ApF HU Akvizice ApF HU
Termékkatalógus
A legjobb fotómobilok

A legjobb fotómobilok 2023-ban

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A mobiltelefonokban lévő kamerák egyre fontosabb szerepet játszanak, és minőségük évről évre jobb. A képminőség romlása nélküli zoomolás, az éjszakai felvétel, a dinamikatartomány és a különféle módok kezelése terén egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a mesterséges intelligenciát a fényképezés folyamatába bevonják. Ebben a cikkben kiválasztottuk számodra a legjobb fotómobilokat, amelyek a legjobban kezelik ezeket a területeket. Azonban nem mindenkinek van 500 ezer forintja egy első osztályú modellre, ezért a legjobb fotómobilokat nemcsak értékhatár nélkül gyűjtöttük össze számodra, hanem külön fejezetet szenteltünk a 200 ezer és a 100 ezer forint alatti összegért is megvásárolható fotómobiloknak. Először azonban olvasd át, milyen fényképezéssel kapcsolatos funkciókat kell keresned, ha jó minőségű fotómobilt szeretnél vásárolni.

A legjobb fotómobilok 2023-ban (ÁTTEKINTÉS) - TARTALOM

Hogyan válasszunk fotómobilt?

A kamerás mobilok kínálata folyamatosan bővül, és el kell ismerni, hogy manapság a telefonokba szerelt kamera minősége nagyon fontos. Az új mobiltelefonok bemutatásakor minden gyártó nagy hangsúlyt fektet a fényérzékelők minőségére, és folyamatos a verseny, hogy melyikük kínál több érzékelőt, nagyobb felbontást vagy pontosabb zoomot. De mit tudunk tenni felhasználóként? Mely paraméterekre kell figyelnünk annak érdekében, hogy jobban tudjunk tájékozódni a fotómobilok kínálatában?

A legtöbbet emlegetett paraméter továbbra is az érzékelő felbontása. Hiba lenne, ha csak ezt vennénk figyelembe, de annak magas értéke például javíthatja a képminőséget nagyítás után vagy a nagy formátumú nyomtatás során. A standard felbontási érték folyamatosan növekszik, és már nem meglepő, ha 108 vagy akár 200 Mpx-es érzékelőkkel találjuk szemben magunkat, ahol ez az érték főleg arra szolgál, hogy a készülék több pixelt egyesítsen egybe. Nagy felbontást ér el például a Samsung Galaxy S23 Ultra, de az olcsóbb Motorola EDGE 30 Ultra és a Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ is.

A felbontás mellett figyelnünk kell a lencse rekeszértékére is. A rekeszértéket f-értéknek is szokták nevezni, és azt jelzi, hogy az érzékelőhöz mennyi fény jut el a fénykép készítésekor. Minél alacsonyabb a rekesznyílás értéke, annál több fény jut be az érzékelőbe. Tehát jobb eredményeket érhetünk el gyenge fényviszonyok között is. Ezenkívül egy ilyen érzékelő gyorsabban képes rögzíteni a képeket, ezzel csökkentve a mozgó jelenet által okozott elmosódás kockázatát.

Fotómobilok 2020, rekesznyílás
A rekeszértéket f-értékként adják meg. Minél alacsonyabb, annál több fényt enged be. Forrás: enebophoto.com.

A gyártók manapság a mesterséges intelligenciára (AI) támaszkodnak a valós idejű felvétel vagy jelenet vezérlésének megfelelő beállításához. A telefonok nagy teljesítményű processzorokat rejtenek, amelyek intelligens algoritmusok segítségével javítják a fókuszt, felismerik a tárgyakat és az arcokat stb. Ráadásul az ilyen beállításokat azonnal, sokkal gyorsabban ki tudják értékelni, mint ahogy erre egy ember képes lenne.

A mesterséges intelligencia a több érzékelőből érkező képeket is képes kezelni. Elmúltak már azok az idők, amikor a telefonnak egyetlen jó minőségű érzékelője volt. Ma a több érzékelő nyújtotta előnyöket élvezhetjük, amelyek mindegyike eltérő feladatkörrel rendelkezik, mindegyiket különféle érzékelési módhoz tervezték. A fő lencsét általában ultraszéles, teleobjektív, makró-érzékelő, ToF-érzékelő és más típusú érzékelők egészítik ki.

Fotómobilok 2020, érzékelők
Ma már nem igaz az az állítás, hogy egy mobiltelefonnak csak egy hátsó érzékelője van. Forrás: allround-pc.com.

A mobiltelefonokat korábban azért bírálták, hogy a zoomolás terén nem tudtak sokkal közelebb kerülni a digitális fényképezőgépekhez. Az optikai zoom fogalma azonban egy ideje már nem ismeretlen a mobiltelefonok számára, a gyártók ezt a digitális és a hibrid zoommal kombinálják. Egy bizonyos mértékig lehet optikailag nagyítani a jelenetre a képminőség romlása nélkül, ezután azonban a képminőség már romlik a digitális zoom során.

Ezzel szemben találkozhatunk a nagylátószögű objektív fogalmával, amely a felvételi látótér kiszélesedését biztosítja, hogy még több minden beleférjen a fényképbe vagy a videóba. Ilyennel találkozhatunk a jól ismert GoPro akciókamerák esetében is. Bizonyos telefonok úgynevezett ultraszéles látószögű objektívvel is rendelkeznek, ami körülbelül 120°-ban képes rögzíteni a látómező nagy részét.

Fotómobilok 2020, széles látószögű érzékelő
A széles-látószögű érzékelő képes belátni a jelenet nagy részét. Forrás: petapixel.com.

Mely telefonokat nevezhetjük joggal a jelenleg kapható legjobb fotómobiloknak? A lista összeállítása a DxOMark rangsora alapján történt, és a cikk csak azokat a fotómobilokat mutatja be, amelyek az értékelés idején elérhetők voltak a piacunkon. Néhányuknál nincs link a webáruházhoz, mert jelenleg nem állnak értékesítés alatt. Lehetséges azonban, hogy később újra bekerülnek a kínálatba. A cikket kategóriákra osztottuk. A telefon leírásában mindig megtalálhatod az okostelefon minőségi jellemzőit is.

A jelenleg kapható, legjobb fotómobilok

Az igényes mobilfotózás rajongói az alábbi készülékek közül választhatnak. Ebben a kategóriában a mobilfotózás jelenleg elérhető csúcskategóriás fotómobiljai találhatók. Érzékelőik szinte bármilyen helyzettel képesek megbirkózni, és több érzékelővel is rendelkeznek. Mindegyikük tökéletesen felkészült a feladatára. Az alábbi listából bármely telefon helyettesítheti a klasszikus kompakt fényképezőgépeket. Mindegyik nagyszerű és nagy teljesítményű okostelefon, amely teljesítményével, modern technológiai megoldásaival és elegáns megjelenésével igazán lenyűgöző.

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max

 • Új 24 Mpx-es felbontás fókusztávolság-választással
 • 5x optikai zoom
 • 3 nm-es A17 Pro processzor

A dobogó második helyét az új iPhone 15 generáció csúcsmodellje foglalta el. Az iPhone 15 Pro Max fotózás szempontjából idén tényleg megpróbálta megkülönböztetni magát a Pro modelltől, ennek érdekében pedig 5x optikai zoomot tesz le az asztalra. Azonban mindkét telefon ugyanolyan jó minőségű fotókat készít. Alapesetben a 48 megapixeles kamera gondoskodik a felvételek többségéről, azonban új lehetőség, hogy nemcsak 12 megapixeles és maximum 48-as, hanem 24 megapixeles felvételeket is készíthetünk, többféle fókusztávolsággal. Mindezt csúcsminőségű videófelvételek készítésének a képessége egészíti ki. Az új iPhone-ok kerete vékonyabb lett, titániumba öltöztek, a teljesítményről pedig az első 3 nm-es A17 Pro processzor gondoskodik. Az új USB-C csatlakozón keresztül pedig nemcsak tölteni és adatokat továbbítani lehet, hanem például külső meghajtót is rácsatlakoztathatsz a telefonodra, majd adatigényes videókat készíthetsz közvetlenül rá. Bővebben: iPhone 15 Pro Max (TESZT): a leggyorsabb iPhone csúcskategóriás kamerával, új köntösben érkezik.

iPhone 15 Pro Max iPhone mobiltelefonok
Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro

 • 50 + 48 + 48 Mpx
 • Google Tensor G3 és 12 GB RAM
 • Android 14

A Pixel-ek erősségei még jobban előtérbe kerülnek. A kiváló minőségű fotóhardver és az optimalizált intelligens szoftver kombinációja csodákra képes. Így nincs okunk kételkedni abban, hogy az új Google Pixel 8 Pro sikeres lesz. A kameratrió a sok-sok pixel jegyében áll. A főkamera 50 megapixeles felbontást kapott, míg a széleslátó és a teleobjektív egyaránt 48 megapixelt. Utóbbi akár 5x-ös zoomolással is képes minőségromlás nélkül közelíteni. A nagyméretű, 6,7 hüvelykes OLED panel kiváló minőségű 4K videók készítésére ösztönöz. A Google Tensor G3 processzort 12 GB RAM támogatja, az előlapot és a hátlapot pedig tartós Gorilla Glass Victus 2 borítja. A mobil egyben a legújabb Android 14 operációs rendszer referenciakészüléke is. Ez az intelligens és folyamatosan fejlesztés alatt álló szoftver a képek további AI-alapú szerkesztését is segíti a telefonon. Bővebben: A Google Pixel 8 és 8 Pro képes automatikusan felvenni a hívásokat, és 7 évnyi frissítést kínál.

Google Pixel 8 Pro Google mobiltelefonok
Honor Magic5 Pro 5G

Honor Magic5 Pro 5G

 • Három 50 Mpx-es kamera
 • 100x digitális zoom
 • 50 W vezeték nélküli töltés

A Honor is egyike azoknak a gyártóknak, akik szinte ontják magukból a fotómobilokat. A Honor Magic5 Pro 5G hármas kamerakombinációja remek specifikációkkal rendelkezik. Mindegyik kamera 50 MP-es és természetesen van OIS, a teleobjektív pedig 3,5x optikai zoomra képes. Digitálisan pedig akár 100x-os zoomolásra is képes. Az előlapon egy kettős szelfikamera található. A Magic5 Pro 5G egyéb specifikációkkal is lenyűgöz, mint például a hatalmas 6,8 hüvelykes hajlított OLED kijelző. A minden igényt kiszolgáló maximális teljesítményt a Snapdragon 8 Gen 2 és a 12 GB RAM biztosítja. Az 5100 mAh-s akkumulátor gyors, 50 W-os vezeték nélküli töltéssel tölthető, a vezetékes azonban ennél egy kicsit gyorsabb, 66 W-os. Bővebben: Honor Magic5 Pro (TESZT): a zászlóshajó, amely szinte már eléri a csúcsot.

Honor Magic5 Pro 5G Honor mobiltelefonok
Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro

 • Hatalmas kijelző
 • 64 Mpx-es teleobjektív
 • Snapdragon 8+ Gen 1

A DxOMark rangsor szerint a jelenlegi egyik legjobb fotómobil a Huawei Mate 50 Pro. Nem meglepő, hiszen már a paraméterek alapján is egy kiváló készülékről van szó. A főérzékelő felbontása nincs fölöslegesen eltúlozva, beéri 50 Mpx-lel. Természetesen az optikai stabilizálás sem hiányzik belőle. A második kamera 13 Mpx felbontású széles látószögű képeket készít, a legnagyobb felbontással viszont a 64 Mpx-es, 3,5x optikai zoommal ellátott teleobjektív büszkélkedhet. Mivel a márka még mindig a Google szolgáltatásainak tilalma alatt áll, így ezekre nem érdemes számítani, valamint hiányzik belőle az 5G is. Ettől eltekintve azonban a többi specifikáció az abszolút csúcskategóriába sorolja a Huawei új telefonját. Megemlíthetjük például az óriási és gyors válaszidejű, 6,74"-os ívelt kijelzőt, a nagy teljesítményű Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletet, az IP68-as védettséget és a 66 W-os gyorstöltést. Bővebben: A Huawei Mate 50 Pro ígéretes kamerával, de 5G és Google-szolgáltatások nélkül érkezik.

Huawei Mate 50 Pro Huawei mobiltelefonok
Google Pixel 8

Google Pixel 8

 • 50 Mpx-es főkamera f/1,68-as rekeszértékkel
 • 6,2"-es OLED kijelző
 • Google Tensor G3

Az új Pixel-ek párosa közül a kisebbik a Google Pixel 8. A Pro modellhez képest eggyel kevesebb kamerával rendelkezik, de még így sem hiányzik belőle a nagyon jó fotós felszereltség. A fő szenzor 50 Mpx-es képeket képes kezelni, nagyszerű f/1.68-as rekeszértékkel. A második kamera egy 12 Mpx-es széles látószögű kamera. A 6,2" képátlójú OLED panel kellemesen kompakt, és finom Full HD+ felbontással rendelkezik. Ebből adódóan maga a dizájn is a kisebbek közé tartozik, mégis rendkívül strapabíró az IP68-as szabvány szerint. A Google természetesen újra bedobta a Tensor G3 processzorát. A közel 4500 mAh-s akkumulátor kapacitása egészen tisztességesnek mondható. Ezt 30 W-os vezetékes vagy 18 W-os vezeték nélküli töltéssel tölthetjük fel. Bővebben: A Google Pixel 8 és 8 Pro képes automatikusan felvenni a hívásokat, és 7 évnyi frissítést kínál.

Google Pixel 8 Google mobiltelefonok
Google Pixel 7 5G

Google Pixel 7 5G

 • 50 Mpx-es kamera OIS-szel
 • Kompaktabb 6,3-as AMOLED kijelző
 • Várható SW frissítések

Bár a Google Pixel 7-nek a jobban felszerelt testvéréhez képest csak két kamerája van, ez még így is bőven elég ahhoz, hogy bekerüljön a tíz legjobb fényképezőgépes okostelefon közé. Ez a nagyszerű optikának és szoftvernek köszönhető. A fotók nagyját az 50 megapixeles érzékelővel készítheted, mely f/1,85 rekeszértékkel, lézeres autofókusszal és optikai stabilizátorral büszkélkedhet. Ha több képre van szükséged, akkor jól jöhet a 12 Mpx-es, f/2.2-es rekeszértékkel rendelkező széles látószögű kamera. Az előlapon egy közel 11 Mpx-es szelfikamera áll rendelkezésre. Videókat 4K felbontásban, másodpercenként 60 képkocával készíthetsz. Az előlapon egy kompaktabb, 6,3 hüvelykes AMOLED kijelző található, amely gyors, 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A telefon meghajtásáról a Google Tensor G2 gondoskodik. A gyártó továbbá azt ígéri, hogy a készüléket 5 évig támogatja a legújabb szoftverekkel. A 4700 mAh-s akkumulátor kapacitása sem rossz, az IP68-as tanúsítványnak köszönhetően az okostelefon nem bánja a vízzel való érintkezést.

Google Pixel 7 5G Google telefonok
i

Néhány modell a DxOMark rangsorából nem érhető el hazánkban, ezért nem szerepelnek ebben a cikkben. A TOP 10 jelenlegi rangsora a telefonok elérhetőségétől függetlenül így néz ki:

 1. Huawei Mate 60 Pro+
 2. Huawei P60 Pro
 3. iPhone 15 Pro/15 Pro Max
 4. Google Pixel 8 Pro
 5. Oppo Find X6 Pro
 6. Honor Magic5 Pro
 7. Oppo Find X6
 8. Huawei Mate 50 Pro
 9. Google Pixel 8
 10. Google Pixel 7 Pro

A legjobb fotómobilok 200 000 forint alatt

Ha olyan telefont keresel, amely kiváló minőségű kamerával rendelkezik, ugyanakkor nem kell rá egy fél vagyont elkölteni, akkor ebben a fejezetben megtalálhatod a legjobb fotómobilokat, amelyek 200 000 forint alatt is megvásárolhatók. Mivel nem ezek a legdrágább modellek, ezért számolni kell bizonyos kompromisszumokkal, mégis ezek a fotómobilok nagyon jónak számítanak. A következő modelleket gyűjtöttük össze számodra:

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

 • 200 megapixeles főkamera
 • 120 W-os töltési teljesítmény
 • 3,5 mm-es jack

A Xiaomi úgy döntött, hogy a Redmi Note 12 Pro+ készülékkel teljes 200 Mpx felbontásra vált. A kamera nemcsak önmagában a felbontásban jeleskedik, hanem a szép f/1.7-es rekeszértékkel is. Emellett 8 Mpx-es nagylátószögű felvételeket készít, de rendelkezésre áll egy 2 Mpx-es makró is. Az előlapi kamera 16 Mpx-es szelfiket készít. A Redmi Note 12 Pro+ a maga kategóriájában próbál még tovább menni és nagy teljesítményt nyújtani, méghozzá a Mediatek Dimensity 1080 processzorral, valamint 8GB RAM-mal. A töltés lenyűgözően gyors, a telefon akár 120 W-ot is támogat, így a folyamat nem tarthat tovább 20 percnél a teljes kapacitás feltöltéséig. A kijelző klasszikus 6,67 hüvelykes, Full HD+ felbontású. Meglepő módon van rajta 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó is. Bővebben: Megérkeztek a Redmi Note 12 telefonok. A csúcsmodell 200 MP-es kamerával rendelkezik.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ Xiaomi mobiltelefonok
Honor Magic5 Lite

Honor Magic5 Lite

 • Ívelt AMOLED kijelző
 • 64 MP-es főkamera
 • 5100 mAh-s akkumulátor

Az ívelt kijelzők rajongóinak tetszését biztosan elnyeri a funkciógazdag Honor Magic5 Lite. A 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzőt körülvevő nagyon keskeny keret teszi a telefont egy igencsak szemrevaló darabbá. A hátlapon található fekete kör a 3 kamerának ad otthont: egy 64 Mpx-es fő, egy 2 Mpx-es makró és egy 5 Mpx-es nagylátószögű kamera. Egy 16 Mpx-es szelfikamera is vár rád az előlapon. A fent említett panelen öröm dolgozni, köszönhetően többek között a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciának. A tisztességes Snapdragon 695 processzor 5G támogatást kínál, a virtuális RAM pedig gyakorlatilag további 5 GB-tal bővíthető. Egyhamar nem is kell majd a töltőért nyúlni, az akkumulátor kapacitását 5100 mAh-ra tolták fel.

Honor Magic5 Lite Honor mobiltelefonok
Motorola EDGE 30

Motorola EDGE 30

 • 50 Mpx-es kamerapáros
 • 144 Hz-es kijelző
 • Android 12

A tisztességesen felszerelt Motorola EDGE 30 nem nélkülözi a fejlett kamerát sem. A főérzékelő felbontását 50 megapixelre emelték, emellett optikai stabilizátorral is rendelkezik. Nagyjából egy ugyanilyen felbontású, széles látószögű kamera is helyet kapott a készülékben, a párost pedig egy 2 Mpx-es mélységérzékelő koronázza meg. A szelfikamera sem marad különösebben alul, felbontása 32 MP. Az így kapott képeket és 4K videókat a 6,55 hüvelykes OLED kijelzőn nézheted vissza, amely kiváló színvisszaadással büszkélkedhet. Ráadásul a Motorola EDGE 30 akár gamer telefonként is megállja a helyét, mivel képfrissítési frekvenciája akár 144 Hz-es. Az Android 12-t a Snapdragon 778G+ és a 8 GB RAM hajtja. Az 5G támogatás sem hiányzik belőle. Az akkumulátora egy teljes napot kibír, kapacitása 4 020 mAh.

Motorola EDGE 30 Motorola mobiltelefonok
Sony Xperia 10 V 5G

Sony Xperia 10 V 5G

 • Teleobjektív és OIS
 • 6,1"-os kijelző finom megjelenítéssel
 • IP68-as ellenállóság


A középkategóriás Xperia legújabb generációja ismét elkápráztat fotós képességeivel. A főkamera egy 48 megapixeles érzékelő optikai stabilizátorral. Ezt követi egy pár 8 MP-es kamera, az egyik nagylátószögű, a másik 2x-es zoommal rendelkező teleobjektív. A gyenge természetes fényviszonyok mellett készült fotókat mesterséges intelligencia segíti. A Sony Xperia 10 V 5G kompakt, 6,1 hüvelykes, nagy felbontású kijelzővel büszkélkedhet. Ami a hardvert illeti, egy elég tisztességes Snapdragon 695 5G hajtja, amelyet 6 GB RAM egészít ki. A kialakítás IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, az 5000 mAh kapacitású akkumulátor pedig megbízható üzemidőt biztosít.

Sony Xperia 10 V 5G Sony mobiltelefonok
Vivo V29

Vivo V29 5G

 • Aura Light stúdió világítás
 • 50 Mpx-es szelfikamera
 • Gyors 80 W-os töltés

A Vivo V29 5G a fotómodul nagyobb méreteivel tűnik ki, melyet úgy alakítottak ki, hogy a kamerák alatt helyet kapjon az Aura Light is. Ezzel változtatható a fehér szín melegsége, ami segít a jelenet szinte stúdiószerű megvilágításában. A portrékhoz csak egy 2 Mpx-es kamera áll rendelkezésre, de a főkamera 50 Mpx-re képes, a nagylátószögű felvételek pedig 8 Mpx-es minőségben készíthetők el. Külön említést érdemel a szokatlanul nagy felbontású 50 Mpx-es szelfikamera. A hatalmas AMOLED kijelző finom felbontással és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. A processzor a Snapdragon 778G, amelyet 8 GB RAM egészít ki. A telefont nem kell túl sokáig a töltőn hagyni, hiszen a maximális 80 W-os teljesítményen keresztül könnyedén feltöltheted a kapacitást.

Vivo mobiltelefonok
Samsung Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A54 5G

 • 5 Mpx-es makró
 • 6,4"-os AMOLED kijelző
 • Exynos 1380 + 8 GB RAM

A Samsung az olcsóbb telefonjainál sem spórol a kamerákon. Ennek ékes példája a Samsung Galaxy A54 5G. A hátlapi kamerák triójából különösen a főkamera tűnik ki, amely 50 Mpx felbontású és optikai stabilizátorral is rendelkezik. A nagylátószögű 12 Mpx-es, a makró kamera pedig meglehetősen kiváló, 5 Mpx felbontású. Hasonlóképpen, a Samsung a nagy felbontású szelfikamera mellett döntött, melynek felbontása 32 Mpx. A 6,4 hüvelykes AMOLED kijelzőn a 120 Hz-es támogatással a Full HD+ felbontás nagyon jó finomságot produkál. Az Exynos 1380 chip és a 8 GB RAM kombinációja bőségesen elegendő lesz az Android 13-hoz. A megnövelt IP67-es ellenállóság szintén említést érdemel. Bővebben: Samsung Galaxy A54 5G (TESZT): hiányosságai ellenére valószínűleg sikeresnek fog bizonyulni.

Samsung Galaxy A54 5G Samsung mobiltelefonok

A legjobb fotómobilok 100 000 forint alatt

Még a 100 000 forintig terjedő árkategóriában is találhatsz olyan mobiltelefonokat, amelyek szép képeket készítenek. Hangsúlyozni kell azonban, hogy az ebbe a kategóriába tartozó telefonokat nagyon nehéz összehasonlítani azokkal, amelyek joggal érdemelték ki a legjobb fotómobiloknak járó elismerést. Kiváló teljesítményt nyújtanak, ha normál fényviszonyok között készítünk pillanatfelvételeket, ami megbízható és elegendő a legtöbb felhasználó számára. Sőt, köztük kissé meglepő módon olyan modelleket is találunk, amelyek olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek gyakran még a drágább modelleknél sem fordulnak elő.

Motorola Moto G23

Motorola Moto G23

 • 50 Mpx-es kamerapáros
 • 8 GB RAM
 • 3,5 mm-es jack

Miért csak ennyi a kamera felbontása? Adjunk hozzá inkább extra mennyiségű pixelt. Úgy tűnik, ezt a választ adta magának a kérdésre a Motorola, amikor megtervezte a Moto G23-at. Hiszen mind a fő-, mind a nagylátószögű kamera egyformán 50 MP-es. Ezt a párost egészíti ki a 2 Mpx-es makró, de a 16 Mpx-es szelfikamera sem rossz. A bőséges 6,5 hüvelykes IPS-kijelző 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A 100 000 HUF-ig terjedő kategóriában soknak számító, 8 GB-os operatív memória is örvendetes. A fülhallgató-csatlakozót sem spórolta le a gyártó, tehát van rajta 3,5 mm-es jack. A 128 GB-os belső tárhely bővíthető memóriakártyával. Az átlagon felüli, 5000 mAh-is akkumulátor pedig tisztességes üzemidőt ígér.

Motorola Moto G23 Motorola mobiltelefonok
Xiaomi Redmi Note 12

Xiaomi Redmi Note 12

 • 50 Mpx-es főkamera
 • 13 Mpx-es előlapi kamera
 • Kiváló minőségű kijelző

A Xiaomi Redmi Note 12 sorozaton belül ez lenne az alapmodell, amely a tisztességes fotófelszereltségével simán belefér a 100 ezer forint alatti kategóriába. A 3 kamerájának köszönhetően némi rugalmasságot biztosít a felhasználónak. Az 50 megapixeles főérzékelő több szomszédos pixelből állítja össze a képet, hogy gyenge fényviszonyok mellett is tisztességes eredményeket érjen el. A nagylátószögű érzékelő 8 Mpx-es felbontással fényképez. Ehhez csatlakozik még egy 2 Mpx-es makró is, míg az előlapi szelfikamera 13 Mpx-es. Nagy előnye a 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző, amely gyors 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A tárhelyet memóriakártyával bővítheted, és vezetékes fülhallgatót is rácsatlakoztathatsz a Xiaomi Redmi Note 12-re. A nagy kapacitású, 5000 mAh-s akkumulátort 33 W-os gyorstöltéssel töltheted fel. Bővebben: Megérkeztek a Redmi Note 12 telefonok. A csúcsmodell 200 MP-es kamerával rendelkezik.

Xiaomi Redmi Note 12 Xiaomi mobiltelefonok
Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A14

 • 50 Mpx-es főkamera
 • Micro SD-kártya
 • 5 000 mAh-s akkumulátor

A jelenlegi Samsung Galaxy A sorozat legalacsonyabb szintű modellje, a Galaxy A14 a drágább Galaxy S sorozat mintájára új hátsó kamerakialakítást hoz magával. Az 50 Mpx-es szenzor a legtöbb részletet szépen rögzíti, de az A14-ben egy 5 Mpx-es nagylátószögű és egy 2 Mpx-es makró érzékelő is helyet kapott. A szelfik akár 13 MP-es felbontással is készíthetők, a fotókat pedig a nagyméretű, 6,6 hüvelykes, Full HD+ felbontású panelen tekintheted meg. Az Android gördülékenységét a Mediatek Helio G80 segíti. Ha a 64 GB memória nem lenne elég, akkor memóriakártyával is bővítheted a tárhelyet. A fülhallgatót könnyedén csatlakoztathatod vezeték nélkül, de ez a 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül is megoldható. A Samsung még egy ilyen olcsó modell esetében sem fukarkodik az akkumulátorral, hiszen 5000 mAh áll majd a felhasználó rendelkezésére.

Samsung Galaxy A14 Samsung mobiltelefonok
Motorola Moto G54

Motorola Moto G54

 • 50 Mpx-es főkamera
 • 5G + 3,5 mm-es jack
 • 6000 mAh-s akkumulátor

Miért ne érhetnéd be egy alacsonyabb kategóriájú telefonnal, amely kimondottan szimpatikus árcédulával rendelkezik? Ráadásul a kamerafelszereltség sem feltétlenül kell, hogy rossz legyen. Ilyen például a Motorola Moto G54, amely egy pár kiváló minőségű érzékelőt kapott. A nagy felbontásúból egy alacsonyabb felbontású 50 megapixeles képet készít, így elegendő adatot használ fel ahhoz, hogy a gyenge fényviszonyok között készült képet feljavítsa. A főkamera mellé a gyártó egy 8 Mpx-es széles látószögű kamerát is tett. Érdemes megemlíteni, hogy a 6,5 hüvelykes, nagy felbontású, 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkező kijelzőn a fényképek és videók kiváló minőségben játszhatók le. A telefon szabványon felüli 256 GB-os tárhellyel és 12 GB RAM-mal rendelkezik. Ezzek mellé egy Mediatek Dimensity 7020 chip társul. A Motorola Moto G54 olyan dolgokat is kínál, mint a fülhallgató-csatlakozó, a leggyorsabb 5G mobilinternet támogatása, valamint az NFC. A nagyszerű üzemidőről a 6000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

Motorola Moto G54 Motorola mobiltelefonok
P0CO X5 5G

POCO X5 5G

 • 48 Mpx-es kamera
 • 120 Hz-es AMOLED kijelző, Gorilla Glass
 • Fülhallgató-csatlakozó, memóriakártya

A POCO X5 5G nemcsak a nagyszerű kamerájával büszkélkedhet joggal. A 48 megapixeles főkamera mellett van egy 8 megapixeles nagylátószögű érzékelő és a kötelező 2 megapixeles makró is. Éjszakai üzemmód is rendelkezésre áll, de csodákat ne várjunk tőle. Az előlapi kamera fotói 13 Mpx felbontásúak. A telefon a 6,67 hüvelykes nagyméretű kijelzőn 120 Hz-en kezeli a képmegjelenítést. A hozzá illő Snapdragon 695 processzort 6 GB RAM segíti. Az adatokat a belső 128 GB-on tárolhatod, amelyet kibővíthetsz memóriakártyával. Meglepő módon ezen az árszinten még az 5G kapcsolat, az NFC és az értékes 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó is belefért a gyártónak. A közel 2 napos üzemidőt az 5000 mAh-s akkumulátor biztosítja, töltéskor pedig a POCO X5 5G a 33 W-os gyorstöltéssel is megbirkózik.

POCO X5 5G POCO mobiltelefonok
Tecno Spark 10 Pro

Tecno Spark 10 Pro

 • 50 Mpx-es kamera
 • 6,8"-os kijelző
 • 5000 mAh-s akkumulátor

A meglehetősen olcsó Tecno Spark 10 Pro egyáltalán nem lő rossz képeket. Több szempontból is lenyűgöző. A hátlapon 2 kamerát láthatunk. Az első 50 MP felbontással és f/1.6 rekeszértékkel rendelkezik, a másodlagos szenzor a mélységélességgel foglalkozik. A minőségi szelfik iránt érdeklődő felhasználók egy kiváló 32 Mpx-es felbontású kamerát találnak az előlapon. A hatalmas 6,8"-os IPS kijelző szép 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A teljesítményről egy Mediatek Helio G88 processzor gondoskodik 8 GB memóriával kombinálva, a tárhely pedig 128 GB. Van memóriakártya foglalat, 3,5 mm-es jack csatlakozó és NFC a mobilfizetéshez. A tekintélyes 5000 mAh kapacitású akkumulátor is jó pontot érdemel. A telefon támogatja a legújabb Android 13-at.

Tecno mobiltelefonok
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