLS-en keresztül kerül titkosításra, a Secure Nodes telepítése pedig tovább erősíti a teljes hálózati infrastruktúrát, és nagyobb anonimitást, illetve biztonságot nyújt az egész blokklánc számára.

iJane Lippencott az Alza.hu-nak
„A Zen küldetése, hogy olyan infrastruktúrát és támogató közösséget biztosítson, amely lehetővé teszi a magánemberek számára a privát szférájuk és biztonságuk visszaszerzését a digitális világ keretei között. Azt szeretnénk, ha három-öt év múlva világméretű paradigmaváltásra kerülne sor, amelynek következtében az emberek képesek lennének digitális nyomaik és identitásuk kézben tartására. Ám ez csak akkor lehetséges, ha az emberek tudnak a termékünkről, és használják is azt. Mi a Zen-nél erősen elkötelezettek vagyunk a kutatás és fejlesztés iránt, hogy „kategóriájában a legjobb” védelmet és megbízhatóságot nyújthassuk a felhasználóink számára, és hogy ezáltal egy virágzó globális közösséget hozhassunk létre.“

Jane Lippencott

Jane Lippencott

Jane Lippencott a Zen társalapítója. Amerikában született, Hongkongban, Bangkokban és New York-ban nőtt fel, így egyedülálló személyisége magában foglalja mind a nyugati, mind a keleti kultúrák értékeit. Ez az élettapasztalat tükröződik világnézeteiben, amelyeket különösen a véleményszabadság, a magánélet tiszteletben tartása és a decentralizáció elterjesztésének hangsúlyozása jellemez.

Secure Nodes – titkosított kommunikáció a csomópontok között

A ZenCash – a többi valuta alapú blokchainhez hasonlóan – úgy nevezett „full node” klienseket használ, azaz olyan csomópontokat (számítógépek /szerverek), amelyek rendelkeznek a blockchain teljes másolatával. A ZenCash esetében azonban a csomópontok közötti kommunikáció titkosításra kerül, épp ezért beszélünk a Security Nodes-ról.

ZenCash; Secure Nodes

A Secure Nodes alap infografikája a ZenCash kriptovaluta hálózatában

A legtöbb kriptovaluta esetében a csomópontok műveletei nem kötelező érvényűek, ám ebben az esetben jutalék sem jár értük. A ZenCash jutalékrendszere azokat a Security Nodes felhasználókat díjazza, akik megfelelnek a különféle feltételeknek: legalább 42 ZenCash birtoklása, TLS tanúsítvány, legalább 92%-os elérhetőség, stb. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a Security Nodes további ZenCash-re tegyen szert a full nodes kliensek műveletei során, amelynek köszönhetően a hálózat még eloszlottabbá és rugalmasabbá válik, például a szóban forgó valuta nemzeti kormányok általi betiltását / szabályozását illetően. Jelenleg a ZenCash blockchain teljes másolatának több, mint 5700 példánya van használatban.

Az overclockerünknek, Michal Mikle-nek is van egy (még)

Michal tudatta velünk, hogy ő is csatlakozott a Secure Nodes felhasználók táborához, ezért megkérdeztük tőle, hogy mi vette rá erre, és hogy mit is áll valójában a ZenCash hátterében?

