Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Autós nyaralás

AlzaPower Rage R2 (TESZT) – Az ár-érték arány győztese?

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve:

Az AlzaPower Rage R2-t leginkább ésszerű árú hangszóróként jellemezhetjük. Mivel nem kerül több tízezer forintba, ezért az árára valóban nem lehet panasz. Kellemes hangzást biztosít, jól néz ki, hosszan lehet a segítségével zenét hallgatni anélkül, hogy töltésre kéne tenni és nagyon könnyen hordozható. De vizsgáljuk meg részletesebben. Mik az AlzaPower Rage R2 gyengeségei, milyen meglepetéseket rejteget és milyen a hangzása?

AlzaPower Rage R2

AlzaPower Rage R2 (TESZT) – TARTALOM

 1. AlzaPower Rage R2: Műszaki adatok, paraméterek és ár
 2. Az AlzaPower Rage R2 hordozható hangszóró megjelenése és felépítése
 3. AlzaPower Rage R2 - Qualcomm CSR chipset és egyéb részletek a címkéről
 4. Hogyan szól az AlzaPower Rage R2
 5. Összegzés – az AlzaPowerRage R2 értékelése

AlzaPower Rage R2: Műszaki adatok, paraméterek és ár

Kezdjük az AlzaPower Rage R2 megadott frekvenciatartományával. Ha az 1 kHz-t veszem referenciaértékként, akkor a hangszórót a 200 Hz-nél (−3 dB) magasabb frekvenciasávban sorolnám be. A megadott 90 Hz olyan szélsőséges csillapítással játssza le a spektrum többi részét, hogy az emberi fül azt nem is hallja meg. Az, hogy a hangszóró nem játssza le a mély basszusokat (csakúgy, mint az összes többi ebben a méretkategóriában) természetesen nem azt jelenti, hogy nem hallani a basszusgitárt vagy a dobot, csak azt, hogy ezeknek a hangszereknek a magasabb frekvenciás hangjai hallhatók, így a hangzás nem teljesen hű.

Hangszóró modell AlzaPower Rage R2
Beépített akkumulátor Lithium-ion Polymer (2 200 mAh)
Maximális töltőáram akár 1 A
Üzemidő akár 20 óra/ akár 10 óra hangos használat esetén
Erősítő teljesítmény 2 × 5 W 
Bluetooth verzió 4.1
Támogatott profilok A2DP v1.2, AVRCP v1.4, HFP v1.6, HSP v1.2, DI v1.3
Frekvenciatartomány 90–20 000 Hz (valós: 200–20 000 Hz (−3 dB))
Vízállóság IP65 (ellenáll a finom pornak és az esőnek)
Méretek 186 × 56 × 62 mm (sz × mé × ma)
Tömeg 400 g
További funkciók zseblámpa
speakerphone (telefonálás a hangszórón keresztül történő kihangosítással)
passzív membrán
Ár 11.670 Ft
2019. március 20-án érvényes ár

Az AlzaPower Rage R2 hordozható hangszóró megjelenése és felépítése

Ennek a hangszórónak egyik nagy előnye a hordozhatóság. Az AlzaPower Rage R2 mindössze 400 gramm, kényelmesen elfér a kézben és a karabinernek köszönhetően a hátizsákra vagy bármilyen fülre felakasztható. A hangszórórács alumíniumból készült, az ezüstös csíkok pedig festett műanyaglapok. 

Az AlzaPower Rage R2 elölnézetből Zseblámpa az AlzaPower Rage R2 oldalán

 A hangszóró minden oldalán további hasznos funkciók várnak – baloldalt egy LED zseblámpa, jobboldalt pedig egy karabiner a felakasztáshoz.

A hangszóró közepén egy fekete, gumiból készült pánt található, ami hozzájárul a stabilabb tapadáshoz – a készülék így egyszerűen nem csúszik ki a kezedből. Az AlzaPower Rage R2 vízálló, IP65 szabvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy gond nélkül használhatod a finom homokos tengerparton, vagy szabadtéri összejöveteleken a nyári záporok idején is. A víz alá merülést valószínűleg nem élné túl, bár ezt most nem teszteltem.

