Save Energy!

Az energiatakarékosság ma fontosabb, mint valaha. Az árak megalkuvás nélkül emelkednek, és az áram egyre kellemetlenebb tétel a háztartási kiadások listáján. Az egyszerű takarékoskodáson kívül más módon is lehet áramot megtakarítani. Milyen termékekkel és technológiákkal tudod maximalizálni a megtakarításaidat?

Néhány gyors tipp a spóroláshoz

Mielőtt megnéznénk azokat a termékeket, amelyek segíthetnek energiát spórolni, beszéljünk arról, hogyan tudunk máris takarékosan eljárni.

  1. Csökkentsük a hőmérsékletet otthonunkban – már 1 °C-os csökkentéssel akár 6 %-ot is megtakaríthatunk a fűtési költségeken.
  2. Tartsuk tisztán a készülékeket és ügyeljünk a karbantartásukra – a fagyasztóban lévő 3 mm vastag jégréteg akár 30 %-kal növeli a fogyasztást.
  3. Használjuk ki a napfényt – napközben felesleges világítani. Jobb, ha felhúzzuk a redőnyöket.
  4. Főzzünk okosan – nem kell egy egész kancsónyi vizet felforralni egy csészéért. Egyes vízforralók hatékonyabban forralnak, mint más típusok.
  5. Kapcsoljuk ki a nem használt készülékeket – kapcsoljuk le a villanyt, ha elhagyjuk a szobát és ne hagyjuk bekapcsolva a tévét.

Küzdj az áremelkedés és az infláció ellen befektetéssel

Az energiaárak gyors emelkedésének egyik fő oka az infláció. Ha valaha is belekóstoltál már a befektetések világába, talán hallottad, hogy „a készpénz nem megbízható“. Valójában ideális esetben a készpénz mennyiségét csak a szükséges minimumon kellene tartani, ami a megélhetéshez és a váratlan kiadások fedezéséhez szükséges. A többit jó, ha befekteted. Minden százalék számít, így csak rajtad múlik, hogy egy hagyományos megtakarítási számlát vagy valamelyik befektetési eszközt (részvények, kötvények,...) választod.

i

Feleslegesen költünk a csatlakoztatott készülékekre?

A múltban sok szó esett arról, hogy a hálózatra kapcsolt készülékek kikapcsolt állapotban is nagy mennyiségű energiát fogyasztanak. Ez már nem teljesen igaz, mivel a 1275/2008/EK uniós rendelet szerint a 2013-tól gyártott készülékek fogyasztása „stand-by üzemmódban“ nem haladhatja meg a 0,5 W-ot.

Az új készülékek gyakran jelentősen energiatakarékosabbak

Az emelkedő energiaárak ellen úgy is felléphetünk, ha időben vásárolunk energiatakarékosabb készülékeket. Gyakran előfordul, hogy egy magasabb energiaosztályba, például a B-be tartozó termék üzemeltetési költségei akár kétszer kevesebbek lehetnek, miközben a vételár csak feleannyival több. Ez néhány éven belül nyereségesebbé teszi a vásárlást, különösen ha az energiaárak folyamatosan emelkednek.

Körültekintésre intünk az energiatakarékos LED izzókkal kapcsolatban. Bár hosszabb ideig tartó világítás esetén pénzt takarítanak meg, ennek ellenére a hagyományos izzók előnyösebbek egy keveset használt területen.

Váljunk energiafüggetlenné a napenergiával

Ha rendelkezel némi megtakarított pénzzel, és attól tartasz, hogy az árak csak rosszabbodni fognak, nem biztos, hogy rossz ötlet napenergiába fektetni. A kellően hatékony panelek energiafüggetlenséget biztosíthatnak számodra, és nem kell aggódnod az emelkedő árak miatt. A paneleket megtérülési ideje körülbelül öt év.


30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 million megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 million megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info