i A ZenCash projekttel kapcsolatos, folyamatos és mély kutatást követően egyre inkább megbizonyosodtam arról, hogy a ZEN egyike azoknak a kriptovalutáknak, amelyek túl fogják élni a több ezernyi projekt és altcoin (alternatív pénz) virágzását, és amelyekből még lehet valami. Én személy szerint a ZEN bányászatot DSTM-en keresztül végzem, SMOS (Simplemining.net) segítségével. A kriptovaluták területén a coinok kezelésének alapvetően két módja létezik: a kereskedés, és az úgy nevezett HODL (a kifejezés eredete a Bitcointalk fórumán található meg). Ha csak megveszed és magadnál tartod a coint, miközben arra vársz, hogy értékesebbé váljon, akkor gyakorlatilag lustálkodsz. A dolog trükkje, hogy a ZEN-nél nem dőlhetsz hátra, viszont tarthatod a coinokat, miközben a Secure Nodes műveletek során felhasználod őket. Így minden hónapban szert tehetsz egy újabb ZEN coinra. A befektetés hatékonysága teljesen más, mint a legtöbb valuta esetében.  Továbbá, ha csak egy kicsit is érdekel, hogy mi az az Input-Output Hong Kong (IOHK.io), a Cardano (ADA), vagy, hogy ki áll a dolgok hátterében, hogyan épülnek fel ezek a projektek és mit csinálnak a vezetők, és össze tudod rakni az 1 + 1-et, akkor előfordulhat, hogy a ZEN lesz az egyik olyan kriptovalutád, amely változásokat fog előidézni. Mindahhoz, amit eddig említettem, egy nevet is kell kapcsolnom, ez pedig nem más, mint Charles Hoskinson. Charles volt az, aki segített Vitalik Buterinnek az Ethereum bevezetésében. Nélküle az Ethereum soha nem emelkedett volna fel. Charles egy rendkívül tehetséges akadémikus, matematikus, elméleti elemző és kriptográfus, jelenleg az IOHK vezérigazgatója. A Cardano az egyik olyan projekt, amely részt vett az IOHK-ban, és amely a legnagyobb kódbázissal rendelkezik a GitHub-on. Na de hogy jön ide a ZenCash?

ZEN ZenCash

A DAO (Distributed Autonomous Company) új generációjának megvalósítása érdekében létrejött ZenCash és IOHK társulása az egyik legerősebb alapkő. Mit is jelent ez? A DAO a világszerte elterjedt vállalatirányítási rendszerek decentralizált megközelítése. A vállalat tagjai (a ZenCash kriptovaluta tulajdonosai) szabadon dönthetnek arról, hogy a fejlődés milyen irányban menjen végbe. Egy másik dolog, ami szintén tetszik a ZenCash-ben, hogy a projekt nem a TOR hálózaton keresztül zajlott le, hanem olyan, már bizonyított módszereket választott, mint például a végpontok közötti kommunikáció biztonságossá tétele (end-to-end encryption), azaz titkosított kommunikáció alkalmazása SSL és TLS tanúsítványok segítségével. Végre valami, amiről tényleg tudjuk, hogy működik! Véleményem szerint sok más kriptovaluta projekt esetében a TOR „integrációja” inkább csak marketingfogás. Manapság - különösen, ha most kezded - rengeteg fogsz hallani Bitcoin-killerekről, Bitcoin 2.0-ról, 3.0-ról, és így tovább. Én személy szerint a ZenCash-t tartom az egyik legjobb anonim projektnek és kriptopénznek, amely valós védelmet nyújt az emberiségnek, ha Internetes kifizetésről vagy kommunikációról van szó.  

Michal Mikle

Michal Mikle

Overclocker, bányász, blockchain-, kriptovaluta- és decentralista mániás vagyok. A számítógépes hardvernél a kihasználatlan teljesítmény nem hagy hidegen, nálam a folyékony nitrogén vagy más extrém hűtési mód sem tabu. Megalapítottam a delid.cz-t, az Intel processszorok optimalizálását célul kitűző szolgáltatást, előadásokat tartok a minigról és igyekszem aktívan részt venni a digitális világ valamennyi innovációjában.

Hogyan bányássz ZenCash-t?

A ZenCash equicash algoritmust alkalmaz, amelyre a bányászatra dedikált ASIC készülékek nem alkalmasak. A ZEN bányászat prémium minőségű és nagyteljesítményű videokártyákat – mint például  NVIDIA 1080 Ti – igényel. Egyetlen rejtett tranzakció létrehozásához a rendszernek legalább 4 GB-os memóriára van szüksége, amelynek beszerzése manapság már nem jelenthet gondot. Mivel a legtöbb algoritmus GPU-val (grafikus processzor) történő munkához lett kifejlesztve, szükségtelen a processzorral történő bányászatot erőltetni. Még a legerősebb processzor, az Intel i9-7960X által biztosított teljesítmény is annyira gyenge, hogy a bányászat nem hogy hatékony, de inkább veszteséges lenne. A ZenCash bányászatra alkalmas gépek (mining rig) éppen ezért olcsó processzorral és 4 GB-os RAM-mal dolgoznak, emellett pedig Pascal architektúrára épülő, kiváló és erőteljes NVIDIA videokártya befogadására kell képesnek lenniük.

gpu mining rig, zencash

Egy példa az equicash algoritmushoz alkalmas, ZenCash videokártyán alapuló bányászgépre.

A ZenCash különféle bányász-szoftvereken keresztül bányászható ki. Ezen cikk szerzője például EWBF-t használt NVIDIA videokártyával, illetve Claymore-t AMD-vel kombinálva. Léteznek azonban egyéb variánsok is, mint például a DSTM. A már több bányászrendszerrel rendelkező mining rig-felhasználók számára érdemes a kifejezetten bányászatra dedikált EthOS vagy SMOS, stb. beszerzése. Ami az egyedüli bányászatot és a bányászati medencéket illeti, mi a medencés verziót ajánljuk, mivel nagyon kicsi rá az esély, hogy az egyéni bányászat során (alacsony hashrate-tel bíró mining rig) akár egyetlen blokkot is találsz. Jelen állás szerint ez akár hetekbe is telhet.

ZEN bányászat a Simplemining.net segítségével

ZenCash; SMOS;Simplemining

A DSTM 0.5.8 bányász-szoftver (miner) beállítása a Simplemining.net adminisztrációjában

Mielőtt belekezdenél a ZEN bányászat egyéni beállításaiba, nem árt, ha megnézed Michal Mikle útmutatóját, amelyből segítséget kaphatsz hozzá.

i Hogyan bányássz kriptovalutát a Simplemining.net-tel? Olvasd el az útmutatót!

Az equicash bányász-algoritmus számára leghatékonyabb, Pascal architektúrára épülő NVIDIA kártyákhoz a DSTM bányász-szoftver használatát ajánljuk, amely körülbelül 10%-kal nagyobb teljesítményt ígér, mint az EWBF. A bányászati medencédet a ZenCash projekt hivatalos oldalán található listából választhatod ki. 

i Vess egy pillantást a kriptovaluták bányászására alkalmas processzorainkat, alaplapjainkat, memóriáinkat, merevlemezeinket és PC tápegységeinket tartalmazó ajánlatunkra.
ZenCash; ZEN; mining pool

Worker beállítása ZEN kriptovaluta-bányászathoz a bányászati medencékben, a zen.suprnova.cc adminisztrációjában

Regisztrálnod kell a zen.supernova.cc bányászati medencéjében, majd a My Account My Workers almenüjében létre kell hoznod egy, a Simplemining-ban a RigGroups csoportok konfigurációjának megfelelő, úgy nevezett Worker-t. A konfigurációnak így kell kinéznie:

--server zen.suprnova.cc --port 3618 --user Elkim.NVA --pass X

A szerver és a port egyértelmű. A –user a medencébe való felhasználóneved és a worker-ed nevének kombinációjából jön létre. A –pass a medencéhez tartozó, nem titkosított jelszó, ugyanis inkább a bányászgép medencébe történő bejelentkezésére szolgáló, tisztán technikai eszközként funkcionál.  

ZEN; ZENCASH; NVIDIA GTX 1060; hashrate

Valós idejű hashelés (bányászat) közvetlenül SMOS konzolról

A Simplemining.net segítségével végzett bányászat pontosságának legjobb ellenőrzési módja az SSH kapcsolatot támogató alkalmazások SSH-n keresztüli vezérlésében rejlik.

Még ha úgy is tűnik, hogy minden megfelelően működik (vagy profitál), akkor is végezhetsz ellenőrzést a Simplemining.net adminisztrációjában található RigList fülön, vagy akár közvetlenül is nyomon követheted az eseményeket egy, a bányászgépedhez csatlakoztatott monitoron keresztül. A másik - bátran kijelentve a legjobb – opció az SSH kapcsolatot támogató alkalmazások SSH-n keresztüli vezérlése. Michal Mikle például a MobaXterm változatot használja. Az SMOS alapértelmezett állapotban a „miner” felhasználóval, és a „miner” jelszóval jelentkezik be. A „screen-x miner” parancs alkalmazásával a bányászprogram (miner) főképernyőjére kerülsz, ahol láthatod a valós idejű bányászati / hashelési eredményeket.

i Az XRP digitális tokent (érmét) felvonultató, sokat vitatott Ripple fizetési rendszer óriási vagyont és hatalmat teremtett meg a létrehozóinak. Mi az oka a Ripple-ben való kétkedésnek, és miért nem helyes az XRP kriptovaluta megnevezés? Cikkünkből megtudhatod!

Amint az a fenti képen is látható, egy túlhúzott GTX 1060 megközelítőleg 350 Sol / s (350 óra / mp) -re képes. Ezekkel az értékekkel találkozhatsz a Whattomine.com ismert számológépjében is, amely megválaszolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseidet, mint például: Mit bányásszak / Mennyiért / Milyen nyereséggel? stb.

Hogyan vásárolj ZenCash-t?

ZenCash kizárólag a kriptotőzsdén szerezhető be, ám manapság már néhány internetes kiskereskedőnél is fizethetsz vele. Az alábbi lista 2018. január 12-én került frissítésre:

 • Vásárlás a Bittrex-en
 • Vásárlás az Evercoin-on (anonim instant valutaváltás, ShapeShift-szerű)
 • Vásárlás a Coss-on
 • Vásárlás a Cryptopia-n
 • Vásárlás a Bisq-en (Peer-to-peer decentralizált valutaváltás TOR hálózaton keresztül)
 • Vásárlás a UPBit-en
 • Integráció a coinpayments.net-tel és a cointopay.com-mal (fizetési átjárók online kereskedők számára)
zencash, směnárny
Hol érdemes ZEN-t venni? Mi leginkább a Bittrex-et ajánljuk, ha rendelkezel regisztrációval.

ZenCash pénztárca

A ZenCash különböző pénztárcákban tárolható, a számítógépeden vagy a mobileszközödön, de akár papír alapú pénztárca kinyomtatására is van lehetőség. Az asztalok számára létrehozták a hivatalos pénztárcát, az Arizen-t. A másik, mobileszközökről elérhető hivatalos pénztárca a ZenCash Mobile Wallet nevet kapta, amely egyelőre csak az Android számára alkalmas. Létezik iOS-es verziós is, amely épp az App Strore-on való debütálására vár. A többféle kriptovalutával rendelkezők számára a jól ismert Coinomi szintén csak Androidos készülékeken fut, ám ZenCash támogatással is rendelkezik. Utolsó opcióként a nem hivatalos ZenCash Swing Wallet UI pénztárcát említenénk meg, amely már a projekt legelején elérhetővé vált.

i Lukáš Bureš az Alza.hu-nak
"A ZenCash nem csak egy újabb kriptovaluta, hanem egy privát kommunikációra, kifizetésekre, adatmegosztásra, illetve a jövőben Internetes elérésre is alkalmas platform. Az egész rendszer kiemeli az olyan szolgáltatások fontosságát, amelyek szükség esetén abszolút anonimitást és titkosítást garantálnak, mindezt elosztott formában, közvetítő kereskedelmi szervezet nélkül. A kriptovaluták és a blockchain világa 2018-tól a mostanihoz képest nagyobb hangsúlyt fog fektetni a titkosításra. A ZenCash jelenleg egyike azoknak a projekteknek, amelyek meghatározzák a fejlődés irányát."
Massimiliano (Max) Mortillaro

Lukáš Bureš

Lukáš Bureš Ph.D. a plzeňi Nyugat-Csehországi Egyetem Kibernetikai Tanszékének hallgatója. Aktívan foglalkoztatják a kriptovaluták, a mesterséges intelligencia, az adatbányászat és a gépi tanulás. Ezenkívül érdeklik a programozási nyelvek és a könyvtárak fejlesztése. A ZenCash fejlesztésében csapatvezető fejlesztőként dolgozik.

És mi az a hardver pénztárca? Jelenleg a Ledger Nano S integrációja folyik, és már a hibakeresési (debugging) fázisban van. A világhírű prágai Satoshi Labs szerint a cseh Trezor pénztárca eredeti modelljének integrálása nem biztonságos, éppen ezért az új Trezor T modellel kiegészített Arizen pénztárca bevezetésén dolgoznak, amely várhatóan 2018 februárjától lesz elérhető.

ZEN és HUF – Milyen a ZenCash árfolyama és vételi ára?

Valamennyi kriptovaluta közös tulajdonsága kétségtelenül az extrém volatilitás. Ez általában a ZenCash-re is jellemző, ahol éles árfolyam-ingadozásokkal találkozhatunk – azzal a kivétellel, hogy sem 10%-os csökkenés, sem pedig 10%-os növekedés nem következik be egyetlen hét, vagy akár nap alatt. Annak érdekében, hogy képben maradj, itt láthatod a jelenlegi (HUF) árfolyam részletes és interaktív diagramját, valamint a ZenCash (ZEN) árfolyamának alakulását is a múlt hónap folyamán.

Végkövetkeztetés: Miért éri meg ZenCash-be fektetni?

Számos oka van, hogy miért éri meg ZenCash-ba fektetni. Mindenekelőtt ez egy aktív projekt, amely egy „roadmap” formájában világosan meghatározott, hosszú távú elképzelésen alapul, és amely már az egész világon elterjedt. Ugyanakkor újra és újra bebizonyítja, hogy képes az új funkciók megjelenésével kapcsolatos határidők betartására. A projektet ellenzők elmondása szerint ők nem értik, miért kellene ZenCash-be fektetniük, hiszen az a Zcash egyik ága (forkja). Rendkívül fontos azonban, hogy megértsük a ZenCash és Zcash közötti különbséget, ugyanis nem minden fork, ami annak látszik.

i IOHK A ZenCash jövőjének egyik lényeges pontja, illetve a projekt hitelességének egy újabb bizonyítéka az Ethereum egyik társalapítója, a Charles Hoskinson által vezetett IOHK-val (Input Output Hong Kong) történő aktív együttműködést. Az IOHK (amely véletlenül a Cardano projektet is támogatja, illetve jelentősen hozzájárul az Ethereum Classic projekt fejlesztéséhez) a ZenCash Foundation-nel együtt hivatalosan is aláírta DAO Treasury System projektben való részvételét. A DAO egyik célja, hogy a ZenCash blockhainjét alapul véve a (meghatározott mechanizmusok, erőforrás allokációk és projektfinanszírozások tekintetében) hagyományos szervezetből decentralizáltat hozzon létre. Az együttműködés továbbá azokra a kutatásokra és fejlesztésekre összpontosít, amelyek egy bizonyos időperiódus alatt végbemenő, korlátozott számú tranzakciók problémájának megoldását célozzák meg. Ez segít a hálózatnak a nagymennyiségű tranzakciók, és más, jövőbeni blockchain tevékenységek kezelésében.

A ZenCash egy elosztott, barátságos közösségből áll, amely egyelőre ugyanazt a technológiát és bányászati algoritmust használja, mint a Zcash, ám teljesen más céllal. (A Zcash Projekt egy kereskedelmi vállalat - The Zerocoin Company -, amely a blockchain és a kriptográfia fejlesztésére fókuszál – ez egyébként a bányászott érték 20%-át teszi ki a Zcash keretein belül). A platform a biztonságot és a privát kommunikációt tekinti elsődleges fontosságúnak, a tranzakciók végrehajtását is beleértve. A ZenCash a későbbiekben az anonim tartalommegosztásra és az Internet-elérésre helyezi majd a hangsúlyt.

Massimiliano (Max) Mortillaro

Massimiliano (Max) Mortillaro

Massimiliano (Max) Mortillaro egy független informatikai tanácsadó, aki a virtualizációs és adattárolási technológiára szakosodott. A vállalati ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokon kívül egy független IT-konferencia társszervezője is. Ő is szenvedélyesen támogatja az online biztonságot, a magánélet védelmét, a titkosítást és a digitális jogokat.

4,9
APC Smart-UPS 1000VA LCD
Szünetmentes tápegység - biztonsági mentési idő 100%-os terhelés mellett 5,88 perc, biztonsági mentési idő 50%-os terhelésnél 18,63 perc, valóságos/látszólagos teljesítmény 700 W / 1000 VA, line interactive, 2×IEC Jumpers, 8×IEC 320 C13, USB, 98% hatékonyság 100%-os leterheltségnél, 97% hatékonyság 50%-os leterheltségnél, méretek 219 × 171 × 439 mm (H×Sz×Mé), tömege 18,86 kg
293 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NZ380l
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