Az AlzaPower Rage R2 alsó része Az AlzaPower Rage R2 vezérlőgombjai LED dióda az AlzaPower Rage R2 oldalán Világító LED dióda az AlzaPower Rage R2 oldalán Karabiner az AlzaPower Rage R2 bal oldalán Az AlzaPower Rage R2 háta 3,5 mm-es hangbemenet, micro USB a töltéshez, és ki/bekapcsoló gomb a hátoldalon Az AlzaPower Rage R2 hangszóró csomagolásának tartalma Az AlzaPower Rage R2 méretei és súlya

Az AlzaPower Rage R2 csomagolásában az alábbiak találhatók: használati útmutató, 3,5 mm<-> 3,5 mm kábel, karabiner és USB <-> micro USB töltőkábel. Ha környezettudatosan próbálsz élni, biztosan tetszeni fog, hogy mindezt újrahasznosított papírból készült dobozban találod.

 

Az AlzaPower Rage R2 felső gombkészletével nagyjából a hagyományos vezérlés érhető el, egészen a bal oldali M szimbólumig, amellyel a mikrofon kapcsolható ki/be telefonálás közben. Amit egyébként nem igazán értek, miért kapcsolná ki bárki is hívás közben a telefont, hogy a másik fél ne hallja? Itt jegyezném meg, hogy a hangszórón keresztüli telefonálás engem annyira nem nyert meg magának, én jól hallottam rajta keresztül mindent, de az, akit hívtam panaszkodott, hogy alig hall, pedig egy csendes szobából beszéltem. Lehet kifogtam egy hibás darabot?

A mikrofon kapcsoló gomb mellett található a lejátszás/szünet gomb, majd a hangerőszabályzó és jobb szélen a LED lámpa ki/bekapcsoló gombja. Egy pillanatra megállnék a hangerőszabályzónál. Ha hosszabban tartod benyomva, valóban megváltozik a hangerő. Viszont, ha kétszer egymás után nyomod meg, akkor előre/hátra tekersz a számba. De ehhez egész jól hozzá lehet szokni, ez lenne az utolsó, amiért hibáztatnám az Alzásokat.

Az AlzaPower Rage R2 hátoldala a lehajtható gumiborítással

 A gumiborítás mozgatása a hátoldalon kissé nehézkes. Sokkal jobb lenne, ha valahol a tetején kéne nyomkodni a vezérlőgombokat. 

De ami az AlzaPower Rage R2-nél igazán zavart, az a gumiborítás alatti ki/bekapcsoló gomb. Az összes Bluetooth hangszórónál, amivel eddig találkoztam, ez a kapcsoló felül, a párosító gomb és a hangerőszabályzó mellett helyezkedett el. Alzások, Ti miért nem oda tettétek? 

Az AlzaPower Rage R2 töltésére egy micro USB csatlakozó szolgál. Ha nem szeretnéd vagy nem tudod a mobilod vagy a tableted töltőjét használni, nézz körül itt a webáruházban, ahol sokféle töltő közül válogathatsz akár 1-2 ezer forinttól is.

AlzaPower Rage R2 - Qualcomm CSR chipset és egyéb részletek a címkéről

Az AlzaPower Rage R2 egy teljesen átlagos Bluetooth chipsetet kapott a Qualcommtól. Ez a lapkakészlet nagyon megbízható és garantálja a zavartalan kapcsolódást a mobilhoz és a tablethez, de a hangminőségre semmilyen hatással sincsen (a hangszóró kizárólag az alapvető SBC kódot támogatja).


AlzaPower Rage R2

Az AlzaPower Rage R2 zöld, kék, piros és ezüst színben elérhető.

 

A hangszóró nem rendelkezik semmilyen csúcskategóriás komponenssel és nem képes olyan fantasztikus mélységekre, ahogyan a termékleírásban olvasható. De ilyen olcsó terméknél ez nem is várható el. Amivel viszont büszkélkedhet ez a hangszóró és igazán lenyűgöző, az a vezeték nélküli hatótávolság. Az AlzaPower Rage R2 nálam két falon át is működött, és a megadott 10 méteres szabadtéri hatótávolságnál kétszer többre volt képes (akár 22 méter távolságból is tudtam zenét lejátszani a telefonomról). 

i A CSR egy korábbi chipset gyártó, amelyet a Qualcomm 2015 végén átvett.  
Az AlzaPower Rage R2 hangszóró belső szerkezete

 Két 40 mm-es sztereó hangszóró az oldalakon és egy passzív membrán az AlzaPower Rage R2 közepén.

Bár az AlzaPower névből esetleg úgy tűnhet, hogy a hangszóró esetleg powerbankként is szolgálhat, ez nincs így. Az AlzaPower Rage R2 védelmében azonban el kell mondanom, hogy viszonylag hosszú ideig működik egyetlen töltéssel – akár 20 óráig csendesebb üzemmódban és körülbelül a feléig, ha hangosabban hallgatjuk. Az akkumulátor töltöttségi szint jelzője azonban hiányzik. A hangszóró csak pár hangos, pittyegő hangjelzést adva tudatja, hogy néhány percen belül teljesen lemerül.

Az AlzaPower Rage R2 nemcsak a tinédzsereket varázsolja el Az AlzaPower Rage R2 akár biciklizés közben is méltó társ

Az AlzaPower Rage R2 a tinédzserek és a sportolók kedvence.

Az AlzaPower Rage R2 automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik. Ha bekapcsolod, de nem csatlakoztatsz hozzá semmilyen eszközt egy idő után valóban kikapcsol. Ugyanez történik akkor is, ha a mobilon kikapcsolod a Bluetooth-t. De ha valamilyen eszközzel párosítva van a hangszóró, akár kábelen át is, bekapcsolva marad egészen addig, amíg bírj az akkumulátora, függetlenül attól, hogy megy-e a zene vagy pedig nem csinál semmit.

Hogyan szól az AlzaPower Rage R2?

Ahogyan várni lehetett, 200 Hz alatti basszusok nincsenek. Amikor először bekapcsoltam ezt a hangszórót, a Bose SoundLink Micro hangja jutott eszembe, amiért nagyon lelkesedtem. Azonban tény, hogy az jóval kisebb, könnyebben hordozható és jóval funkcionálisabb. De azt sem szabad elfelejteni, hogy 3× annyiba kerül, mint az AlzaPower Rage R2. 

Az „er-kettes” első hallásra kiváló csatlakozással és folytonossággal lep meg. Ha valamilyen könnyebb popot, akusztikus gitárzenét, népzenét vagy más, hasonló stílusú zenét fogsz játszani, elégedett leszel. A szélsőséges alacsony frekvenciájú csillapítás azt is jelenti, hogy itt nem érezhető az a tipikus dübörgés vagy kattogás, ami az olcsóbb hordozható hangszóróknak mondhatni közös tulajdonsága. 

Az AlzaPower Rage R2-t nem állítja meg a hirtelenjött zápor sem

Az AlzaPower Rage R2 hordozható hangszóró IP65 besorolással rendelkezik.

Természetesen az AlzaPower Rage R2 nem igazán alkalmas eszköz basszusgitár-szólók, metál vagy hiphop zene lejátszására. De ez sem igaz így teljesen. Vannak olyanok, akik nem bánják, hogy ha tompítva vannak a keményebb basszusok, sőt, a könnyebb érzékelés miatt szinte jobban is preferálják ezt. Az ilyen felhasználók számára a Rage R2-t jó szívvel tudom ajánlani. Az is fontos dolog, hogy ezt a hangszórót nyugodtan elviheted a skateparkba anélkül, hogy azon kellene aggódnod, hogy valaki megfújja vagy eltöri. 

Összegzés – az AlzaPowerRage R2 értékelése

A rendkívül olcsó és nagyon drága termékek értékelése viszonylag nehéz kérdés. Az olcsótól nem várható el, hogy ne legyenek gyengeségei, a drágáknál viszont könnyű belecsúszni a felmagasztalásba. Ha valaki megkérdezi, hogy szerintem milyen olcsóbb hangszórót érdemes venni, az AlzaPower Rage R2-t biztos, hogy mindenképpen megemlítem.

Az AlzaPower Rage R2 szinte bárhova felakasztható

  Az AlzaPower Rage R2 oldalán található karabiner remek tartozék.

Az AlzaPower Rage R2 az ár-érték arány listán előkelő helyen, de nem az abszolút első helyen áll. Ha viszont az ár nem annyira számít, akkor a Bose SoundLink Micro-t kompaktabb méretben, magasabb színvonalú kidolgozottság mellett kínál hasonló hangzást, míg a JBL Charge 3 extra teljesítményt biztosít a basszus, illetve a powerbank funkció szempontjából. De mindkét említett hangszóró teljesen már árkategóriába esik.

AlzaPower Rage R2 teszt

AlzaPower Rage R2

Bluetooth hangszórók

Az AlzaPower Rage R2 nagyszerű választás, ha olyan hangszórót szeretnél, ami megfelelően működik, de ugyanakkor nem szeretnél nagyon mélyen a pénztárcádba nyúlni. Abban az esetben, ha a gyermeked első hangszórójának szánod, egészen biztosan megörvendezteted vele. A kedvező ár azért is előnyös, mert nem kell annyira szigorúan vigyázni a készülékre útközben, az iskolában vagy a tömegközlekedésen. Ha ez ember egy több tízezer forintos hangszóró veszít el, az általában jobban megviseli az idegrendszerét.

Erősségek

 • Tökéletes hordozhatóság (kis súly, karabiner az oldalon)
 • IP65 szabvány szerinti ellenállás az esőnek és a pornak
 • Valóban kellő hangerőre képes
 • A szabadban is jól működik
 • Gumírozott felület garantálja a biztonságos tapadást
 • Tartós alumínium rács és szilárd keret
 • Az ára hihetetlenül alacsony
 • Beépített lámpa az oldalán

Gyengeségek

 • Ki/bekapcsoló gomb a gumiborítás alatt
 • A basszust kevéssé lehet vele érzékelni
 • Kicsit lehetne kisebb
 • A csomagolásban nincsen töltőadapter
Petr Zlatník

Petr Zlatník

Bár a gitáromat jó pár éve szögre akasztottam, de a hallgatósággal maradtam. Korábban amatőr hangmérnökként dolgoztam, ma pedig használt Hi-Fi hangszórókat értékesítek. A 90-es évek hangszóróit kedvelem a legjobban, amikor a pénzedért még igazán jó minőségű darabokat kaphattál. A vágás, csiszolás, lakkozás, a kapcsolók javítása és mindenféle ehhez kapcsolódó munka a hobbim és egyben a megélhetési forrásom is. Ugyanakkor élvezem a hanggal kapcsolatos összes egyéb dolgot. A ČZU-n IT szakon tanultam, így valószínűleg még ma is be tudnék állítani egy routert vagy más HW/SW feladatot is elvégeznék.

AlzaPower RAGE R2 silver - Bluetooth hangszóró
-17%
AlzaPower RAGE R2 silver
Bluetooth hangszóró - aktív, 90 Hz - 20000 Hz frekvenciatartomány, 3,5 mm jack, AUX, Bluetooth, mikrofon, IPx5 védettség, 20 óra akkumulátor üzemidő, 10W teljesítmény

-17% 9 990 Ft
8 290 Ft áfa nélkül 6 530 Ft
Kosárba
Hatalmas kiárusítás
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: APWBTS040b
AlzaPower RAGE R2 blue - Bluetooth hangszóró
-17%
AlzaPower RAGE R2 blue
Bluetooth hangszóró - aktív, 90 Hz - 20000 Hz frekvenciatartomány, 3,5 mm jack, AUX, Bluetooth, mikrofon, IPx5 védettség, 20 óra akkumulátor üzemidő, 10W teljesítmény

-17% 9 990 Ft
8 290 Ft áfa nélkül 6 530 Ft
Kosárba
Hatalmas kiárusítás
Átvehető: vasárnap 7.12. 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: APWBTS040h
AlzaPower RAGE R2 red
Bluetooth hangszóró - aktív, 90 Hz - 20000 Hz frekvenciatartomány, 3,5 mm jack, AUX, Bluetooth, mikrofon, IPx5 védettség, 20 óra akkumulátor üzemidő, 10W teljesítmény

11 190 Ft áfa nélkül 8 810 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: APWBTS040f
AlzaPower RAGE R2 green - Bluetooth hangszóró
-17%
AlzaPower RAGE R2 green
Bluetooth hangszóró - aktív, 90 Hz - 20000 Hz frekvenciatartomány, 3,5 mm jack, AUX, Bluetooth, mikrofon, IPx5 védettség, 20 óra akkumulátor üzemidő, 10W teljesítmény

-17% 9 990 Ft
8 290 Ft áfa nélkül 6 530 Ft
Kosárba
Hatalmas kiárusítás
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: APWBTS040d
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB5
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket