Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Alzabox

Hogyan válasszunk mobiltelefont gyermekünk számára

Termékkatalógus

Ahogy telik az idő, változik a hozzáállás a gyerekeknek való mobiltelefon vásárlásával kapcsolatban. Mobiltelefont manapság már aprócska gyerekek kezében is láthatunk, és nagyobb gyerekeknél már automatikusan számítunk rá, hogy van mobiljuk. Milyen telefont érdemes venni a gyereknek? Okostelefont vagy nyomógombosat válasszak? Segítünk az ideális telefon kiválasztásában a gyerekek számára, úgy, hogy a családi költségvetést se terheljük meg a vásárlással!

Jaký telefon pro děti vybrat?

Mobiltelefon 6 év feletti gyerekek számára

Ahogy elkezd közeledni a gyermeked első iskolai éve, minden bizonnyal eszedbe jut majd, hogy lehet, hogy jól jönne egy mobiltelefon. A gyerek értesíthet így, ha változik az oktatási napirend, vagy felhívhat, ha bármilyen probléma adódik. Így Te is sokkal nyugodtabb lehetsz, ha tudod, hogy gyereked bármikor gond nélkül kapcsolatba léphet veled. 

Nem érdemes ámítanunk magunkat, a gyerekek már bőven az első osztály előtt megismerkednek a mobillal. A 4 év körüli gyerekek már rendelkeznek tapasztalattal az új technológiákkal kapcsolatban, gyakran nagyobbal, mint néhány felnőtt. Otthon van rálátásod, mit csinál a gyereked, ellenőrzésed alatt tudod tartani, merre jár a telefonban, viszont az iskolában hirtelen kontroll nélkül találja magát. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Internet veszélyes játék lehet! Emiatt az elején inkább hagyományos nyomógombos telefont ajánlunk okostelefon helyett. 

A hagyományos telefonnak még egy előnye van: a kedvező ára. Ha a gyerek esetleg elveszíti a készüléket, az anyagi kár nem lesz jelentős. A nyomógombos telefonok már 5000 Forinttól kaphatóak, és a piacon ismertebb és kevésbé ismert márkák készülékei is megtalálhatóak.

Nokia 3310 2017, oficiální snímek

Remek választásnak bizonyulhat gyerektelefon keresése esetén az új Nokia 3310. Hogy már régi telefonról van szó? Ne élj tévedésben! A Nokia kiadott egy új verzió, Nokia 3310 2017 néven, 2,4" színes kijelzővel, 2Mpx fényképezőgéppel, és MP3 támogatással. Választani lehet több szép szín közül, a hagyományos sötétkéktől akár a neonsárgáig. Az ár kellemes, 17 000 Ft körül állt meg. 

Abban az esetben, ha egy kis lázadód van otthon, aki szívesen teszteli a különböző tárgyak ellenállását, választhatsz magasabb teherbírással rendelkező hagyományos telefont is. Ilyen mondjuk a MyPhone Hammer 2 is. IP67 védettségi tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy vízzel, sárral, homokkal a kis kísérletező biztosan nem tudja tönkretenni majd. Választhatsz ennél a készüléknél is több szín közül, 17 000 Ft körül.

A kis királykisasszonyoknak viszont az Alcatel OneTouch 2051D tetszik majd. Stílusos design, gyerekek részére ideális telefon, 14 000 Ft körül, úgyszintén színes kijelzővel, 2Mpx alapfényképezővel, és akár FM rádióval. A fehér változat minden kis hölgynek megtetszik majd.

Telefon 8 év feletti gyerekek számára, avagy - kezdünk az okostelefonnal

Az Internettel gyermeked minden bizonnyal találkozott már, és itt az idő, hogy megtanítsd a felelős döntések meghozására. A saját okostelefon egy kicsit még túlzásnak tűnik egy kisebb gyerek esetén, de nem nagyon van mit tenni, változnak az idők, és ez azt is jelenti, hogy gyakran szükség van rá, hogy online lehessen a gyerek is. Igaz ez természetesen iskolás gyerekednél is. 8 éves kor felett van már értelme elgondolkozni okostelefon vásárlásán. Körültekintően válassz előfizetést vagy feltölthető kártyát, hogy mindig legyen áttekintésed afölött, hogy bánik gyereked az okostelefonnal. 

Telefony pro děti

Számolj vele, hogy ha megkapja az okostelefont a csemete, rendszeresen kunyerál majd nagyobb böngészési adatkeretet. Az első évben semmi esetre se engedj! A fiatal technológiarajongót megtanítod rá ezzel, hogy az órákon ne akarja applikációk tucatjait letölteni, sem YouTube-os videókat nézegetni. Erre otthon van idő, ahol úgyis van wifi. Meg persze ellenőrizni is tudod, mit csinál :).

Első okostelefonként remek szolgálatot tesz mondjuk a négyhüvelykes Alcatel Pixi 4. A gyereknek - mérete miatt - jól kézre áll majd, és teljesítménye is elegendő lesz a kezdő felhasználó számára. Ha fiúnak veszed, dönthetsz az egyszerű fekete mellett, a lányoknak mondjuk a pink lehet a kedvence. Meglep majd kedvező ára is, kevesebb, mint 20 000 Ft-ért megkapod. 

Alcatel Pixi 4 (4), oficiální snímek

Amennyiben még nagyobb teljesítményű telefont keresel, amit ugyanakkor gyerek is használhat, megfelelő lehet az Acer Liquid Zest 4G. Ez már 5" HD kijelzővel rendelkezik, és 2GB memóriával. A 8 Mpx fényképezőgéppel már jó képeket készíthet a gyermek az osztálykiránduláson, ráadásul fehér tokkal együtt szállítjuk, amelyre lecserélheti a kéket, ha megunta. Az ár 28 000 Ft körül állt meg. 

A 10 év feletti gyerekeknek való okostelefonon elsősorban játszani fog majd a csemete

A nagyobb gyerekek manapság már követelik az okostelefont. Ha az első okostelefonját választod éppen, vagy ha már van velük valamilyen tapasztalata, fontos tudnod, hogy ez a korosztály elsősorban a játékok miatt szeretne telefont. Nézd meg ezért a telefon teljesítményét, ellenkező esetben egy évvel később megkapod majd, hogy ezzel és ezzel a játékkal nem birkózik meg a telefon. Ideális esetben a 10 év feletti gyerek számára 35 000 - 50 000 Ft értékben érdemes telefont választani, amelyek már a mai játékok nagy részét szépen futtatják, és kijelzőjük is szebb képet ad. 

Jó választás például egy 10 év feletti gyermek számára a Prestigio Grace R7. A bőkezűen nagy, 5,3" átmérőjű kijelzőt mintha játékokhoz találták volna ki, és a négymagos, 2 GB RAM-mal megerősített MediaTek processzor már elég erős. 45 000 Ft körüli ára nem fogja megborítani a családi költségvetést.

Asus Zenfone GO, oficiální snímek

Nézd meg az Asus Zenfone GO. A kijelzője 5" méretű, és a teljesítményt a Qualcomm Snapdragon 410 processzor támogatja. Elég jó, 13 Mpx fényképezőgéppel rendelkezik és 5Mpx előlapi kamerával, így csemetéd fényképezhet megállás nélkül. Az ára 40 000 Ft körül mozog. 

Tininek fényképezőgép alapján válassz mobiltelefont

Kényes téma. Egy tinédzser általában már előre kiválasztja álmai telefonját, vagy legalábbis jól kiismeri magát a technológia útvesztőjében. Nincs nagyon értelme megpróbálni kiszúrni a szemét egy gyengébb készülékkel. Abban az esetben, ha meg tudod oldani, határozz meg egy limitet a gyerek számára, és hagyd, hogy ő válasszon. 

Amennyiben ajándékba szeretnéd adni a telefont, érdemes alaposan körbenézni a piacon. Manapság ugyanis gyártanak a cégek kifejezetten fiatalok számára is készülékeket, azok számára, akik aktívak, érdeklődnek a multimédia és a fényképezés iránt. A telefon fényképezőgépe legyen legalább 8 Mpx, fényereje legalább f/2,2, hogy az éjjeli képek is jól nézzenek ki. 

Nem kevésbé fontos a kijelző mérete. A standardok egyre nőnek, és ha mondjuk számodra a 4,5" is a preferált méret, a mai fiatalságnak a 5 hüvelykes és afeletti - péklapát méretű - telefonok teljesen szokványosak. A nagy kijelző legfőképpen a videók, fényképek nézegetésénél előnyös, de kihasználják a játékoknál is, így Full HD vagy annál jobb felbontásúk között keresgélj!

A tinédzser telefonjának teljesítménye a nagyobb, erőforrás-igényesebb használatra is elegendő kell, hogy legyen. Szinte hihetetlen, hogy hány applikációt tart nyitva egy tini egy időben. A bonyolultabb multitaskinggal való megbirkózás elengedhetetlen ezeknél a telefonoknál. Válassz ezért olyat, ami négy és afölötti magszámú processzorral rendelkezik és minimum 2 GB RAM-mal.

telefony pro teenagery

A Lenovo K5 Plus készüléket már 45 000 körül megkapod, és mindenképp van mit kínálnia cserébe. Az 5" átmérőjű, Full HD-s kijelző finom képet ad, és a 13Mpx fényképezőgéppel kiegészülve komoly vonzereje van. A teljesítményt ráadásul Qualcomm Snapdragon 616 processzor támogatja, 2 GB RAM memóriával és 16GB tárhellyel. Ezt ráadásul bővíteni lehet microSDHC memóriakártyák segítségével. A telefon közeli rokona a Lenovo K5 Note 5,5" kijelzővel, MediaTek Helio P10 processzorral és 3 GB RAM memóriával. Ez már elég jó teljesítmény 45 000 Ft környékén, ugye?

Remek designt kapott a Huawei P9 Lite telefon. A Lite sorozat mindig nagyon népszerű volt a fiatalok körében, és gyakorlatilag a zászlóshajók megnyirbált verzióiról van szó. A P9 5,2" Full HD kijelzővel rendelkezik, gyári Kirin processzorral és 2 GB RAM-mal. Ami nagyon szuper rajta, az a hátoldalán található ujjlenyomat-olvasó. Árban 70 000 Ft körül mozog. Megnézheted a feljavított Huawei P9 Lite (2017) készüléket is, amelybe nagyobb teljesítményű processzor és 3 GB RAM került. Az ár ennél a készüléknél 80 000 Ft körül van. 

Huawei P9 Lite 2017, oficiální snímek

Amennyiben még jobb készüléket szeretnél, nézd meg a Samsung Galaxy J7 (2017) telefont. A tavalyi modell fém házzal rendelkezik, ujjlenyomat-olvasóval és 5,5" Full HD kijelzővel. LTE és NFC kapcsolódási lehetőséggel is büszkélkedhet, ráadásul nyolcmagos processzora van 3 GM memóriával. Az ár ennél a telefonnál 100 000 Ft körül van. 

Önálló fejezetet alkot a mobiloknál az iPhone. Erre vágyik talán mindegy nagyobb gyerek. Az akadály természetesen az ár, másrészt viszont nem kell a legaktuálisabb modellt megvenni - iPhone 8iPhone 8 Plus vagy iPhone X, az iPhone készülékek tartják fürgeségüket és magas funkcionalitásukat sokkal kiadásuk után is, így jó hasznukat veszed az előző generációk modelljeinek is. 

Legolcsóbban az iPhone SE készüléket kapod meg, amely nagyon népszerű a felhasználók körében, kedvező ára miatt is, már 115 000 Ft-tól megkaphatod. Az újabbak miatt már mélyebbre kell nyúlnod a zsebedbe, a nagyobb kijelzős iPhone 6, amely teljesen új, lekerekített designt hozott el az Apple telefonoknál, jelenleg 130 000 Ft körül elérhető már.

iPhone 6

A megoldás arra, hogy hogyan lehet olcsóbb iPhone telefonhoz jutni, az, hogy alaposan körülnézünk a felbontott vagy újszerű készülékek között. Érdemes bekukkantani, már 105 000 Ft-ért is találsz iPhone-t. 

És mit vegyünk 6 év alatti gyerekünk részére?

Biztosan megakadt rajta a szemed, hogy a cikket a 6 év körüli gyerekekkel kezdtük. Az ok egyszerű, a kisebb gyerekeknek nincs még szüksége telefonálásra. Ebben a korban sokkal előnyösebbek a tabletek, amelyek a helyes applikációk segítségével segítik fejleszteni az összpontosítást és a motorikát. Ezzel kapcsolatban gyűjtöttük össze a tanácsokat a Hogyan válasszunk tabletet gyerekünk részére cikkben, ahol abban is adunk tanácsot, milyen applikációkat érdemes telepíteni.

Nokia 3310 (2017) Dual SIM, piros
Mobiltelefon - 2,4"-es kijelző, 320 × 240, TFT kijelző, akár 32 GB kapacitású Micro SDHC, 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, Jack (3,5mm), Micro USB, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, 1200 mAh kapacitású akkumulátor, Nokia Series 30+,

19 990 Ft áfa nélkül 15 740 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NOK0331b2d
Panasonic KX-TU456EXRE, piros
Mobiltelefon - hagyományos telefon, 2,4"-es kijelző, 320 × 240, TFT kijelző, akár 32 GB kapacitású Micro SD, 0,3 Mpx felbontású, hátlapi kamera, Micro USB, single SIM, kártyafüggetlen,

-1% 25 590 Ft
25 290 Ft áfa nélkül 19 910 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:45-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: TL903b2
myPhone Hammer 4, piros - Mobiltelefon
-5%
myPhone Hammer 4, piros
Mobiltelefon - hagyományos telefon, 2,8"-es kijelző, 320 × 240, TFT kijelző, 1 magos MediaTek MT6260 processzor, akár 0,03 GB kapacitású Micro SD, 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, Jack (3,5mm), Micro USB, dual SIM, IP68 védelem, ütésálló, kártyafüggetlen, 2000 mAh kapacitású akkumulátor,

-5% 18 790 Ft
17 790 Ft áfa nélkül 14 010 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PP6130b2
HUAWEI P smart (2019) fekete - Mobiltelefon
HUAWEI P smart (2019) fekete
Mobiltelefon - 6,21"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos HiSilicon Kirin 710 processzor, 3 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SDXC, 13 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, 8 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), Micro USB, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, 3400 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie,

+ INGYEN Antivírus Bitdefender Mobile Security Android készülékekhez - 1 eszközre 1 évre (elektronikus licenc)

59 990 Ft áfa nélkül 47 240 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU3130b1
iPhone 11 64 GB fehér - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
iPhone 11 64 GB fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es kijelző, 1792 × 828, IPS kijelző, 6 magos Apple A13 Bionic processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,8) + 12 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 12 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai és elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Lightning port, single + eSIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, 3110 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 13,

267 990 Ft áfa nélkül 211 020 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI028b1
iPhone 7 32 GB rozéarany
Mobiltelefon - 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS kijelző, 4 magos Apple A10 Fusion processzor, 2 GB RAM, 32 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,8), hátlapi kamera, 7 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Lightning port, ujjlenyomat-olvasó, single SIM, IP67 védelem, kártyafüggetlen, 1960 mAh kapacitású akkumulátor, iOS 10,

-3% 124 290 Ft
119 990 Ft áfa nélkül 94 480 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.24. 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI020a4
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket