Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej Hatékonyan otthonról

A legális Microsoft Windows 10 operációs rendszer előnyei

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

Egy új laptop vagy számítógép árában ma már egy gyakorlatilag ingyenes és teljesen legális operációs rendszer ára is benne foglaltatik. Milyen előnyei vannak a legális operációs rendszernek? És hogyan lehet azt megfelelően használni, úgy, hogy teljes mértékben megbízhatóan működjön?

Notebook s Windows 10

A legális Microsoft Windows 10 operációs rendszer előnyei - TARTALOM

 1. Cseréld régi számítógépedet újra
 2. A Windows 7 támogatása hamarosan megszűnik
 3. Hogyan válasszunk új Windows 10 laptopot?
 4. Az új Windows 10 PC vagy laptop 6 előnye
 5. Mit nyújt egy legális Windows 10 operációs rendszer?
 6. A Windows 10 megfelelő használata

Cseréld régi számítógépedet újra

Neves vállalatok felmérései szerint az átlagos számítógép életkora öt és fél év. Sok felhasználó ragaszkodik régebbi eszközökhöz, és nem használja ki a modern technológia által kínált lehetőségeket. A széles körben elterjedt laptop esetében a fő hátrányok az akkumulátor rövid élettartama, az aránylag nagy tömeg és gyakran már nem elegendő teljesítmény mindennapi feladatok elvégzéséhez, például a nagyobb felbontású videók lejátszása. A régebbi asztali számítógépeket szükségtelenül nagy energiafogyasztás és gyengébb teljesítmény jellemzi.

Ilyen szempontból a legmegfelelőbb megoldás egy új gép vásárlása. Talán meglepő, de a számítógépek ára alig változott az elmúlt öt évben. Bár a költségek idővel növekednek, a közkedvelt laptop vagy asztali számítógép ára nem változott lényegesen. Mi több - új számítógép vásárlásakor most már rendszerint egy Windows 10 operációs rendszert is kapsz, melynek költségét az új számítógép ára tartalmazza.

Windows 10, érintőképernyőn
A modern érintőképernyős notebook segítségével rengeteg feladatot könnyen megoldhatunk.

A Windows 7 támogatása hamarosan megszűnik

Több mint 10 év telt el a népszerű operációs rendszer, a Microsoft Windows 7 megjelenése óta. A Windows 7 támogatása jövő évtől megszűnik, egészen pontosan 2020. január 14-től.

Bár számítógépedet továbbra is használhatod Windows 7 operációs rendszerrel, további szoftverek és biztonsági frissítések nélkül fokozott veszélynek lesz kitéve  vírusok, malware-ek és egyéb online fenyegetések részéről. Legjobb ha a jövőbe tekintesz és elkerülöd  ezeket a komplikációkat. A legjobb módja, hogy biztonságban maradj, ha Windows 10-re váltasz. A legtöbbet a Windows 10-ből pedig akkor hozhatod ki, ha új eszközre váltasz.

Noha a Windows 10-et rátelepítheted régebbi eszközökre is, ezt a megoldást nem javasoljuk. Végül is egy többéves gépről van szó, melynek frissítése elég sok munkába kerül - adatok biztonságos lementése külső meghajtóra, SSD beszerzése az operációs rendszer telepítéséhez, és legális Windows 10 licensz vásárlása. Ez csak hozzávetőleges áttekintése a telepítéssel járó költségeknek,  melyek egy szavatossággal rendelkező új számítógép árának akár kétharmadát is elérhetik.

Hogyan válasszunk új Windows 10 laptopot?

Egy új laptop kiválasztása talán a legbonyolultabb feladat, mivel szó szerint több száz különféle kombináció létezik. És közülük csak néhány fog megfelelni a te egyéni szükségleteidnek. Íme néhány fontos tipp:

 • Használat típusa - valóban alaposan meg kell fontolni, hogy pontosan mire fogod használni a laptopot. Például, ha egy hagyományos laptopot átalakítunk  gaming laptoppá, az nem fog megfelelően működni, így célszerűbb teljesen új terméket vásárolni.
 • Processzor és grafikus kártya - ezeket az alkatrészeket nem lehet cserélni a notebookban, ezért jobb hosszú távon gondolkodni. Egy notebookot éveken át fogunk használni,  és egy lassú gép vásárlása néhány év múlva visszavághat. Ideális esetben válasszunk notebookot Intel Core i5 vagy Core i7 processzorokkal. A processzorok tartalmaznak egy integrált Intel HD Graphics kártyát is. Ez elegendő minden általános művelethez, vagy akár néhány régebbi, kevésbé memóriaigényes játékhoz is. Ha azonban egy tisztán gaming laptop vásárlásán gondolkozol, annak tartalmaznia kell egy NVIDIA GeForce grafikus kártyát.
 • Adattárolás - A legtöbb notebook adattárolási kapacitása bővíthető. Saját tapasztalatunk alapján azonban erősen ajánljuk, hogy válassz SSD meghajtóval rendelkező notebookot. Egy SSD meghajtó kapacitása általában 256 GB vagy 512 GB. Első pillantásra ez kevésnek tűnhet, de a sebessége pokolian gyors, ami a laptop mindennapos használatakor óriási előny. A kevés memória megoldható egy kevésbé gyors hard drive vagy népszerű külső USB-meghajtó használatával.
 • Windows 10, új notebook
  Csak Windows 10 operációs rendszerrel használd notebookodat.
 • A kijelző mérete és súlya - Ha minden nap a notebookoddal utazol, akkor érdemes maximum 14 " átmérőt választani. A kisebb kijelzőnek köszönhetően az eszköz tömege 2 kg alatt lesz. Ezzel szemben egy otthon használatos notebooknak lehet akár 15,6 " vagy 17,3"-es kijelzője is, így a nagyobb képernyőméret miatt nem kell külső monitort csatlakoztatnod.
 • Perifériák - Laptopunkhoz rengeteg külső eszközt csatlakoztathatunk: vezeték nélküli billentyűzetet, egeret, külső monitort vagy külső meghajtót. Ha sok eszközt csatlakoztatsz, nem rossz dolog több portos dokkolóállomást használni, amelyet egyetlen USB-C kábellel csatlakoztatsz a laptophoz.
 • Szoftver - az előre telepített legális Windows 10 operációs rendszer  magától értetődik, de mi lesz az Office-szal? Az új notebookokba általában csak a korlátozott verzió (általában 30 nap) kerül be. Ezért érdemes vásárláskor akciós árú Microsoft Office 2019 vagy Office 365 csomagot választani egyéves előfizetéssel.

Egy új Windows 10 PC vagy laptop 6 előnye

Talán kíváncsi vagy, hogy miért szükséges új számítógépet választani néhány évente? Egy modern számítógépnek számos előnye van, amelyeket a mindennapok során is értékelni fogsz. Különösen akkor, ha egyúttal Microsoft Windows 10 operációs rendszert is vásárolsz.

 • Sebesség - a modern SSD meghajtóknak köszönhetően már nem kell sokáig várni, hogy a számítógép betöltsön. Ezenkívül a modern processzorok nagyban felgyorsítják az adatfeldolgozást, így még a szerény ultrabook gépek is könnyen megbirkóznak a memóriaigényes grafikai alkalmazásokkal.
 • Az akkumulátor élettartama - a modern Intel vagy AMD processzorok kiválóan ötvözik a teljesítményt és az energiahatékonyságot. Egy új notebook akár 10 órán keresztül is használható egyetlen töltéssel.
 • Rugalmasság - a modern eszközök könnyen elvégzik a laptopok vagy táblagépek munkáját, akár flip-flop kijelzővel, akár külső billentyűzettel. A beépített alkalmazások, például a OneDrive, automatikusan szinkronizálják  fájljaidat minden eszközödön.
 • Intuitív vezérlés - Függetlenül attól, hogy klasszikus billentyűzetet, érintőképernyőt vagy érintőceruzát használsz, a következő generációs laptopok könnyedén alkalmazkodnak minden kihíváshoz.
 • Minőségi kijelző - A 4K felbontás már nem kivétel a laptopoknál vagy különálló kijelzőknél. A 4K felbontás lehetővé teszi a korábban elképzelhetetlen részletek megtekintését, kiváló színekkel!
 • Modern operációs rendszer - A Microsoft Windows 10 a világon legszélesebb körben használt operációs rendszer. Használd ki a beépített antivírust, a rendszer rugalmasságát és olyan funkciókat, amelyek minden álmodat valósággá váltják.

Mit nyújt egy legális Windows 10 operációs rendszer?

Minden új eszközön megtalálható a Microsoft Windows 10 operációs rendszer. Ez egy olyan rendszer, amely teljes mértékben alkalmazkodik a mai világ feltételeihez. Kiválóan használható egérrel, billentyűzettel, érintőképernyővel és digitális tollal - ez csak a felhasználó preferenciáitól függ.

Biztonság a Windows Defender segítségével

Az egyik legfontosabb szolgáltatás a merészen integrált Windows Defender védelmi rendszer, extra költségek nélkül. Windows 10 eszközöd így egy beépített antivírus program védőszárnyai alatt lesz, beleértve a tűzfalat és az Internetes biztonsági szolgáltatásokat is, hogy megvédjen vírusoktól, rosszindulatú programoktól és a ransomware-ektől. Csak egy legális és aktivált rendszer rendelkezik teljes hozzáféréssel az összes biztonsági és frissítő csomaghoz.

Windows 10, érintőképernyős eszközön
Az érintőceruzás rajzolás főleg a gyerekeidet fogja megörvendeztetni. A Windows 10 a szórakoztató alkalmazások sokféleségét tartalmazza.

A OneDrive felhőalapú tárolóhely

A Microsoft-fiók létrehozása után egy teljesen ingyenes 5 GB-os tárolóhely áll majd rendelkezésedre a OneDrive-on a fontos dokumentumok és fényképek tárolására. A OneDrive a Windows 10 telepítésének része, és egyszerűen letölthető telefonra is. Ezután biztonságosan hozzáférhetsz minden fájlodhoz, akár külföldről is. Az 5 GB pedig bármikor bővíthető sokkal tetszetősebb 100 GB-ra, havi 1,00 dolláros díj ellenében.

Jobb játékteljesítmény

Csak a legújabb Windows 10 frissítésekkel kapsz szoftvertámogatást a hardver teljesítményének maximalizálásához. Például a legtöbb modern játék már nem támogatja a régebbi Windows 8 és Windows 7 rendszert. A legújabb izgalmas hír az Xbox Game Pass for PC-hez való hozzáférés, amely havi díj ellenében korlátlan hozzáférést biztosít mintegy 100 játékhoz, többek között olyan népszerű játékokhoz, mint a Gears 5 , a Forza Horizon 4 vagy a Age of Empires II: Definitive Edition.

Windows 10 játékok
Élvezz korlátlan hozzáférést a több mint 100 kiváló minőségű PC-játékhoz a Windows 10 rendszeren az Xbox Game Pass segítségével.

Rendszer frissítések évente kétszer

A Microsoft minden tavasszal és ősszel jelentős Windows 10 funkcionális fejlesztéseket kínál. Ennek következtében a rendszer sok területen meglehetősen hirtelen megváltozott. A teljes nyugalom érdekében azonban a frissítések telepítését maximum egy hónappal el lehet halasztani.

A Windows 10 megfelelő használata

Először is hangsúlyoznunk kell, hogy aggodalomra semmi ok. AWindows 7-ről való átváltás például teljesen  felhasználóbarát. Közvetlenül az új Windows 10 eszköz indítása után javasoljuk egy ingyenes Microsoft-fiók létrehozását. Ennek eredményeként a fent említett 5 GB-os tárhelyet ingyenesen megkapod a OneDrive szolgáltatás keretében. Ez a fiók egyben online azonosítóként is szolgál, mellyel bejelentkezhetsz minden Microsoft szolgáltatásba - például Outlook.com, OneDrive, Office, Skype vagy Xbox.

Ezenkívül a Microsoft-fiók automatikusan szinkronizálja a Windows beállításait, dokumentumait és desktop fájljait. Minden beállításod rendelkezésedre áll majd akkor is, ha másik számítógépről jelentkezel be, beleértve a háttérképet vagy a Microsoft Edge böngészőben mentett jelszavakat.

Windows 10, frissítés
A Windows 10 frissítéseinek köszönhetően könnyen kapcsolódhatsz a telefonodhoz is.

A Windows 10 célja, hogy frissítéseket biztosítson a támogatott eszközök teljes életciklusához. Kétféle frissítés érhető el - minőség és szolgáltatások. A minőségi frissítések tartalmazzák a biztonsági frissítéseket, és még sok mást. Ezeket általában havonta egyszer bocsátják ki. A szolgáltatásfrissítések új szolgáltatásokkal egészítik ki a Windows 10 rendszert, általában évente kétszer.

A biztonság szempontjából fontos, hogy ezeket a frissítéseket naprakészen tartsd, s készüléked mindig frissítve legyen. A Windows 10 rendszeresen ellenőrzi a frissítéseket, így neked lényegében semmi dolgod. Amint rendelkezésre állnak - és az eszközön elegendő tárhely van - a frissítések automatikusan telepítődnek. Tehát fontos, hogy eszközödön mindig elegendő tárhely legyen a Windows 10 frissítések telepítéséhez.

i További cikkek az AlzaMagazine-ban:

Ahhoz nem fér kétség, hogy a Windows 10 megkönnyíti az életet. Átlátható felhasználói felületével, regionális beállításaival és a beépített biztonsági alkalmazásokkal, ideértve a Microsoft Defender szoftvert is, nem kell aggódnod értékes adataid miatt.

Microsoft Windows 10 Home HU (FPP)
Operációs rendszer - MS Windows 10, licenc, 1 készülék számára, telepítés: flashdisk, háztartás és iskolák számára, célkészülék: PC, földrajzi behatárolás: csak az EU-ban,

-1% 50 890 Ft
50 290 Ft áfa nélkül 39 600 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: WZ079aHU
Microsoft Windows 10 HU (FPP) - Operációs rendszer
-12%
Microsoft Windows 10 HU (FPP)
Operációs rendszer - MS Windows 10, licenc, 1 készülék számára, telepítés: flashdisk, cégeknek, iskolák számára és hivatalok számára, célkészülék: PC, földrajzi behatárolás: csak az EU-ban,

-12% 87 390 Ft
76 890 Ft áfa nélkül 60 540 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WZ079dHU
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket